Arkadaşımın nikah sonrası eğlence masrafı

Çok yakın hatta can ciğer diyeceğim bir arkadaşım evleniyor. Nikah sonrası yemekli eğlence yapacağını söyledi. Biz de zamanında aynı şekilde kendi nikahımız sonrası eşimle 20 kişilik bir eğlence düzenleyip hepberaber yiyip içmiştik. Hesabı da eşim ödemişti.
Arkadaşım önce bekarlığı veda yaptı geçen gün kişi başı 400tl verip bir villa tuttuk kızkıza eğlendik. Ben de katıldım. Bunun dışında nikahı için takısı, elbisesi, kuaförü derken zaten bi ton masraf ettim etmeye de devam edeceğim.
Dün de kendisi geldi bana bu nikah sonrası eğlencesinden bahsetti. Yemekli yapacakmış. 80-90 civarı davetli olacakmış ve kişi başı 320tl dedi. Alkol hariç. Alkolü de kendimiz ödeyeceğiz içersek. Eşimle benim toplam 640tl yapıyor. Alkol alacağı için araba kullanamayacak taksi parası da gitgel 700tl yapıyor mekan biraz uzak doğa içinde bi yerde. Etti bize 1340tl. E alkol de içtik diyelim etti 1500-2000tl. Eşim çok sinirlendi. Davetli sayısını duyunca resmen düğün yapıp misafirlere ödetiyorlar gibi olmuş dedi. 2000 eğlence, 1600 küsür takı, kıyafette aldın, üstüne bekarlığa vedasına da gittin bu iş bize 5bini geçti dedi. Ben kendi eğlencemde düğün sahibi olarak tek kuruş ödetmedim şimdi utanmayacaklar mı bizden para istemeye dedi.
Arkadaşım da gelmezsek darılacağını söylüyor.
Sizde kim haklı? Gitsem ayrı, gitmesem ayrı dert. Gerçekten üzüldüm.
Bence eğlenceye gidin takı takmayın.

Yurt ici-yurt dışı doğum günü, düğün sonrası after party( düğünü zaten çok güzeldi), bir mekanda parti düzenleme, bekarlığa vedalarda kişisel odeme duydum, gordum. Arkadaşınız gibi nikah sonrası yemekte bir kişi duydum ama o da sadece çok az kişi ve eğlence yoktu ki bunu düzenleyen de çakalın önde gideni bir tipti.
90 kişi ne demek. Özet olarak arkadaşınız düğünü kişi başı ücretli yapmış. Eğer yoksa parası yapmaz. Buna el... ile gerdeğe girmek denir. Hanimefendi hiçbir şeyden eksik kalmıyor bir de elini cebine atmiyor. Utanmıyor bir de siz hayır deyince de guceniyor. Eşiniz yerden göğe kadar hakli. Gitmeyin, açıklama isterse bu şekilde bir düğüne katılmayı uygun bulmadik deyin. Bir de takı götüreceksin🥴

Yurt ici-yurt dışı doğum günü, düğün sonrası after party( düğünü zaten çok güzeldi), bir mekanda parti düzenleme, bekarlığa vedalarda kişisel odeme duydum, gordum. Arkadaşınız gibi nikah sonrası yemekte bir kişi duydum ama o da sadece çok az kişi ve eğlence yoktu ki bunu düzenleyen de çakalın önde gideni bir tipti.
90 kişi ne demek. Özet olarak arkadaşınız düğünü kişi başı ücretli yapmış. Eğer yoksa parası yapmaz. Buna el... ile gerdeğe girmek denir. Hanimefendi hiçbir şeyden eksik kalmıyor bir de elini cebine atmiyor. Utanmıyor bir de siz hayır deyince de guceniyor. Eşiniz yerden göğe kadar hakli. Gitmeyin, açıklama isterse bu şekilde bir düğüne katılmayı uygun bulmadik deyin. Bir de takı götüreceksin🥴
Ne takacaktiniz?

Nikah sonrası eğlence daha az kişiyle, evlenen çiftlerin daveti ve masrafı karşılaması ile olur. Arkadaşınız 90 kişiyle mini bir düğünü bedavaya getirmeye çalışıyor. O 90 kişiden epey fire de olacaktır. Herkes koşa koşa gelecek sanıyorlar herhalde.
Aynısını söyledim bedava sanıp geleceklerdir 20 kişi anca gelir o zaman dedim hayır konuşuldu hepsi gelecek dedi. Zaten tuttukları mekan damadın uzaktan akrabasınınmış ve davetlilerden 70’i damat tarafı 🫠 arkadaşım kendi ailesine bile 320tl demiş. Yani onlarınkini bile ödemeyecek. e böyle olunca biz de belki de damat kendi akrabalarınınkini ödeyip bize ve kız tarafına mı böyle diyorlar acaba diye düşündük. İnş öyle bişey değildir

Bence çok yakın arkadaşınızsa ve durumunuz müsaitse gidin derim şu iki günlük dünyada. Düşünmeyin bile belki parası yoktur

Normalde yemekli düğün yapanlar durumları müsait değil ise masrafı takılardan karşılarlar.
Sizin arkadaşınız hem yemekli düğün yapmış olacak hem de takıları cebine koyacak.
Ben olsam giderdim ama takı takmazdım.
Düğün davetiyesi var mı? Yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için acaba ne yazdılar davetiyelere. Çok merak ettim.
Sadece kına ve nikah yazıyor davetiyede. Bunu extra olarak nikah sonrası eğlence olarak gördükleri için davetiyede yazmıyor tabi

Aynısını söyledim bedava sanıp geleceklerdir 20 kişi anca gelir o zaman dedim hayır konuşuldu hepsi gelecek dedi. Zaten tuttukları mekan damadın uzaktan akrabasınınmış ve davetlilerden 70’i damat tarafı 🫠 arkadaşım kendi ailesine bile 320tl demiş. Yani onlarınkini bile ödemeyecek. e böyle olunca biz de belki de damat kendi akrabalarınınkini ödeyip bize ve kız tarafına mı böyle diyorlar acaba diye düşündük. İnş öyle bişey değildir
Damat komisyon da alırmış mekandan? 🤣 Pinti herif. Anne babadan niye para alırsın? Arkadaşınız da cebinden vermezse iyi.

Nikaha daha çok var ise bu meseleyi ben yine konuşurdum. Başka tanıdıklarınız varsa davetlilerden, onların katılıp katılmayacağını öğrenirdim. Çoğu kişi muzdaripse belki damat bey bir değişiklik yapar. Yapmazsa da yapılacak aptallığı görürler.

Bence arkadaşınız hiçte saf değil gayet kurnaz. Yemeği insanlara ödetme olayı damat tarafından çıktı diyelim. Villa tutma olayini da mı onlar planladı? Beş kuruş ödemeden villasından da geri kalmiyor. Yüzsüzlükte nirvana. Gayet planli bir şekilde insanları kullanma derdindeler. Ben olsam katılmaz, düğünümde ne taktı ise onu takar geçerdim.

Bu kız biraz salak galiba. 🥹
Gerçekten de aşırı iyi niyetli zaten o yüzden üzülüp arada kalıyorum. 70-80i erkek tarafı davetlilerin kız tarafı da 10 bilemedin 20 demekki. Biz mesela eşimle sayıyı bile bölüşmüştük 10 senin taraftan 10 benim taraftan çağıralım demiştik toplam 20 kişiydik

Gerçekten de aşırı iyi niyetli zaten o yüzden üzülüp arada kalıyorum. 70-80i erkek tarafı davetlilerin kız tarafı da 10 bilemedin 20 demekki. Biz mesela eşimle sayıyı bile bölüşmüştük 10 senin taraftan 10 benim taraftan çağıralım demiştik toplam 20 kişiydik
Bu bence saflık değil ya.
İnsan ailesinden dahi para isteyen adamla da böyle koşa koşa evlenmez.
Bence gayet ikisi de cin olmadan adam çarpacak

Eşim onu da kabul etmiyor. Ben düşkün müyüm benim derdim zaten para değil ki ben çıkarır 5 binde veririm ama burada yapılan bana saygısızlık diyor onu kabul etmiyor. Ben onun her şeyini yapacağım kendi nikahı eğlencemde yedirip içireceğim, onunkine kıyafet alacağım, takısını alacağım masrafa gireceğim ama o bana bi tane içecek ısmarlamayı çok görecek ha diyor. O gün seni de alır çıkarım dışarda karımla oraya vereceğim para kadar yerim içerim ama yine onların eğlencesine gitmicem çakal bunlar diyor.

Bdv de nadir gerceklesen bir olay gerceklesiyor ve esinize kelimesi kelimesine katılıyorum.
90 kisiyle eglenmek istiyolarsa yemeksiz, kolalı düğün tercih edebilirlerdi. Millete düğün masrafini kitliyolar

Sadece bunu ödememiş eşi diyor 5bin masraf oldu yeter hem bu yemeği yiyemeyecekainiz bile et var diye
Bu cümleyi tekrar okuyun

Oooo cakal erkek tarafı.
"Dugun takilariyla araba alalim askim, ha bilezik olarak durmus ha araba olarak ne farkedecek ki canim karim" is loading. Gecmis olsun arkadasiniza

Burada bir iyi niyetli varsa o da sizsiniz, hala kızın iyi niyetli olduğunu düşünüyorsunuz çünkü. Ayranı yok içmeye, tahterevanla gider sıçmaya. 80 kişinin parasını nasıl ödeyelim ne demek? Millet nasıl ödüyorsa o da öyle ödeyecek. Parası yoksa da böyle işlere girmeyecek. Bu kadarını akıl edemiyor mu? O yüzden salak. ☺️

Kalıbımı basarım, mekan erkek tarafının akrabasının ve onlardan 70 kişi gelecekse erkek ailesi kendi tarafının masraflarını ödeyecektir. Ama sizin ruhunuz bile duymayacak büyük ihtinal. Arkadaşınız da safmış. Etkek tarafı Akrabasının mekanında eğlence yapıyor ona bile kişi başı 200 istiyorlar, bir de uzak mekanmış. Mekan parasını ya sadece kız tarafından karşılayacaklar ya da herkesten para alacaklarsa düğün parasını çıkarmayı bırak kenara para atacaklar davetli hesaplarından.

X