arkadaşımın acaiplikleri ben mi yanlış yaptım???

dududada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2013
835
293
kızlar merhaba

benim 10 yıldır tanıdığım bekar bir kız arkadaşım var. son 3-4 yıldır baya samimi olduk. düğün nişan kına sürecinde hep yanımda oldu. çok severim. birbirimizin ailesini tanırız. arkadaş grubumuzdan tek bekar kalan o şua nda. ve yavaştan evde kalma sendromuna girdi sanırım. eşimin arkadaşlarından biriyle tanıştırdık birkaç hafta çıktılar sonra ayrıldılar. 3 buçuk aylık evliyim ve bu süre zarfında 5-6 kez evimizde yatıya kaldı. bir kere de tanıştırdığımız ve çıkmaya başladığı çocukla yatıya kaldılar bizde. eşim de çok sever kendisini. iyi anlaşıyor yemek yiyip sonra çay kahve muhabbeti yapıyorduk.

sonra bir gün eşimin şehir dışında oturan evli çift arkadaşları bize haftasonu kalmaya geleceklermiş. ev görmesi tebrik mahiyetinde. bu konu arkadaşımın yanında geçti ve hemen konuya atladı dedi ki ben gündüzden gelirim ve sana yemek konusunda yardım ederim. onlar gelmeden de çıkarım dedi. biz de dedik ki neden onlar gelmeden çıkıyorsun sen de akşam yemeğine kal. kabul etmedi. sebebi ise şu; biz yeni evliyiz ve ev görme misafirliği olacağı için bizi çift olarak görmeleri gerekirmiş. o çok alakasız kalırmış ortamda. neyse ben bu konuyu orda kapattım çünkü bana mantıklı geldi ve o gün geldiğinde bana dedi ki geliyim dolma yapayım onu bunu yapiim yardım etmiş olurum sana dedi. yok dedim gerek yok ben utanırım öyle sanki sen yardımcı bayanmışşsın gibi diyince, benim başka işim yok canım çok sıkılıcak bütün gün evde geliyim çok istiyorum dedi. yani zorla geldi. peki dedim. geldi sabahtan kahvaltı ettik çaykahve sohbet ettik. daha sonra yemek yapmaya koyulduk yanında kıymasını kurutulmuş patlıcanını biber salçasını filan getirmiş sağ olsun yöresel bir çorba yaptı ve bir çeşit daha yöresel yemek yaptı bense pilav ana yemek salata meze vs yaptım. onun yaptığı yemeklere ben hiç dokunmadım. ben yemek konusunda hiç tecrübeli değilim ama yaptığım yemekleri yiyenler hep beğeniyor elinin lezzeti var diyor. misafirler geldi. ve arkadaşım gitmedi. gitmenin lafını bile yapmadı. eşimin de bekar bir erkek arkadaşı geldi. bu arada ben şehir dışından gelen evli çifti bir kez sadece düğünümde gördüm yani hiç tanımıyor gibiyim. neyse sofrayı kurduk oturduk yemekler yeniyor. onun yaptığı yemeklere aayy çok güzel olmuş diyorlar ben de evet çok güzel olmuş x (arkadaşım) yaptı diyorum. arkadaşım ise herkesin içinde benim o yaptı dememe rağmen yok ben yapmadım dududada yaptı diyor. ben de kalakaldım neden yalan söylüyor diye düşündüm. çünkü o da ben de çok iyi biliyor ki o yemekleri ben yapmadım o yaptı. ve ben insanlara doğrusunu söylüyorum x yaptı diyorum sen neden kalkıp benim yaptığımı söylüyorsun??? kaldı ki benim yaptığım yemekler de beğenildi. yani bence biraz beni övmeye çalıştı ama benim övgüye ihtiyacım yok benim çok güzel yaptığıma dair bir iddiam yok. kaldı ki kötü yemek yapmıyorum gerçekten kızlar:)

neyse esas bomba kısma geliyorum saat 10 oldu ve evi karşı yakada yani minimum 1.5 saatlik uzaklıkta arabası yok ve ben kalkiyim dedi. benim eşim de tabi ısrar etti gitme bu saatte kal diye. bu arada eşimin diğer bekar arkadaşı da diyor ki ben de kalkıcam eşim ona da ısrar ediyor sen de yatıya kal diye. bense eşimi mutfağa çektim ve dedim ki ben klmalarını istemiyorum daha fazla ısrar etme gitsinler. çünkü evde bizim dışımızda 4 kişiyi yatıracak yerimiz yok gerçekten kızlar. 2 kişi için 2 koltuk var evde başka yatıcak hiçbi yer yok:) neyse bunlar kalktılar yani eşimin arkadaşı ve benim arkadaşım, bu arada misafir çiftten bayan olanı içerde çocuğunu uyutuyormuş bi geldi mutfağa aaaaa dedi x nerde gitti mi evet dedim eee bana bu gece burda kalıcam demişti dedi:))) inanabiliyomusunuz içerde eşimin ısrarlarını dinlerken meğersem kıza demiş ki ben bu gece burda kalıcam:))) kız çok şaşırdı birkaç kez söyledi bana kalıcam demişti diye :)) bu arada eşim ısrar ediyorken yüz ifadesini görecektiniz kızlar birazcık daha ısrar etse kalıcaktı hazır bekliyodu yani.

şimdi bu olaylarda size sormak istediğim bazı şeyler var.
1. bekar bir kızı evimde yatıya defalarca kaldırdığım için ben yanlış mı yaptım?
2. arkadaşımın o gün bana zorla gelmesi misafirler gelince gideyim dememesi ve hatta misafirime bu gece ben burda kalıcam demesi sizce çok saçma değil mi? ayrıca başta bana misafirlerin gelince ben kalkarım demişti. ve bunun sebebi bizim evli bir çift olarak karşılamamız gerektiği ve onun o ortamda çok alakasız olacağı değil miydi? eeee o zaman neden gitmedi? amacı ne yani...
3. yemekleri o yapmasına rağmen neden dududada yaptı dedi ? beni kendince ezmeye mi çalıştı? hem de ben x yaptı dememe rağmen???

uzun oldu kusura bakmayın:)

Bilmiyorum da ben pek bir artniyet göremedim anlattıklarınızda

10 yıllık arkadaşım diyorsunuz bence sizin sorgulamanız ve suçlamanız hata

insan arkadaşının nasıl bir yapıda olduğunu iyi bilir

1-Benim görüşüme göre evet.
Bekar arkadaşların yatıya kalmasını ve henüz resmi bir bağı olmayan arkadaşların çift olarak ziyarete dahi gelmesini doğru bulmuyorum.

2-Saçma evet ama belli ki ısrar etmenizi beklemiş.
Arkadaşın gerçekten boş ve sıkılan biri olabilir.
Evcilik oynamaya özeniyor veya arkadaş çevrenizden biriyle tanışmayı bekliyor olabilir.
Belki daha önce tanıştırdığınız kişiyle karşılaşmayı umuyordur.

3-Onu da nezaketen yapmış herhalde sana jest olsun veya yaptığı hoşuna gitsin ki hep çağır diye:)

Son düzenleme:
Canım belki senin olmadığın bir anda (bunu kasıt anlamında söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın) eşin arkadaşına "Niye gideceksin? Kal akşam." demiş olabilir mi? Yani daha önce de kaldığı bir ev nasılsa. Yardım edip gitmesi içine sinmemiş olabilir. Yemek hazırlama konusuna bir şey diyemedim...

Yatıya kalma konusuna gelirsek, ben böyle tek kalmaları doğru bulmuyorum. Gerekli hallerde çiftler misafir edilebilir ama tek bayan, tek erkek misafirliğinin alışkanlık haline gelmemesi daha iyi olur. Belki sana garip gelebilir ama tutucu bir insan olmamama rağmen eşimin eve tek arkadaş getirmesine müsaade etmem - ki bir kez konu açıldığında sözlüm de "Öyle şey mi olur? Tek başına ne işi var." demişti. Bir bayan da ne kadar yakın arkadaş da olsa eve böyle teklifsiz gelip kalmayı düşünmemeli bana göre.

Bence sizinle ve eşinizle iyi anlaşıyorsa evde sıkılmak yerine sizinle vakit geçirmek istemiş olabilir. Ben de artniyet görmedim. Ama giriş cümleleriniz bana pek hoş gelmedi. Özellikle "yavaştan evde kalma sendromuna girdi sanırım" cümleniz. Ben yakın arkadaşlarıma bir başkası bile böyle ima etse çok kızar tepki gösteririm. Demek ki arada sizin de sorguladığınız bir samimiyetsizlik var; kendinizde ya da onda.

Eğer arkadaşınızda içinize sinmeyen bir şey varsa bunu saklamak yerine araya mesafe koymanızı öneririm aksi halde daha büyük bir patlamayla arkadaşlığınızı yitirebilirsiniz.

mesafe koydum zaten canım bu olaydan sonra

Bekar bi arkadasinizin bu erkek olsun kiz olsun, zorunlu durumlar olmadigi sürece evinizde kalmadi bence cok yanlis! Kaldiki siz daha 3 aylik evlisiniz ve defalarca kalmis, iyice size yerlestirin bari... Bakin olucak diye bisi yok, ama ates ile barut yanyana durmaz, bu devirde kizkardes bile ablasinin esini ayartirken arkadas niye yapmasin... Bunlari gecelim yakisik almaz... Madem böyle bi yasam tarzi istiyorsunuz, evlenmeyin bikac kisi beraber ev arkadasligi kurun ortaklasa gecinip gidin... Evliligin bi Mahremligi vardir, cok lacka geldi bana arkadasliginiz... Ayrica esinizde asiri rahatmis, ne bekar kiz arkadastan rahatsiz nede bekar erkek arkadastan... Babana bile güvenme derler, bu laf bosa degil....

Son düzenleme:
bence bekar arkadaşınız sizde kalmamalı bu yanlış.sırf bu arkadaşınız için söylemiyorum.
diğer anlattıklarınızda da bi art niyet göremedim açıkçası.
bence arkadaşınızın bazı şeyleri size batmış,olayların altında bişeyler aramaya başlamışsınız çünkü.
sizin aklınıza gelen nedir sizce neden gitmedi peki?

benim evimde benim misafirlerime şov yapmaya çalışması beni çok rahatsız etti

bence sen biraz fazla sıkıntı yapmışsın kendine, kız sürekli gelip kaldığı için yine kalırım demesi normal, ayrıca eşinin bekar arkadaşını görünce gitmekten vazgeçmiş olabilir ya da misafirlerinizle muhabbet hoşuna gitmiş olabilir.

Ben de tek misafire sıcak bakmıyorum ama güven anlamında değil. O da bir ihtimal tabii ama herşeyden önce ev benim mahrem alanım. Normalde gelen misafiri salonda ağırlıyoruz, misafir banyosunu/tuvaletini kullandırıyoruz ve yanlarına daha şık kıyafetlerle çıkıyoruz. Ama gelen kişi yatıya kaldığı anda evin pek çok yerine girip çıkıyor. Yataklar seriliyor, normalde beni ve eşimi eşofmanla bile görmeyen insan pijamalı sabahlıklı halimizi görüyor. Benim için özel bir yer olan banyomu kullanıyor. Sabah bir aile gibi kahvaltı yapılıyor vs. Yani bir kişi evimde yatıya kaldığı an benim özel hayatıma girmiş oluyor. Bu da zorunlu haller dışında bana çok gereksiz geliyor.

eşimin bekar arkadaşını daha öncegösterdiğimde beğenmemmişti yani o yuzden oldugunu sanmıyorum

çok haklısın bu açıdan hiç bakmamıştım

Yemek Konusunda Art Niyet Yok da Bekar Ve Birbirini Tanımayan Bi Kız Bi Erkek Sizde Yatılıya Kalmamalı

Ve Üstelik 3 Aylık Evlisiniz Özeliniz Yokmu?

Eşinde Fazla Rahat Buna Son Verin Her zaman Mesafe İyidir Arkadaşlarınız İyiniyetli Olsa Bile :129:

kötü niyet hissetmedim bende ama genel yorumlara katılıyorum hoş bir durum değil sık sık size kalıyor olması

Şöyle Bişiy Geldi Aklıma Özellikle Sizin Misafirlerinizle Beraber Olmak İstemesi Bi Kısmeti Çıksın İstediği İçin Olabilir mi?

Yani Gelen Misafirler Bu Arkadaşınızı Beğenicek Göstericek Hünerlerini Misafirlerde Ona Kısmet Bulucak :44:

İnsanlar evlenince,bekarken hayatında olanlar birden gözden düşüyor gerçekten.10 yıllık arkadaşın.İçini dışını bilmen lazım artık.Gerek evlenme sürecinde,gerek şu an sana dostluğunu,yardımını desteğini göstermiş.Gelmiş yemek yapmış.Arkadaşlarının yanında seni yüceltmek için o yaptı demiş.Glediğinde yorulmuştur gitmeye üşenmiştir veya merak etmiştir arkadaşlarını fikir değiştirmiştir.Sizinle vakit geçirmekten hoşlanıyordur ben de kalayım mı demeye de çekiniyordur.Ben herhangi bir art niyet görmedim.Heee taşkınlık yapar,çaplı çapsız muhabbet kurar,ters mahcup bırakacaka bir harekette bulunur anlarım.Zamanında oluşmuş bir samimiyetiniz var ve samimiyetinize eşini de dahil etmişsin.Şimdi kırk kat yabancıymış gibi veya daha yeni tanımışsın gibi davranıyorsun.Zamanında da sizin isteği ve kendi isteğiyle kalmıştır.Her hafta sana gelen ve kendi kendine gitmemeye karar veren biri de değil.Bence 10 yıllık bir dostluğunuz varsa ve sana 1,5 saatlik uzaklıktaki evinden gelip,canla başla yardım ediyorsaiben senin yerinde olsaydım,illa sen de akşam yemekte bizimle ol ve kal derdim.Ne var ki bunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…