Arkadaşımın Ayrılık Sorunu Ama Ben Bunaldım

joselina

Wedymaa :))
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2013
113
2
96
Çek Cumhuriyeti
Bir arkadaşım var sevgilisinden ayrılalı iki ay oldu. Elimden geldiğince destek olmaya çalıştım. Sürekli konuşuyorum. Ama sürekli bu yardım kabul etmez tavırlarından sıkılmaya başladım. Üstelik ayrıldığı çocuk da benim arkadaşım. Bunlar sorun yaşarlarken de sürekli yardımcı olmaya çalışıyordum ona. Saatlerce skype'ta konuşuyorduk. Bütün sorun şu ki çocuk bunu yurt dışındayken terk etti. Ki çocuğun kendince haklı sebepleri vardı. Bir buçuk yıl kadardır birlikteydiler. Ama bu kız çıkamadı bir türlü ayrılık melankolisinden. Moral vermeye çalışıyorum onu yap, bunu yap diye tavsiye veriyorum. Hep ters bir cevap veriyor. Üstelik psikolojik danışmanlık öğrencisiyim. Zaten ona profesyonel şekilde yaklaşmıyorum, normal arkadaşım gibi Sürekli anlatıyor mesela işte bir yerde konuşma yapacak ama o konuşmayı yaparken aklında bu şahıs gelecekmiş ben de seni üzecekse yapma o zaman diyorum o da yok onun yüzünden neden bundan mağdur olayım diyor. Sürekli bir nefret söylemi içinde bela okumuyor açıkça ama sürünsün falan diyor ben de hiç hoşlanmıyorum böyle tavırlardan. Haksız olduğunu asla kabul etmiyor. Ayrılıkta olabilir üzülmen bu yaşadığın süreç çok normal diyorum. Ben terk edildim bu ayrılık değil bilmem ne diyor. Bir psikologa görün diyorum istemiyorum delirmek istiyorum falan diyor. Üstelik her facebook'ta açık gördüğünde yazmaya başlıyor. Sürekli ne kadar ağladığını ne hallerde olduğunu anlatıyor. Gerçekten gülmüyorum artık içim acıyor diyor. Sanırım çok da arkadaşı yok. Yalnız bir kız. Şimdi cevap versen bir türlü vermesen bir türlü. O facebook görüldü mesajı çok gerekli bir şeydi sanki. Gördüğünü görüyor ama cevap yazmazsan sıkıntı. Yani bazen işim oluyor, ona cevap vereyim derken geç kalıyorum.

Kendi kişisel problemlerim de var, çok kilo verdim, bayaa uzaktan sürdürdüğüm bir ilişkim var. Gelecek planlarım, okulla ilgili planlarım var ve bunlara odaklanmak istiyorum daha çok. Her insanın olduğu gibi ailevi sıkıntılarım var. Odaklanırsam çözemeyeceğim bir şey yok. Kendi içsel sorunlarımı çözebiliyorumç. Ama sürekli etrafımda bu şekilde negatif konuşan biri olması beni de çok üzüyor ve sıkıldım da bu durumdan artık. O iki aydır ayrı ben iki aydır dert küpü. Onu da üzmek istemiyorum. Ama Bazen öyle cevaplar veriyor ki kırıcı olmamak için zor tutuyorum kendimi ve insanları kırmaktan nefret ederim ben. Ben ayrılıklarımı daha kolay atlatan biriyim bir de. Sizce iki ay gibi bir süre geçmiş bu derece ajitasyon yapması biraz fazla değil mi? Bir de sizce ona nasıl yaklaşmalıyım, daha sert mi konuşayım yoksa alttan almaya devam mı edeyim? Bir de psikolojik danışman adayı olarak kendimi sorguluyorum şu anda ama siz de görüş belirtin lütfen tahammülsüz biri gibi mi davranıyorum acaba? Düşünceleriniz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler kızlar.

Benim de boyle bir arkadasim vardi. sevgilisinden ayrilinca aylardir kendini toparlayamamisti, surekli beni skypedan arayip aglardi anlatirdi saatlerce dinlerdim, unutmasi icin tavsiyeler verirdim. Bu 1 ay kadar surdu boyle. Sonra yeni birini bulunca eskisini unuttu. O zamandan beri(neredeyse 1 yil oldu) bana hic selam bile vermiyor artik.
Bence kendini kimsenin sorunlari icin yipratma. Herkesin sorunlari var. Kaldiki ask acisi bence en basit sorunlardan biri. Cok fazla yuz verme bence, emin ol bu yaptigin iyilikleri unutacak.

Son düzenleme:
Canım bence sen arkadaşlık vazifeni fazlasıyla yerine getirmişsin.Arkadaşın biraz abartmış meseleyi.Herkesin kendi problemleri var.İnsanları düşünürken kendini es geçme lüten.1 sene boyunca sorunlu bi arkadaşımla ilgilendim.Aşk hayatındaki sorunlar ailevi sorunlar vs.Ve onun sorunlarına çare bulmaya çalışırken kendimi çok yıprattığımı ve es geçtiğimi fark ettim.Orta noktayı bulmak çok önemli.

Bir arkadaşım var sevgilisinden ayrılalı iki ay oldu. Elimden geldiğince destek olmaya çalıştım. Sürekli konuşuyorum. Ama sürekli bu yardım kabul etmez tavırlarından sıkılmaya başladım. Üstelik ayrıldığı çocuk da benim arkadaşım. Bunlar sorun yaşarlarken de sürekli yardımcı olmaya çalışıyordum ona. Saatlerce skype'ta konuşuyorduk. Bütün sorun şu ki çocuk bunu yurt dışındayken terk etti. Ki çocuğun kendince haklı sebepleri vardı. Bir buçuk yıl kadardır birlikteydiler. Ama bu kız çıkamadı bir türlü ayrılık melankolisinden. Moral vermeye çalışıyorum onu yap, bunu yap diye tavsiye veriyorum. Hep ters bir cevap veriyor. Üstelik psikolojik danışmanlık öğrencisiyim. Zaten ona profesyonel şekilde yaklaşmıyorum, normal arkadaşım gibi Sürekli anlatıyor mesela işte bir yerde konuşma yapacak ama o konuşmayı yaparken aklında bu şahıs gelecekmiş ben de seni üzecekse yapma o zaman diyorum o da yok onun yüzünden neden bundan mağdur olayım diyor. Sürekli bir nefret söylemi içinde bela okumuyor açıkça ama sürünsün falan diyor ben de hiç hoşlanmıyorum böyle tavırlardan. Haksız olduğunu asla kabul etmiyor. Ayrılıkta olabilir üzülmen bu yaşadığın süreç çok normal diyorum. Ben terk edildim bu ayrılık değil bilmem ne diyor. Bir psikologa görün diyorum istemiyorum delirmek istiyorum falan diyor. Üstelik her facebook'ta açık gördüğünde yazmaya başlıyor. Sürekli ne kadar ağladığını ne hallerde olduğunu anlatıyor. Gerçekten gülmüyorum artık içim acıyor diyor. Sanırım çok da arkadaşı yok. Yalnız bir kız. Şimdi cevap versen bir türlü vermesen bir türlü. O facebook görüldü mesajı çok gerekli bir şeydi sanki. Gördüğünü görüyor ama cevap yazmazsan sıkıntı. Yani bazen işim oluyor, ona cevap vereyim derken geç kalıyorum.

Kendi kişisel problemlerim de var, çok kilo verdim, bayaa uzaktan sürdürdüğüm bir ilişkim var. Gelecek planlarım, okulla ilgili planlarım var ve bunlara odaklanmak istiyorum daha çok. Her insanın olduğu gibi ailevi sıkıntılarım var. Odaklanırsam çözemeyeceğim bir şey yok. Kendi içsel sorunlarımı çözebiliyorumç. Ama sürekli etrafımda bu şekilde negatif konuşan biri olması beni de çok üzüyor ve sıkıldım da bu durumdan artık. O iki aydır ayrı ben iki aydır dert küpü. Onu da üzmek istemiyorum. Ama Bazen öyle cevaplar veriyor ki kırıcı olmamak için zor tutuyorum kendimi ve insanları kırmaktan nefret ederim ben. Ben ayrılıklarımı daha kolay atlatan biriyim bir de. Sizce iki ay gibi bir süre geçmiş bu derece ajitasyon yapması biraz fazla değil mi? Bir de sizce ona nasıl yaklaşmalıyım, daha sert mi konuşayım yoksa alttan almaya devam mı edeyim? Bir de psikolojik danışman adayı olarak kendimi sorguluyorum şu anda ama siz de görüş belirtin lütfen tahammülsüz biri gibi mi davranıyorum acaba? Düşünceleriniz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler kızlar.

canım bence sen elinden geleni yapmışsın
tabiki darda olanlara yardımcı olmak güzel ama senin hayatını etkilemediği sürece:31:
geçen sene üni. bitti ve benim üni.den en yakın arkadaşımı sevgilsi terk etti
hiç abartmıyorum 6 ay her gün aradım sordum onu netten görüştük kalktım yanına gittim
sonuç ne biliyomusun artık görüşmüyoruz.
ben onun her türlü derdiyle ilgilendim benim bir işim düştü ona ve ondan yardım alamadım ne yazıkki
diyeceğim o ki senin hayatını etkilemediği sürece arkadaşına yardımda bulun bir de değen birisiyse :42:

Son düzenleme:
kızlar teşekkür ederim desteğiniz için. tavsiyelerinizi dikkate alacağım :)) başkalarına da sordum benzer cevaplar aldım. En azından arkadaşlığımı onun bu ayrılık konusunun dışında sürdüreceğim.

canım arkadaşın çok yakınsa biraz sert bir tavır alıp aslında sert değil emrivaki yapabilirsin.

mesela yeter artık toparlan kalk sinemaya falan gidelim de aklını başka şeylerle meşgul etsin oyalansın.

kendi sosyal yaşamından uzaklaşma lütfen.

Merhaba

Arkadaşın en sevmediğim insan tiplerinden biri sürekli en doğrusunu kendi bilir öneri sunarsın uygulamak istemez karşı çıkar ama hepte

senden öneri ister dert yanar hep kendinden konuşur. Soruyorum sana bir kez olsun sen nasılsın derdin sıkıntın var mı diye sordu mu?

Ayrılık zordur evet ama dünyada daha zor olan dertler var yani demek istediğim bir ayrılıkta bu hale gelen insanın özünde sağlam

bir kişiliği yoktur bence psikolojisi de iyi değildir.

Arkadaşlık vazifesi durumlarını geç bence sorunlu insanın sorunları senin hayatını da olumsuz etkiliyorsa üstelik sana kazandırdığı

hiçbirşey yoksa hemmen tüyeceksin yanından. Geç bile kalmışsın..

Kuzenimle benim ilişkim .
Ayrılır gelir ağlar yanımda yeni birini bulunca kuzenini unutur bir eyler istemeye gelir sadece ...

Merhaba

Arkadaşın en sevmediğim insan tiplerinden biri sürekli en doğrusunu kendi bilir öneri sunarsın uygulamak istemez karşı çıkar ama hepte

senden öneri ister dert yanar hep kendinden konuşur. Soruyorum sana bir kez olsun sen nasılsın derdin sıkıntın var mı diye sordu mu?

Ayrılık zordur evet ama dünyada daha zor olan dertler var yani demek istediğim bir ayrılıkta bu hale gelen insanın özünde sağlam

bir kişiliği yoktur bence psikolojisi de iyi değildir.

Arkadaşlık vazifesi durumlarını geç bence sorunlu insanın sorunları senin hayatını da olumsuz etkiliyorsa üstelik sana kazandırdığı

hiçbirşey yoksa hemmen tüyeceksin yanından. Geç bile kalmışsın..

Vallahi çok doğru söyledin. Ben de zaten genelde kendimi negatif insanlardan uzak tutmaya çalışırım ama onun da bu yönünü hiç bilmiyordum. Ve sen söyledikten sonra baktım da gerçekten hiç halimi hatrımı sormamış. Direkt çok kötüyüm, çok mutsuzum diyerek yazmaya başlıyor her seferinde. İşte bu mağduriyet edebiyatını çok abarttı malesef. Durum basit bir ayrılık/terk edilmeden biraz daha karışık. O yüzden yanında olmak istedim ama beni de boğdu. Yani dürüst olmak gerekirse bazen görmek dahi istemiyorum.

Evet dünyada daha büyük problemler var ama bunun içine çok fazla gömüldü. Psikolojisi de iyi değil. Psikolojik desteği de kabul etmiyor zaten. Kızdım ona ne yaparsan kendine dedim. Kendi kendini üzüyorsun dedim.

Bundan sonra da çok yaklaşmayacağım, yaklaşsam da bunun dışında kalmaya çalışacağım. Ha eğer bu konudan bahsederse sertçe bu konuyu kapatmasını isteyeceğim, ister küssün ister darılsın. Çok haklısın canım.

Bende 5 gündür sevgilimle ayrıldım bitti ve cok mutsuzum cok huzursuzum bole olmasına cok uzuldum babamla tanısmasına 1gün kala hem de bole bırsey yaşamak cok agır geldı bana sımdı kendı kendımle savasıyorum:(:(

Haklısın senin arkadaşın bence kendisine yapılan iyilikleri unuttuysa eğer çokta ilgilenilcek bir insan değilmiş. Herkesın ılıskı boyutuna gore degısır yasadıklarına gore degısyor psikolojisi ben cok deger verdım cok ustune dustum ve haksız ben oldum anlayıssız ben oldum ben buna cok uzulurum nerde kldı benım emegım bu yuzden bır ark var sağolsn ona anlatıyorm dınlıyor benı fakat ben ıyılık unutucak kadar verfasız bır kısılık deıglım senın ark hakediyor bencede

Vallahi çok doğru söyledin. Ben de zaten genelde kendimi negatif insanlardan uzak tutmaya çalışırım ama onun da bu yönünü hiç bilmiyordum. Ve sen söyledikten sonra baktım da gerçekten hiç halimi hatrımı sormamış. Direkt çok kötüyüm, çok mutsuzum diyerek yazmaya başlıyor her seferinde. İşte bu mağduriyet edebiyatını çok abarttı malesef. Durum basit bir ayrılık/terk edilmeden biraz daha karışık. O yüzden yanında olmak istedim ama beni de boğdu. Yani dürüst olmak gerekirse bazen görmek dahi istemiyorum.

Evet dünyada daha büyük problemler var ama bunun içine çok fazla gömüldü. Psikolojisi de iyi değil. Psikolojik desteği de kabul etmiyor zaten. Kızdım ona ne yaparsan kendine dedim. Kendi kendini üzüyorsun dedim.

Bundan sonra da çok yaklaşmayacağım, yaklaşsam da bunun dışında kalmaya çalışacağım. Ha eğer bu konudan bahsederse sertçe bu konuyu kapatmasını isteyeceğim, ister küssün ister darılsın. Çok haklısın canım.

Uzmanlar da söylüyo canım zaten arkadaşınızın veya bir sevdiğinizin derdine ortak olun ama kendi derdinizmiş gibi değil sizi olumsuz

etkileyecek hale getirmeyin. Şahsen ben bir arkadaşımın sorunları varsa ona yardımcı olabilmek için elimden geleni yaparım yanında

olurum ama benim söylediklerimi önemserse bana inanırsa onun yanında olduğumun değerli birşey olduğunun farkındaysa.

aksi durumdaysa bir dersin yok iki dersin yok olmaz ki seninde halin kalmaz dimi. Nerde dostça dertleşmek birlik olmak. Senin

anlattıklarına görey se tablo çok çok olumsuz sana kızdığını bile söylemişsin öyle olmazki. Sen de insansın sonuçta ayrıca onun

doktoru da değilsin ki doktor bile dayanamaz gerçi. çok olumsuz vaka der yol verir:1:

Bende 5 gündür sevgilimle ayrıldım bitti ve cok mutsuzum cok huzursuzum bole olmasına cok uzuldum babamla tanısmasına 1gün kala hem de bole bırsey yaşamak cok agır geldı bana sımdı kendı kendımle savasıyorum:(:(

Belki de böylesi hayırlıdır canım ya. Yada barışırsınız tekrardan :(

sağol canım ılgın ıcın fakat barısmayız tam cıddı noktada bıttı ve hıc bı caba sarfetmemıs dusunsene eger ısteseydı caba harcardı ve bız coktan barısmıs olurduk adam cok fevrı hep benım ıstedıgım olsun dıyoda baska bısey demıyor ben 5 yılımı verdım hıcmı aranmayı haketmedım sevsemde unutucam ıns allah yardım ederde br an once bıter ıcımdekı sevgıde

sağol canım ılgın ıcın fakat barısmayız tam cıddı noktada bıttı ve hıc bı caba sarfetmemıs dusunsene eger ısteseydı caba harcardı ve bız coktan barısmıs olurduk adam cok fevrı hep benım ıstedıgım olsun dıyoda baska bısey demıyor ben 5 yılımı verdım hıcmı aranmayı haketmedım sevsemde unutucam ıns allah yardım ederde br an once bıter ıcımdekı sevgıde

Herşeyin hayırlısı olsun.. Senin için en doğrusu buymuş demek ki.

psikolojik danışmanlık öğrencisiysen şmdiden alışman gerek bu tür durumlara diye düşünüyorum hani sıkılman falan senn mesleğine göre ters bence çünkü sen daha ağır durumlarla uğraşabilirsin.. facebookta sadece ona çevrimdışı görünebilirsin ve attığı mesajıda okumassın böylece okundu olarakta görünmez çok zor değil, profildende paylaştıklarını o görmesin die işaretleyebilirsinde ayrıca böylece senin facete olduğunu hiç bir şekilde anlamaz ve muhabbete girmezsiniz. Haftada bir istiyosan cevap ver hani kendi bölümünle ilgili diye dedim onuda.. Sen psikoloji okuyosun daha iyi bilmen gerekir ama bence karşındaki kişi oldukça yaralı biri oyüzden kendisine konuşmak istemediğini belli edersen dahada kötü olabilir :26:

ben de psikolojik danışmanlık öğrencisiyim ve açıkçası ben de bir çok şey yaşadım. terk edildiğimde olmuştur aldatıldığım da. çok güçlü bi yapım yok fakat yine de şuna inanıyorum insana kendinden başkası yardım edemez. arkadaşlar eş dost bi yere kadar. acıyı yaşayan kişi kendisini toparlamak istemedikçe ne kadar uğraşsan da nafile. bunu sen de biliyorsundur. bence sen kendi işlerine odaklan meslektaş :1:

Sinir oluyorum bu tiplere yaa. Saatlerce insanın kafasını şişirirler. Yardımcı olmaya çalışırsın, sürekli dinlersin, kendince tavsiyelerde bulunursun, üzüntüsünü paylaşırsın. Ama başkasını bulunca ya da sevgilisiyle barışınca unutuverirler. İki gün sonra yine aynı şeyler olunca soluğu yanında alırlar. Başımda vardı böyle bir tane, neyse ki daha kafasına denk bir arkadaş buldu kendine. Her şeyini onunla paylaşıyor artık. Aman benim başımdan gitti çok şükür. Onu da çok severim ama kendisine şimdiden acıyorum Allah yardımcısı olsun. Yakınca yollarımı tamamen ayıracağım inşallah.
Arkadaşların da söylediği gibi, kendi hayatına odaklan bence. Eskisi gibi dinleme, işim var falan de. Belki kendiliğinden uzaklaşır.

Son düzenleme:
Back
X