Arkadaşımın nikah sonrası eğlence masrafı

Güzel modaymis hiç duymamıştım böyle bişey hem eğlenceni yap hem masraf olmasın ben gidersem bişey takmazdim yada gitmezdim eşiniz çok haklı bu dönemde

Çok yakın hatta can ciğer diyeceğim bir arkadaşım evleniyor. Nikah sonrası yemekli eğlence yapacağını söyledi. Biz de zamanında aynı şekilde kendi nikahımız sonrası eşimle 20 kişilik bir eğlence düzenleyip hepberaber yiyip içmiştik. Hesabı da eşim ödemişti.
Arkadaşım önce bekarlığı veda yaptı geçen gün kişi başı 400tl verip bir villa tuttuk kızkıza eğlendik. Ben de katıldım. Bunun dışında nikahı için takısı, elbisesi, kuaförü derken zaten bi ton masraf ettim etmeye de devam edeceğim.
Dün de kendisi geldi bana bu nikah sonrası eğlencesinden bahsetti. Yemekli yapacakmış. 80-90 civarı davetli olacakmış ve kişi başı 320tl dedi. Alkol hariç. Alkolü de kendimiz ödeyeceğiz içersek. Eşimle benim toplam 640tl yapıyor. Alkol alacağı için araba kullanamayacak taksi parası da gitgel 700tl yapıyor mekan biraz uzak doğa içinde bi yerde. Etti bize 1340tl. E alkol de içtik diyelim etti 1500-2000tl. Eşim çok sinirlendi. Davetli sayısını duyunca resmen düğün yapıp misafirlere ödetiyorlar gibi olmuş dedi. 2000 eğlence, 1600 küsür takı, kıyafette aldın, üstüne bekarlığa vedasına da gittin bu iş bize 5bini geçti dedi. Ben kendi eğlencemde düğün sahibi olarak tek kuruş ödetmedim şimdi utanmayacaklar mı bizden para istemeye dedi.
Arkadaşım da gelmezsek darılacağını söylüyor.
Sizde kim haklı? Gitsem ayrı, gitmesem ayrı dert. Gerçekten üzüldüm.
Bende teknede 100 kişilik bir düğün yaptım. Aslında eğlence gibi bişey oldu ve yemekliydi. Tüm masrafı biz karşıladık. Eşiniz haklı düğünü eğlence ayağına bedavaya getiriyorlar. Belki sonrasında enayi diye anlatırlar bu yaşananı. Bence gitmeyin ve arkadaşınıza bu durumun yanlış olduğunu açıklayın

Benimde arkadaşım nikahtan sonra eğlence yapacakmış ama ikiside düğün salonunda olacak yani nikah kıyılıp takı takıldıktan sonra 300 tl kişi başı veren düğün salonunda kalmaya devam edecek vermeyen çıkacakmış. Salonu 45 bine tuttuk 150 kişi de 300 tl verecek bize diyor böylelikle salonu gelenlere ödetmiş oluyor yeni nesil düğün böyle oluyor diye bir de alay etti bizle

Benimde arkadaşım nikahtan sonra eğlence yapacakmış ama ikiside düğün salonunda olacak yani nikah kıyılıp takı takıldıktan sonra 300 tl kişi başı veren düğün salonunda kalmaya devam edecek vermeyen çıkacakmış. Salonu 45 bine tuttuk 150 kişi de 300 tl verecek bize diyor böylelikle salonu gelenlere ödetmiş oluyor yeni nesil düğün böyle oluyor diye bir de alay etti bizle
Görgüsüzlüğü de yeni nesilliğe yıkmazsın be deseydin keşke. 😂

Ben nikaha gidip takı da takmam. Terbiyesizlere bak.

Yok artik. İnsanlar kafayı yemiş para veren kalacak vermeyen çıkacak😂 bir de düğün salonu yani sadece pasta limonata mi ikram edecekler insanlara. Ay her geçen gün yeni birşey duyuyorum saçmalığın daniskasi. Konudaki gelin en azından yemekli içkili eğlenceye götürüyor pes valla

300u verir, eglenceye katilir, taki takmazdim "Yeni nesil dügün böyle oluyor" derdim 😁

Valla ne o düğüne giderim, ne de o parayı veririm
Zaten normal düğünlere zor giden insanım

Gitmemeyi tercih ederim öyle düğünlere.

Düğün geçmiştir o da gitmiştir ondan açıklama yapmak istemiyor olabilir.

Bence konu yeni gibi insanlar yorum yapıyor o yüzden kapatsa daha iyi olur.
O kadar insan sordu gittiniz mi vs diye
Umursayip cevap yazabilirdi evet gitmek durumunda kaldim yorum yazanlara tesekkurler konumun kapanmasini talep ediyorum tarzinda birsey
Konu acip fikir soruyorsa aciklama da yapmali

O kadar insan sordu gittiniz mi vs diye
Umursayip cevap yazabilirdi evet gitmek durumunda kaldim yorum yazanlara tesekkurler konumun kapanmasini talep ediyorum tarzinda birsey
Konu acip fikir soruyorsa aciklama da yapmali
Valla kendileri nezaketsiz olduğu için öyle nezaketsiz ve açıkgöz arkadaşları oluyor herhalde bunların. Keşke burada kişilikmetre sayacı olsa, konu sahiplerinin karakterini bilsek de öyle yardımcı olsak.

X