Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Üstüne takı hediye vs. olacak.Zaten size masraf yapmayacak tip olsalardı.Adamakilli düğün yaparlardı.Çok yakın hatta can ciğer diyeceğim bir arkadaşım evleniyor. Nikah sonrası yemekli eğlence yapacağını söyledi. Biz de zamanında aynı şekilde kendi nikahımız sonrası eşimle 20 kişilik bir eğlence düzenleyip hepberaber yiyip içmiştik. Hesabı da eşim ödemişti.
Arkadaşım önce bekarlığı veda yaptı geçen gün kişi başı 400tl verip bir villa tuttuk kızkıza eğlendik. Ben de katıldım. Bunun dışında nikahı için takısı, elbisesi, kuaförü derken zaten bi ton masraf ettim etmeye de devam edeceğim.
Dün de kendisi geldi bana bu nikah sonrası eğlencesinden bahsetti. Yemekli yapacakmış. 80-90 civarı davetli olacakmış ve kişi başı 320tl dedi. Alkol hariç. Alkolü de kendimiz ödeyeceğiz içersek. Eşimle benim toplam 640tl yapıyor. Alkol alacağı için araba kullanamayacak taksi parası da gitgel 700tl yapıyor mekan biraz uzak doğa içinde bi yerde. Etti bize 1340tl. E alkol de içtik diyelim etti 1500-2000tl. Eşim çok sinirlendi. Davetli sayısını duyunca resmen düğün yapıp misafirlere ödetiyorlar gibi olmuş dedi. 2000 eğlence, 1600 küsür takı, kıyafette aldın, üstüne bekarlığa vedasına da gittin bu iş bize 5bini geçti dedi. Ben kendi eğlencemde düğün sahibi olarak tek kuruş ödetmedim şimdi utanmayacaklar mı bizden para istemeye dedi.
Arkadaşım da gelmezsek darılacağını söylüyor.
Sizde kim haklı? Gitsem ayrı, gitmesem ayrı dert. Gerçekten üzüldüm.
Bence en iyisini yapmışsınız olması gereken budur. Bekarlığa veda yapmadım ben ama kuaför masrafını biz karşıladık kuaföre cagirdigim kişilerin. Hatta cagirdigim bir yakınım başka bir kuaföre randevu aldığını söylemişti onun ücretini bile ben ödedim. Feda olsun canimdir yani zaten cagirmisim gözden cikartmisim o ücreti. Bunlar olması gerekenler bence ya. Yada kuzenim düğününden sonra hepimizi türkü bara götürmüştü tüm kuzenler olarak 30-40 kişiydik o da oranın masrafını kendi ödedi. Konu sahibinin arkadaşı çok uyanık bence. Önceki mesajlarda da yazan olmuş el .... gerdeğe girmek diye buna denir yani.Bekarlığa vedada hep kendim odedim
Ailesini rezil edecek ama..Arkadaşımın babası kız tarafı olarak isteme ve nişanı aynı anda yaptı kocaman özel konseptli mekan tuttu adam süsletti 30 bine yakın ödediler mekana. Erkek tarafı düğün bile yapmadı bizim saftirik istemedi masraf olacak diye bir de eğlenceye para istiyorlar ben arkadaşıma değil de damat tarafına kızıyorum arkadaşımın da gözü aşktan kör mü oldu anlamadım. Nişanda da yine büyük olacak diye onlardan 70 kişi varlardı bence şimdi aynı tayfa eğlenceye de gelecek ama paraya gelince kız tarafından bile istiyorlar. E kızın babası size dedi mi nişanda girişler 320tl diye orda yediniz içtiniz ya ah benim saf arkadaşım ailesi de öyle kibar insanlarlar ki işte o kadar iyi olmucan demekki
İslanamamasi daha büyük komedi bence. Öyle alakasız bir konuda konu sahibine bir cümle mesaj atıp devamında islanamama konusuna girmişti ki kopmustum konuyu tam hatırlamıyorum ama eşiyle evliligiyle ilgili bir durumdan konu açan kadına ya bende islanamiyorum diye giriş yapmıştıKaşınması tam komedi ya
Nasıl yaaa. Sünneti kirve ödemez ki. Yani sünnet edilen çocuğun doktor masrafını kirve neden ödesin. Millet ne kadar uyanık olmaya başladı ya. Ayrıca onların çocuğu sünnet oldu diye bana neden geliyorlar. Dışarda neden ağırlıyorum. Ayrıca takının 10000 olması iart mı. Belki ben 5binlik bi takı alabileceğim. Biz çok safmışız. Her şeyi kendimiz üstlendikKızlar birde kirvelik olayı var konuyu değiştirmek istemem ama. Eşim arkadaşının çocuğuna kirve oldu ama çok yakın arkadaşı yani
Şimdi çocuğu sünnet ettirecekler eşimi arayıp özel doktor istiyorlar eee birde bunun takısı var en 10000 bir de farklı şehirde olunca yanına gelecez bizi ağırlayacaksın dimi diyorlar (mekana filan gitmekten bahsediyorlar)
Bende eşime dedim tamam takını takarsın ama özel doktor ne alaka yani
Olması gereken nedir
Tam tersi tazyikle fışkırtmıyor muydu o ya.İslanamamasi daha büyük komedi bence. Öyle alakasız bir konuda konu sahibine bir cümle mesaj atıp devamında islanamama konusuna girmişti ki kopmustum konuyu tam hatırlamıyorum ama eşiyle evliligiyle ilgili bir durumdan konu açan kadına ya bende islanamiyorum diye giriş yapmıştı
Demekki dönem dönem değişiyor ben islanamadigi zamana denk geldim Bir ara ona takmıştı islanamiyorum ha islanamiyorum hatta bana sormuştu nasıl aynı adamla iki gün üst üste zevk alabilirsin ki hayatta islanmam ben o şekilde diye evlilik ona göre değilmiş bu anlamdaTam tersi tazyikle fışkırtmıyor muydu o ya.
Benim bildiğim kirve çocuğu baştan sona giydirir, hediyeler alır. O kadar. Düğün derneği kirveye kilitlemek de ne bileyim.Nasıl yaaa. Sünneti kirve ödemez ki. Yani sünnet edilen çocuğun doktor masrafını kirve neden ödesin. Millet ne kadar uyanık olmaya başladı ya. Ayrıca onların çocuğu sünnet oldu diye bana neden geliyorlar. Dışarda neden ağırlıyorum. Ayrıca takının 10000 olması iart mı. Belki ben 5binlik bi takı alabileceğim. Biz çok safmışız. Her şeyi kendimiz üstlendik
Bence mesleğini değiştirmeli. Neyse.Demekki dönem dönem değişiyor ben islanamadigi zamana denk geldim Bir ara ona takmıştı islanamiyorum ha islanamiyorum hatta bana sormuştu nasıl aynı adamla iki gün üst üste zevk alabilirsin ki hayatta islanmam ben o şekilde diye evlilik ona göre değilmiş bu anlamda
Kesinlikle budur zaten. Elin oğlu oldu da sünnet olacak diye tasası neden kirveye düşsün. Bi de siparişle şunu yap bunu yap demek... Çok görgüsüzce ya. Diyemem benBenim bildiğim kirve çocuğu baştan sona giydirir, hediyeler alır. O kadar. Düğün derneği kirveye kilitlemek de ne bileyim.
Hayır gücün yoksa neden düğün yaparsın ki kaldı ki sünnet düğünü bana başlı başına saçma gelir. 6 ay kınası gibi. Bazı adetlerin bokunu çıkarmışız. Ben altı ay kınası da sünnet düğünü de yapmak istemiyorum ileride çocuklarıma. Hele kadınların ikinci düğünü gibi. Gelinlik eksik diyeceğim ama zaten gelinlik gibi bir şey giyiyorlar. Rabbim erkek evlat bağışlarsa daha kırkı çıkmadan sünnet edip bu bahsi kapatmayı düşünüyorum.Kesinlikle budur zaten. Elin oğlu oldu da sünnet olacak diye tasası neden kirveye düşsün. Bi de siparişle şunu yap bunu yap demek... Çok görgüsüzce ya. Diyemem ben
Aslında ona da gelecek takılar açısından bakıyorlar. Bakın bir de böyle tüm masrafları kirveye yıkıyorlarmış. Hiç masraf yok, takılan takı da kâr. Mis vallaHayır gücün yoksa neden düğün yaparsın ki kaldı ki sünnet düğünü bana başlı başına saçma gelir. 6 ay kınası gibi. Bazı adetlerin bokunu çıkarmışız. Ben altı ay kınası da sünnet düğünü de yapmak istemiyorum ileride çocuklarıma. Hele kadınların ikinci düğünü gibi. Gelinlik eksik diyeceğim ama zaten gelinlik gibi bir şey giyiyorlar. Rabbim erkek evlat bağışlarsa daha kırkı çıkmadan sünnet edip bu bahsi kapatmayı düşünüyorum.
Herkesin yediğini içtiğini ödediği after party yaygın ve bence mantıklı ama 80 90 kişi ne demek. Bu bildiğin akrabasiz düğün yakın çevre değil sadece. Eğer yakın arkadaşınızsa gitmezsen ayıp olur. Ben olsam tek gidip içki içmezdim. Böyle 320 ye halledersiniz.Çok yakın hatta can ciğer diyeceğim bir arkadaşım evleniyor. Nikah sonrası yemekli eğlence yapacağını söyledi. Biz de zamanında aynı şekilde kendi nikahımız sonrası eşimle 20 kişilik bir eğlence düzenleyip hepberaber yiyip içmiştik. Hesabı da eşim ödemişti.
Arkadaşım önce bekarlığı veda yaptı geçen gün kişi başı 400tl verip bir villa tuttuk kızkıza eğlendik. Ben de katıldım. Bunun dışında nikahı için takısı, elbisesi, kuaförü derken zaten bi ton masraf ettim etmeye de devam edeceğim.
Dün de kendisi geldi bana bu nikah sonrası eğlencesinden bahsetti. Yemekli yapacakmış. 80-90 civarı davetli olacakmış ve kişi başı 320tl dedi. Alkol hariç. Alkolü de kendimiz ödeyeceğiz içersek. Eşimle benim toplam 640tl yapıyor. Alkol alacağı için araba kullanamayacak taksi parası da gitgel 700tl yapıyor mekan biraz uzak doğa içinde bi yerde. Etti bize 1340tl. E alkol de içtik diyelim etti 1500-2000tl. Eşim çok sinirlendi. Davetli sayısını duyunca resmen düğün yapıp misafirlere ödetiyorlar gibi olmuş dedi. 2000 eğlence, 1600 küsür takı, kıyafette aldın, üstüne bekarlığa vedasına da gittin bu iş bize 5bini geçti dedi. Ben kendi eğlencemde düğün sahibi olarak tek kuruş ödetmedim şimdi utanmayacaklar mı bizden para istemeye dedi.
Arkadaşım da gelmezsek darılacağını söylüyor.
Sizde kim haklı? Gitsem ayrı, gitmesem ayrı dert. Gerçekten üzüldüm.