- 6 Ocak 2015
- 13.997
- 72.318
- 43
-
- Konu Sahibi redvelvetcake
Söyleyemem, susacağım sanırım ortaya çıkana kadar, ya da uyarı ateşi atıp gerisini onlara bırakacağımAmanin Besir gibi son dakikayi bekleme sakin soylemek icin
Ya simdi soyle ya da sonsuza dek sus bence
Evet cok haklısınız.. Zaten burada yazılan her seyı Abim bana söyledi uyardı da. Basta olayı onun abarttıgını dusundum erkek tepki gösterir ondandır dıye ama yavas yavas benım de vıcdanımı rahatsız etmeye basladı..Kızda maşallah ne maymun iştahlıymış bir onla bir bunla birde şuna bakayım felan valla şaşırdım demekki kadının da hovardası oluyormuş.Evlensin gene aynı olur bu kadın valla insanın başını belaya sokar.Böyle birinle her ne olursa olsun ilişiğinizi kesmenizi tavsiye ederim.Çünkü dışarıdan bakan birisi sizide onun gibi sanabilir.Bırakın ne hali varsa görsün er ya da geç yaptıkları ayağına dolanacaktır.
Ben arkadasımın uzulmesını de ıstemıyorum cunku gercekten onu cok sevıyorum ama bır sekilde yaptıgı yanlışın farkına varması lazım. Allah buyuk gercekten dersini alır belki kendi kendine bu karara varır pisman olur bılemem ama dediğin gibi ben bır sey yapmayacağım söylemeyecegım cunku benım basıma patlar.Sana böyle bir insanla arkadaşlığımdan dolayı kaybettiklerimi anlatsam, o arkadaş dediğin kişiden koşarak uzaklaşırsın, ama konunu sabote etmek istemiyorum.
Böyle insanlar, yaptıkları hatalara bir güzel kılıf uydururlar.
Gün gelip seninle sorun yaşasa da kendisini sorgulamazlar.
Sen şimdi düşünüyorsun ya, ne yapmalıyım diye.
O seninle ilgili özel konuları hiç düşünmeden gider abine anlatır. Arkadaşsınız ya, illa ki vardır özel sırlarınız.
Hah işte bu tip insanlar düşünmezler. Zaten "onlar hep haklıdır" Hayat onlara adil davranmıyordur, onlar iyidirler, kimseye kötülük etmiyorlardır...
Bu konuyla ilgili mesafe koy, uyar, ona karşı tepkili bir duruş sergile ve gör bakalım neler oluyor.
Ama sen yine de söyleme kimseye. O bir kılıf uydurur ve sen suçlu konumuna düşersen.
Üzerine düşen ona tepkini koymak, ve mesafeli davranmak.
Haklısın.. Haksızlık karsısında susan dilsiz seytandır. Ben de su an o durumda hıssedıyorum kendimi..ben bu duruma şahit olup da susanlara çok kızıyorum. yarın öbürgün benim başıma gelse ve bana söylenmese o kişileri de hayatımdan çıkarırım. evli değiller. onlar evliyken aile içi durumlara burnunu sokmak olucağını düşündüğünden demeyebilirsin bu aldatma olayını ama çocuk o kızla henüz evlenmemişken yazık etme. öğrenmeli. göz göre göre kötülük yapıyosun
Eder valla.. Sevıyorum dıyor cunku, sevdıkten asık olduktan sonra gerısı teferruat gelıyor
Valla direk arkadaşlığını bitir ve neden bitirdiğinide söyle ki bilsin hatası gerçi anlabilecek kapasitesi olduğunu sanmıyorum.Karga çöplüğe,Bülbül güle konarmış.Durup dururken sanada pislik atar uğraşır durursun sonra.Evet cok haklısınız.. Zaten burada yazılan her seyı Abim bana söyledi uyardı da. Basta olayı onun abarttıgını dusundum erkek tepki gösterir ondandır dıye ama yavas yavas benım de vıcdanımı rahatsız etmeye basladı..
Simdi ben buraya hep sorunlarımı anlattığım ıcın herkes sanıyor ki gercekten sacma sapan ınsanlarla gorusuyorumo saklama kaplarını yurutenle artık sadece merhaba merhabayım gercı, cimri olanla da daha mesafeliyim. Gercekten buradaki tavsiyeleri diniyorum ve uyguluyorum.
Simdiki kıza gelirsek de, en sorunsuz arkadaslarımdan bırıdır kendisi; ama duygusal olarak cok gelgit yaşıyor. Bazı seylerı çabuk tüketti o yüzden belki de heyecan mı arıyor desem ne desem bılmıyorum. Ben ne kadar uyarsam da devam edecek, muhtemelen sevgilisi öğreninceye kadar. Onu da zaten kamufle etmek icin elinden geleni yapıyor. Arkadasımı asla kaybetmek ıstemıyorum, ama böyle de ıcım hıc rahat degil.
Üzüldüğüm nokta aldatmanın gercekten bazı acılardan kişilik bozukluğu olduguna veya bır davranış bozukluğu olduguna ınanıyorum. Sevgilisine bunu yapan bana ne yapar diyorum ya da bu kişilik bozukluğu bana tezahür edecek kadar tanımadım mı acaba dıyorum. Cok sorguladım ama bir sonuca varamadım, sadece öyle bekliyorum su an.
Bu birde daha 22 yaşında, acaba 30 yaşın tecrübesine sahip olduğunda neler yapacak, milleti millete kırdırır sonra karşılarına geçip eğlenir bu tipler.Oldukça muhafazakar aileler...Acaba olmasa ne olurmuş.....!
Arkadaşındaki rahatlık bide üstüne eski sevgilisiyle sadece cinsellik için buluşması..Ve diğerleri...bunların birbirinden haberi yokmu...?
Bu gerçekten göz yummasu çok zor bi durum.Dünya iyisi olsun ben öyle biriyle arkadaşlığımı devam ettirmezdim.
Alakanızı kesin.İşin dini boyutu hakkında bilgim yok kimsenin vebalini almayında bazı hocalara mail atın bence sizin gerçekleri açığa çıkarmanız ne kadar doğru olur..söylerler mutlaka.
sen kızdan uzaklaş sevgilisine bişey söylerseniz kız bişekide sıyırır bu işten herşeyi düşünmek lazım.. suçlu siz olursunuz hiç karışmayın bence kızla arana mesafe koy amaKızlarartık bunu birilerine anlatmam lazımdı icim rahat degil cunku. Arkadasım sevgilisini aldatıyor ve aldattıgı halde o kadar rahat ve mutlu ki, zavallı cocugun da hicbir seyden haberi yok. Evlilik hayalleri kuruyorlar.
Söyle ki, yasları daha genc 22 yaşındalar zaten. Oldukça muhafazakar aıleler, o yüzden aıleler tanıştı en azından bırıyle olacaksanız da bızım bılgımız dahılınde olsun dıye. Cocuk cok varlıklı bır aılenın oglu. Kızın da durumu cok ıyı ama cocuk kadar degıl. Tabiri caizse benım arkadasım cocuğa kapağı attı. Cevremızde öyle evlenen vs arkadaslarımız yok zaten su an okuyorlar; ama arkadasımın aılesı simdiden cok heveslı öyle diyebilirim.
Asıl soruna geleyım. Benım arkadasım eski sevgılısını hala unutamadı. Cogu zaman aksam gizli gizli çıkıp dıger cocugun yanına gıdıyor. Sevgılısıyle yemeğe gıdıyor mesela oradan aksam dıger cocugun evıne gıdıyor. Cinsel birliktelikleri var. Ben basta cok cıddı bır sey degıldır dıye dusunmustum ama kız gercekten dıger cocuğa asık, cinselliğin yanı sıra. Cocuk da genelde kısa süreli ve cinselliğe dayalı iliskiler yaşıyor. Arkadasım da diğer cocuğa güvenemediği ıcın sımdıkı sevgılısını bırakmıyor, ben kendimi garantiye almadan bırakmam dıyor. Sırf eski sevgilisi de degil sagdan soldan okuldan baska erkeklerle de gorusuyor, artık o kadar dejenere oldu ki ahlak anlayışım bu bıle bana daha masum gelmeye basladı.
Dediğim gibi basta cok cıddıye almamıştım ama dun ılk defa vıcdanım sızladı. Arkadasımın sevgılısı cok iyi ve saf bır cocuk, kıza da cok güveniyor ama kız onu yanında bıle dıger çocukla mesajlasan bir kız. Sevgilisi dun beni aradı kıza sürpriz yapacakmış da dogum gunü ıcın, fıkır sordu. Ilk defa bu kadar utandım
Arkadasıma oncelerı uzuluyordum, aklında ve kalbinde baskası varken baska bırıyle olmak cok zor bır sey.. Hani askı memnuda bihtere üzülürdük ya aynı oyleydım. Ama dun dusundum kı aldatmak gercekten cok adice ve ben bunu bile bile suc ortağı oluyorum, hele bir de aldatılan kısı sana bu kadar deger veriyorsa. Ama sonucta sen bu cocugun evıne girip çıkıyorsun, ailesi ile yüz yüze bakıyorsun, aynı sofrada yemek yiyorsun. Hicbir sekılde bır sey de yapamam, ama sadece vıcdanım sızlıyor, sımdı de kendımı bıhterle behlulun ılıskısını bılen Beşir gibi hıssedıyorum.
Dürüst olmak gerekirse biraz da kendim icin uzuldum. Yani söyle, benim iliskim bu kadar mükemmel degil, bir de aldatsam kim bilir neler olur. Ben sokakta yürürken bıle erkeklerle göz göze gelmemeye calısırım ne bıleyım, hareketlerime dikkat ederim yani. Birkac kere bir sekilde durumdan hoşlanmadığımı bir karar vermesi gerektiğini söyledim ama bir anlam ifade etmedi. Ben eski sevgilimi seviyorum diyor, sevginin arkasına sıgınıyor. Abim kızla görüşmemi ıstemıyor, simdi sevgilisine böyle yapan isine gelince sana da yamuk yapar, yarın öbür gun hosuna gider senin sevgiline de göz koyar bir ahlak perdesi yok bunda dıyor. Bır tek Abim biliyor zaten bu durumu, ama arkadasımı gercekten cok sevıyorum, o benim canım, mükemmel bir dost, ne olursa olsun ona destek olurum arkasında olurum ama su an cok araftayımbir sey yapamam elimden bir sey gelmez, sadece anlatmak istedim.