arkadaşımın cocugu koltuğumu oje yaptı annesi bana küstü.

Öyle güzel yorum yapıyorsunuz ki bayıldım sizee dediğiniz gibi tecrube oldu ama işte yeni evlenmişim bide yakın arkaşadım eşyası ne değerliymiş denmesin diye hiç birsey diyemedim. Artık bende daha mantıksal davranıyorum :)

cocuktur yapar orasi ayri. ama Allah rizasi icin cocuklariniza sahip cikin. basinda durun. actiklari maddi zararlari karsilayin. hanfendi sizin yapacaginiz sey ne masraf yapacaksaniz bunu karsi tarafa bildirmek. bu isin dogrusu budur. sen arkadaslik hatri icin arkadasinin cocugunun actgi masrafa ses etmeyeceksin ayni arkadaslik hatrinda o kisinin cocugu sana masraf acacak orali olmayacak??? sizin yanlisiniz basta konusup bu zarari karsilamasini isteyecektiniz. silinince gecmiyorsa bariz gorunen bir lekeyse cozumu bulmak zorunda. ayrica 3 yasindaki bi cocugun elinde ojeyle gezmesine musade etmesinden bahsetmiyorum bile.

Ay teşekkür ederim
Valla ister yeni evli olayım ister 10 senelik ne farkeder o eşyalar kolay alınmıyor, kaldı ki mevzu eşya falan değil herşey hallolur cana zarar gelmesin. Böyle durumlarda belli olur insanın kalitesi. Komşu birşey verdiğinde tabağı boş vermeye gönlü elvermeyen bi milletiz kardeş gibi gördüğümüz el gibi davranmamalı davranıyorsa vardır orda bi sıkıntı. Ay çok konuştum ama bundan sonra eşyana sahip çık bırak laf etsinler aman ne kıymetliymiş desinler kıymetli tabi ben her gece tüm koltukları perdeleri öpüp öyle uyuyorum dersin hadi iyi geceler

Bu senin için akıl parası olsun bir daha bu tip bir durum olursa ve aileden ses çıkmazsa politik davranacaksınız. Çocuk oje mi istedi tatlım ya kırılır bi yerini keserse allah korusun korkarım ben. Olmayacak bi eşya mıstedi ya bi yerine bi şey olursa gibi cümlelerle isteği reddedin ne şiş yansın me kebap.

Icim acidi mobilyalara.
Arkadas kendini suclu gordu mu bari son yaptigindn dolayi?

Sordugunuz soruya yanitim evet yanlis yapmissiniz aramakla. Hakliyken haksiz duruma dusmussunuz. Gercek niyetinizi sadece siz bilebilirsiniz. Ben de beni boyle bisey icin arayan arkadasimdan buz gibi sogurdum. Diger sorunuza gelirse 3. Kisi yuzunden degisir mi bilmem de ben laf tasiyan kisilere guvenmem.
Arkadasiniz da sorumsuzmus. Sizin bilmemeniz dogal da anneler bilir cocuklar hele bir de sizinki gibiyse ev basibos birakilmaz.

İlk gördüğü anda bir özür bile dilememiş ki suçlu olduğunu kabul ederse değişim masrafı üzerine kalmasın. Sonrasında da arayıp sormaması aynı sebepten. Ayrıca kamyon olayında da her ne niyetle ararsanız arayın onu yapmak zaten onun göreviyken yapmamış. Burada da bir suçunuz yok. Ben size suçunuzu söyleyeyim mi? Böyle bir insanın evine gidip konuşup arkadaş kalmak istemeniz. Belli ki o arkadaşlığınızı kafasında bitirmiş siz neden suçlu olan sizmiş gibi bir de ayağına gidiyorsunuz. Belki evinizi görüp kıskandı da iyi oldu diye sevindi? Başka açıklama bulamıyorum açıkçası.

Ay sende konuş onun kulağına laf görürcek birinin ynında. Mahvetti evimi falan de. İçine otursun

Biktim bu yaramaz bebelerden ve arsız analarından ben artık. Iki dk kicinin ustunde keyif yapicam die bakmio cocuga. Dogurup Dogurup saliyolar ortaliga. Onun seni buyur etmesi lazimdi zaten daha yeni evlenmissin bismillah ne hemen gelio aileden biriymis gibi kuduruk sipasiyla. Insanlar mal dicem malin gözüne seveyim çüş dersin durur deh dersin gider. Defolsun gitsin nereye gidiosa. Napican ki boyle bi tip ne ise yarar..

Ayar oluyorum böyle rahat insanlara, insan kendi çocuğunu tanımaz mı ya ? ojeyi verdiğinizde verme açıp etrafa dökebilir diyebilirdi, keşke hiç vermeseydiniz, valla ben böyle çocuklu insanları rahatsız edecek şekilde alıyorum çocuklarının ellerinden kusura bakmasınlar, çocuklu insanların sürekli çocuklarının peşinde olması lazım bence ki biryere gittiklerinde zarar vermesinler. ben hatırlıyorum biz küçükken biyere misafirliğe gittiğimizde gıkımız çıkmazdı , annem öyle terbiye etmişti çünkü. Siz haklısınız !

Ben ojeyi eline vermezdim.
Böyle seyler oyuncak degil uygun degil derdim.
kirilan kirilsin pek umrumda degil.
Tamam o cocuk yapmis bi yaramazlik.
Tamam anneside utanmistir uzulmustur falan.
Ama ben olsam o kamyon icin aramazdim
Yani kendimede o konuma dusurmez ben tavir koyardim.
Ben konusmazdim.
Herkes nasil davranmasi gerektigini bilsin.
Bu cocuk diyede her istedigi yapilmaz.

Kendi evinde olsa asla vermez eline eminim

Ilk olarak sizin ojeyi ufak cocuga asla vermemeniz gerekiyordu. Cocuk tabiki acacakti. Onlar icin oyle seyler tam tersine cok cekici. Burda izin vererek yanlis yapmissiniz ama en basta arkadasinizin bu olacaklari ongormesi gerekiyordu. Anne olan o siz ise deneyimsizsiniz. Mutfakta otururken 5 dakikada bir de olsa cocuguna bakması gerekiyordu. Bizim evimizde cocuk yok ama yegenlerim gelince oynar diye oyuncaklarimiz var. Puzzle, memory, oyuncak arabalar, boya kalemleri ve cocuk mutfak seti gibi seyler. Boylelikle sıkılmadan oynuyorlar.Bir dahaki sefere aklinizda bulunsun baska cocuklu arkadaslariniz icin. Ve kapilarinizi kilitli tutun.

cok enteresan degisik bir anne gercekten bende cocugum ozgurce oynasin rahat etsin isterim ama kendi evimde sizinki her alanda ozgurluk slogani atiyo resmen

Ne rahat insanlar var. O kadar samimiyseniz sizin söylediğiniz yaptığınız ufacık şeylere alınmaması lazım. Kaldı ki siz haklısınız konunuzda. Ben olsam o ojeyi çocuğuma verdirmem. Kimsenin sizin eşyalarınıza zarar vermeye hakkı yok. Masrafları da onun karşılaması gerek. Ezilip büzüleceğine bir de trip atıyor ohh ne güzel dünya :) Sizin yaptığınız yanlış değil onun teklif etmesi gereken şeyi siz söylemişsiniz. Boşverin ne konuşursa konussun. Yaptığı terbiyesizlik başka bir şey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…