Arkadaşımı yanlış mı yönlendirdim?

istanbuldan THY ile gidiyorsa %99 kaçırmaz THY yer hizmetleri, hemen der "sen uçamazsın"
bu konularda THY bir dünya markasıdır, sınır polisinden daha cevvaldir.

ama brüksel uçusu ise PGS da olabilir, artık onlar da öğrendi onlar da pek kaçırmıyor böyle şeyleri

bak mesela ben eskiden lufthansa ile uçuyordum onlar hiç bi nane sormuyordu sunexpress mesela lufthansa ortak çalışıyor çoğu yerde, THYden daha rahat oluyorlar.

belçikaya uçan başka firmaları bilmiyorum.

bu risk alınır mı derseniz, maalesef ki şu devirde alınacak risk değil. korkunç ama durum bu.

ha biz millet olarak daha neler çekecez merak etmiyor da değilim.

Tren diye bir şey var, haberi yoksa söyleyin kendisine. Ayrıca iç hat uçuş bir sürü low cost uçak firması da var. Olmadı araba kiralasın, A şehrinde alıp B şehrinde teslim etsin. Riski sıfırlayacağı bunca yöntem b-varken şansını denemek istiyor. Neyse siz üstünüze düşeni yapmışsınız arkadaşı olarak uyarmışsınız. Yaşasın görsün. Umarım geri çevirmezler sorunsuz alırlar ülkeye.

biz aslaaa hak etmiyoruz bunları anlamında söylemiyorum, dediklerinizin farkındayım, haklısınız da
ama

hadi burada vizeyi almışlar, kendi dikkatsizlikleri olmuş (ki aslında kural da yok ama işte, ne yaparsınız ki, bu riske girilmez)

çoğu kişi vize alamaz durumda, tertemiz kişiler aylarca bekliyor, 5 sene önce sorun olmayan şeyler kocaman sorunlar olmaya başladı. 5 sene sonra ne olacak ki acaba?

bizim gibi ülkelerden giden her uçağın kapısında polisler dikeliyor daha inmeden başlıyor sorgu
vizesi bileti girmesi herşey ayrı dert oldu, sürekli de büyüyor bu sorun, bu çok can sıkıcı

Bizim pasaportu herkese sattıkları için güvenilirliği kalmadı tabi. Yani onların otoritesine de kızamıyorum adam Rus mafyası mı, Arap uyuşturucu kaçakçısı mı, terör mensubu mu yoksa basit bir Türk vatandaşı mı nereden bilecekler. Pasaport aynı, damga aynı. Cidden çok üzücü.

Daha geçen sene bir arkadaşım İngiltere'de yüksek lisansa kabul edildi ama vize alamadı. Bursu, kalacak yeri, her şeyi hazırdı. Valla biz çekiyoruz da gelecek nesile ne olacak hiç bilmiyorum.

Malezya bizden itibarlı, Ab'ye vizesiz giriyorlar. Arap emirlikte bana tek giriş vize verildi, eşimle çocuklara vize yok. Girişte bana retina taraması yapıldı, eşimle çocuklar elini kolunu sallayarak geçti. Ben Türk, onlar Alman vatandaşı. Ben 15 senedir ülke ülke geziyorum bir çok sınır noktasında ailece ayrıldık. Onlar elektronik kontrolden kendileri geçiyor, ben pasaport polisi sırasına giriyorum. Namibya eski Alman kolonisi. Kendilerini sömüren Almanları vizesiz alıyor, benim ülkemle hiç sorun yaşamamış Afrika'nın öte ucundaki ülke benden vize istiyor. Malesef bende örnek çok ama konuyu daha fazla sabote etmek istemiyorum.

Daha geçen sene bir arkadaşım İngiltere'de yüksek lisansa kabul edildi ama vize alamadı. Bursu, kalacak yeri, her şeyi hazırdı. Valla biz çekiyoruz da gelecek nesile ne olacak hiç bilmiyorum.
ben kabul edildiğimde vizeyi randevu-başvuru-alma hepsi dahil yarım saatte almıştım. direkt basıp veriyorlardı. (almanya) 18 sene önce.

o arkadaşınıza daha çok üzüldüm. ben bambaşka şeyler yaşadım ama bari en azından kimse sistematik olarak bana bişey yapmadı sağlık sorunu filandı.
vize alamadığım için gidemesem sindirmek çok zor olurdu.

ben de çok korkuyorum gelecek için.

Evet doğru. Tabiki ilk vizeyi nerden aldıysa oraya gitmesi gerekiyor. Diğer giriş için izin vermeyebilirler

Evet doğru. Tabiki ilk vizeyi nerden aldıysa oraya gitmesi gerekiyor. Diğer giriş için izin vermeyebilirler

Orda farklı bir durum olabilir. eşimin geçen seneki schengeni almanyadandı. Almanyaya sadece schengen sonuna geldiğinde giriş çıkış yapmış olmak için gitti geldi. Bu seneki vizesi daha da uzun çıktı hatta yine almanyadan aldı. Uçağa girerken counterda böyle bir konuşma hiç görmedim zaten her şeyi online yapıyorsun artık bavulu bile kendi kendine işlem yapıp gönderiyorsun.Hiçbir adımda da vizenle daha önce naptığın sorulmuyor ki.
Ama yine de zaten sevilmiyoruz, nolur nolmaz vizeleri uygun kullanmak lazım. Şimdi sorun olmasa da sonraki başvuruda patlayabilir.

Doğru yonlendirmissin

Dogru yonlendirmissini tekrar vize alırken o ülkeden sorun yaşar

Aldığı ülkeden gitmesi lazım tabi. Başka ülkeden alıp başka yere gidilir mi hiç mi bakmamış. Tüh

Sadece uçakla aktarma yapıyorsa o ülkeye giriş yapmıyor ki, yine de sorun çıkartıyorlar mı?

10 kişiye sormayıp 11. ye sorabiliyorlar. Elektronik ortamda yapılan işlemde mesela check in yaparken vize bilgisi de soruluyor. Almanya'ya gidecek kişi Almanya'dan vize aldıysa tabi sorun çıkmaz. Eşiniz birden çok giriş çıkış yapmış. İlk kez gitse ona da sorulabilirdi. Ben bir ara 3-4 ayda bir gidip geldim, ne zaman THY kullansam birilerini köşede inletiyorlardı. Başka ülke havayolları bunu yapmıyor, THY eşinin kredi kartıyla bilet alanı bile bindirmeyebiliyor uçağa. Kart sahibi uçağa binmese de orada olmak onaylamak zorunda. Hiç bir havayolunda görmediğim acayiplikler yapıyorlar.
Eski shengen rahatlığı kolaylığı kalmadı herkesin haberine. AB içinde kontrolsüz dolaşım bile rafa kalktı. Karayolunda pasaport kontrolleri yapmaya başladılar.

Sadece uçakla aktarma yapıyorsa o ülkeye giriş yapmıyor ki, yine de sorun çıkartıyorlar mı?
Bu kişi aktarma yapıyor sayılmıyor. Biletleri bağımsız ayrı ayrı almış. Yani tek bir rezervasyon kodu yok. Pasaport polisi için diğer biletin anlamı yok. A noktasından çıkmış B noktasına gelmiş, yolculuğu bitirmişsin olarak görünüyor. Uçaktan inince aktarmalı uçuşsa direk bir sonraki uçuşun olduğu kapıya yönlendiriyorlar. Aktarmalı bilet olmadığı zaman pasaport kontrolden geçiyorsun, bavulun varsa alıyorsun ve tekrar giden yolcu işlemleri yapıyorsun. Evet AB vatandaşları için shengen birliği içinde iç hat uçuşu gibi oluyor, onlara pasaporta gerek kalmıyor. AB vatandaşı değilsen pasaport kullanman gerek, o zaman vizeyi kontrol ediyorlar yine.

K kitapkurdu1991 basliktaki son mesajinizda pasaport hakkındaki soyleminizi duzenleyin bence, özellikle alıntı yapmadim. Buna benzer bir yorum icin hukuken ceza alanlar oldu basiniz agrimasin durduk yere.

Bu konuda bilgisi olsa olsa yenGEnC imin olur. Bilgili , uçan, kaçanımız o burda
Arkadaşım bir Schengen ülkesine bilet almış ama başka bir Schengen ülkesinden aktarma yapacak. Vizesi tek girişlik.
arkadasin cok yanlis yapmis.
bak bu konuda şöyle bir youtube videosu var.
altinda da şöyle bir yorum;
"Tek girişli yunanistan vizem ile atinaya uçtum ve 2 saat sonra oradan almanyaya uçuşum vardı. Yunanistandan cıkarken bilet kontrolünde görevli bugün gelmişsin ve hemen almanyaya gidiyorsun Almanya sıkıntı cıkartıcak dedi ve öyle de oldu. Almanya’ya vardığımda polis beni kenara çekti ve detaylı sorular sordu daha sonra havalimanındaki polis ofisine geçtik. Orda başka polislerlede görüştüler ve beni bekleme salonundan çıkartıp tekrar sorular sordu. ( yunanistan niyet mektubumu sordular, kimle gitcektin normalde programın ne üzerineydi diye). Bende vizemde soyisimimde yanlışlık yaptıklarını tekrar pasaportum geri gidip gelince booking rezervasyonlarımın iptal olduğu anlattım. Mailiminden açıp göstermemi istediler. Totalde 1 saat sürdü bu süreç ve en sonunda ikna olup geçişime izin verdiler. Diğer polis ise çok şanslı olduğumu ve normalde izin verilmediğini söyledi. Eğer ki yunanistanda 2-3 gün kalsaydım problem olmayacagını söylediler. Özetle tek giriş vize olunca vizeyi aldığnız ülkede kalmadan başka ülkeye geçmeyin"

Ben mi yanlış anladım, vizeyi Almanyadan almış, Almanyaya gelmiş gitmiş bu durumda pek sorunluk bir durum yok zaten

10 yıldır uçuyorum, 10 yıldır counterda vizeye bakılıyor. Online check in yaparken de zaten vize formu dolduruyorsun. Online formla Türkiyeden çıksan bile indiginde gittiğin yerde bu vize bu ülkeye değil diyip de almayabilirler Türkiyeden gelenlere artık delice kontroller var, vizeyi alması da dert uçması da

Abim Avusturya’da yaşıyor. Yaşadığı bölgede havalimanı yok. Ya İsviçre ya Almanya’da giriyoruz, abim gelip bizi oradan araçla alış götürüyor. Hiç sorun yaşamadık bununla ilgili. Aktarmasız isviçreden girip Avusturya’ya geçiyoruz yani. Vize de Avusturya’dan oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…