Arkadaşımın çocuğu ve benim çocuklarım

Annesi uyaracak ama zaten siz değil

Annenin kayıtsız kalması hoş değil. Böyle bir durumda sinir olurdum.
Buna benzer bi olay yaşadım oğlum, komşumun kızına vuruyordu aralarında 3 ay var.
Komşum ara ara kızının çok ciddi etkilendiğini söyledi. Bu arada ben asla davetsiz evine gitmem hep o bize geliyordu. Oğlum varken evine davet etmemeye başladı o yokken çağırıyordu ama o bizim evimize kızı her canı sıkıldığında geliyordu.
Bi zaman sonra oğluma ister istemez baskı yaptığımı farkettim ve komşuya açık açık madem anlaşamıyorlar ve kızın etkileniyor bunu gerçekten anlarım fakat siz her geldiğiniz de oğluma çok baskı uyguladığımı farkettim ve çok üzülüyorum dedim biz çocuksuz görüşelim dedim. Biraz bozuldu ama sonra hak verdi ve artık gelmiyor çocukla.
Bu arada oğlumun davranışını haklı bulmamakla birlikte çözüm için pedagog desteği de aldım.

4 yaşla 14 ay çocuğu birlikte oynayacak çocuklar degiller. Gelişim dönemleri farklı. İstekleri, yapabildikleri farklı. Musait degilim deyin. Çocuklar hapşırıyor seninkine de geçmesin deyin, yavaş yavaş uzaklaşın. Zaten ikizlermiş. Birbirlerine yeterler onlar.

Ben hiç gitmedim ama bugün sabrımın son demlerine gelince “tatlım, biz sana geldiğimizde onlar da senin oyuncaklarını vermese üzülmez misin?” dedim, saklayacakmış oyuncaklarını. annesi de “yapar mı yapar” dedi. Az çok tahmin ettim yani biz gitsek neler olur

sosyalleşmeleri için de dışarı çıkın parka götürün bol bol. sıkı giydirince üşümezler de bu şekilde sosyalleşmeleri daha sağlıklı olur.

Aslında 3-4 ay öncesine kadar düzenli olarak çıkıyorduk ancak bebek arabamız asansöre sığmıyor, daha önceleri pusete sığıyorlardı ve ikisini bir arada indirip onlar bana bakarken arabayı kuruyordum ancak şuan puset dönemini çoktan geçtikleri için bebek arabası için bir kere onları evde yalnız bırakarak inip, sonra sırayla bebeklerimi tek tek indirmem gerekiyor. Bir kere denedim, evde yalnız kalan çok ağladı kıyamadım. Şimdi yürüyorlar ama 1-2 aya iyice pekiştirdiklerinde rahatça çıkarırım diye düşünüyorum..

Komşumun oğlunun saldırgan tavır ne davranışlarindan dolayı görüşmeyi kestim.İkiz kızlarım var benim de.Cocuk kızlarima iyi ama oglumu kapıya öyle bir itti ki çocuk resmen şoka girdi.Annesinin hiç bir tepkisini göremedimÇocuğumun canını sıkacak,acıtacak bir duruma hatır, gönül için izin veremem

Aslında başka bir arkadaşımın kızı var aynı yaşta, onunla bir araya geldiklerinde çok güzel oynuyorlar. Hatta kız her buluşmamıza kendi bebeklik oyuncaklarından getiriyor, 4-5 saat bir arada kalıyoruz mesela hiçbir çocuk ağlamıyor biz arkadaşımla sohbet edebiliyoruz rahatça. Üçü iyi anlaşınca açıkçası ben böyle olmaz diye düşünmüştüm. En azından kendimde arkadaşımla sohbet eder kafa dağıtırım diyordum ama o işler öyle olmuyormuş.

Çok şükür, beraber çok güzel vakit geçirip oynuyorlar evde o avantajımız var.

Allah bağışlasın.

Ya hatır gönül falan hiç düşündüğüm şeyler değil açıkçası bu konuda çünkü çocuklarım önceliğim, sadece arkadaş olaylarına yeni başladığımız için acaba abartıyor ya da ön yargıyla mı bakıyorum diye düşünmüştüm ama mesafeli olmak en güzeli şu durumda.

Açıkçası ben çocuklarıma iyi gelmeyen hiç kimseye evet demiyorum
4 yaşındaki çocuk bilmez ama annesi bilir açıkçası kızın annesinde de suç buldum. Bence birlikte oynayacak bir yaş aralığı değil sosyalleşme için yanlış yaş grubu

Mesafe koyun bence. Cocugu siz uyarin. Ben bebegime dokunan ve oyuncagini alip aglatan cocuklari uyariyorum tatli bi dille. Boyle boyle ogrenecekler hayati

Mesafe koyun bence. Cocugu siz uyarin. Ben bebegime dokunan ve oyuncagini alip aglatan cocuklari uyariyorum tatli bi dille. Boyle boyle ogrenecekler hayati
Kesinlikle uyarıyorum, zaten yapı olarak da rahatsız olduğum bir şey varsa istemesem de yüzüme yansıyor ama bugün o kadar çok uyarmak zorunda kaldım ki, ben rahatsız oldum sonunda.

Hep böyle değildi bu arada çocuk. Son 3-4 görüşmemizi baz alırsam yavaş yavaş arttı yaptıkları.

Bugün aslında mesajını gördüm ama 1,5 saat falan dönüş yapmadım, sonra “büyüyor muyum acaba?” diye ikilemde kalınca döndüm geri. 1-2 defa müsait değilim diyip sorarsa da açıkça konuşayım en iyisi.

Aslında 4 yaşında bi arkadaşları var ve onunla çok iyi vakit geçiriyorlar.
Elbette arada oyuncak gerilimi oluyor ama benimkiler birbirlerinden alışkın oldukları için elinden alınınca ağlamayıp başka bir oyuncağa yöneliyorlar, o arkadaşları da aynı şekilde inat yapmıyor. İkisini kıyaslayınca evet, hata annede sanırım.

Evet azaltın
Yaşları çok farklı zaten 4 yaş çocuk ile 14 aylık bebek oynayamaz

Cocujlar arasi iliskide bir kural yok. Kizimin 3 yasindan beri 3 yildir cok sevdigi bir arkadasi var. kimi gun cok guzel oynarlar, kimi gun kavga. Bazen 3-5 saat oynarken arada kavga olur yarim saat kavga ve kuslukle gecer sonra oyun devam eder. Iki cocuk icin cok iyi anlasiyor, hic risk yok demem ben.

Ben 4 yas ile 14 ay oynayamaz yorumlarina katilmiyorum. Kucuk cocukla oynama isi de cok cocuga bagli. Mesela benim kizim 4 yasindayken arkadasimin ikizleri 1 yasindaydi, kizim onlara pamuk gibi bakardi. Ama benim kizimin da sevmedigi ve oynamadigi o bebek dedigi cocuklar oluyor. Aralarindaki enerji.

Bence oynatmayin. Kiz cocuklari bebeklere bayılıyor, anne rolune burunmeyi çok seviyor. Bebeklere verdigi komutlar uygulanmayinca kiziyorlar, henuz onlarin kucuk oldugunu ve anlayamadiklarini unutuyorlar sanırım.
Paylasmayi tam olarak kac yasinda ogreniyorlar bilmiyorum ama herseyi sahiplendikleri icin yeri geldiginde ebeveyn müdahalesi gerekiyor. Ebeveyn umursamazsa gercekten cok cekilmez oluyor bu durum. Bebegi korumak zorundasin ama baska birinin cocugunu uyarmak rahatsiz edici oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…