Arkadaşıma nasıl anlatmalıyım ?

Hiç öyle ev masrafı miktarı değil.Öyle olsa verirdim.Gerçekten ciddi yüksek bir miktar istedi.Kredi çeksen taksitleri ben ödesem bile dedi.İşi yok nasıl ödeyecek. Baya sıkışmış ve dertliydi
akillanir belkim yorganini ayagina göre uzatmayi senden alsada sittin sene ödeyemez isi de yokmus
 

Empati yap.
Sen nasıl tepki verirdin arkadaşın bunu saklasa?
Ben bilmek isterdim ve söylerimde.
 
Hiç öyle ev masrafı miktarı değil.Öyle olsa verirdim.Gerçekten ciddi yüksek bir miktar istedi.Kredi çeksen taksitleri ben ödesem bile dedi.İşi yok nasıl ödeyecek. Baya sıkışmış ve dertliydi
Ödemez . Sakın bu topa girmeyin bakın sizin bu olay örtüsünden tonla dava dosyası var bulaşmayın kesinlikle .
 
arkadasiniz üstünü kapatiyor proplemlerinin iste ortaya cikiyor yavas yavas
 
Aynen bunu söylemeye gelmiştim. Konudaki eş ben olsam bilmek isterdim, başka türlü öğrenirsem de arkadaşım bana ihanet etmiş gibi hissederdim. Şu da var ki, sıkıntılı durum açığa çıkarsa borç isteyen eş, kadını yalnizlastirmak için konu sahibine de suç atabilir (sen labellefille'e güveniyorsun ama onun da haberi vardı vb gibi).
 
ben karismak istemezdim iyiyseler kendilerinden kötüyse benden bilirler diye cok samimi arkadasimsa anlatsin derdini bana bende o vakit söylerdim bana esinin söylediklerini
 
eşi neden işsiz
 
Bence anlatın olumsuz bir durum olursa kavga ayrılık sizi bağlamaz, eşi bir tercih yapıp sizden borç istemiş o zaman istemeyecekti. Bir de sizi araması da hiç etik değil, eşiniz öğrense ne alaka elin adamı seni niye arıyor vs diye bir sürü olay çıkadabilir o adam bunu göze almiş. Arkadaşımın eşi beni arayıp borç istese eşim ne alaka der hatta bazı eşler çok daha tepki gösterir
 

Ben soylerdım..Sana kadar düşmüş..Kımbılır ne halde..Kumar baska bısey olamaz.Yada uyusturucu
 
ben karismak istemezdim iyiyseler kendilerinden kötüyse benden bilirler diye cok samimi arkadasimsa anlatsin derdini bana bende o vakit söylerdim bana esinin söylediklerini
Sizin bakış açınızı da anlıyorum ama kadıncağızın haberi olmayabilir, ya da durumun ne kadar kötü olduğunu bilmeyebilir. Burada bir halt yemiş gibi duran koca, benim sorumluluğum arkadaşıma, o yüzden sessiz kalmak suça ortak olmak gibi benim için. Ya şu an müdahale şansı varsa arkadaşının?

Koca konu sahibini çok zor bir duruma düşürmüş burada, kötü olacak bir şey varsa da konu sahibi söylediği için değil, adamın hataları yüzünden zaten.
 
Bana da kumar gibi geldi. Arkadaşınız eğer bilmiyorsa bence bilmesi onun açısından iyi olur ama adam size bulaşabilecek, kinlenecek biriyse ben olsam söylemezdim sanırım. Sadece samimi bir anda arkadaşımın ağzını arardım. Bir sıkıntın var mı, derdini benimle paylaşabilirsin vs. Belki kendi söyler de siz bir şekilde ona durumu izah edersiniz. Bilemiyorum. Ama eğer evliyseniz kesinlikle bu durumu eşiniz ile paylaşın. Adamın kendi eşinin telefonundan sizin numaranızı almış olması hiç hoş değil.
 
sizi arayacak raddeye geldiyse ciddi bir durum var demektir. bunu arkadaşınızdan saklamamanız lazım.
başkasından duyabilir evet ama sizi de aradığını öğrenirse bunu söylemediğiniz için dostluğunuz bitebilir.
arkadaşınıza karşı sorumlusunuz adama karşı değil.
 
Sorun mu yaşarlar kavga mı ederler ne yaparlarsa yaparlar beni hiç ilgilendirmez. Yarın birgün bu adamın karısına bu kızın bende gözü var diye iftira atmayacağına kimse beni ikna edemez. Kendi pisliklerini örtmek için bunu yapan bizzat gördüm. Hiç ne arada kal ne muhatap ol ne de bundan sonra telefonları aç. Kıza da aramayı ve arada geçen diyaloğu anlat. Anlatmasan bile artık samimi olma çek kendini.