Arkadaşımı yanlış mı yönlendirdim?

Bu kişi aktarma yapıyor sayılmıyor. Biletleri bağımsız ayrı ayrı almış. Yani tek bir rezervasyon kodu yok. Pasaport polisi için diğer biletin anlamı yok. A noktasından çıkmış B noktasına gelmiş, yolculuğu bitirmişsin olarak görünüyor. Uçaktan inince aktarmalı uçuşsa direk bir sonraki uçuşun olduğu kapıya yönlendiriyorlar. Aktarmalı bilet olmadığı zaman pasaport kontrolden geçiyorsun, bavulun varsa alıyorsun ve tekrar giden yolcu işlemleri yapıyorsun. Evet AB vatandaşları için shengen birliği içinde iç hat uçuşu gibi oluyor, onlara pasaporta gerek kalmıyor. AB vatandaşı değilsen pasaport kullanman gerek, o zaman vizeyi kontrol ediyorlar yine.
Çok güzel açıklamışsınız. Haklısınız o zaman sorun çıkartırlar.
 
Abim Avusturya’da yaşıyor. Yaşadığı bölgede havalimanı yok. Ya İsviçre ya Almanya’da giriyoruz, abim gelip bizi oradan araçla alış götürüyor. Hiç sorun yaşamadık bununla ilgili. Aktarmasız isviçreden girip Avusturya’ya geçiyoruz yani. Vize de Avusturya’dan oluyor
Bu 3 ülke birbirine sınır komşusu, yani uygun bilet buldum buradan da otobüs-trenle devam edicem diyebilirisiniz. Basel mesela hem Almanya hem Fransa hem de İsviçre'nin ortak kullandığı havaalanı. Bu havaalanına uygun bilet bulursun, pasaport kontrolü geçince tabelaları takip edip istediğin ülkeye giriş yaparsın. Fransa vizen vardır ama Almanya çıkışından çıkarsın, polis buna bir şey demez. Hatta sıra çoksa diğer ülkenin bankosuna kaydırırlar. Konudaki kişinin gideceği ülkeler Belçika ve Norveç. Komşu değiller üstelik Norveç shengene bağlı ama Ab üyesi bile değil. Yani böyle göçmen karşıtlığının tavan yaptığı zamanlarda bişey olmaz yaa denecek bir durumda değiller.
 
Malezya bizden itibarlı, Ab'ye vizesiz giriyorlar. Arap emirlikte bana tek giriş vize verildi, eşimle çocuklara vize yok. Girişte bana retina taraması yapıldı, eşimle çocuklar elini kolunu sallayarak geçti. Ben Türk, onlar Alman vatandaşı. Ben 15 senedir ülke ülke geziyorum bir çok sınır noktasında ailece ayrıldık. Onlar elektronik kontrolden kendileri geçiyor, ben pasaport polisi sırasına giriyorum. Namibya eski Alman kolonisi. Kendilerini sömüren Almanları vizesiz alıyor, benim ülkemle hiç sorun yaşamamış Afrika'nın öte ucundaki ülke benden vize istiyor. Malesef bende örnek çok ama konuyu daha fazla sabote etmek istemiyorum.

Ben de hizli şekilde elektronik kendim gecebiliyorum pasaporttan ama eşimle birlikte olunca birakip geçmemistim son yolculugumuzda, 1 saat pasaport sirasi bekledim. 🥹
Her şey uygun olmasina ragmen bir sey olur ülkeye almazlar filan diye korkumdan birakamamistim yalniz basina 😄😄😄😄 pasaportlarimizi birlikte verdik
 
Ben daha önce tur ile giderken normalde ilk giriş yerimiz Berlin olacak diye Almanya dan vize almıştım. Ama son dakika turda değişiklik oldu ve Berlin komple çıkarıldı. O vize ile Pragdan giriş yaptım. Hiç sıkıntı olmadı. Ama kimse yüzde yüz sıkıntı olur ya da olmaz diyemez bu konuda. Tamamen şans olduğunu düşünüyorum. O gün oradaki görevli önemsemeyip alabilir de, ama almayabilir de. Bileti değiştirin demek de bir çözüm değil vakit yaklaşınca çok pahalı olabiliyor biletler. Bence norveçte kalacağı oteli ve norveçten dönüş biletini yanında bulundurursa en azından açıklama yaparken şansı yükselir.
 
Back