Arkadaşımın nikah sonrası eğlence masrafı

Çok yakın hatta can ciğer diyeceğim bir arkadaşım evleniyor. Nikah sonrası yemekli eğlence yapacağını söyledi. Biz de zamanında aynı şekilde kendi nikahımız sonrası eşimle 20 kişilik bir eğlence düzenleyip hepberaber yiyip içmiştik. Hesabı da eşim ödemişti.
Arkadaşım önce bekarlığı veda yaptı geçen gün kişi başı 400tl verip bir villa tuttuk kızkıza eğlendik. Ben de katıldım. Bunun dışında nikahı için takısı, elbisesi, kuaförü derken zaten bi ton masraf ettim etmeye de devam edeceğim.
Dün de kendisi geldi bana bu nikah sonrası eğlencesinden bahsetti. Yemekli yapacakmış. 80-90 civarı davetli olacakmış ve kişi başı 320tl dedi. Alkol hariç. Alkolü de kendimiz ödeyeceğiz içersek. Eşimle benim toplam 640tl yapıyor. Alkol alacağı için araba kullanamayacak taksi parası da gitgel 700tl yapıyor mekan biraz uzak doğa içinde bi yerde. Etti bize 1340tl. E alkol de içtik diyelim etti 1500-2000tl. Eşim çok sinirlendi. Davetli sayısını duyunca resmen düğün yapıp misafirlere ödetiyorlar gibi olmuş dedi. 2000 eğlence, 1600 küsür takı, kıyafette aldın, üstüne bekarlığa vedasına da gittin bu iş bize 5bini geçti dedi. Ben kendi eğlencemde düğün sahibi olarak tek kuruş ödetmedim şimdi utanmayacaklar mı bizden para istemeye dedi.
Arkadaşım da gelmezsek darılacağını söylüyor.
Sizde kim haklı? Gitsem ayrı, gitmesem ayrı dert. Gerçekten üzüldüm.
Paralı nikah eğlencesi yapıp gelmeyene kırılması ayrı bir saçmalık olmuş arkadaşınızın.
Resmen düğünü sizlere yaptırıyor, şahsen bende gitmezdim çok ayıp bu yaptığı şey, bir de mecbur bırakıyor.

Senin yerinde olsam arkadasimin eglencesini kacirmazdim ama ASLA TAKI TAKMAZDIM. Affedersin ama herseyi oduyorsunuz zaten bir de neden ustune taki dusunuyorsunuz? Gitmezseniz ayip olacak, arkadasini tek birakacaksin, git ama taki takma. Sorarsa da canim durumumuz yoktu, anca yemegi karsiladik dersin. Bu zamanda bu ekonomide kimse kimseye bisi diyemez.

Çok yakın hatta can ciğer diyeceğim bir arkadaşım evleniyor. Nikah sonrası yemekli eğlence yapacağını söyledi. Biz de zamanında aynı şekilde kendi nikahımız sonrası eşimle 20 kişilik bir eğlence düzenleyip hepberaber yiyip içmiştik. Hesabı da eşim ödemişti.
Arkadaşım önce bekarlığı veda yaptı geçen gün kişi başı 400tl verip bir villa tuttuk kızkıza eğlendik. Ben de katıldım. Bunun dışında nikahı için takısı, elbisesi, kuaförü derken zaten bi ton masraf ettim etmeye de devam edeceğim.
Dün de kendisi geldi bana bu nikah sonrası eğlencesinden bahsetti. Yemekli yapacakmış. 80-90 civarı davetli olacakmış ve kişi başı 320tl dedi. Alkol hariç. Alkolü de kendimiz ödeyeceğiz içersek. Eşimle benim toplam 640tl yapıyor. Alkol alacağı için araba kullanamayacak taksi parası da gitgel 700tl yapıyor mekan biraz uzak doğa içinde bi yerde. Etti bize 1340tl. E alkol de içtik diyelim etti 1500-2000tl. Eşim çok sinirlendi. Davetli sayısını duyunca resmen düğün yapıp misafirlere ödetiyorlar gibi olmuş dedi. 2000 eğlence, 1600 küsür takı, kıyafette aldın, üstüne bekarlığa vedasına da gittin bu iş bize 5bini geçti dedi. Ben kendi eğlencemde düğün sahibi olarak tek kuruş ödetmedim şimdi utanmayacaklar mı bizden para istemeye dedi.
O ne gerçekten ilk defa böyle bişey duyuyorum. Nikah sonrası eğlence dediğiniz ee bayaa düğünnn. Düğününün parasını gelenlere ödetmek nedir yahu. Eşiniz haklı. Bende aynen böyle düşünürdüm. Ve gitmezdim

Belki iş işten gecmistir arkadaşınız yuvasını kurmuştur, ancak gereksiz. Eğer bir meclis kuruyorsam ben karşılamalıyım. 17 li yaşlarımda şimdi ki eşime kafede doğum günü yaptığımda bile kimseye hesap ödetmemiştim. Bu işler böyle. Hadi villa insiyatif kullanılabilen bir durum olabilir değişiklik olsun vs. Ancak nikah sonrası kutlamayı kendileri karşılamalı.

Belki iş işten gecmistir arkadaşınız yuvasını kurmuştur, ancak gereksiz. Eğer bir meclis kuruyorsam ben karşılamalıyım. 17 li yaşlarımda şimdi ki eşime kafede doğum günü yaptığımda bile kimseye hesap ödetmemiştim. Bu işler böyle. Hadi villa insiyatif kullanılabilen bir durum olabilir değişiklik olsun vs. Ancak nikah sonrası kutlamayı kendileri karşılamalı.
Ya takını alabiliyorum ya da organizasyonuna katılabiliyorum ikisini aynı anda yapacak durumum yok malesef demeyi denesene 😂 bide takıyı seçiyormuş 🥲

Bekarlığa vedada para vermeniz bilr saçma. İmece usulü bi düğün oluyo. Benden para istese şahsen kızım bu senin düğünün senin tutman gerek derdim. Villa parasını vermişsiniz kuzu gibi. E kız da bakmış bunlar iyi yolunucak kaz ben bi de düğünde yolıyım demiş, ama artık kabul etmem. Yakın arkadaşımsa bi güzel ağzına ederim derim sen napıon villayı tuttuk düğün yapsan düğün salonunu da bize mi ödetcektin de yemeğini cartını curtunu her şeyini bize ödetiyosun?, biz iş çıkışı toplanıp bi şey yesek herkes ödesin kendi yemeğini ama bu semin düğünün ya sennin üstlenmen lazım derim bu ne ya millet yolunu bulmuş. Benim kına gecemde babişkom bin küsür kişiye yemek vermişti vay beee yeni nesil bitmiş😂😂

Valla biz de nikahtan sonra akşam 50-60 kişilik eğlence yaptık barlar sokağında, bol alkollüydü ama az da olsa yemekliydi 😄 kimseye hesap ödetmedik. Çok da eğlenmiştik. 12 sene önce 10bin mi ne tutmuştu. Tabi o zaman 10 bin iyi paraydı. 😄

Paralı bir etkinlik yapmak arkadaşınızın kendi tercihi ve gelenlere ödemeleri gerektiğini etkinlik öncesinde söylüyor yani buna razı olan gider. Burada bizim toplumsal normlarımıza göre garip bir durum var, düğün sonrası eğlence yapıp misafirden para istemek bize göre uygunsuz. Ama olsun, arkadaşınız normlarımıza uymak zorunda değil, yaptığında ayığ bir şey yok. Siz de gitmek zorunda değilsiniz, size darılmak gibi bir hatrı yok. Üzerine para ödeyeceğim bir etkinliğe katılmak istemeyebilirim. Eğlenceyi böyle planlayarak bir bar ya da konser planı gibi bir şeye çevirmiş arkadaşınız ve arkadaşınız planladı diye her konsere gitmek zorunda değilsiniz. Buna bütçe ayırmak istemiyorsunuz diye alınan, sorun çıkaran kişi size ayıp eder. Arkadaş arkadaşına maddi konularda anlayış göstermelidir.

X