Arkadaşımın çocuğu ve benim çocuklarım

Çocuklarınız huzursuz oluyor, onlar huzursuz olunca da siz geriliyorsunuz ve keyfiniz kacıyor. Arkadaşınız da goy goy esnasında "yapman guzuum" demekle yetiniyor. Ben de mesafemi koyardım direkt.
 
O yaşlar için aradaki yaş farkı çok muhtemelen bebekleri ile oynar gibi oynamak istiyor sizin yavrularınızla o da olmayınca agresifleşiyor bu tabii çocuğun suçu değil annesinin duruma el atması lazım ama madem atmıyor ben olsam görüştürmezdim de görüşmezdim de
 
Kapinin esiginden sokmam. Bencil olmaniz gerekiyor. Tabiki etkilenirler. Ayrica 4 yasinda bi cocuk boyle davraniosa ya annesi ya babasi biraz catlaktir. Size cok bisey katmiolarsa vazgecebilirsiniz bence.
 
Akran değiller.
Sizin çocuklarınız kendilerine yetebiliyor,güzel güzel oynuyorken,kendinizi de,çocuklarınızı da zora sokmanıza gerek yok.
Ben olsam görüşmezdim. 10.5 yaş kız , 4.5 yaşında erkek çocuk annesi olarak yazıyorum yorumumu bu arada. Çocuklarımi zorlayan bir ortama 2 defadan fazla sokmadım. Oğlum hele yaşı itibariyle kafasına göre davranıyor bu ara,herşeyi yemiyor vs ,çoğu zaman arkadaşlarıma bile gitmeyi tercih etmiyorum evde daha konforlu ortam,kimseyi rahatsız etmiyorum diyerek.
Arkadaşınız anlayışlı bir insan olsa çocuğu böyle davranınca usulunce uyarır,hatta böyle yaparsan eve gidelim deyip,devamı halinde alıp evine götürür çocuğu en basitinden. Bu kadarına müsade edilmez. Kendi evi değil,kendi kardeşi degil ki olsa bile itip,kakmasına müsade etmemeli. Bu rahatlık benim açımdan kabul edilemez. Bu sebeple görüşmem. Sizde görüşmeyin.
 

Tek bakıyorum, parka gitmek için 1-bebek arabamız asansöre sığmıyor, 2-yürümeye yeni başladıkları için dışarıdayken sık sık oturup emeklemek de istiyorlar tek başıma yetişemiyorum çünkü civciv gibi biri oraya, biri başka yere gidiyor.

Oyun grubu şuan pek mümkün değil, ehliyetim yok. Bir tık havalar ısındığında yürümeyi de pekiştirdikleri + hava geç kararacağı için eşimin iş çıkışında düzenli olarak çıkaracağım ama şuan zor.

Akşam 8’de uyuyorlar bu yüzden akşam gezmesi olmuyor, misafir de alamıyorum. Geçen kış zaten doktorumuz yasaklamıştı pandemiden dolayı çocuk görmeye de insan almadım. Kalabalık bir ailemiz yok, zaten ailelerden uzaktayız o yüzden biraz zorunlu izole oldular
 

Sanırım kaygılı bağlanma deniyor, çocuk annesine aşırı bağımlı. 2,5 yaşa kadar memede uyuyordu, babasıyla bile markete falan gitmiyor bu yüzden kreşe yazdırmışlardı ama kıyameti kopardı gitmiyor. Arkadaşım bir şeyler yapmaya çalışıyor ama açıkçası pek bilinçli değil. Ona göre çocuğu normal, bir şey diyemiyorum
 
Çocuklarada yazık sizede.haftanin 4günü kafanız nasıl dayanıyor o hengameye.
Insan sohbet bile edemez
Edemiyoruz zaten, ben sürekli çocukları kontrol ediyorum aslında düşününce bende huzursuz oluyorum sanırım. Kafam dayanmıyor açıkçası, kendi çocuklarım bile ağır geliyor bazen
 
Kapinin esiginden sokmam. Bencil olmaniz gerekiyor. Tabiki etkilenirler. Ayrica 4 yasinda bi cocuk boyle davraniosa ya annesi ya babasi biraz catlaktir. Size cok bisey katmiolarsa vazgecebilirsiniz bence.

Akşam eşimle de detaylı konuştuk bu konuyu, karar verdim mesafe koyacağım.
Annesi susarken müdahele etmek zorunda kalmak beni de rahatsız ediyor açıkçası
 
Çocuğun niye böyle olduğu belli oldu: Böyle bir çocuğa normal diyen anne!
 
Arkadaşınızın çocuğu evcilik oynayacak diye siz ve bebekleriniz strese girmişsiniz ben böyle anladım maalesef
 
Benimkiler 11 ve 7 yasinda, komsumun 3 yasindaki Oğlu Tv karşısında bütün gün, anne ilgisiz, ne dışarı çıkarır ne parka götürür, 9 yaşındaki oğluna bırakır işe gider, çocuk oyun oynamayı bilmiyor, sürekli herşeye çığlık atıyor , benimkiler yaşça büyük olmalarına rağmen kötü etkileniyor ve mutsuz oluyorlar, görüşmelerini mümkün olduğunca azaltıyorum. Kendiminkiler yetiyor birde komşunun çocuğunumu eğiteyim ?
Sizinkiler küçükler , annede galiba pre mses yetiştiriyor , iyilikle mesafe koyun, annenin yanında çocuğu uyarın, ya beraber oynayın yada birdaha birlikte oynamayın diye .
 
+++++++ sonuna kadar katılıyorum. Şımarık çocuğun kahrını simartanlar çekmeli. Bu bizim çocuğumuz olsa bile.
 
Benim de 4 yaşında bir kızım var hiç böyle müdahalelerde bulunmaz, çocuğa sınır çizmemişler anasında babasında iş yok
 
Benim de 4 yaşında bir kızım var hiç böyle müdahalelerde bulunmaz, çocuğa sınır çizmemişler anasında babasında iş yok
Yaşla alakalı olduğunu düşünmüyorum bende, aynı yaşta başka bir arkadaşımın kızı var onunla çok güzel vakit geçiriyorlar, sakin bir çocuk.
 

böyle de yapabilirim aslında.
Direkt bu şekilde uyarırsam annesi de anlar, belki o da mesafe koyar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…