• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşımı kırmadan nasıl uyarabilirim

Cok zor bir durum gercekten. Ben de acik acik soyleyemezdim ne yalan soyleyim. Ama bazen kapiyi acmazdim. Musait degildim diyerek. Bir iki sefer esime actirirdim banyodayim dedirttirirdim veya cocuklari yikiyor gibisinden. Ayni sekilde esime actirir bugun isten cok yorgun geldi yatiyor dedirtirdim. Sonra ki bir kac gun de o gelmeden ben ona giderdim sirf o gelmesin diye. Ona gider bir kahve icer bugun de cok yorgunum gidip uyuyacam der kalkardim. Heralde bu sekilde davranirsan anlar artik. Hala anlamiyorsa ya açık açık soyleyeceksin veya ev degistireceksin. Konu komsu icin kocanla kötü olma. Adam hakli. Yorgun argin isten geliyor karisiyla bir bardak cay icemiyor.

Kimse için değmez , komşu için hiç değmez . Uygun dille söyleyin . Başka türlü imalarla anlamaz . Kırılacak ama yapacak başka birşey yok . Sinirlariniz olmalı , bunları çiğneyen kişi de bunun için kırılıyorsa kırılsın ...

Kapıyı tam açmadan güzelce çocukların artık erken yatması gerektiğini kendinin çok yiprandigini şöyle yoruluyorum de

Kendime vakit ayıramiyorum artık erken uyuyacağım de .

Çocukları düzene şok en geç 10 da uyut ve kesin kararlı ol bu konuda
Bende de vardı böyle bı yüzsüz

Hakkından gelmek için daha acımasız olmak gerekiyor

Bu tipler hep beni bulur , nasıl olduysa benden sekip sana denk gelmiş :) düzenli aynı saatte gelen arkadaşınla kötü olmadan gelmemesini sağlaman mümkün mesela ben uzaktan eğitim ( online ders) seminerine katılıyorum onu bahane ettim ''canım yanlış anlamazsan şu kadar para verdim bu saatte dersi alacağım '' demiştim tamam dedi mevzu kapanmadı hafta sonu falan yine geldi ama o da o kadar rahatsız edici olmadı.

Müsait değilim, evde yokum, misafirim var diyeceksin üst üste.
Hatta kapıyı açmayıp sorunca eşimle müsait değildik diye arsızlaşacaksın.
Başka çaresi yok maalesef.

Hala kırmayım diyorsunuz şaşırdım şuan. Kadın aile birliğinizi bozmuş resmen. Hayatınıza, kişisel alanlarınıza saldırıyor. Ben haftada 2 3 geleni bile sevmem siz her akşam diyorsunuz. Hiç mi koltuğa serilesiniz gelmiyor, hiç mi duş, bakım gibi ihtiyaçlarınız yok. Yapmayın etmeyin. Kovun gitsin. Siz şimdi söyleyin bakın size nasıl nefret duyar. 40 kere taşı 1 indir kötü olursun derler. Haneye tecavüz ediyor kadın bildiğin. Bizde de vardı böyle bir komşu sonunda annem kovmuştu yine de gelmişti. Kapıyı açmayarak kurtulduk.

Konu sahibi ve onun davranışına anlam veren arkadaşlar bana çok naif geliyor :deli:
Benim kırılıp kırılmaması pek umrumda olmaz akılsıza itinayla akıl verilir :deli:

Öyle kırıcı olmak zor , insanın ağzından o kelimeler dökülmüyor bu sefer bahaneler aramaya başlıyorsun
karşımda eli belinde maşalı bir tip olsa kolundan tutup atarım ama günlerce muhabbete gelmiş yüz yüze bakmışsın ....

Arkadaşınızın yaptığı yanlış ama acaba eşiyle aralarınd sorun mu var evden kaçmak için bahane mi arıyor acaba aklıma o geldi nedense

kızlar benim bir arkadaşım var 2 yıllık komşum aynı zamanda kendisi ev hanımı ben çalışıyorum. kendisinin küçük cocuğu yok ama benim 5 ve 10 yaşında iki kızım var. bu arkadaşım çok iyi çok yardımsever vefalı bir insan severim kendisini. ama beni artık bıktıran bir düşüncesizliği var. bu arkadaş abartısız 2 yıldır her akşam bize geliyor bazen 22.00 da bazen 23.00 da gidişi gece yarısını buluyor. bazende 20.00 de gelip tüm akşamı bizde geçiriyor. kahve içmeden gitmiyor artık onun yüzünden eşimlede kötü olmaya başladık. ama eşim haklı hiç başbaşa kalamıyoruz. eşimle başbaşa bi çay içemiyoruz. gelince doğru mutfağa geçiyor biz mutfakta oturuyoruz eşim çocuklar içerde oturuyor. bazen yüzüm asılıyor. soğuk duruyorum. bazende baktım kalkmayacak çok yorgunum yatıcam diyorum ama yine kalkması gece yarısını buluyor. sabah 7:00 de kalkmak zorundayım o ev hanımı olduğu için sıkıntısı yok. bi kaç kez eşim lafı denk getirdi akşamları ben eşimle oturup sohbet etmeyi seviyorum dedi. oda ne güzel benimki hiç hoşlanmıyor sohbet etmekten diyor. bi akıl verin üzmeden kırmadan halletmek istiyorum bu işi. ÇÜNKÜ BIKTIM...
Söz konusu eşin olduğu için gerekirse kalbini kır artık bu pişkinliğine son versin:110:

Madem doğruyu yüzüne söylemek istemiyorsunuz, şöyle diyin;

Çocuklarla veya eşimle ilgili bir problem var, ailecek bu konuya yoğunlaşacağız, bu aralar misafir kabul etmeyeceğim haberin olsun.

Bundan sonra çat kapı gelirse de kapıdan içeri almadan hoş beş bitti gitti. İçeri giricem derse henüz misafir kabul etmiyorum dersin.

Kapiyi calinca bornoz giyin dusa gidiyordum canim deyin. Ertesi gun gecelikle acin canim musait degiliz deyin. Daha sonraki gun canim biraz rahatsiz esim onunla ilgilenicem vs. Vs. Kapiyi tam acmadan basinizi uzatin anlar heralde
Oda olsun canım siz işinizi görüverin ben mutfaktayım dermiş:halay::halay:

Yemin ederim okurken ben cildirdim siz nasil sabrediyorsunuz bunu kendinize nasil yaparsiniz acik acik soyleyin onun tuzu kuri tabi butun gun evde uykusunuda aliyor bir tarafinda yayiyor kocasiyla iyi olmayan iliskisi varsa gitsin onu cozsun...
Acik acik soyleyin lutfen aksam gec saatlerde beni ziyaret etmenden esim rahstsiz oluyoe basbasa bemle vakit geciremedigi icin sikayetci
Sen bana gelmeden haber ver benimde musait oldugum bir zaman olursa o zaman gorusurz de oyle oyle uzaklasir ztn

Çok sinir bozucu bir durum. Bahanelerden anlar mı bilemedim, bazı insanlar anlar ama anlamıyormuş gibi davranır. Belki de gerçekten evde kocasıyla sıkıntıları vardır, kaçıyordur. Her ne sebeple geliyorsa gelsin, sizin ve ailenizin özel hayatını taciz ediyor resmen. Eşinizi öne sürebilirsiniz, onunla ilgilenmediğiniz için sorun yaşamaya başladığınızı anlatın, biraz müsade et diyin. Belki işe yarar.

Okurken ben gerildim inan ki . Kırmadan olmayacak gibi
O da sınırı bilseymiş

Küçük kızım ben yanına uzanmayınca uyumaz bir gün küçüğün uykusu geldi onu yatırıcam dedim. tamam sen uyut ben bekliyorum dedi. saat 23:30 çok canım sıkıldı o mutfakta oturuyo ben kızımın yanına uzandım kızım uyudu ama ben kalkmadım kızlar inanın saat nerdeyse gecenin biri oldu gitmiyo beni bekliyor.
Ozur dileyerek oha diycem.
Saat 1 olmus ve hala sizin mutfaga gelmenizi mi bekliyor?

Yani cevap cok basit ama soylemesi size zor gelebilir tabii.

Bu aksam mesela gelince biraz sohbetten sonra..
Canim seni ve muhabbetini cok severim bilirsin seni de kirmak istemem ama her aksam her aksam biz mutfakta esim ve cocuklar icerde boyle olmuyor. Bu gece oturmalarini biraz azaltsak? Ben musait oldugum aksamlar seni ararim yine gelirsin ama her aksam her aksam olmasin artik..

Diyeceksin
Baska yolu yok.
Baskasini kirmayim derken kocana ve cocuklarina haksizlik yapiyorsun cunku

Back