Arkadaşımı yanlış mı yönlendirdim?

Doğru diyorsunuz valla vatandaşlığa göre böyle fark etmesi çok enteresan. Eşim de havaalanında aktarmalı uçuş yaparken hindistanlı vs. birçok insanla karşılaşmış, polise bir ağlamadıkları kalmış ama yok. Geçirmeyince geçirmiyorlar.

Bu arada havayolunda öyle bir mecburiyet olduğunu bilmiyordum. Yani aslında İstanbul'da havaalanında bile direkt geri çevirebilirler anladığım kadarıyla. Boşuna aksiyon ya söyleyeyim de biletini değiştirsin.
istanbuldan THY ile gidiyorsa %99 kaçırmaz THY yer hizmetleri, hemen der "sen uçamazsın"
bu konularda THY bir dünya markasıdır, sınır polisinden daha cevvaldir.

ama brüksel uçusu ise PGS da olabilir, artık onlar da öğrendi onlar da pek kaçırmıyor böyle şeyleri

bak mesela ben eskiden lufthansa ile uçuyordum onlar hiç bi nane sormuyordu :D sunexpress mesela lufthansa ortak çalışıyor çoğu yerde, THYden daha rahat oluyorlar.

belçikaya uçan başka firmaları bilmiyorum.

bu risk alınır mı derseniz, maalesef ki şu devirde alınacak risk değil. korkunç ama durum bu.

ha biz millet olarak daha neler çekecez merak etmiyor da değilim.

Şimdi tekrar konuştum, Norveç'e direkt uçuş varmış ama gitmek istediği şehrin havaalanına değilmiş. Norveç içi tekrar uçuş yapmak istemediği için bu şekilde bilet almış. Eh be kızım dedim. 🤦🏻‍♀️ Cahil birisi de değil ama erkek arkadaşıyla kafa kafaya verip bu planı nasıl çıkardılar ortaya hiç bilmiyorum. Buraya gelen yorumları ilettim tek tek bakalım bir çözüm bulur herhalde.
Tren diye bir şey var, haberi yoksa söyleyin kendisine. Ayrıca iç hat uçuş bir sürü low cost uçak firması da var. Olmadı araba kiralasın, A şehrinde alıp B şehrinde teslim etsin. Riski sıfırlayacağı bunca yöntem b-varken şansını denemek istiyor. Neyse siz üstünüze düşeni yapmışsınız arkadaşı olarak uyarmışsınız. Yaşasın görsün. Umarım geri çevirmezler sorunsuz alırlar ülkeye.

Sadece bize değil maalesef tüm 3. dünya ülkelerine böyle. Kendi sömürgelerinden gelenlere yapmıyorlar ama. Jamaikalı'ya sadece uyuşturucu araması yapıyorlar. Bir şey taşımıyorsa hemen geçiyor çünkü eski İngiliz kolonisi. Çoğu kişinin ailesinde İngiliz vatandaşı var. Dedesi, büyük dedesi vs. Uganda 'da aynı şekilde eski koloni. İngiliz'den kağıt üstünde bağımsızlık almışlar ama yönetime işleyişe dahil oluyorlar hala. Yani sadece siz yazdığınız için bu ülkeleri örnek verdim. Bizde Avrupa'ya kaçmak isteyenlere hizmet pasaportu satıyorlar. Veya spor müsabaka adı altında belediye garantisiyle gidip dönmüyorlar. Üzücü ama gerçek, keşke bunlar olmasa.
biz aslaaa hak etmiyoruz bunları anlamında söylemiyorum, dediklerinizin farkındayım, haklısınız da
ama

hadi burada vizeyi almışlar, kendi dikkatsizlikleri olmuş (ki aslında kural da yok ama işte, ne yaparsınız ki, bu riske girilmez)

çoğu kişi vize alamaz durumda, tertemiz kişiler aylarca bekliyor, 5 sene önce sorun olmayan şeyler kocaman sorunlar olmaya başladı. 5 sene sonra ne olacak ki acaba?

bizim gibi ülkelerden giden her uçağın kapısında polisler dikeliyor daha inmeden başlıyor sorgu
vizesi bileti girmesi herşey ayrı dert oldu, sürekli de büyüyor bu sorun, bu çok can sıkıcı

Sadece bize değil maalesef tüm 3. dünya ülkelerine böyle. Kendi sömürgelerinden gelenlere yapmıyorlar ama. Jamaikalı'ya sadece uyuşturucu araması yapıyorlar. Bir şey taşımıyorsa hemen geçiyor çünkü eski İngiliz kolonisi. Çoğu kişinin ailesinde İngiliz vatandaşı var. Dedesi, büyük dedesi vs. Uganda 'da aynı şekilde eski koloni. İngiliz'den kağıt üstünde bağımsızlık almışlar ama yönetime işleyişe dahil oluyorlar hala. Yani sadece siz yazdığınız için bu ülkeleri örnek verdim. Bizde Avrupa'ya kaçmak isteyenlere hizmet pasaportu satıyorlar. Veya spor müsabaka adı altında belediye garantisiyle gidip dönmüyorlar. Üzücü ama gerçek, keşke bunlar olmasa.
Bizim pasaportu herkese sattıkları için güvenilirliği kalmadı tabi. Yani onların otoritesine de kızamıyorum adam Rus mafyası mı, Arap uyuşturucu kaçakçısı mı, terör mensubu mu yoksa basit bir Türk vatandaşı mı nereden bilecekler. Pasaport aynı, damga aynı. Cidden çok üzücü.

biz aslaaa hak etmiyoruz bunları anlamında söylemiyorum, dediklerinizin farkındayım, haklısınız da
ama

hadi burada vizeyi almışlar, kendi dikkatsizlikleri olmuş (ki aslında kural da yok ama işte, ne yaparsınız ki, bu riske girilmez)

çoğu kişi vize alamaz durumda, tertemiz kişiler aylarca bekliyor, 5 sene önce sorun olmayan şeyler kocaman sorunlar olmaya başladı. 5 sene sonra ne olacak ki acaba?

bizim gibi ülkelerden giden her uçağın kapısında polisler dikeliyor daha inmeden başlıyor sorgu
vizesi bileti girmesi herşey ayrı dert oldu, sürekli de büyüyor bu sorun, bu çok can sıkıcı
Daha geçen sene bir arkadaşım İngiltere'de yüksek lisansa kabul edildi ama vize alamadı. Bursu, kalacak yeri, her şeyi hazırdı. Valla biz çekiyoruz da gelecek nesile ne olacak hiç bilmiyorum.

ama

Malezya bizden itibarlı, Ab'ye vizesiz giriyorlar. Arap emirlikte bana tek giriş vize verildi, eşimle çocuklara vize yok. Girişte bana retina taraması yapıldı, eşimle çocuklar elini kolunu sallayarak geçti. Ben Türk, onlar Alman vatandaşı. Ben 15 senedir ülke ülke geziyorum bir çok sınır noktasında ailece ayrıldık. Onlar elektronik kontrolden kendileri geçiyor, ben pasaport polisi sırasına giriyorum. Namibya eski Alman kolonisi. Kendilerini sömüren Almanları vizesiz alıyor, benim ülkemle hiç sorun yaşamamış Afrika'nın öte ucundaki ülke benden vize istiyor. Malesef bende örnek çok ama konuyu daha fazla sabote etmek istemiyorum.

Daha geçen sene bir arkadaşım İngiltere'de yüksek lisansa kabul edildi ama vize alamadı. Bursu, kalacak yeri, her şeyi hazırdı. Valla biz çekiyoruz da gelecek nesile ne olacak hiç bilmiyorum.
ben kabul edildiğimde vizeyi randevu-başvuru-alma hepsi dahil yarım saatte almıştım. direkt basıp veriyorlardı. (almanya) 18 sene önce.

o arkadaşınıza daha çok üzüldüm. ben bambaşka şeyler yaşadım ama bari en azından kimse sistematik olarak bana bişey yapmadı sağlık sorunu filandı.
vize alamadığım için gidemesem sindirmek çok zor olurdu.

ben de çok korkuyorum gelecek için.

Back