- 2 Eylül 2007
- 17.023
- 12.633
-
- Konu Sahibi redvelvetcake
Red, en acilinden arkadaş çevreni değiştirmen lazım. Arkadaşların ya fırsatçı ya cimri ya başka türlü sorunları var.
Ağabeyin haklı, herkes kendi doğrularını inanarak savunur bu yüzden arkadaşının fikirlerini ve davranışlarını değiştiremezsin, iyisi mi görüşmeyi kes.
Zaten benim de kimsenin hayatına karışma gibi bir niyetim yok. Sadece yaşadığım vicdani muhasebeyi paylaşmak istedimHerkesin kendi hayatı size ne?
Arkadaşınızın tavrını beğenmiyorsanız bitirin dostluğunuzu.
Herkesin hayatına kimse karışamaz.
Evet degil miBirincisi ilk yapman gereken şey arkaaşım dediğin o kızdan acilen uzaklaşmak. Çok seviyorsan iletişimi kesme ama kesinlikle mesafe koy. Sen bunları biliyorsun diye belli ki fazla rahat davranmış bir daha anlatırsa duymak istemediğini söyle. Sana bile bazı şeyler normal gelmeye başlamış artık, kendine ne kadar zarar verdiğinin farkında mısın? Allah korusun...
İkincisi eğer senin yerinde olsaydım bir şekilde o çocuğu uyarırdım. Fake bir facebook hesabı aç mesela. Ne olup bittiğini yaz ama dikkat et, kendini ele verme. Kız arkadaşına dikkat et filan gibi yaz. Ve hesabı kapat ortadan kaybol. Gerisi de onlara kalmış.
Kız arkadaşını son bir kez daha uyar ve bence koşarak uzaklaş!
Arkadaşın para peşinde. Zengin çocukla evlenip parasını yesin ama sevdiğiyle de olmaya devam etsin ?? Ya da dediği gibi berikinii seviyor ama güvenemiyor, bunu yedekte tutuyor.
Bnce ikisinden de ayrılsın, zira yaşı genç. Zengin çocuğu sevmiyor, sevmediği birini de içi almıyor bellli ki.
Diğer heriften adam olmayacağının kendi de farkında.
Hem sevdiği hem adam olan biri mutlaka karşısına çıkar, yaşı genç. Bence ikisinden de ayrılsın, vaktini ziyan e tmesin.İkisinden de bir yol olmaz.
Zaten benim de kimsenin hayatına karışma gibi bir niyetim yok. Sadece yaşadığım vicdani muhasebeyi paylaşmak istedim
Dogru valla hayatta inanmaz kı. Ne yapsam bosAldatan sen değilsin ki niye vicdan yapıyorsun.
Şimdi sen gidip adama desen sana inanmayacak belki de
İkili ilişkilere karışmamak gerek
Dogru valla hayatta inanmaz kı. Ne yapsam bos
yanlıs bır sey sonucta dı mı, ne bıleyım artık bazı seylerı normallestırmeye basladım herhalde....ben kendimi garantiye almadan bırakmam dıyor..."
bu cümleden sonra öyle insan benim için biter, 40 yıl arkadaşım olsun isterse... Hiç tanıyamamışsın arkadaşını...
Eder valla.. Sevıyorum dıyor cunku, sevdıkten asık olduktan sonra gerısı teferruat gelıyorBen böyle bir şeye asla göz yummam. Değil en yakın arkadaşım, isterse bacim olsun...
Evlendikten sonra da devam etmeyeceği ne malum?
Açıkcası açığa çıkarma kısmına pek girmek ıstemıyorum, hani ben dört dörtlük bır ınsan olurum o zaman onun günahı benı rahatsız eder ama kım bılır ona da yanlıs gelen benım yaptıgım neler vardır ya da benım farkında olmadığım ne günahlarım vardır. O yüzden böyle bır seye kalkısamam, bır arkadas demıs kı inanmaz sana dıye, dogru ıftıra der cekılır ha kanıt var mı o da var, ama o zaman cok cırkınlesır her sey, su an da çirkin zaten ama elim kolum baglı olmak da zor gelıyor, dunyadakı butun kötülükler bır sey yapmadan ızleyenler yuzunden devam edıyorOldukça muhafazakar aileler...Acaba olmasa ne olurmuş.....!
Arkadaşındaki rahatlık bide üstüne eski sevgilisiyle sadece cinsellik için buluşması..Ve diğerleri...bunların birbirinden haberi yokmu...?
Bu gerçekten göz yummasu çok zor bi durum.Dünya iyisi olsun ben öyle biriyle arkadaşlığımı devam ettirmezdim.
Alakanızı kesin.İşin dini boyutu hakkında bilgim yok kimsenin vebalini almayında bazı hocalara mail atın bence sizin gerçekleri açığa çıkarmanız ne kadar doğru olur..söylerler mutlaka.
Vebali altına girmem diyorsunuz ama aslında susarak daha çok vebali altına giriyorsunuz.Abimin yakın bir arkadası benim bu arkadasımın sevgilisinin kuzeni. Abim diyor ki bir telefon açmama bakar ama gercekten ben böyle bır vebal altına giremem, keske bır sekilde cocuk şüphelense baksa ben müdahil olmadan anlasa. Cocuğa söylemedikce vebal altına giriyorumcok canım sıkkın cookkkk
Hani böyle bazı kızlar olur hayatımda hep bir erkek olur biri olmadan rahat edemez falan, bu arkadasım da öyle biri. Diğer cocugu cok sevıyor ama dediğin gibi adam olmayacağının da farkında, diyor ki iyi ki sevgilim var yoksa cok kötü olurdum. Hani zaten su an cok normal bir psikolojide degil, bir de sevgilisini kaybetse dusunemıyorum.
Ama dediğin dogru sevgilisi cok zengin diye onu kaybetmeyi de hic istemiyor, bir de gercekten sevgilisi ona tapıyor bir dediğini iki etmez. Adam olmayacak biri icin de böyle bir cocugu kaybetmez.
Ben akıllı davranıyorum diyor tamam belki mantıklı ama insanın ici rahat etmez ben bile bazen kendimi suc ortağı gibi hissediyorum ki sadece bu sırrını bildigim halde, yoksa idare etme yalan söyleme gibi bir durumum da yok kızı sevgilisine karşı korumak icin falan. Ama bildigim tek sey su ki bizim kız ikisini de bırakmaz, zaten kötü olan da o o halinden memnun, ben de kendi kendime diyorum ki o zaman bana ne herkes memnunsa, zaten karışmak gibi bir düşüncem de yok bana niye dert oluyor ama iste ne bileyim