• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımı kaybettik

Nisan Ayhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2018
102
33
98
26
Merhaba arkadaşımın vefat haberini aldığımdan beri kafam karışık o yüzden belki siz içime su serpebilirsiniz diye düşündüm. Sınıf arkadaşımı depremde kaybettik henüz 22 yaşındaydı. Günlerdir aklım darmadağın hayat hakkında ve hayatın bitimi hakkında uzun uzadıya düşünmeye başladım ama içinden çıkamıyorum. Asılolan beden değil ruhtur buna inanmaya çalıştım hep ama bilemiyorum. Sizce arkadaşım nereye gitti gerçekten? gittiği yerde kendini hatırlıyor mudur yaşadıklarını ruhunu sevdiklerini? yoksa bedenin ölümüyle her şey sona mı eriyodur boşluk hiçbir şey yok ölüm ve kapanış son mu yani? Bilmiyorum niye bunları soruyorum sizden ne söylemenizi bekliyorum ama yinede birkaç kelam etseniz daha iyi hissedebilirim. Ülkemize geçmiş olsun tüm ölenlerimizin mekanı cennet olsun.

tüm ölenlerimizin mekanı cennet olsun.
Başın sağ olsun canım.

Şu sözünden anladığım kadarıyla inancın var. İnancımıza göre de öteki dünya var.

Derin düşüncelerde kalmamaya çalışmalısın, arkadaşın aklına geldikçe onun için açıp bir yasin oku hem sana hem ona fayda verecektir.
Bazen aşırı soyut düşünmeler şeytan vesvesesi de olur, seni daha çok karamsarlığa iter buna dikkat et.

Tekrar başın sağ olsun.

Başınız sağolsun. Arkadaşınıza Allah rahmet eylesin. Çok zor bir durum. 😞😢 Acınız çok zor. Allah sabır versin.

Ben sevdiklerimizin ruhen bizim yanımızda olduğunu düşünürüm. Ama kesin şöyle diyemem. Eğer inancınız var ise bol bol dua edin ruhuna.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
Arkadaşınız ahirete göç etti. Hepimiz bir gün ahirete göç edeceğiz. Ruh hic bir zaman ölmez beden kalıbından çıktı. Kuran kerim mealini okumanı tavsiye ederim.

İnancımıza göre ölüm bitiş değil başlangıç.
Arkadaşınız inşaallah cennettedir ve huzur için de kıyamet gününe kadar uyur. Başınız sağ olsun

Başınız sağolsun. Herkes birbirine sarılsın artık. Kimse kimseyi ayrıştırmasın. Her şey bir anlık. Kim, neyi geri getirebilecek?

Sorularınızın cevapları için Erhan Kolbaşı veya Tarık Arıkdal’ın videolarını izleyebilirsiniz.

Ruhsal konuları, hazır olanlar idrak eder. Edemeyen, hiçbir şeye inanmaz.

Başınız sağolsun Allah rahmet eylesin 😔.. Aslında sorularınızın cevabını az çok biliyorsunuz ancak yakın birini kaybettiğiniz için yoğun bir şekilde eykilenmişsiniz bu yüzden kafanız karışmış sorgulamaya başlamışsınız.

Ölüm son değildir bir başlangıçtır. Allah Kuranı Kerim'de de buyurduğu gibi biz insanları ve cinleri Ona kulluk etmemiz için yarattı. Asıl amaç budur, aynı zamanda da dünyanın nimetlerinden faydalanırız yemek içmek eğlenmek evlenmek çocuk vs. Nasıl yaşarsak o şekilde Allah'ın karışısına çıkarız. Kötüysek kötü iyisek iyi.. Arkadaşınız asıl olan ebedi hayata gözlerini açtı o perde kalktı şimdi gerçeklerle baş başa kendini de biliyor. Kıyamete kadar kabri onun evi olacak. Dileyelim ki Rabbimiz onu bağışlasın ve rahmet etsin kabrini cennetinden bir bahçe eylesin Aminnn

Çok fazla böyle düşünüp aklınızı bulandırmayın, diğer arkadaşın da dediği gibi şeytan vesvese verir.

Rabbim birdaha hiçbirimize böyle acılar yaşatmasın. Amin

Başınız sağ olsun...Ölüm son değil...Ben vücut denilen kıyafetlerimizi bırakıp,gerçek olana dönmek olarak düşünüyorum...

Hatta şöyle birşey okumuştum..Bebek anne karnında besleniyor...Kendini orada keşfediyor...Orada güvende hissediyor...Sıcak hissediyor...Orada kalbi attı...Oradaki sesler ona güven verdi..Yani dünyam burası dediği zaman hadi bakalım dünyaya gelme vakti denildiğinde bunu bitiş olarak düşünebilir....

Ama aslında bu bir doğuştur...Adapte olana kadar zorluklar çekilebiliyor...Gaz sancıları,havayla alakalı değişim hatta ilk aldıkları oksijen yanma hissi verdiği için ağlıyor diye birşey okumuştum....

Sonuç itibariyle bu dünyaya alışıyor,farklı tatları keşif ediyor,anne-baba sevgisini görüyor,dünyanın güzelliklerini tadıyor ve yaşamak çok güzel diyor...

Aynılarını ölüm için düşündüğümüzde de aynı hissiyatların yaşanacağını düşünüyorum ben...

İşte ben de ölümü bu şekilde düşünüyorum....

Tekrar başınız sağolsun....Depremde vefat eden herkesin mekanları cennet olsun...

Başınız sağ olsun, Rab sizi teselli etsin. 🙏🏻

Sorularınızın cevabı Kutsal Kitap'ta (Tevrat, Zebur ve İncil bir bütün olarak Kutsal Kitap'ı oluşturuyor, okursanız göreceksiniz) yer alıyor.

Sınanmak için, yalnız 70-80 yıl yaşamak için yaratılmadık.
Sonsuz bir yaşam verildi, günahtan dolayı ölüm geldi. Yaratılış ile ilgili, yaratanla ilgili soruların cevabını Rab zaten verdi, bunlar sır değil. Kutsal Kitap'ı baştan sona okumanızı tavsiye ederim. Telefonunuza ücretsiz olarak da indirebilirsiniz Kutsal Kitap'ı.

Romalılar 5:12-21 şöyle:
Günah bir insan aracılığıyla, ölüm de günah aracılığıyla dünyaya girdi. Böylece ölüm bütün insanlara yayıldı. Çünkü hepsi günah işledi. Kutsal Yasa'dan önce de dünyada günah vardı; ama yasa olmayınca günahın hesabı tutulmaz. Oysa ölüm Adem'den Musa'ya dek, gelecek Kişi'nin örneği olan Adem'in suçuna benzer bir günah işlememiş olanlar üzerinde de egemendi. Ne var ki, Tanrı'nın armağanı Adem'in suçu gibi değildir. Çünkü bir kişinin suçu yüzünden birçokları öldüyse, Tanrı'nın lütfu ve bir tek adamın, yani İsa Mesih'in lütfuyla verilen bağış birçokları yararına daha da çoğaldı. Tanrı'nın bağışı o tek adamın günahının sonucu gibi değildir. Tek suçtan sonra verilen yargı mahkûmiyet getirdi; oysa birçok suçtan sonra verilen armağan aklanmayı sağladı. Çünkü ölüm bir tek adamın suçu yüzünden o tek adam aracılığıyla egemenlik sürdüyse, Tanrı'nın bol lütfunu ve aklanma bağışını alanların bir tek adam, yani İsa Mesih sayesinde yaşamda egemenlik sürecekleri çok daha kesindir. İşte, tek bir suçun bütün insanların mahkûmiyetine yol açtığı gibi, bir doğruluk eylemi de bütün insanlara yaşam veren aklanmayı sağladı. Çünkü bir adamın sözdinlemezliği yüzünden nasıl birçoğu günahkâr kılındıysa, bir adamın söz dinlemesiyle birçoğu da doğru kılınacaktır. Kutsal Yasa suç çoğalsın diye araya girdi; ama günahın çoğaldığı yerde Tanrı'nın lütfu daha da çoğaldı. Öyle ki, günah nasıl ölüm yoluyla egemenlik sürdüyse, Tanrı'nın lütfu da Rabbimiz İsa Mesih aracılığıyla sonsuz yaşam vermek üzere doğrulukla egemenlik sürsün.

Merhaba arkadaşımın vefat haberini aldığımdan beri kafam karışık o yüzden belki siz içime su serpebilirsiniz diye düşündüm. Sınıf arkadaşımı depremde kaybettik henüz 22 yaşındaydı. Günlerdir aklım darmadağın hayat hakkında ve hayatın bitimi hakkında uzun uzadıya düşünmeye başladım ama içinden çıkamıyorum. Asılolan beden değil ruhtur buna inanmaya çalıştım hep ama bilemiyorum. Sizce arkadaşım nereye gitti gerçekten? gittiği yerde kendini hatırlıyor mudur yaşadıklarını ruhunu sevdiklerini? yoksa bedenin ölümüyle her şey sona mı eriyodur boşluk hiçbir şey yok ölüm ve kapanış son mu yani? Bilmiyorum niye bunları soruyorum sizden ne söylemenizi bekliyorum ama yinede birkaç kelam etseniz daha iyi hissedebilirim. Ülkemize geçmiş olsun tüm ölenlerimizin mekanı cennet olsun.
Başımız sağ olsun. Mekanı cennet olsun. Ben daha önce dinlediklerim ve kendi hislerimle soyle düşünüyorum ki onlar bu hayatı yasadiklarini biliyorlar ve hatirliyorlardir. Zaman kavramı çok değişik mesela rüyadaki zamanla dünyadaki zaman çok farklı. Belki şu an bizim uyudugumuz ve uyandığımız o andalardir. Yani dünyanın sonu gelince hepsi, hepimiz birlikte bazı şeylerin farkına varacagiz belki. Sonra diyorum 500 yıl önce ölen de mi oyle o kadar zaman bekleyecek ama işte zaman kavramıni da bilemiyoruz ki. Saçmaladım ama ben de çok düşünürüm bu konuyu. Su an ne yapıyorlardır diye ve içinden çıkamam😕

İnancın varsa bu dünyadan daha iyi bir yerde olduğuna inanabilirsin. Bu inanç insanı rahatlatır ve acıları daha kolay atlatmasını sağlar.
Bana kalırsa ise maalesef yaşanmamış bir hayat… :(

başınız sağolsun.
Netflix’te ölümden sonra yaşam belgeselini izlemenizi tavsiye ederim en azından biraz moral olur 🙏🏻

Allah sabır versin. Emin olun ki giden gittiği yerde iyidir, mutludur, acıları geçmiştir çünkü. Ben böyle zor şekillerde vefat edenlerin arkasından 'en azından artık acı çekmiyor' diyerek teselli bulmaya çalışırım. Onun yolu bıraya kadarmış. Biz hayata devam etmek zorundayız. Acınız zamanla hafifleyecek, hepimiz hayatı ve ölümü sorguluyoruz şu an, yalnız değilsiniz.

Başınız sagolsun...ölümden sonra ruhun başka bir alemde yasamaya devam ettiğini düşünüyorum. Hiçbir şey yoktan var olmadığı gibi varken de bir anda yok olamaz...
Belki de bu hayat obur hayatımızın cenneti ya da cehennemidir...

Back