Arkadaşımı yanlış mı yönlendirdim?

Çok güzel açıklamışsınız. Haklısınız o zaman sorun çıkartırlar.

Bu 3 ülke birbirine sınır komşusu, yani uygun bilet buldum buradan da otobüs-trenle devam edicem diyebilirisiniz. Basel mesela hem Almanya hem Fransa hem de İsviçre'nin ortak kullandığı havaalanı. Bu havaalanına uygun bilet bulursun, pasaport kontrolü geçince tabelaları takip edip istediğin ülkeye giriş yaparsın. Fransa vizen vardır ama Almanya çıkışından çıkarsın, polis buna bir şey demez. Hatta sıra çoksa diğer ülkenin bankosuna kaydırırlar. Konudaki kişinin gideceği ülkeler Belçika ve Norveç. Komşu değiller üstelik Norveç shengene bağlı ama Ab üyesi bile değil. Yani böyle göçmen karşıtlığının tavan yaptığı zamanlarda bişey olmaz yaa denecek bir durumda değiller.

Ben de hizli şekilde elektronik kendim gecebiliyorum pasaporttan ama eşimle birlikte olunca birakip geçmemistim son yolculugumuzda, 1 saat pasaport sirasi bekledim.
Her şey uygun olmasina ragmen bir sey olur ülkeye almazlar filan diye korkumdan birakamamistim yalniz basina pasaportlarimizi birlikte verdik

Ben daha önce tur ile giderken normalde ilk giriş yerimiz Berlin olacak diye Almanya dan vize almıştım. Ama son dakika turda değişiklik oldu ve Berlin komple çıkarıldı. O vize ile Pragdan giriş yaptım. Hiç sıkıntı olmadı. Ama kimse yüzde yüz sıkıntı olur ya da olmaz diyemez bu konuda. Tamamen şans olduğunu düşünüyorum. O gün oradaki görevli önemsemeyip alabilir de, ama almayabilir de. Bileti değiştirin demek de bir çözüm değil vakit yaklaşınca çok pahalı olabiliyor biletler. Bence norveçte kalacağı oteli ve norveçten dönüş biletini yanında bulundurursa en azından açıklama yaparken şansı yükselir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…