Türkiye'de mi
Evet ama buradaki gibi yüz kisi çağırmıyorlar. Meyhane tarzı bir yer oluyor genelde. Ya da mesela tekne tutuyor kuruyemiş+ içki şeklinde.
Eş, dost, iş arkadaslari falan oluyor. Maksimum 20-25 genç. Samimi, tatlı bir ortam oluyor.
Bu kişi 90 kişi çağırmış, biraz abartmış. Samimi bir ortam olacağını da sanmıyorum, gelini görmeden gidecek insanlar bile olabilir o kalabalikta
Yengenc ama bide şu açıdan düşün neden birisi evleniyor diye insanlar senin düğünün yemek masrafını karsilasin ki? Yemekli davet veren kimse o karşılar ücreti. Eğer kendine guvenmiyorsa vermez. Masraf olmama kısmı tartisilir çünkü bu durumda düğün sahibi insanlara masraf olmuş baksana hemde kaç bin TL'lik. Bekarlığa vedasiydi yemegiydi vs.
Konu sahibinin kankasi abartmış. Ama bence bir ton masraf yapmaktansa, gelenlerin yemekli düğün diye kendilerini altın takma zorunluluğunda hissetmesindense sabah aile üyeleriyle akrabalarla nikah, akşam gençlerle, kankalarla eğlence şeklinde olsa daha tatlı olur.
Tabii işi ticarete döküp pahalı mekanlar belirleyip 'gelmezsen küserim' değil benim dediğim . Bu yaz mesela bir arkadaşım davetiye fotosu attı. Şu saatte nikah, sonrasında şehrin içinde, açıkhavada arka bahçe gibi bir yerde kutlama var diye. Mekan da çok tatli bir yer, eski gazinolar gibi ampul şekilli lambaları yakmışlar, arkadaşım dekor için basit birkaç şey getirmis. Ayirtilan her masaya cips kuruyemiş falan koydurmus. Onun dışında yiyen içen kendi ödüyor. Fiyatlar normal o bölgedeki mekan fiyatlari gibi. İsteyen iş cikis saatiydi bir şeyler yedi, isteyen alkolün küpüne girdi, sadece mutlu güne eşlik etmek isteyen bir gazoz içti, arada kaynadi. Onemli olan dostların bir arada olup kutlamasıydi, öyle de oldu. Dansettik, eğlendik.Hem eski dostları görmüş olduk.
Kasdettigim kutlama şekli bu aslında.
Kimseye yük olmadan , kimseyi de kendine yük etmeden mutlu bir gün yaşamak.
Bu haftasonu çok sevdiğim bir arkadaşımin kinasina gittim, o gece yatıya kaldık kızlarla. Hep şu konuşuldu "offf, düğünde ne yapacağız? Gram altin 1700 olmuş nasıl takıcaz , bir kişi daha bulsak ayıp olur mu bir gram altın için? Ev sahibi de zam yaptı , Yarım gram mi alsak?para mı taksak? Ama çok ayıp olur yemekli davete gideceğiz kız çok masraf yapmıştır. Of püf"
Bu muhabbet durumu orta halli olan herkesin sevdiği biri her evlendiğinde duyduğu bir muhabbet. Bence bu daha kötü. Ben o evlenen arkadaşınlmi cidden çok seviyorum, umarım bir ömür mutlu olur- inanilmaz iyi bir kalbi var. Ama onu sevmem o evleniyor diye kendimi zora sokmam anlamına gelmez ki
insanlar yemekli düğün yapıyorlar, sonra konuklar takı takma zorunluluğu hissediyor.
Hem aile masraf yapıyor,zarar. Hem gelenler takıyor, zarar.
Bana saçma geliyor