• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşımı kırmadan nasıl uyarabilirim

kızlar benim bir arkadaşım var 2 yıllık komşum aynı zamanda kendisi ev hanımı ben çalışıyorum. kendisinin küçük cocuğu yok ama benim 5 ve 10 yaşında iki kızım var. bu arkadaşım çok iyi çok yardımsever vefalı bir insan severim kendisini. ama beni artık bıktıran bir düşüncesizliği var. bu arkadaş abartısız 2 yıldır her akşam bize geliyor bazen 22.00 da bazen 23.00 da gidişi gece yarısını buluyor. bazende 20.00 de gelip tüm akşamı bizde geçiriyor. kahve içmeden gitmiyor artık onun yüzünden eşimlede kötü olmaya başladık. ama eşim haklı hiç başbaşa kalamıyoruz. eşimle başbaşa bi çay içemiyoruz. gelince doğru mutfağa geçiyor biz mutfakta oturuyoruz eşim çocuklar içerde oturuyor. bazen yüzüm asılıyor. soğuk duruyorum. bazende baktım kalkmayacak çok yorgunum yatıcam diyorum ama yine kalkması gece yarısını buluyor. sabah 7:00 de kalkmak zorundayım o ev hanımı olduğu için sıkıntısı yok. bi kaç kez eşim lafı denk getirdi akşamları ben eşimle oturup sohbet etmeyi seviyorum dedi. oda ne güzel benimki hiç hoşlanmıyor sohbet etmekten diyor. bi akıl verin üzmeden kırmadan halletmek istiyorum bu işi. ÇÜNKÜ BIKTIM...

Niye görüşmeye devam ettiğinizi anlamadım. Böyle kötü huy diğer tüm iyi huyları silmiyor mu? Soğumuyor musunuz? “Çok yorgunum yatıcam” dediğinizde gece yarısına kadar oturunca, sizin lafınıza veya size değer vermediğini düşünüp, sizin için değeri azalmıyor mu?

insanları kırmaktan hoşlanmam o yüzden bu tarz şeylerle çok karşılaşırım ama açık açık söylemekten başka çareniz yok gibi
ya da bir gün kocanıza atın ben seninle muhabbeti seviyorum ama akşamları seninle başbaşa kalamz olduk deyip bir ton laf söyledi kavga ettik eşimle deyin bi daha gelemesin
birgün biz mutfakta otururken eşim sinirlenmiş eşim tv nin sesini sonuna kadar açtı. arkadaşta x abi niye tv nin sesini bu kadar açtı dedi bende kızıyor dedim her akşam o içerde ben mutfakta oturuyoruz buna kızıyor yepki için açtı dedim. kalktı gitti. neyse herhalde anladı artık gelmez dedim ertesi gün yine geldi.

Bir yerde okumuştum ya da biri anlatmıştı tam hatırlamıyorum ama ev sahibi gitmeyen misafire soruyor "siz eve gidince ne yapacaksınız şimdi? " diye misafir de "yatar uyuruz herhalde" diyor. Ev sahibi de "e siz giderseniz biz de uyuyacağız" diyor :D
Muhtemelen kırmamak için bunu da söylemezsiniz ama ya kapıyı açmayacaksınız ya da canım kusura bakma beni yanlış anlamnı istemiyorum seni seviyorum seni kırmak istemiyorum ama eve sık gelmen ve uzun oturman yüzünden eşimle tartışmaya başladık, aramız bozulmaya başladı, bu gelmelerini haftada bire falan düşürsek nasıl olur? Kusura bakma başımın üatünde yerin var ama zor durumda kalıyorum de. Bozulursa da kendi bilir. Daha ne kadar kibar söylenebilir ki?

Niye görüşmeye devam ettiğinizi anlamadım. Böyle kötü huy diğer tüm iyi huyları silmiyor mu? Soğumuyor musunuz? “Çok yorgunum yatıcam” dediğinizde gece yarısına kadar oturunca, sizin lafınıza veya size değer vermediğini düşünüp, sizin için değeri azalmıyor mu?
biz geçen yıl tadilat falan yaptık eve o ara ben istemeden çok yardımı oldu. gece yarısı bi sıkıntım olsa gel desem koşarak gelir. ne iş yapsam ben istemeden ucundan tutar. yani hakkı çok var o yüzdende kıramıyorum. o zamanlar bu huyu çok yoktu. bilseydim böyle olacağını ne samimiyet kurardım ne yardımını kabul ederdim.

birgün biz mutfakta otururken eşim sinirlenmiş eşim tv nin sesini sonuna kadar açtı. arkadaşta x abi niye tv nin sesini bu kadar açtı dedi bende kızıyor dedim her akşam o içerde ben mutfakta oturuyoruz buna kızıyor yepki için açtı dedim. kalktı gitti. neyse herhalde anladı artık gelmez dedim ertesi gün yine geldi.
Ay yok artık! Böyle insanı kıracaksınız mecbur. Şimdi mesaj atın bir daha akşam gelmesen sevinirim eşimle çok kötü kavga ettik. Böyle olmuyor kusura bakma yazın. Kibarlıktan anlamaz böyleleri.

Bence direk söyleyin:
Canim esimle basbasa kalamiyoruz bizimde konusacak dertlesecek zamana ihtiyacimiz var aksamlari gelmeden önce bi arayip dorsan müsait olup olmadigimizi cok iyi olur.

Bi böyle dene hala anlamiyorsa da dicek biseyim yok

Gelirken haber vermiyor mu arkadaşınız ?Bir kaç kere kabul etmeyin bence anlar.Ya da size aniden geldiğinde aa tam çıkıyoduk vs bir şeyler uydurun
10 sefer geliyorsa bir kere mesaj atıyor kahve içelimmi diye bende her seferinde ya misafirim var diyorum yada banyoya falan giricem diyorum ama çoğunlukla habersiz geliyor.

o zaman bu akşam geldiğinde suratınız asık açın ama iyice düşük olsun modunuz eşinizi de tembihleyin o da eve geldiğinde size selam vermeden geçsin içeri, kapasın kapıyı eşşek değilse sorar ne oldu diye siz de anlatın böyle böyle kavga ettik konuşmuyoruz deyin eğer ertesi gün yine gelirse aynı şekilde suratınızı asın ve deyin ki aaaa sen mi geldin ben de eşimle konuşmayı planlıyordum hala konuşmuyor benimle deyin hala daha ertesi gün gelirse de bu sefer siz sitem edin bak ben seni kırmamak için yorgun da olsam seni ağırlamaya çalışıyorum ama sen eşimin bu konuda bana kızgın olduğunu bile bile gelmişsin deyin merak etmeyin kızmaz kırılmaz, kırılsa bile max 1 hafta, bu kadar yüzsüzse zaten kendi kendine barışır

kızlar benim bir arkadaşım var 2 yıllık komşum aynı zamanda kendisi ev hanımı ben çalışıyorum. kendisinin küçük cocuğu yok ama benim 5 ve 10 yaşında iki kızım var. bu arkadaşım çok iyi çok yardımsever vefalı bir insan severim kendisini. ama beni artık bıktıran bir düşüncesizliği var. bu arkadaş abartısız 2 yıldır her akşam bize geliyor bazen 22.00 da bazen 23.00 da gidişi gece yarısını buluyor. bazende 20.00 de gelip tüm akşamı bizde geçiriyor. kahve içmeden gitmiyor artık onun yüzünden eşimlede kötü olmaya başladık. ama eşim haklı hiç başbaşa kalamıyoruz. eşimle başbaşa bi çay içemiyoruz. gelince doğru mutfağa geçiyor biz mutfakta oturuyoruz eşim çocuklar içerde oturuyor. bazen yüzüm asılıyor. soğuk duruyorum. bazende baktım kalkmayacak çok yorgunum yatıcam diyorum ama yine kalkması gece yarısını buluyor. sabah 7:00 de kalkmak zorundayım o ev hanımı olduğu için sıkıntısı yok. bi kaç kez eşim lafı denk getirdi akşamları ben eşimle oturup sohbet etmeyi seviyorum dedi. oda ne güzel benimki hiç hoşlanmıyor sohbet etmekten diyor. bi akıl verin üzmeden kırmadan halletmek istiyorum bu işi. ÇÜNKÜ BIKTIM...

kapıyı açmayın olsun bitsin. bu kadar zor olmamalı bunu yapmak. daha da anlamazsa sert bir dille uyarın net olun.

Bana aynısını 1 hafta yapsa hemen konuşurum. Misafirlik karşılıklı olur. Sen gitmiyorsan bir daha tekrar tekrar gidilmez. Bundan sonra ben geleyim biraz de al çocukları git her akşam. Bak Nasıl suratı düşer.

Bana aynısını 1 hafta yapsa hemen konuşurum. Misafirlik karşılıklı olur. Sen gitmiyorsan bir daha tekrar tekrar gidilmez. Bundan sonra ben geleyim biraz de al çocukları git her akşam. Bak Nasıl suratı düşer.
ben gitmem hiç onun evine en son geçen yaz bi hafta sonu gitmiştim. aslında bunu bende düşündüm dedim eşime bide ben bıktırayım onu dedim eşimde o anlamaz dedi o anlayana kadar ben kesin cinnet geçiririm dedi

Back