Arkadaşımın nikah sonrası eğlence masrafı

Çok yakın hatta can ciğer diyeceğim bir arkadaşım evleniyor. Nikah sonrası yemekli eğlence yapacağını söyledi. Biz de zamanında aynı şekilde kendi nikahımız sonrası eşimle 20 kişilik bir eğlence düzenleyip hepberaber yiyip içmiştik. Hesabı da eşim ödemişti.
Arkadaşım önce bekarlığı veda yaptı geçen gün kişi başı 400tl verip bir villa tuttuk kızkıza eğlendik. Ben de katıldım. Bunun dışında nikahı için takısı, elbisesi, kuaförü derken zaten bi ton masraf ettim etmeye de devam edeceğim.
Dün de kendisi geldi bana bu nikah sonrası eğlencesinden bahsetti. Yemekli yapacakmış. 80-90 civarı davetli olacakmış ve kişi başı 320tl dedi. Alkol hariç. Alkolü de kendimiz ödeyeceğiz içersek. Eşimle benim toplam 640tl yapıyor. Alkol alacağı için araba kullanamayacak taksi parası da gitgel 700tl yapıyor mekan biraz uzak doğa içinde bi yerde. Etti bize 1340tl. E alkol de içtik diyelim etti 1500-2000tl. Eşim çok sinirlendi. Davetli sayısını duyunca resmen düğün yapıp misafirlere ödetiyorlar gibi olmuş dedi. 2000 eğlence, 1600 küsür takı, kıyafette aldın, üstüne bekarlığa vedasına da gittin bu iş bize 5bini geçti dedi. Ben kendi eğlencemde düğün sahibi olarak tek kuruş ödetmedim şimdi utanmayacaklar mı bizden para istemeye dedi.
Arkadaşım da gelmezsek darılacağını söylüyor.
Sizde kim haklı? Gitsem ayrı, gitmesem ayrı dert. Gerçekten üzüldüm.
eşiniz haklı düğün eğlencesini misafirlere ödeteni de ilk defa duyuyorum çakallıkta zirve

İlk başta zaten 200tl giriş masrafıydı. Yemekte alkolde yoktu. 200 verip üstüne yediğimizi içtiğimizi de ödeyecektik sonra ben karşıma alıp konuştum biz zaten içmeyeceğiz eşim araba kullanıyor kendimiz için söylemiyorum yani ama bu şekilde yaparsan insanlar arkanızdan konuşur en azından 150tl içinde insanlara bir tane içecek hediye edin kendinize güldürmeyin ben senin dostun olarak söylüyorum olacakları dedim. Ha öyle mi olur tamam bi nişanlıma söyleyim dedi. Ertesi gün 320tl ve yemek yaptık dedi. Alkol de yok dedi. Siz kendi eğlencenizi ödediniz ama erkek tarafı 80 kişi çağırmış biz onu nasıl ödeyelim dedi. Anlamadım ki sanırım farkında değiller. Ben de kendimi sorguladım acaba paragöz müyüz biz dedim ondan burada da sormak istedim.
Bu şark kurnazlığının adamım fikri olduğunu sezmiştim.

En sevdiğim düğün tipi. Ben de böyle yapmak istiyorum. Neden evleniyorum diye masraf edip herkese yemek ismarlayayim ki:) hiç kafamda oturtamiyorum bu fikri
Kendim de çok gittim böyle eglencelere. Arkadaşlar mekan belirliyor , fix menu , alkollü alkolsüz ne yediğin ne ödediğin belli, müzik var,eğlence var.
Alkollü yemekli düğüne gitsen eşek değilsen altın takman lazım, yediğin ucyuz lira, verdiğin gram altın binaltiyuz:) takmasan yedin içtin, ayıp:)
Böyle eglencelere gidiyorum , hem iyi günlerine eslik ediyorum, hem kimseye masraf olmuyorum.
Ama kimseye de altın takmıyorum 😂😂😂 o kadar uzun boylu değil .
Siz de altını bosverin, eğlenceye gidin yiyin için

Eşiniz haklı.

Ne demek yemekli eğlencenin kişi başı parası?

Yanında olmasını istediğin insanlar misafirindir.

Onları da ağırlarsın, kuruş ödetmezsin.

Bedavaya düğün yapıp bir de takı taktırıp kâra geçecekler.

Köylü kurnazlığı resmen.

Bence en iyisini yapmışsınız olması gereken budur. Bekarlığa veda yapmadım ben ama kuaför masrafını biz karşıladık kuaföre cagirdigim kişilerin. Hatta cagirdigim bir yakınım başka bir kuaföre randevu aldığını söylemişti onun ücretini bile ben ödedim. Feda olsun canimdir yani zaten cagirmisim gözden cikartmisim o ücreti. Bunlar olması gerekenler bence ya. Yada kuzenim düğününden sonra hepimizi türkü bara götürmüştü tüm kuzenler olarak 30-40 kişiydik o da oranın masrafını kendi ödedi. Konu sahibinin arkadaşı çok uyanık bence. Önceki mesajlarda da yazan olmuş el .... gerdeğe girmek diye buna denir yani.
AA yok yanlis anlaşıldı, arkadaslarinkine gidip hep kendimiz ödedik assff

Zaten düğüne giderken kıyafet, ayakkabı, yol vs masraf yapıyorsun ayrıca hediye de götürüyorsun düğün sahibinin de misafirlerini ağırlaması gerekir. Hem hiçbir şeyden eksik kalmayalım eğlencesi tam olsun hem de adına düğün demeyelim parti diyelim de parasi baskasindan diyorlar.
Açıkçası ben böyle insanları aptal yerine koyanlara sinir oluyorum. Ben olsam katılmazdım

En sevdiğim düğün tipi. Ben de böyle yapmak istiyorum. Neden evleniyorum diye masraf edip herkese yemek ismarlayayim ki:) hiç kafamda oturtamiyorum bu fikri
Kendim de çok gittim böyle eglencelere. Arkadaşlar mekan belirliyor , fix menu , alkollü alkolsüz ne yediğin ne ödediğin belli, müzik var,eğlence var.
Alkollü yemekli düğüne gitsen eşek değilsen altın takman lazım, yediğin ucyuz lira, verdiğin gram altın binaltiyuz:) takmasan yedin içtin, ayıp:)
Böyle eglencelere gidiyorum , hem iyi günlerine eslik ediyorum, hem kimseye masraf olmuyorum.
Ama kimseye de altın takmıyorum 😂😂😂 o kadar uzun boylu değil .
Siz de altını bosverin, eğlenceye gidin yiyin için
Türkiye'de mi 😅😅

Ne kadar uyanıkmış arkadaşınız. Düğün gibi yemekli eğlence yapıp üstüne parayı davetlilere ödetiyor :) Ben utanırdım bunu yapmaya hadi yaptım diyelim gelmiyor diye kırılıp söylemeye yüzüm olmazdı. Bazı insanlar fazla rahat.
Maddi olarak çok sıkışık dönemdeyim şimdi alkolü, yolu bana baya pahalıya patlayacak kusura bakma yoksa bende gelmeyi çok isterdim deyip geçin. Sırf bu yüzden kırılan da kırılsın.

Gitmiyorlarsa niye takı versinler ki? Babam da milletin düğününe gitmeyince takı gönderiyor. Ben bu mantığı anlayamayacağım. Sanki düğün veya nikah takı toplamak için yapılıyor.
Zamanında bundan 15 sene önce kardeşimin sünnetinde çeyrek takan ebemin ebesinin şeyi resmen oğluna yazın düğün yapıyormuş . Babam da yeni anjiyo oldu gidemesem bile takısını yollarım. Neymiş takının üstüne yattı derlermiş 🤦🏼‍♀️Ki o zaman çeyrek 100 tl ise şimdi 2 küsür.Valla bu saatten sonra kardeşim değilse evlenen takı takmam dedim. Patronun oğlunun başka şehirde düğünü var bir kaç haftaya gitgel takı şu bu 5000 i bulur diye gitmeyeceğim şahsen 🤦🏼‍♀️

Çok yakın hatta can ciğer diyeceğim bir arkadaşım evleniyor. Nikah sonrası yemekli eğlence yapacağını söyledi. Biz de zamanında aynı şekilde kendi nikahımız sonrası eşimle 20 kişilik bir eğlence düzenleyip hepberaber yiyip içmiştik. Hesabı da eşim ödemişti.
Arkadaşım önce bekarlığı veda yaptı geçen gün kişi başı 400tl verip bir villa tuttuk kızkıza eğlendik. Ben de katıldım. Bunun dışında nikahı için takısı, elbisesi, kuaförü derken zaten bi ton masraf ettim etmeye de devam edeceğim.
Dün de kendisi geldi bana bu nikah sonrası eğlencesinden bahsetti. Yemekli yapacakmış. 80-90 civarı davetli olacakmış ve kişi başı 320tl dedi. Alkol hariç. Alkolü de kendimiz ödeyeceğiz içersek. Eşimle benim toplam 640tl yapıyor. Alkol alacağı için araba kullanamayacak taksi parası da gitgel 700tl yapıyor mekan biraz uzak doğa içinde bi yerde. Etti bize 1340tl. E alkol de içtik diyelim etti 1500-2000tl. Eşim çok sinirlendi. Davetli sayısını duyunca resmen düğün yapıp misafirlere ödetiyorlar gibi olmuş dedi. 2000 eğlence, 1600 küsür takı, kıyafette aldın, üstüne bekarlığa vedasına da gittin bu iş bize 5bini geçti dedi. Ben kendi eğlencemde düğün sahibi olarak tek kuruş ödetmedim şimdi utanmayacaklar mı bizden para istemeye dedi.
Arkadaşım da gelmezsek darılacağını söylüyor.
Sizde kim haklı? Gitsem ayrı, gitmesem ayrı dert. Gerçekten üzüldüm.
Arkadaşın kusura bakmasın uyanıklık yapıyor. Eşiniz haklı. Ben olsam bende laf ederdim. 80-90 kişi de gelmez sadece hatır gönül kırılmasın diye gelenler olur ya da hali vakti gerçekten yerinde olanlar. Size darılamayacağı bir bahane bulun. Ya da direkt söyleyin bizim ücretsiz olmuştu buna anlam veremedik bütçemiz uygun değil sen karşılacaksan gelim diyin.

Kızlar birde kirvelik olayı var konuyu değiştirmek istemem ama. Eşim arkadaşının çocuğuna kirve oldu ama çok yakın arkadaşı yani
Şimdi çocuğu sünnet ettirecekler eşimi arayıp özel doktor istiyorlar eee birde bunun takısı var en 10000 bir de farklı şehirde olunca yanına gelecez bizi ağırlayacaksın dimi diyorlar (mekana filan gitmekten bahsediyorlar)

Bende eşime dedim tamam takını takarsın ama özel doktor ne alaka yani
Olması gereken nedir😜😜😜
Hala böyle şeyler var mı yaa🙃 kendi doktorunu kendi bulamıyor mu insanlar. Gittik hastanede yaptırdık bitti. Kimseye bişey söylemedik.

Bizde düğün sonrası yemek ücretini sadıçlar öder o yüzden saçma gelmedi🤣🤣🤣
Bizde de en fazla düğünden sonra çorba içip pide yemeğe gidilir oda damat gelin yakın arkadaşlar kuzen en fazla 4-5 araba . Hesabı da damadın abisi sağdıcı varsa o öder yoksa damadın kuzenleri öder

Bazıları gerçekten çok akıllı.
Ben olsam katılmazdım sanırım.
Ama eğer çok yakınsa da bir şey diyemiyorum.
Aklıma düğünümde kuaföre gelip saç makyaj ağda ve manikür pedikür yaptıran arkadaşım geldi…onu bile karşıladım😆😆
Ağda mı? Egzajere ediyorsunuz di mi?

Benim yine travmam tetiklendi bi dk altın konusu da açılmış :KK70: konu sahibinin konusunu çok dağıtmadan bi sorum var.

Benim liseden bi arkadaşım vardı. Nişanıma da çağırdım (pandemi dönemindeydi o yüzden sadece yakın olduğum 2-3 kişi vardı arkadaşlardan) çok sık görüşmesek de sevdiğim biriydi yanımda olsun istemiştim.

Biz eşimin memleketinde nikah tarihi alırken işler uzadı, dönemedim. Gidemedim onun düğününe. İstanbul'a dönünce aldım altınını ev ziyaretine gittim hayırlı olsuna. Oturduk düğün videolarını izledik falan.

Aradan 10 gün geçti. O bana gelmedi. O da benzer şekilde akraba düğünüm vardı falan bahanesi sundu ama herhalde 2-3 ay sonra. Herhangi bi şey de takmadı.

Şimdi bunu mu taktın diyeceksiniz feeekat hiçbirimiz Acun Ilıcalı değilsek altının amacı bugün bana yarın sanadır. Ya da ben çok maddiyat odaklı değerlendiriyorum düğünleri :KK70: Noldu sizce olay 🥲

Edit: 10 gün olmayabilir ama aynı ay içerisindeydi diye kaldı aklımda

Biz 100 kişilik yemekli düğün yapmıştık, 90 kişilik after parti nedir ya. Takı takmayın partiye katılın. Hatta arkadaşınızı iyi tanımak istiyorsanız bunu söyleyin açıkça eşim sorun çıkardı biz kimseye masraf ettirmedik ben gidip takı takıp üstüne para verip eğlencelerine katılamam birinden birini seç dedi bende senin en güzel gününde yanında olmayı seçtim canımın içi diyin 😀

Bi de bi kirvelik muhabbeti okudum ona ithafen yazıyorum. Arkadaşım ben kendi oğlumun sünneti için böyle bi rakam ödemedim elalemin oğlunun pipisi kesilecekse ben neden bütün masrafları + mekan parası ödüyorum ha bir de kalkıp onların şehrine gidip onları ağırlıyorum?..

X