- 1 Haziran 2022
- 3.937
- En iyi cevaplar
- 1
- 11.828
- 138
- 34
- Konu Sahibi labellefille
-
akillanir belkim yorganini ayagina göre uzatmayi senden alsada sittin sene ödeyemez isi de yokmusHiç öyle ev masrafı miktarı değil.Öyle olsa verirdim.Gerçekten ciddi yüksek bir miktar istedi.Kredi çeksen taksitleri ben ödesem bile dedi.İşi yok nasıl ödeyecek. Baya sıkışmış ve dertliydi
Öncelikle konumu okuyup bana fikir vererek yardım edecek tüm hemcinslerime çok teşekkür ediyorum. Olabildiğince kısa ve net yazmaya çalışacağım .
Kızlar benim 7 yıllık bir arkadaşım var.Aynı iş yerinde çalışıyoruz.Kendisi benden daha düşük bir maaş alıyor. Evli ve küçük çocuğu var.Eşi işsiz.Bu arkadaşımla aynı arkadaş grubundan dolayı sık sık iş dışı da görüşüyoruz. Bu ön bilgiden sonra konuma gelecek olursam bugün telefonumu bir yabancı numara aradı.Açtığımda arayan kişinin bu arkadaşımın eşi olduğunu öğrendim. İsmini değiştirerek söyleyeyim.Burak abi sen misin vs faslı oldu.Sonra kendi sana bir şey söyleyeceğim ama lütfen Ezgi ( eşi) duymasın dedi.Ben o sırada olayı anlamaya çalışıyorum.Ne oldu ki hayırdır kötü bir şey mi var derken (mesleğimden ötürü kötü bir hastalığı var saklıyor sandım ) benden yüklü bir miktar borç istedi.İstediği tutar gerçekten çok fazla. Ben de Burak abi bu miktarı vermem mümkün değil , beni arkadaşımın arkasından böyle bir şeye ortak etmene ayrı kızdım vs dedim.O kadar ısrarcıydı ki en son yalvar yakar Ezgi duyarsa ayrılır benden tek ricam kimse duymasın vs dedi ve kapattı.O sırada işteyim ancak tüm gün bu diyalog döndü kafamda.
Şimdi bu arkadaşıma bu konuyu nasıl söyleyeceğim ? Saklamak mı doğru ya da ? Küçük çocukları da var ve eşi gerçekten neredeyse yalvardı.Benim kurduğum cümlelerden arkadaşıma söyleyeceğimi düşünüp çok korktu.Bu aile içi büyük bir şeye sebep olur diyerek saklarsam arkadaşıma karşı nasıl hissedeceğim? İlerde öğrenirse bana karşı kırgınlığı ve güvensizliği olmayacak mı ?
Ödemez . Sakın bu topa girmeyin bakın sizin bu olay örtüsünden tonla dava dosyası var bulaşmayın kesinlikle .Hiç öyle ev masrafı miktarı değil.Öyle olsa verirdim.Gerçekten ciddi yüksek bir miktar istedi.Kredi çeksen taksitleri ben ödesem bile dedi.İşi yok nasıl ödeyecek. Baya sıkışmış ve dertliydi
arkadasiniz üstünü kapatiyor proplemlerinin iste ortaya cikiyor yavas yavasSosyal ortamda diyalogları çok iyi ama evin içini bilemiyorum tabi ki.Bize hiç hissettirmez arkadaşım. Sürekli muhabbetlerde iş araması , işe girecek haftaya vs diye konusu geçer.Bildiğim son 1 yılda bile belki 3-4 işe başladı ama hep bir sebep bulup deneme sürecinde çıktı. Öyle yemek temizlik vs yapabilecek biri değil. Çocuğuyla çok ilgili.arkadaşımın anlatımlarıyla böyle biliyorum.
Aynen bunu söylemeye gelmiştim. Konudaki eş ben olsam bilmek isterdim, başka türlü öğrenirsem de arkadaşım bana ihanet etmiş gibi hissederdim. Şu da var ki, sıkıntılı durum açığa çıkarsa borç isteyen eş, kadını yalnizlastirmak için konu sahibine de suç atabilir (sen labellefille'e güveniyorsun ama onun da haberi vardı vb gibi).Sadakatiniz de sorumluluğunuzda arkadaş olmayı seçtiğiniz kişiyedir. Onun seçtiği kocasına değil. Büyük ihtimal kumar oynuyor ve saklıyor. Arkadaşınızı uyarmazsanız daha da dibe batmadan haberi olmayabilir. Ya da başka yakınlarınıda söğüşleyebilir. Ben olsam söylerdim. Numaramı bile vermediğim bir yabancının yalvarıyor olması benim sorunum değil.
ben karismak istemezdim iyiyseler kendilerinden kötüyse benden bilirler diye cok samimi arkadasimsa anlatsin derdini bana bende o vakit söylerdim bana esinin söyledikleriniAynen bunu söylemeye gelmiştim. Konudaki eş ben olsam bilmek isterdim, başka türlü öğrenirsem de arkadaşım bana ihanet etmiş gibi hissederdim. Şu da var ki, sıkıntılı durum açığa çıkarsa borç isteyen eş, kadını yalnizlastirmak için konu sahibine de suç atabilir (sen labellefille'e güveniyorsun ama onun da haberi vardı vb gibi).
eşi neden işsizÖncelikle konumu okuyup bana fikir vererek yardım edecek tüm hemcinslerime çok teşekkür ediyorum. Olabildiğince kısa ve net yazmaya çalışacağım .
Kızlar benim 7 yıllık bir arkadaşım var.Aynı iş yerinde çalışıyoruz.Kendisi benden daha düşük bir maaş alıyor. Evli ve küçük çocuğu var.Eşi işsiz.Bu arkadaşımla aynı arkadaş grubundan dolayı sık sık iş dışı da görüşüyoruz. Bu ön bilgiden sonra konuma gelecek olursam bugün telefonumu bir yabancı numara aradı.Açtığımda arayan kişinin bu arkadaşımın eşi olduğunu öğrendim. İsmini değiştirerek söyleyeyim.Burak abi sen misin vs faslı oldu.Sonra kendi sana bir şey söyleyeceğim ama lütfen Ezgi ( eşi) duymasın dedi.Ben o sırada olayı anlamaya çalışıyorum.Ne oldu ki hayırdır kötü bir şey mi var derken (mesleğimden ötürü kötü bir hastalığı var saklıyor sandım ) benden yüklü bir miktar borç istedi.İstediği tutar gerçekten çok fazla. Ben de Burak abi bu miktarı vermem mümkün değil , beni arkadaşımın arkasından böyle bir şeye ortak etmene ayrı kızdım vs dedim.O kadar ısrarcıydı ki en son yalvar yakar Ezgi duyarsa ayrılır benden tek ricam kimse duymasın vs dedi ve kapattı.O sırada işteyim ancak tüm gün bu diyalog döndü kafamda.
Şimdi bu arkadaşıma bu konuyu nasıl söyleyeceğim ? Saklamak mı doğru ya da ? Küçük çocukları da var ve eşi gerçekten neredeyse yalvardı.Benim kurduğum cümlelerden arkadaşıma söyleyeceğimi düşünüp çok korktu.Bu aile içi büyük bir şeye sebep olur diyerek saklarsam arkadaşıma karşı nasıl hissedeceğim? İlerde öğrenirse bana karşı kırgınlığı ve güvensizliği olmayacak mı ?
Öncelikle konumu okuyup bana fikir vererek yardım edecek tüm hemcinslerime çok teşekkür ediyorum. Olabildiğince kısa ve net yazmaya çalışacağım .
Şimdi bu arkadaşıma bu konuyu nasıl söyleyeceğim ? Saklamak mı doğru ya da ? Küçük çocukları da var ve eşi gerçekten neredeyse yalvardı.Benim kurduğum cümlelerden arkadaşıma söyleyeceğimi düşünüp çok korktu.Bu aile içi büyük bir şeye sebep olur diyerek saklarsam arkadaşıma karşı nasıl hissedeceğim? İlerde öğrenirse bana karşı kırgınlığı ve güvensizliği olmayacak m
Ben soylerdım..Sana kadar düşmüş..Kımbılır ne halde..Kumar baska bısey olamaz.Yada uyusturucuÖncelikle konumu okuyup bana fikir vererek yardım edecek tüm hemcinslerime çok teşekkür ediyorum. Olabildiğince kısa ve net yazmaya çalışacağım .
Sizin bakış açınızı da anlıyorum ama kadıncağızın haberi olmayabilir, ya da durumun ne kadar kötü olduğunu bilmeyebilir. Burada bir halt yemiş gibi duran koca, benim sorumluluğum arkadaşıma, o yüzden sessiz kalmak suça ortak olmak gibi benim için. Ya şu an müdahale şansı varsa arkadaşının?ben karismak istemezdim iyiyseler kendilerinden kötüyse benden bilirler diye cok samimi arkadasimsa anlatsin derdini bana bende o vakit söylerdim bana esinin söylediklerini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?