• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşımın tay tüyü koltuğu

Sen arkadaşına şu cümleyi kuRdun mu?

Arkadaşım sen üzülme bu benim hatam beN telafi edeceğim. Madem tamirci çağırıyorsun bizim tanıdık tamirciyi arayayım ben ödeyeceğim çünkü buna ben sebep oldum çok üzgünüm. Gibi bir şey dedin mi?

Anlaşılan kıza hemen bir çözüm lazımmış. Senin sundukların biraz havada kalmış

Evet dediginize benzer bir dialog yaşandı. Tanıdıgımız mobilyacı var pek ala yapabilir sıkma canını artık arar çağırırız yarın hem paranda cebine kalır, babamın arkadası oldugu icin babam verir ona sonra dedim. Kabul etmedi, internetten tamir malzemelerini alayım el becerim iyi biliyorsun, kendim yapayım istersen dedim. Yine kabul etmedi. Aradı cağırdı bi mobilyacıyı 150 tl verdi. Ardından işitmediğim laf kalmadı. Sakarmışım, dikkatsizmişim. Bende caddeden yürürken karsıdan karsıya bile geçilmezmiş bu dikkatsizlikle insanın canını tehlikeye sokarmışım. Parayla ilgilide bir sürü laf yaptı. Zaten ben hatalı oldugumun farkındayım ve parasını takdim ederim beni tanıyan bilen insan, ne diye böyle üstüme gelip üzdü beni anlamıyorum bu kadarını hak ettiğimi düşünmüyorum

Ben olsam bende bozulurdum, kardeş gibisiniz diye de agzini açmayacak degil ya asıl başkasına tepki veremez yakın olduğunuz için size daha rahat tepki verir. Ama sizde azicik dikkat etseydiniz. Belki bu kadar rahat oluşunuzda arkadaşınızın moralini bozmuş olabilir.

Valla çok normal. Napıp edip sizin bulmanız lazımdı o parayı atla deve değil. İsterseniz kardeşiniz olsun başkasının evinde başkasının koltuğunda dikkat edeceksiniz hele ki sakar biriyseniz. Bi de hatanız rağmen kıza kurulmayın.

Pardonda madem yeniydi kiymeyliydi o halde yerde icilebilirdi.Ev sahibi koltukta iciyorsa misafirmi dikkatsizlikle suclanacak? Serilir yere kilim oturulur.Ben yanmasini kokmasini goze almissam iciyorsam misafirime de izin vermissem kül bu duser yani misafir sicarda sivarda surat yapamazsin.Örtü ser o halde...Bende de iki cocuk yeni uyudu yorgunluktan bu yorum sürçilisan varsa affola :))

Arkadaşınız haklı ve aranızdaki samimiyete dayanarak daha çok üzerinize de gelebilirdi, ağır laflar edebilirdi o sinirle, hani kardeş kadar yakındık diyorsunuz ya insan kardeşine neler demez o an dimi? O yirmi lirayı verirken kalanı da en kısa zamanda vereceğinizi söylemeliydiniz hem.

Bizde yeni evliyken arkadaşım haliyi yakmıştı, siz yazınca hatırladım, benim için dert değil bunlar.
Eşyası o kadar kiymetliyse koltukta icirmeseydi, düşer falan gerek yok deseydi...
Para ödenir de, arkadaşlık eskisi gibi olur mu..

Siz bir sürü çözüm önerdim demişsiniz ama yazdıklarınıza göre sadece 2 çözüm var. Tanıdık mobilyacı diyorsunuz ama kızın içine sinmemesi normal belki o da yama yapılacağını düşündü ve istemedi. Ve o anda bile masrafı kendiniz üstlenmiyorsunuz araya babanızı sokmuşsunuz. Senin paran cebinde kalır demenize bile gerek yok tabiki cebinde kalması lazım her koşulda siz telafi etmelisiniz. Bence tamir olduktan sonra da sizden net bir şekilde tamir parasını ödeyeceğinizin işaretini alamadı. Sizin niyetiniz öyle olmasa da telafi edeceğinizi düşünmemis. Sinir olması doğal bence.

Valla ben evimde sigara icirmem. Iciriyor ve iciyorsa gelebilecek her seye hazirlikli olmali. Fakat ben olsam bende cok bozulur uzulurdum ama yinede yaptırmazdım. Cok dikkat çekmiyorsaa tabi.

Annemin mutfagina yeni cok kaliteli ve pahali bir mutfak masasi almistik,yuzeyi kalin cam. Kenarlardan acilinca enine uzuyo hani onlardan. Aldigimiz gunun ertesi kizkardesim ,kiz arkadaslariyla okey oynarken canan adlı arkadasi sen tut okey sopasini masaya vur.. alali 1 gun olmustu ve malesef cam patladi. Oylede kaldi. Cok moralimiz bozuldu,kardeşime kizdik fakat yapacak bisi de yoktu

Koltuğun parasını o degil siz odemelıydınız.
Evet bilerek yapmadınız eminim mahcup olup cok uzuldunuz ama dogrusu parayı ona ödemek.
O an yanınızda Yokmus ama halletmenız lazım neticede o da ogrencıymıs.
Sizin koltuğunuzu o yaksa siz belki umursamazdınız ama o umursamıs ve bu onu kotu biri yapmıyor.
Tepkileri sızınkılere benzemeyen ınsanlardan hemen Sogumak yerine o da öyle biri demeyi ogrenın

Siz bir sürü çözüm önerdim demişsiniz ama yazdıklarınıza göre sadece 2 çözüm var. Tanıdık mobilyacı diyorsunuz ama kızın içine sinmemesi normal belki o da yama yapılacağını düşündü ve istemedi. Ve o anda bile masrafı kendiniz üstlenmiyorsunuz araya babanızı sokmuşsunuz. Senin paran cebinde kalır demenize bile gerek yok tabiki cebinde kalması lazım her koşulda siz telafi etmelisiniz. Bence tamir olduktan sonra da sizden net bir şekilde tamir parasını ödeyeceğinizin işaretini alamadı. Sizin niyetiniz öyle olmasa da telafi edeceğinizi düşünmemis. Sinir olması doğal bence.

Çünkü yanımda para yoktu ayrıca ha ben ha babam ödemiş önemli olan telafisini yapmaya çalışmam ve ona ödetmemeye çalışmam fakat sundugum seçenekleri reddetti, kendisi birini çağırdı ödemek durumunda kaldı.

Konu sahibi konu içeriğini tam bahsetmediginiz için karşı taraf hakli bulunuyor genel anlamda. Ikinizde sigara içerken siz sigara döküyorsunuz kaza oluyor yani sonra uzuldugunuzu belli edip seçenek sunuyorsunuz siz yanında değilken kendi tamirci çağırıyor sizin yanınızda para olmadığı için sadece 20 lira verebilmissiniz. Ve arkadasiniz tamirci gittikten sonra size kotu seyler soylemis. Ben bu durumda sizin en kisa surede hesabina para gondermenizi dogru buluyorum evet kaza ama maddi hasara neden olmus paranizi verin ama arkadasinizin ısrarla uzuldugunuzu söylemenize rağmen üzerinize gelmesi vs bence kendinizi geri çekin. Hos tepkiler degil bende kirilirdim.

Kızın son parasıysa, ailesinden siz bılup verene kadar para istemek zorunda kalacak buna sinirlenmiştir. Babası ne cabuk harcadın paranı vs diye söylenecek mizaçtaysa... Haklı buldum kızı

Çünkü yanımda para yoktu ayrıca ha ben ha babam ödemiş önemli olan telafisini yapmaya çalışmam ve ona ödetmemeye çalışmam fakat sundugum seçenekleri reddetti, kendisi birini çağırdı ödemek durumunda kaldı.

O çözümde arkadasinizi tek bir mobilyacıyla kısıtlamış gibi olmuşsunuz. Siz kendinizi biliyorsunuz ben sadece yazdiklarinizdan yorum yapıyorum. Belki dunyanin en iyi niyetli insanisiniz. Bana yansiyan, sanki ertesi sabah arkadaşınızın video izledigini görmeseniz tamam zaten ben tekliflerimi yaptim sonucta kabul etmedi diye yasantiniza devam edecek rahatlikta biri olduğunuz. Örneğin ertesi gün de tamir olmuş bir süre iyiymis araniz yemek falan yemissiniz ama o sürede arkadasınız bence sizden yine üstleneceginize dair söz duymamis ve telafi edilmeyeceğini düşünmüş.

Onun size yaptığı da yanlış, isteyerek olmamiş, tamiri de mümkünmüş zaten, ama keşke daha açık şekilde masrafi her kosulda sizin üstlendiğinizi ifade edebilseydiniz. Onun da içi rahat ederdi konu o gece kapanirdi. Ama hallolur bence o da üzülmüştür tepkisinden dolayı.

O çözümde arkadasinizi tek bir mobilyacıyla kısıtlamış gibi olmuşsunuz. Siz kendinizi biliyorsunuz ben sadece yazdiklarinizdan yorum yapıyorum. Belki dunyanin en iyi niyetli insanisiniz. Bana yansiyan, sanki ertesi sabah arkadaşınızın video izledigini görmeseniz tamam zaten ben tekliflerimi yaptim sonucta kabul etmedi diye yasantiniza devam edecek rahatlikta biri olduğunuz. Örneğin ertesi gün de tamir olmuş bir süre iyiymis araniz yemek falan yemissiniz ama o sürede arkadasınız bence sizden yine üstleneceginize dair söz duymamis ve telafi edilmeyeceğini düşünmüş.

Onun size yaptığı da yanlış, isteyerek olmamiş, tamiri de mümkünmüş zaten, ama keşke daha açık şekilde masrafi her kosulda sizin üstlendiğinizi ifade edebilseydiniz. Onun da içi rahat ederdi konu o gece kapanirdi. Ama hallolur bence o da üzülmüştür tepkisinden dolayı.

Demek istediklerinizi anlıyorum ama beni ciğeri gibi tanıyıp biliyor benim rahatlığımın sebebi zaten her koşulda telafisini yapacağımı biliyor olduğunu sanmamdan kaynaklıydı, dediğiniz gibi şeyler düşünüpte bana can yakıcı davrandıysa zaten beni tanıyamamış demektir. kalbimi kıran noktada bu yani.

Demek istediklerinizi anlıyorum ama beni ciğeri gibi tanıyıp biliyor benim rahatlığımın sebebi zaten her koşulda telafisini yapacağımı biliyor olduğunu sanmamdan kaynaklıydı, dediğiniz gibi şeyler düşünüpte bana can yakıcı davrandıysa zaten beni tanıyamamış demektir. kalbimi kıran noktada bu yani.

Arada böyle yanlış anlaşılmalar olabiliyor. Bence parayi verdikten sonra kendinizi geri çekmektense sakince açık açık anlatın üzüntünüzü. Degerli arkadasliksa yazik etmeyin.

Tanıdığımız mobilyacı var onuda söyledim sen yaptır babam öder diye sinmedi içine ne dediysem bir türlü. Ne gerizekalılığım kaldı ne dikkatsizliğim. Hayatın boyunca böyleydin sen zaten senle karşıdan karşıya bile geçmemek lazım vb.. neler neler söyledi ama hep sustum

Tanıdığımız mobilyacı var, sen yaptır dersen olmaz tabii.. (her ne kadar mobilyacıya para ödemeyeceğini düşünseniz de) demeniz gereken şuydu. Tanıdığımız mobilyacı var, hemen arayayım gelsin, yapılabilecek ne var ise ben en iyisini yaptıracağım.

Back