• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşımı kırmadan nasıl uyarabilirim

O kadar imaya rağmen "anlamadı" değil, "anlamamazlıktan geliyor" demektir bence.
O yüzdendir ki, kırmadan halledemezsiniz bu konuyu.
Açık açık söyleyin. "Eşim rahatsız oluyor, eşlerimiz evde olmadığında gelip gidelim birbirimize" deyin.

Durust ol niye zorluyosun ki bazen bu tur insanlara durustluk en guzel cevap gunduz gelsin herseyin bi adabi vardir.Gorgu kuralimi ogretmemisler ona.

esinizin arkadasinla olan yakin iliskini kiskandigini ve size surat yaptigini soyleyin. sana degil, nazi bana deyin, o da alinmaz. erkeklerin eslerini kadin arkadaslarindan kiskanmalari genelde komik oluyor, sakaya vurursunuz olmadi. Bu yuzden bir sure aksamlari esinle vakit gecirmek istedigini soyleyin, ama arkadasligini sevdiginizi de belirtin. Ben size gelirim diyebilirsiniz, ya da esimle durumumuz uygun olunca ben sana haber veririm de diyebilirsiniz. Zaten gelmez oyle deyince, merak etmeyin.

akşamları saat 22:00 de ışıkları kapatıyoruz bizi yattı zannetsin diye çünkü muhtemelen ışıklara bakıp geliyor. yazık akşam küçük kızım anne ışığı kapatalım da x teyze gelmesin diyor.

Bu kadar zorlaştırmaya ne gerek var? Açık açık söyleyin. Size değer veren bir insan buna kırılmaz.

Siz zorlaştırıyorsunuz. Bugüne kadar da izin veren sizsiniz.

Valla bu kadına bahane bulup hiç uğraşmayın. Anlamamazlıktan geliyor belli ki. Direk söyleyin eşimle çocuklarımla ilgilenemiyorum. Ben müsait olunca seni davet ederim diye. Nasıl rahat insanlar var. Ailecek oturulacak bir saatte kadının kocası varken evde her gün hergün gitmek çok abes geliyor bana

arkadaşı bırak ben akşam belki bir saatten sonra çocuklarıma tahammül edemiyorum.
uyku saati geldi mi herkes yatağa .
bu arada ev hanimiyim ama eşimle zaman gecirmeyede ihtiyacım var.
arkadaşınız son derece düşüncesiz .kirmadan uyarmayı düşünmeniz bu kadar zaman sonra çok mu iyi niyetlisiniz?
insanın evinin düzeni olmalı kendi içinde arada misafir olur dozunda ama hergün gelen kardeşim olsa istemem.ne kadar iyi biri olursa olsun bu kadar düşüncesiz biriylide görüşmem.

kızlar benim bir arkadaşım var 2 yıllık komşum aynı zamanda kendisi ev hanımı ben çalışıyorum. kendisinin küçük cocuğu yok ama benim 5 ve 10 yaşında iki kızım var. bu arkadaşım çok iyi çok yardımsever vefalı bir insan severim kendisini. ama beni artık bıktıran bir düşüncesizliği var. bu arkadaş abartısız 2 yıldır her akşam bize geliyor bazen 22.00 da bazen 23.00 da gidişi gece yarısını buluyor. bazende 20.00 de gelip tüm akşamı bizde geçiriyor. kahve içmeden gitmiyor artık onun yüzünden eşimlede kötü olmaya başladık. ama eşim haklı hiç başbaşa kalamıyoruz. eşimle başbaşa bi çay içemiyoruz. gelince doğru mutfağa geçiyor biz mutfakta oturuyoruz eşim çocuklar içerde oturuyor. bazen yüzüm asılıyor. soğuk duruyorum. bazende baktım kalkmayacak çok yorgunum yatıcam diyorum ama yine kalkması gece yarısını buluyor. sabah 7:00 de kalkmak zorundayım o ev hanımı olduğu için sıkıntısı yok. bi kaç kez eşim lafı denk getirdi akşamları ben eşimle oturup sohbet etmeyi seviyorum dedi. oda ne güzel benimki hiç hoşlanmıyor sohbet etmekten diyor. bi akıl verin üzmeden kırmadan halletmek istiyorum bu işi. ÇÜNKÜ BIKTIM...
Canım, eşimle tartıştık bir süre akşamları geç kalmayalım çok rahatsız oluyor kusuruma bakma artık istemiyor diyin
Bu Arada cidden 2 yıl bunu çektiniz mi siz?

Şu karikatür geldi aklıma istemsiz böyle davranın ehehe. (Küfürler için özür dilerim sansürleyemedim)

karpuzyok.jpg

Yani şaka bir yana, sanırım açıkça söylemek gerekiyor. Aranız bozulabilir ama yapacak bir şey yok anlamayan insana açıkça söylemek lazım demek ki.
Ayy supermiss çok güldüm ya :)

O kadar imaya rağmen "anlamadı" değil, "anlamamazlıktan geliyor" demektir bence.
O yüzdendir ki, kırmadan halledemezsiniz bu konuyu.
Açık açık söyleyin. "Eşim rahatsız oluyor, eşlerimiz evde olmadığında gelip gidelim birbirimize" deyin.

Doğru söylüyorsunuz.

Bir de aslında anlamamazlıktan geliyor değil de anlamazlıktan geliyor. Doğru kullanımı o şekilde.

Siz yüzsüz komşu ile samimi olmanın bedelini ödüyorsunuz diye eşiniz ve çocuklarınızda bu bedeli ödemek zorunda mı?? Kusura bakmayın ama çok harikulade bir komşu olabilirsiniz ama iyi bir eş degilsiniz. konsulari yüzünden cocuklariyla yeterince ilgilenemeyen de bir anne olmanız da cabası.sebep ne Peki? Bu sınırını hududunu bilmeyen komşuya degermi? Hadi bugün ilk adımı atın ve önceliğiniz önce aileniz olsun.kirilirsa kırılsın.mumkunse çok kırılsın,utansın sınırını sizin vesileniz ile öğrenmiş olsun.insan biraz utanır ya ozel alan bu kadar ihlal edilmez.

Ben 5 gün bile dayanamazdım sanırım 2 yıldır sizde peygamber sabrı varmış tebrik ediyorum. Kırmayayım diye diye sizin eve yerleşmiş kadın resmen. Valla çoktan cinnet geçirmiştim ben . Komşuluk tamamda her şeyin yeri zamanı sınırı var

biz geçen yıl tadilat falan yaptık eve o ara ben istemeden çok yardımı oldu. gece yarısı bi sıkıntım olsa gel desem koşarak gelir. ne iş yapsam ben istemeden ucundan tutar. yani hakkı çok var o yüzdende kıramıyorum. o zamanlar bu huyu çok yoktu. bilseydim böyle olacağını ne samimiyet kurardım ne yardımını kabul ederdim.

Zaten boyleleri insana iyilikler yaparak minnet altinda birakiyor. Sonra istedigi gibi at kosturuyor etrafta. Sanma ki bilmiyor kendini..anlamamazliktan geliyor. Simdi sen ona kirici olsan bak neler diyecek sana..yardimina kostum vsvs diyerek birde suclu hissettirir.
Bu tarz her iyilige, yardim istenilmedigi halde atlayanlari samimi bulmam bu yuzden. Yiyici cikiyorlar..iki buyuk iyilik yap sonra sonsuz beklentilerine bilet kesmis oluyorsun.

2 yil hergun hergun nedir yahu..sende ezildikce ezilmissin. Boyle arkadaslik dostluk olmaz. Kes at iliskiyi gorusme.

Son düzenleme:
Yuh. Benim eşim olsa çok fena sarardı bana. Ayda yılda bikere arkadaşa geçicem yarım saat diyorum ona laf ediyo. Akşam akşam ne gerek var,ben napayım tek başıma bla bla.. bence sen kendini kötü etmeden eşini öne sür. Ben olsam öyle yapardım.

Konu sahibi gitmedi heralde daha senin komşu. Açık açık demedikçe anlamaz ooooooo. Gelme artık de. Kocamdan çok seni görüyorum banada yazık deeeee

Size cok yardimi olduysa ihtiyaci olunca siz de ona yardim edersiniz bu kadar minnet e ne gerek var bu kadar kasmaya.. insan evinde rahat etmek ister karsidaki cok yüzsüz soylemeden anlamadığı belli bu kadar tavize gerek yok bence .

Bir yerde okumuştum ya da biri anlatmıştı tam hatırlamıyorum ama ev sahibi gitmeyen misafire soruyor "siz eve gidince ne yapacaksınız şimdi? " diye misafir de "yatar uyuruz herhalde" diyor. Ev sahibi de "e siz giderseniz biz de uyuyacağız" diyor :KK70:
Muhtemelen kırmamak için bunu da söylemezsiniz ama ya kapıyı açmayacaksınız ya da canım kusura bakma beni yanlış anlamnı istemiyorum seni seviyorum seni kırmak istemiyorum ama eve sık gelmen ve uzun oturman yüzünden eşimle tartışmaya başladık, aramız bozulmaya başladı, bu gelmelerini haftada bire falan düşürsek nasıl olur? Kusura bakma başımın üatünde yerin var ama zor durumda kalıyorum de. Bozulursa da kendi bilir. Daha ne kadar kibar söylenebilir ki?
İtiraf.com da yazıyo :))

Back