• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşımın tay tüyü koltuğu

Siz veteriner e kayit için başkasının adını veren, para vermemek için iletişim kurmayan değil misiniz..

Konunuza gelecek olursam ; arkadaşınız çok haklı ...

Yine saçma sapan birşey yapıyorsunuz ...
Sorumsuz ve rahat bir insan olduğunuzu bir kez daha gösteriyorsunuz..

O konuda da veteriner klinigi "bircok hata" yapmis. Nasıl olduysa konusahibi kendini haklı çıkarmış.

dün gece arkadaşımda kalıyorduk, kız kıza oturalım içelim muhabbet edelim diye bir gece tertip etmiştik. bu arkadaşımla çok yakınım kardeşten öte. veya değil belkide. bu olaydan sonra düşüncelerim değişti ona karşı. ben bir hata yaptım. arkadaşım yeni evine taşınmıştı ve ailesi yeni sıfır eşyalar almış. koltuğunda oturuyorduk içerken. normalde çok sakar biriyimdir zaten o da bilir bunu. yanlışlıkla sigaramın külü nası olduysa koltuğun üstüne düştü ve hemen sigara paketiyle yere attım külü. fakat iş işten geçmişti, koltukta minik delikler şeklinde iz kaldı. meğersem kumaşı çok çabuk yanan türdenmiş tay tüyüydü yanlış hatırlamıyorsam. çok kez özür diledim ne kadar önemli değil desede suratı düştü keyfi kaçtı. o da haklı sonuçta, sadece koltuğun yanmasına değil, ailesine ne hesap vereceğini düşünerekte üzüldü. Her neyse sonra ben bir şekilde ortamı yumuşattım ve kalan muhabbetimize devam ettik. Aklı yinede koltukta gibiydi. Şimdi diyeceksiniz öğrenci evi sonuçta olur öyle şeyler falan diye ama ben kendimi suçlu ve kötü hissediyorum. Ona çözüm öneriside sundum, tanıdıgımız mobilyacı var yaptırabilir parasınıda senden almaz babam halleder diye. hatta tamir malzemelerini internetten siparis verip kendim onarmayı bile teklif ettim. sinmedi içine hiç biri. Uyanır uyanmaz koltuğun tamiri ile ilgili video izlediğini gördüm uyandığımda. Üzüldüm tekrar özür diledim ve düzelme imkanı varmış işte hallederiz sıkma canını diye ekledim. 150 tl’ye yapıyorlarmış tamiri. Onunda o kadar bütçesi vardı zaten hatta son parasıydı. Sende ne kadar var diye sordu bana bende son paramı tereddüt etmeden verdim. Ne yazıkki 20 tl m vardı. Keşke daha fazla olsaydı yanımda. Neyse tamirci geldi koltugu tamir etti 150 tl alıp gitti. Sonra yemek yapıp yedik. Morali düzelmişti ama parasız kaldıgına üzülmeye başladı. Birden benim üstüme gelmeye başladı dikkatsiz olmakla suçladı bir çok şey söyledi, para konusundada laf yaptı normalde arkadaslıgımızda hiç olmazdı bu para lafı. Şayet benim koltuğumun başına bu gelse ve babam görür eder diye yaptırmam gerekse bile asla onun bana yaptığını yapmazdım hatta onun keyfi kaçmasın diye üzüldüğümü bile belli etmezdim para lafıda yapmazdım. Çok içime oturdu bu durum. Elime para geçer geçmez onunla buluşunca laf arasında ‘bir daha koltuk meselesi olmasın aramızda ve böyle şeylerin lafı da’ diyerek 150 tl yi takdim edeceğim kendisine. Hoş, böyle yapmasaydı yine verecektim ona bu parayı sonuçta benim yüzümden oldu ama en azından arkadaşlığımız zedelenmezdi ve kalbim bu kadar kırılmazdı.
Kız son derece haklı. Madem sakarsiniz bunu da biliyorsunuz icmeyiverin evde sigaranızı hatta zaten evde sigara içilmez. Üstelik kızın son parasıymış. Hava yiyip şu içer artık.

Babası her gün koltuk kontrolüne gelmiyorsa tadilatı azcık erteleseydiniz en azından elinize az para geçene kadar :KK53:

Olabildiğince çabuk vermelisin parasını kıza, eşyası da yeniymiş. Morali bozulmuş Haklı bence

bence o parayi derhal vermen lazim. ogrenci kiz nerden para bulup karnini doyuracak. hemen baban hesabina yatirsin sende cek ver.

madem dikkatsiz oldugunu biliyorsun ne diye balkona yada baska müsait yere gidip icmiyorsun. bide utanmandan sen trip atiyorsun

Evet dediginize benzer bir dialog yaşandı. Tanıdıgımız mobilyacı var pek ala yapabilir sıkma canını artık arar çağırırız yarın hem paranda cebine kalır, babamın arkadası oldugu icin babam verir ona sonra dedim. Kabul etmedi, internetten tamir malzemelerini alayım el becerim iyi biliyorsun, kendim yapayım istersen dedim. Yine kabul etmedi. Aradı cağırdı bi mobilyacıyı 150 tl verdi. Ardından işitmediğim laf kalmadı. Sakarmışım, dikkatsizmişim. Bende caddeden yürürken karsıdan karsıya bile geçilmezmiş bu dikkatsizlikle insanın canını tehlikeye sokarmışım. Parayla ilgilide bir sürü laf yaptı. Zaten ben hatalı oldugumun farkındayım ve parasını takdim ederim beni tanıyan bilen insan, ne diye böyle üstüme gelip üzdü beni anlamıyorum bu kadarını hak ettiğimi düşünmüyorum
insan hata yapar . olmasa iyi olurdu ama insanız hata yapıyoruz elinizden geleni yapmışsınız telafi için parasını verin artık özürdileme sırası onda

Yani sizce kalbimi kırdıgını ona belli etmeyeyim mi çünkü çok abartı şekilde üstüme geldi ve para lafı yaptı. Ben zaten parası neyse halledicem bulup buluşturup beni biliyor yani niye böyle canımı sıktı hiç bilmiyorum
Ya bide kalbinizmi kirildi gercekten komiksiniz kiz babasinin gormesinden endiselenip hemn yaptirmak istemis ve son parasini vermis hemde 150 lira ogrenci icin cok para.Bence arkadasinizin parasini hemen verin ne harcayacak kiz.Kimden aliyorsaniz harcliginizi onden alip halledin en fazla 10 gun sigara icmezsiniz.Tavirlarinizz o kadar rahat ki sanki arkadasiniz boyle bir tepki vermese hic o parayi odemeyecekmissiniz gibi.

Ya bide kalbinizmi kirildi gercekten komiksiniz kiz babasinin gormesinden endiselenip hemn yaptirmak istemis ve son parasini vermis hemde 150 lira ogrenci icin cok para.Bence arkadasinizin parasini hemen verin ne harcayacak kiz.Kimden aliyorsaniz harcliginizi onden alip halledin en fazla 10 gun sigara icmezsiniz.Tavirlarinizz o kadar rahat ki sanki arkadasiniz boyle bir tepki vermese hic o parayi odemeyecekmissiniz gibi.
Bana bile dert oldu buradan, kız ne yiyip içecek diye.Konu sahibi hala altı üstü para kalp kırmaya değer mi diyor.Belki bir haftalık mutfak masrafıydı kızın.Bir gün bile bu sebepten aç kalmış olması kızması için yeterli.

Şuan param yok ama elime ilk geçen parayı vericem demeliydiniz ilk başta.

Öğrenciymişsiniz. Bu durumda geçinmek için kuruş hesabı yapılır. Tamirciyi getirmeden 20 tl verdiğinde deseydin keşke kalan 130tl yi en kısa ve çabuk zamanda geri vereceğini. Kız geçim stresiyle size patlamış.
Siz ‘babam görür diye yaptırmazdım’ dediniz. Arkadaşınızın babasının nasıl tepki vereceğini biliyormusunuz? Belki onun babası o kadar rahat değildir ve kızın başının etini yiyecektir. Bunun stresi bile hoş değil.
Bu olayın arkadaşlığınızı zedelenmesine izin vermeyin.. yazık olmasın.

dün gece arkadaşımda kalıyorduk, kız kıza oturalım içelim muhabbet edelim diye bir gece tertip etmiştik. bu arkadaşımla çok yakınım kardeşten öte. veya değil belkide. bu olaydan sonra düşüncelerim değişti ona karşı. ben bir hata yaptım. arkadaşım yeni evine taşınmıştı ve ailesi yeni sıfır eşyalar almış. koltuğunda oturuyorduk içerken. normalde çok sakar biriyimdir zaten o da bilir bunu. yanlışlıkla sigaramın külü nası olduysa koltuğun üstüne düştü ve hemen sigara paketiyle yere attım külü. fakat iş işten geçmişti, koltukta minik delikler şeklinde iz kaldı. meğersem kumaşı çok çabuk yanan türdenmiş tay tüyüydü yanlış hatırlamıyorsam. çok kez özür diledim ne kadar önemli değil desede suratı düştü keyfi kaçtı. o da haklı sonuçta, sadece koltuğun yanmasına değil, ailesine ne hesap vereceğini düşünerekte üzüldü. Her neyse sonra ben bir şekilde ortamı yumuşattım ve kalan muhabbetimize devam ettik. Aklı yinede koltukta gibiydi. Şimdi diyeceksiniz öğrenci evi sonuçta olur öyle şeyler falan diye ama ben kendimi suçlu ve kötü hissediyorum. Ona çözüm öneriside sundum, tanıdıgımız mobilyacı var yaptırabilir parasınıda senden almaz babam halleder diye. hatta tamir malzemelerini internetten siparis verip kendim onarmayı bile teklif ettim. sinmedi içine hiç biri. Uyanır uyanmaz koltuğun tamiri ile ilgili video izlediğini gördüm uyandığımda. Üzüldüm tekrar özür diledim ve düzelme imkanı varmış işte hallederiz sıkma canını diye ekledim. 150 tl’ye yapıyorlarmış tamiri. Onunda o kadar bütçesi vardı zaten hatta son parasıydı. Sende ne kadar var diye sordu bana bende son paramı tereddüt etmeden verdim. Ne yazıkki 20 tl m vardı. Keşke daha fazla olsaydı yanımda. Neyse tamirci geldi koltugu tamir etti 150 tl alıp gitti. Sonra yemek yapıp yedik. Morali düzelmişti ama parasız kaldıgına üzülmeye başladı. Birden benim üstüme gelmeye başladı dikkatsiz olmakla suçladı bir çok şey söyledi, para konusundada laf yaptı normalde arkadaslıgımızda hiç olmazdı bu para lafı. Şayet benim koltuğumun başına bu gelse ve babam görür eder diye yaptırmam gerekse bile asla onun bana yaptığını yapmazdım hatta onun keyfi kaçmasın diye üzüldüğümü bile belli etmezdim para lafıda yapmazdım. Çok içime oturdu bu durum. Elime para geçer geçmez onunla buluşunca laf arasında ‘bir daha koltuk meselesi olmasın aramızda ve böyle şeylerin lafı da’ diyerek 150 tl yi takdim edeceğim kendisine. Hoş, böyle yapmasaydı yine verecektim ona bu parayı sonuçta benim yüzümden oldu ama en azından arkadaşlığımız zedelenmezdi ve kalbim bu kadar kırılmazdı.
herkes seninle aynı tepkiyi verecek diye bir kanun yok, herkesin malı kendine göre değerlidir...resmen yakmışsın yepyeni koltuğu, kim olsa aynı tepkiyi verirdi...kimi insan için, çay bile dökülse, kıyamet kopar, titizlikle ilgili bir durum...ayrıca arkadaşlıkta, kardeşim kelimesini kullanıyorlar ya, hiç inandırıcı gelmiyor bana...kimse kimsenin kardeşiiiiii olmaz...

Evde sigara icilmez kaç yasindasiniz bilmiom ama gidin balkonda için böylece ne eşyalar zarar görür ne arkadaşlığıniz.

Hiç kafanı karıstırma..yapılacaklar belli..!
1-arkadasın 130 tl ver en yakın zamanda. cok uzatmadan.
2-Arkadasının mali dostluktan daha değerli. Kardeşten öte değilmiş.

Hatta ben olsam arkadaşıma 150 tl verirdim. 'Tamir zamanı ben sana 20 tl vermiştim ama olsun 150 düz vereyim için kalmasın'' derdim.

Zaten o mantıkta düşündüğüm için 150 yi vereceğim bazı arkadaşlar matematiğimin zayıf olduğuna vurgu yapmış 130 vermeniz lazım diyor ve ne yazıkki espri değil ciddi

Kumaş tamamen değişmeden ben de onu anlamadım nasıl tamir oluyor geçti gitti deniyor. O koltuk gitti bence. En az iki binliralık kumaşı ziyan et sonra yirmi lira ver sonra da ama bunun için kalp kırılmaz ki de. Allahım bu kadar değil ama benzer rahatlıktan biraz da bize ya rabbi! Ödümüz kopuyor ki birinin malına canına zarar getirip karşılayamayız diye.

Koltuğun kendisi 750 tl kumaşı nasıl 2 bin lira olacak? yorum yaparken bile biraz mantık çerçevesinde yapsaydınız bari alkış almak için saçmalamışsınız

Siz veteriner e kayit için başkasının adını veren, para vermemek için iletişim kurmayan değil misiniz..

Konunuza gelecek olursam ; arkadaşınız çok haklı ...

Yine saçma sapan birşey yapıyorsunuz ...
Sorumsuz ve rahat bir insan olduğunuzu bir kez daha gösteriyorsunuz..

Para vermemek için iletişim kurmamak ? Bu tarz bir şey yapmadım aksine arayıp sorduğumda size dönüş yapılacaktır denilip yapılmadı ve yüz yüze gidip konuşmak istediğimde veznedeki arkadaş belediye veterinerliğine sevk edildiğini söyledi. Fakat oradaymış yani bilgim dışımda uzun süre orada tutuldu. Anlayacağınız bu sayede haklı çıktım ve sadece getirdiğim günün parasını ödedim.

Hep kendini haklı çıkarma çabasına giriyor.
Bilmiyorum ben buradan bakınca sorumsuz birini görüyorum .
Herkes haksız , kendi doğru ..
Neyse ...

Size göre öyle olabilirimde kendimi haklı görseydim dert etmeye buraya konuyu açmaya gerek duymazdım zaten hatamın ne olduğunu yazarak anlatmaya başlamışım derdimi farkındaysanız. Ve hatamın telafisini yapmak istediğimi ama reddedildiğimi ekleyerek, işittiğim kadar ağır laflar duymayı hak etmediğimi düşündüğümü ve ne yapmam gerektiğini sormuşum. Yani ben haklıyım demiyorum ben bir hata yaptım, arkadaşım bu konuda haklı. Fakat bu kadar kalp kırmasını gerektirir miydi ben nasıl bir yol izlemeliyim diye soruyorum.

Ben birinin koltuğuna kül düşürsem ve yaksam koltuğu asla üzülme bilmem ne deyip ortamı yumuşatmaya çalışmam çünkü bilirim o kızcağızın içi soğumaz kolay kolay. Akşam sabah demem netten hemen düzeltme imkanı var mı ona bakarım kızla beraber. Ücretini ödeyeceğimi asla endişe etmemesi gerektiğini söylerim tekrar ve tekrar. Sende ne kadar var diye sorduğundaysa kervan yolda düzülür deyip o saate kadar beklemem madem cebimde yirmi lira var o paraya tamir olmayacağını herkes bilir. Ailemi arayıp yaptığım hatayı söyler onlardan isterim yahut başka bir arkadaşımdan borç alırım.
Bir koltuk için kalp kırmaya değer mi çok pembe bir edebiyat. Koltuk için değil de rahat mı rahat bu tür arkadaşlar kalbini kırmadan istifini bozmuyor yalnız bunu bilirim.

Benim rahatlığımın sebebi halledilebilecek bir mevzu olduğunu düşünmemden kaynaklıydı yaptığım şeye rağmen olan bir rahatlık değildi burada yanlışınız var. Bir koltuk için kalp kırılır mı demiyorum. Hatalı oldugum noktayı bilerek yazdım bu konuyu, telafisi için çözüm önerisi sundum ve en hızlı çözüm babamın tanıdığı mobilyacıdan yardım isteyip halletmekti eğer tamam deseydi arayıp çağırıp hallettirecektim içine sinmedi. Parasını zaten vereceğimi bende kalmayacağını kendide bildiği için bana karşı tavrı şu anlık hiç bir şey olmamış gibi. Lakin benim kırıldıgım nokta bana kızması değil, elimden geleni yapmama rağmen kendi bulduğu mobilyacıyı çağırıp tamir ettirmesi ve hallolduğu için konuyu kapaması. Benden duymayı beklemiş olabilir fakat ben vereceğimi söylemeye gerek duymadım çünkü beni tanıyor zaten vereceğimi biliyor diye düşündüm. Konuyu kapadıktan sonra parasız kaldığı için siniri bozuldu, bu da çok doğal. Fakat beni aşağılaması, canımı yakmak adına sözler sarf etmesi ve bunu uzun sürdürmesi normal mi. Ve ben o an tümünü alttan aldım. Şimdi ne yapmalıyım diye soruyorum. Siz olayı baştan yazıp kendinize göre yorumlamışsınız. Belkide benim eksik anlatımımdan kaynaklanıyordur bilemiyorum. 20 liranın p an bir faydası olmayacağını bende biliyorum yanımda o kadar kalmış, o kadar verebildim. Zaten memleketinden döndüğü zaman düz olarak 150sini vereceğim, bunu verirken o sözleri hakkında bir geri dönüşüm olmalı mı, olmamalı mı diye soru soruyorum. Başta tam anlamadığınız için yerdiniz, şimdi yermek yerine yardımcı olursanız sevinirim.

Back