- 25 Aralık 2020
- 5.449
- 19.907
- 198
- 41
- Konu Sahibi kitapkurdu1991
-
istanbuldan THY ile gidiyorsa %99 kaçırmaz THY yer hizmetleri, hemen der "sen uçamazsın"Doğru diyorsunuz valla vatandaşlığa göre böyle fark etmesi çok enteresan. Eşim de havaalanında aktarmalı uçuş yaparken hindistanlı vs. birçok insanla karşılaşmış, polise bir ağlamadıkları kalmış ama yok. Geçirmeyince geçirmiyorlar.
Bu arada havayolunda öyle bir mecburiyet olduğunu bilmiyordum. Yani aslında İstanbul'da havaalanında bile direkt geri çevirebilirler anladığım kadarıyla. Boşuna aksiyon ya söyleyeyim de biletini değiştirsin.
Tren diye bir şey var, haberi yoksa söyleyin kendisine. Ayrıca iç hat uçuş bir sürü low cost uçak firması da var. Olmadı araba kiralasın, A şehrinde alıp B şehrinde teslim etsin. Riski sıfırlayacağı bunca yöntem b-varken şansını denemek istiyor. Neyse siz üstünüze düşeni yapmışsınız arkadaşı olarak uyarmışsınız. Yaşasın görsün. Umarım geri çevirmezler sorunsuz alırlar ülkeye.Şimdi tekrar konuştum, Norveç'e direkt uçuş varmış ama gitmek istediği şehrin havaalanına değilmiş. Norveç içi tekrar uçuş yapmak istemediği için bu şekilde bilet almış. Eh be kızım dedim.Cahil birisi de değil ama erkek arkadaşıyla kafa kafaya verip bu planı nasıl çıkardılar ortaya hiç bilmiyorum. Buraya gelen yorumları ilettim tek tek bakalım bir çözüm bulur herhalde.
biz aslaaa hak etmiyoruz bunları anlamında söylemiyorum, dediklerinizin farkındayım, haklısınız daSadece bize değil maalesef tüm 3. dünya ülkelerine böyle. Kendi sömürgelerinden gelenlere yapmıyorlar ama. Jamaikalı'ya sadece uyuşturucu araması yapıyorlar. Bir şey taşımıyorsa hemen geçiyor çünkü eski İngiliz kolonisi. Çoğu kişinin ailesinde İngiliz vatandaşı var. Dedesi, büyük dedesi vs. Uganda 'da aynı şekilde eski koloni. İngiliz'den kağıt üstünde bağımsızlık almışlar ama yönetime işleyişe dahil oluyorlar hala. Yani sadece siz yazdığınız için bu ülkeleri örnek verdim. Bizde Avrupa'ya kaçmak isteyenlere hizmet pasaportu satıyorlar. Veya spor müsabaka adı altında belediye garantisiyle gidip dönmüyorlar. Üzücü ama gerçek, keşke bunlar olmasa.
Bizim pasaportu herkese sattıkları için güvenilirliği kalmadı tabi. Yani onların otoritesine de kızamıyorum adam Rus mafyası mı, Arap uyuşturucu kaçakçısı mı, terör mensubu mu yoksa basit bir Türk vatandaşı mı nereden bilecekler. Pasaport aynı, damga aynı. Cidden çok üzücü.Sadece bize değil maalesef tüm 3. dünya ülkelerine böyle. Kendi sömürgelerinden gelenlere yapmıyorlar ama. Jamaikalı'ya sadece uyuşturucu araması yapıyorlar. Bir şey taşımıyorsa hemen geçiyor çünkü eski İngiliz kolonisi. Çoğu kişinin ailesinde İngiliz vatandaşı var. Dedesi, büyük dedesi vs. Uganda 'da aynı şekilde eski koloni. İngiliz'den kağıt üstünde bağımsızlık almışlar ama yönetime işleyişe dahil oluyorlar hala. Yani sadece siz yazdığınız için bu ülkeleri örnek verdim. Bizde Avrupa'ya kaçmak isteyenlere hizmet pasaportu satıyorlar. Veya spor müsabaka adı altında belediye garantisiyle gidip dönmüyorlar. Üzücü ama gerçek, keşke bunlar olmasa.
Daha geçen sene bir arkadaşım İngiltere'de yüksek lisansa kabul edildi ama vize alamadı. Bursu, kalacak yeri, her şeyi hazırdı. Valla biz çekiyoruz da gelecek nesile ne olacak hiç bilmiyorum.biz aslaaa hak etmiyoruz bunları anlamında söylemiyorum, dediklerinizin farkındayım, haklısınız da
ama
hadi burada vizeyi almışlar, kendi dikkatsizlikleri olmuş (ki aslında kural da yok ama işte, ne yaparsınız ki, bu riske girilmez)
çoğu kişi vize alamaz durumda, tertemiz kişiler aylarca bekliyor, 5 sene önce sorun olmayan şeyler kocaman sorunlar olmaya başladı. 5 sene sonra ne olacak ki acaba?
bizim gibi ülkelerden giden her uçağın kapısında polisler dikeliyor daha inmeden başlıyor sorgu
vizesi bileti girmesi herşey ayrı dert oldu, sürekli de büyüyor bu sorun, bu çok can sıkıcı
Malezya bizden itibarlı, Ab'ye vizesiz giriyorlar. Arap emirlikte bana tek giriş vize verildi, eşimle çocuklara vize yok. Girişte bana retina taraması yapıldı, eşimle çocuklar elini kolunu sallayarak geçti. Ben Türk, onlar Alman vatandaşı. Ben 15 senedir ülke ülke geziyorum bir çok sınır noktasında ailece ayrıldık. Onlar elektronik kontrolden kendileri geçiyor, ben pasaport polisi sırasına giriyorum. Namibya eski Alman kolonisi. Kendilerini sömüren Almanları vizesiz alıyor, benim ülkemle hiç sorun yaşamamış Afrika'nın öte ucundaki ülke benden vize istiyor. Malesef bende örnek çok ama konuyu daha fazla sabote etmek istemiyorum.biz aslaaa hak etmiyoruz bunları anlamında söylemiyorum, dediklerinizin farkındayım, haklısınız da
ama
hadi burada vizeyi almışlar, kendi dikkatsizlikleri olmuş (ki aslında kural da yok ama işte, ne yaparsınız ki, bu riske girilmez)
çoğu kişi vize alamaz durumda, tertemiz kişiler aylarca bekliyor, 5 sene önce sorun olmayan şeyler kocaman sorunlar olmaya başladı. 5 sene sonra ne olacak ki acaba?
bizim gibi ülkelerden giden her uçağın kapısında polisler dikeliyor daha inmeden başlıyor sorgu
vizesi bileti girmesi herşey ayrı dert oldu, sürekli de büyüyor bu sorun, bu çok can sıkıcı
ben kabul edildiğimde vizeyi randevu-başvuru-alma hepsi dahil yarım saatte almıştım. direkt basıp veriyorlardı. (almanya) 18 sene önce.Daha geçen sene bir arkadaşım İngiltere'de yüksek lisansa kabul edildi ama vize alamadı. Bursu, kalacak yeri, her şeyi hazırdı. Valla biz çekiyoruz da gelecek nesile ne olacak hiç bilmiyorum.
o arkadaşınıza daha çok üzüldüm. ben bambaşka şeyler yaşadım ama bari en azından kimse sistematik olarak bana bişey yapmadı sağlık sorunu filandı.Daha geçen sene bir arkadaşım İngiltere'de yüksek lisansa kabul edildi ama vize alamadı. Bursu, kalacak yeri, her şeyi hazırdı. Valla biz çekiyoruz da gelecek nesile ne olacak hiç bilmiyorum.
Evet doğru. Tabiki ilk vizeyi nerden aldıysa oraya gitmesi gerekiyor. Diğer giriş için izin vermeyebilirlerArkadaşım bir Schengen ülkesine bilet almış ama başka bir Schengen ülkesinden aktarma yapacak. Vizesi tek girişlik. Benim bildiğim kadarıyla vize hangi konsolosluktan alındıysa ilk önce o ülkeye giriş yapmak gerekiyor. Yani A ülkesinden aldıysan önce A'ya gireceksin. Aksi hâlde sınır görevlilerinin inisiyatifine kalmış geçirip geçirmemek.
Ama arkadaşım önce B ülkesine girip sonra A ülkesine gidecek. O yüzden dedim ki bak iyice araştır sonra sorun çıkmasın. O da strese girdi epeyPazartesi gidiyor. Durduk yere kızı strese mi soktum? Bir tecrübesi olan varsa ekran görüntüsü alıp ona da atacağım.
Evet doğru. Tabiki ilk vizeyi nerden aldıysa oraya gitmesi gerekiyor. Diğer giriş için izin vermeyebilirlerArkadaşım bir Schengen ülkesine bilet almış ama başka bir Schengen ülkesinden aktarma yapacak. Vizesi tek girişlik. Benim bildiğim kadarıyla vize hangi konsolosluktan alındıysa ilk önce o ülkeye giriş yapmak gerekiyor. Yani A ülkesinden aldıysan önce A'ya gireceksin. Aksi hâlde sınır görevlilerinin inisiyatifine kalmış geçirip geçirmemek.
Ama arkadaşım önce B ülkesine girip sonra A ülkesine gidecek. O yüzden dedim ki bak iyice araştır sonra sorun çıkmasın. O da strese girdi epeyPazartesi gidiyor. Durduk yere kızı strese mi soktum? Bir tecrübesi olan varsa ekran görüntüsü alıp ona da atacağım.
Orda farklı bir durum olabilir. eşimin geçen seneki schengeni almanyadandı. Almanyaya sadece schengen sonuna geldiğinde giriş çıkış yapmış olmak için gitti geldi. Bu seneki vizesi daha da uzun çıktı hatta yine almanyadan aldı. Uçağa girerken counterda böyle bir konuşma hiç görmedim zaten her şeyi online yapıyorsun artık bavulu bile kendi kendine işlem yapıp gönderiyorsun.Hiçbir adımda da vizenle daha önce naptığın sorulmuyor ki.Valla THY gayet almadı counterda dakikalarca yolcuyla tartıştılar gözlerimle gördüm. Elinde Italya vizesi olan bir vatandaşı Almanya uçağına kabul etmediler. Inişteki vize kontrolüne ulaşamıyorsun bile, uçağa almıyorlar.
Arkadaşım bir Schengen ülkesine bilet almış ama başka bir Schengen ülkesinden aktarma yapacak. Vizesi tek girişlik. Benim bildiğim kadarıyla vize hangi konsolosluktan alındıysa ilk önce o ülkeye giriş yapmak gerekiyor. Yani A ülkesinden aldıysan önce A'ya gireceksin. Aksi hâlde sınır görevlilerinin inisiyatifine kalmış geçirip geçirmemek.
Dogru yonlendirmissini tekrar vize alırken o ülkeden sorun yaşarArkadaşım bir Schengen ülkesine bilet almış ama başka bir Schengen ülkesinden aktarma yapacak. Vizesi tek girişlik. Benim bildiğim kadarıyla vize hangi konsolosluktan alındıysa ilk önce o ülkeye giriş yapmak gerekiyor. Yani A ülkesinden aldıysan önce A'ya gireceksin. Aksi hâlde sınır görevlilerinin inisiyatifine kalmış geçirip geçirmemek.
Aldığı ülkeden gitmesi lazım tabi. Başka ülkeden alıp başka yere gidilir mi hiç mi bakmamış. TühArkadaşım bir Schengen ülkesine bilet almış ama başka bir Schengen ülkesinden aktarma yapacak. Vizesi tek girişlik. Benim bildiğim kadarıyla vize hangi konsolosluktan alındıysa ilk önce o ülkeye giriş yapmak gerekiyor. Yani A ülkesinden aldıysan önce A'ya gireceksin. Aksi hâlde sınır görevlilerinin inisiyatifine kalmış geçirip geçirmemek.
Sadece uçakla aktarma yapıyorsa o ülkeye giriş yapmıyor ki, yine de sorun çıkartıyorlar mı?aktarması hemen peş peşe mi?
bir de mantıklı bir aktarma mı?
atıyorum direkt uçuşun az olduğu, küçük bir ülkeden vize aldı da almanya gibi sürekli direkt uçuş olan bir yere mi gidiyor önce?
şimdi aslında illa o ülkeye gitmesi lazım diye bir kural var mı -kağıt üzerinde- ?
yok
ama
Türkleri zaten almak istemedikleri için gıcık olup sorun çıkartmak isteseler çıkartırlar m? evet, neden olmasın. İşin yasal kısmı maalesef ki böyle.
bir de aslında mesela 3 gün bir ülkede 5 gün başka ülkede kalacaksa fazla kalacağı ülkeden alması gerekir, durum buna uyuyorsa buna göre bir başvuru yapmış mı ?
10 kişiye sormayıp 11. ye sorabiliyorlar. Elektronik ortamda yapılan işlemde mesela check in yaparken vize bilgisi de soruluyor. Almanya'ya gidecek kişi Almanya'dan vize aldıysa tabi sorun çıkmaz. Eşiniz birden çok giriş çıkış yapmış. İlk kez gitse ona da sorulabilirdi. Ben bir ara 3-4 ayda bir gidip geldim, ne zaman THY kullansam birilerini köşede inletiyorlardı. Başka ülke havayolları bunu yapmıyor, THY eşinin kredi kartıyla bilet alanı bile bindirmeyebiliyor uçağa. Kart sahibi uçağa binmese de orada olmak onaylamak zorunda. Hiç bir havayolunda görmediğim acayiplikler yapıyorlar.Orda farklı bir durum olabilir. eşimin geçen seneki schengeni almanyadandı. Almanyaya sadece schengen sonuna geldiğinde giriş çıkış yapmış olmak için gitti geldi. Bu seneki vizesi daha da uzun çıktı hatta yine almanyadan aldı. Uçağa girerken counterda böyle bir konuşma hiç görmedim zaten her şeyi online yapıyorsun artık bavulu bile kendi kendine işlem yapıp gönderiyorsun.Hiçbir adımda da vizenle daha önce naptığın sorulmuyor ki.
Ama yine de zaten sevilmiyoruz, nolur nolmaz vizeleri uygun kullanmak lazım. Şimdi sorun olmasa da sonraki başvuruda patlayabilir.
Bu kişi aktarma yapıyor sayılmıyor. Biletleri bağımsız ayrı ayrı almış. Yani tek bir rezervasyon kodu yok. Pasaport polisi için diğer biletin anlamı yok. A noktasından çıkmış B noktasına gelmiş, yolculuğu bitirmişsin olarak görünüyor. Uçaktan inince aktarmalı uçuşsa direk bir sonraki uçuşun olduğu kapıya yönlendiriyorlar. Aktarmalı bilet olmadığı zaman pasaport kontrolden geçiyorsun, bavulun varsa alıyorsun ve tekrar giden yolcu işlemleri yapıyorsun. Evet AB vatandaşları için shengen birliği içinde iç hat uçuşu gibi oluyor, onlara pasaporta gerek kalmıyor. AB vatandaşı değilsen pasaport kullanman gerek, o zaman vizeyi kontrol ediyorlar yine.Sadece uçakla aktarma yapıyorsa o ülkeye giriş yapmıyor ki, yine de sorun çıkartıyorlar mı?
arkadasin cok yanlis yapmis.Arkadaşım bir Schengen ülkesine bilet almış ama başka bir Schengen ülkesinden aktarma yapacak. Vizesi tek girişlik.
Orda farklı bir durum olabilir. eşimin geçen seneki schengeni almanyadandı. Almanyaya sadece schengen sonuna geldiğinde giriş çıkış yapmış olmak için gitti geldi. Bu seneki vizesi daha da uzun çıktı hatta yine almanyadan aldı. Uçağa girerken counterda böyle bir konuşma hiç görmedim zaten her şeyi online yapıyorsun artık bavulu bile kendi kendine işlem yapıp gönderiyorsun.Hiçbir adımda da vizenle daha önce naptığın sorulmuyor ki.
Ama yine de zaten sevilmiyoruz, nolur nolmaz vizeleri uygun kullanmak lazım. Şimdi sorun olmasa da sonraki başvuruda patlayabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?