• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın çocuğu ve benim çocuklarım

Böyle diyince çok sert oldu ya.
Ben müdahale ediyorum, oyuncakları kızdan alıp çocuklarıma veriyorum ya da emziğini istemiyor şuan, hayır salıncağa binmek istemiyor diyerek engel oluyorum ama başkasının çocuğunu sürekli uyarmak zorunda kalmak çok rahatsız edici.
Annesi uyaracak ama zaten siz değil

Annenin kayıtsız kalması hoş değil. Böyle bir durumda sinir olurdum.
Buna benzer bi olay yaşadım oğlum, komşumun kızına vuruyordu aralarında 3 ay var.
Komşum ara ara kızının çok ciddi etkilendiğini söyledi. Bu arada ben asla davetsiz evine gitmem hep o bize geliyordu. Oğlum varken evine davet etmemeye başladı o yokken çağırıyordu ama o bizim evimize kızı her canı sıkıldığında geliyordu.
Bi zaman sonra oğluma ister istemez baskı yaptığımı farkettim ve komşuya açık açık madem anlaşamıyorlar ve kızın etkileniyor bunu gerçekten anlarım fakat siz her geldiğiniz de oğluma çok baskı uyguladığımı farkettim ve çok üzülüyorum dedim biz çocuksuz görüşelim dedim. Biraz bozuldu ama sonra hak verdi ve artık gelmiyor çocukla.
Bu arada oğlumun davranışını haklı bulmamakla birlikte çözüm için pedagog desteği de aldım.

4 yaşla 14 ay çocuğu birlikte oynayacak çocuklar degiller. Gelişim dönemleri farklı. İstekleri, yapabildikleri farklı. Musait degilim deyin. Çocuklar hapşırıyor seninkine de geçmesin deyin, yavaş yavaş uzaklaşın. Zaten ikizlermiş. Birbirlerine yeterler onlar. 🥰

O yaş grubuna göre aralarındaki yaş farkı çok belirgin.
Peki çocuk kendi evinde nasıl?
Siz gittiniz mi hiç evine ?
Belki farklı oyuncakları görünce değişiyor olabilir davranışları.
Siz ona gitmeyi deneyin bakalım neler olacak?
Ben hiç gitmedim ama bugün sabrımın son demlerine gelince “tatlım, biz sana geldiğimizde onlar da senin oyuncaklarını vermese üzülmez misin?” dedim, saklayacakmış oyuncaklarını.😅 annesi de “yapar mı yapar” dedi. Az çok tahmin ettim yani biz gitsek neler olur

sosyalleşmeleri için de dışarı çıkın parka götürün bol bol. sıkı giydirince üşümezler de bu şekilde sosyalleşmeleri daha sağlıklı olur.

Aslında 3-4 ay öncesine kadar düzenli olarak çıkıyorduk ancak bebek arabamız asansöre sığmıyor, daha önceleri pusete sığıyorlardı ve ikisini bir arada indirip onlar bana bakarken arabayı kuruyordum ancak şuan puset dönemini çoktan geçtikleri için bebek arabası için bir kere onları evde yalnız bırakarak inip, sonra sırayla bebeklerimi tek tek indirmem gerekiyor. Bir kere denedim, evde yalnız kalan çok ağladı kıyamadım. Şimdi yürüyorlar ama 1-2 aya iyice pekiştirdiklerinde rahatça çıkarırım diye düşünüyorum..

Arkadaşlar merhaba, aslında böyle bir dönemde konu açmak istemezdim ama müdahale etmeyi geciktirmemem gerekiyormuş gibi hissettiğim bir konu var.

Başlıktan da anlaşılacağı gibi çocuk mevzusu.
Hem komşum hem de dostum diyemesem de nispeten yakın bir arkadaşım var, bekarlığımızdan beri tanışıyoruz. Bu arkadaşımın 4 yaşında bir kızı, benimde 14 aylık ikizlerim var.

Evlerimiz yakın olduğu için genellikle haftada 2-3 defa kahveye gider gelirdik birbirimize çocuklar yokken, son dönemde çocuklar oynasın diye sık sık bana geliyor arkadaşım.

Benim bebeklerim genel olarak birbirleriyle oynarlar, yaşıtları çocukları severler ve oynamak isterler. paylaşımcılar, oyun oynarken falan ağlamazlar eğlenirler yani sosyal bebekler diyebilirim.

Arkadaşımın kızı haftada 2-3 gün annesinin telefonundan arıyor, bebekleri görmek istediğini özlediğini ve bu sebepten gelmek istediğini söylüyor ama geldiğinde bütün oyuncakları topluyor, çocuklarımın elindekileri alıyor. Sürekli şikayet ediyor.

bugün yine geldiler ama ilk adım arabasından kızımı itip (allahtan Yastık vardı ve kızım direkt kalktı) kendisi bindi ve oğluma bilerek çarptı. Son birkaç gelmelerinde bu gibi davranışlarından dolayı benim çocuklarım onlar gidene kadar ağladılar, zaten biri ağlasa diğeri daha şiddetli ağlıyor.

kızımı ittiği sırada arkadaşım bir tepki vermedi bu arada, “kızım yapma öyle” dedi ama o sırada devam etti çocuk.

Mesela çocuklara telefonla oyun oynatmak istiyor, kesinlikle karşı çıkıyorum “bizim evimizde çocuklar telefonla oynamıyor.” diyorum oturup bağıra bağıra ağlıyor. Oyuncakları bir köşeye topluyor, benimkiler alınca yine ağlıyor şikayet ediyor. Çocuklarım yazık bakakalıyorlar. Mesela bisküvi veriyorum, kızım ona yakın bir yere bisküvisini koyunca bağırıyor yine şikayet ediyor.

Ayağında sallamak istiyor, benimkiler yatmıyor ağlıyor, salıncağa bindirmek istiyor binmek istemediklerinde ağlıyor, emziklerini veriyor ağızlarına istemiyorlar ağlıyor ve tüm bunlar olurken çocuklarım geriliyor bana bakıyorlar direkt kucağıma gelmek istiyorlar.

Şimdi farkındayım ki, bunlar çocuk. Benimkiler de bir başkasının çocuğuna aynı davranışları gösterebilir (göstermemeleri için telkinlerde bulunuyorum.) ancak ben çocuklarım gördükleri bu muameleyi içselleştirip etkilenirler mi, bir süre sonra o şekilde davranmaya başlarlar mı diye endişelenmeye başladım ister istemez.

Sorum şu; arkadaşım aradığında müsait olmadığımı söyleyerek görüşmeleri azaltsam mı? Yoksa çocuklarım etkilenmez, görüşme sıklığına devam mı etsem? abartıyor da olabilirim bilmiyorum ama çocuklarım huzursuz olunca mesafe mi koysam diye düşünmeye başladım
Komşumun oğlunun saldırgan tavır ne davranışlarindan dolayı görüşmeyi kestim.İkiz kızlarım var benim de.Cocuk kızlarima iyi ama oglumu kapıya öyle bir itti ki çocuk resmen şoka girdi.Annesinin hiç bir tepkisini göremedim😑Çocuğumun canını sıkacak,acıtacak bir duruma hatır, gönül için izin veremem

4 yaşla 14 ay çocuğu birlikte oynayacak çocuklar degiller. Gelişim dönemleri farklı. İstekleri, yapabildikleri farklı. Musait degilim deyin. Çocuklar hapşırıyor seninkine de geçmesin deyin, yavaş yavaş uzaklaşın. Zaten ikizlermiş. Birbirlerine yeterler onlar. 🥰
Aslında başka bir arkadaşımın kızı var aynı yaşta, onunla bir araya geldiklerinde çok güzel oynuyorlar. Hatta kız her buluşmamıza kendi bebeklik oyuncaklarından getiriyor, 4-5 saat bir arada kalıyoruz mesela hiçbir çocuk ağlamıyor biz arkadaşımla sohbet edebiliyoruz rahatça. Üçü iyi anlaşınca açıkçası ben böyle olmaz diye düşünmüştüm. En azından kendimde arkadaşımla sohbet eder kafa dağıtırım diyordum ama o işler öyle olmuyormuş.😅

Çok şükür, beraber çok güzel vakit geçirip oynuyorlar evde o avantajımız var.🙏🏼🥰

Komşumun oğlunun saldırgan tavır ne davranışlarindan dolayı görüşmeyi kestim.İkiz kızlarım var benim de.Cocuk kızlarima iyi ama oglumu kapıya öyle bir itti ki çocuk resmen şoka girdi.Annesinin hiç bir tepkisini göremedim😑Çocuğumun canını sıkacak,acıtacak bir duruma hatır, gönül için izin veremem
Allah bağışlasın.🙏🏼

Ya hatır gönül falan hiç düşündüğüm şeyler değil açıkçası bu konuda çünkü çocuklarım önceliğim, sadece arkadaş olaylarına yeni başladığımız için acaba abartıyor ya da ön yargıyla mı bakıyorum diye düşünmüştüm ama mesafeli olmak en güzeli şu durumda.

Açıkçası ben çocuklarıma iyi gelmeyen hiç kimseye evet demiyorum
4 yaşındaki çocuk bilmez ama annesi bilir açıkçası kızın annesinde de suç buldum. Bence birlikte oynayacak bir yaş aralığı değil sosyalleşme için yanlış yaş grubu

Arkadaşlar merhaba, aslında böyle bir dönemde konu açmak istemezdim ama müdahale etmeyi geciktirmemem gerekiyormuş gibi hissettiğim bir konu var.

Hem komşum hem de dostum diyemesem de nispeten yakın bir arkadaşım var, bekarlığımızdan beri tanışıyoruz. Bu arkadaşımın 4 yaşında bir kızı, benimde 14 aylık ikizlerim var.

Evlerimiz yakın olduğu için genellikle haftada 2-3 defa kahveye gider gelirdik birbirimize çocuklar yokken, son dönemde çocuklar oynasın diye sık sık bana geliyor arkadaşım.

Benim bebeklerim genel olarak birbirleriyle oynarlar, yaşıtları çocukları severler ve oynamak isterler. paylaşımcılar, oyun oynarken falan ağlamazlar eğlenirler yani sosyal bebekler diyebilirim.

Arkadaşımın kızı haftada 2-3 gün annesinin telefonundan arıyor, bebekleri görmek istediğini özlediğini ve bu sebepten gelmek istediğini söylüyor ama geldiğinde bütün oyuncakları topluyor, çocuklarımın elindekileri alıyor. Sürekli şikayet ediyor.

bugün yine geldiler ama ilk adım arabasından kızımı itip (allahtan Yastık vardı ve kızım direkt kalktı) kendisi bindi ve oğluma bilerek çarptı. Son birkaç gelmelerinde bu gibi davranışlarından dolayı benim çocuklarım onlar gidene kadar ağladılar, zaten biri ağlasa diğeri daha şiddetli ağlıyor.

kızımı ittiği sırada arkadaşım bir tepki vermedi bu arada, “kızım yapma öyle” dedi ama o sırada devam etti çocuk.

Mesela çocuklara telefonla oyun oynatmak istiyor, kesinlikle karşı çıkıyorum “bizim evimizde çocuklar telefonla oynamıyor.” diyorum oturup bağıra bağıra ağlıyor. Oyuncakları bir köşeye topluyor, benimkiler alınca yine ağlıyor şikayet ediyor. Çocuklarım yazık bakakalıyorlar. Mesela bisküvi veriyorum, kızım ona yakın bir yere bisküvisini koyunca bağırıyor yine şikayet ediyor.

Ayağında sallamak istiyor, benimkiler yatmıyor ağlıyor, salıncağa bindirmek istiyor binmek istemediklerinde ağlıyor, emziklerini veriyor ağızlarına istemiyorlar ağlıyor ve tüm bunlar olurken çocuklarım geriliyor bana bakıyorlar direkt kucağıma gelmek istiyorlar.

Şimdi farkındayım ki, bunlar çocuk. Benimkiler de bir başkasının çocuğuna aynı davranışları gösterebilir (göstermemeleri için telkinlerde bulunuyorum.) ancak ben çocuklarım gördükleri bu muameleyi içselleştirip etkilenirler mi, bir süre sonra o şekilde davranmaya başlarlar mı diye endişelenmeye başladım ister istemez.

Sorum şu; arkadaşım aradığında müsait olmadığımı söyleyerek görüşmeleri azaltsam mı? Yoksa çocuklarım etkilenmez, görüşme sıklığına devam mı etsem? abartıyor da olabilirim bilmiyorum ama çocuklarım huzursuz olunca mesafe mi koysam diye düşünmeye başladım
Mesafe koyun bence. Cocugu siz uyarin. Ben bebegime dokunan ve oyuncagini alip aglatan cocuklari uyariyorum tatli bi dille. Boyle boyle ogrenecekler hayati

Mesafe koyun bence. Cocugu siz uyarin. Ben bebegime dokunan ve oyuncagini alip aglatan cocuklari uyariyorum tatli bi dille. Boyle boyle ogrenecekler hayati
Kesinlikle uyarıyorum, zaten yapı olarak da rahatsız olduğum bir şey varsa istemesem de yüzüme yansıyor ama bugün o kadar çok uyarmak zorunda kaldım ki, ben rahatsız oldum sonunda.

Hep böyle değildi bu arada çocuk. Son 3-4 görüşmemizi baz alırsam yavaş yavaş arttı yaptıkları.

Bugün aslında mesajını gördüm ama 1,5 saat falan dönüş yapmadım, sonra “büyüyor muyum acaba?” diye ikilemde kalınca döndüm geri. 1-2 defa müsait değilim diyip sorarsa da açıkça konuşayım en iyisi.

Açıkçası ben çocuklarıma iyi gelmeyen hiç kimseye evet demiyorum
4 yaşındaki çocuk bilmez ama annesi bilir açıkçası kızın annesinde de suç buldum. Bence birlikte oynayacak bir yaş aralığı değil sosyalleşme için yanlış yaş grubu

Aslında 4 yaşında bi arkadaşları var ve onunla çok iyi vakit geçiriyorlar.
Elbette arada oyuncak gerilimi oluyor ama benimkiler birbirlerinden alışkın oldukları için elinden alınınca ağlamayıp başka bir oyuncağa yöneliyorlar, o arkadaşları da aynı şekilde inat yapmıyor. İkisini kıyaslayınca evet, hata annede sanırım.

Evet azaltın
Yaşları çok farklı zaten 4 yaş çocuk ile 14 aylık bebek oynayamaz

Aslında başka bir arkadaşımın kızı var aynı yaşta, onunla bir araya geldiklerinde çok güzel oynuyorlar. Hatta kız her buluşmamıza kendi bebeklik oyuncaklarından getiriyor, 4-5 saat bir arada kalıyoruz mesela hiçbir çocuk ağlamıyor biz arkadaşımla sohbet edebiliyoruz rahatça. Üçü iyi anlaşınca açıkçası ben böyle olmaz diye düşünmüştüm. En azından kendimde arkadaşımla sohbet eder kafa dağıtırım diyordum ama o işler öyle olmuyormuş.😅

Çok şükür, beraber çok güzel vakit geçirip oynuyorlar evde o avantajımız var.🙏🏼🥰
Cocujlar arasi iliskide bir kural yok. Kizimin 3 yasindan beri 3 yildir cok sevdigi bir arkadasi var. kimi gun cok guzel oynarlar, kimi gun kavga. Bazen 3-5 saat oynarken arada kavga olur yarim saat kavga ve kuslukle gecer sonra oyun devam eder. Iki cocuk icin cok iyi anlasiyor, hic risk yok demem ben.

Ben 4 yas ile 14 ay oynayamaz yorumlarina katilmiyorum. Kucuk cocukla oynama isi de cok cocuga bagli. Mesela benim kizim 4 yasindayken arkadasimin ikizleri 1 yasindaydi, kizim onlara pamuk gibi bakardi. Ama benim kizimin da sevmedigi ve oynamadigi o bebek dedigi cocuklar oluyor. Aralarindaki enerji.

Bence oynatmayin. Kiz cocuklari bebeklere bayılıyor, anne rolune burunmeyi çok seviyor. Bebeklere verdigi komutlar uygulanmayinca kiziyorlar, henuz onlarin kucuk oldugunu ve anlayamadiklarini unutuyorlar sanırım.
Paylasmayi tam olarak kac yasinda ogreniyorlar bilmiyorum ama herseyi sahiplendikleri icin yeri geldiginde ebeveyn müdahalesi gerekiyor. Ebeveyn umursamazsa gercekten cok cekilmez oluyor bu durum. Bebegi korumak zorundasin ama baska birinin cocugunu uyarmak rahatsiz edici oluyor.

Back