• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadasım kalbimi kırdı. Uzun saç kullanamaz mıyım?

İnsanların ne dediklerine fazla takılma. Nasıl güzel geliyorsan kendi gözüne öyle güzelsindir. Kendi kendinin yıldızını parlatabileceğin gibi söndürebilirsinde. Boyunda birşey yok ayrıca.
Boy konusunda takıntılı olsaydım başta benim olmam gerekirdi bende 1.60'ım ama eşim 1.82 senin gibi takıyor olsaydım vay halimeydi sanırım.

Geçen yıllarda uzun kullandım saçımı çok seviyordum kendimi iyi hissediyordum sonra deprestona girip birden kestirdim. Şimdi uzun saçı özledim ama arkadaşım sağolsun benim kafam büyük mü? Boyum kısa mı? Orantısız mıyım, saçımı uzatmamalı mıyım diye düşündüğüm için, uzatsam bile özgüvensiz olucam gibi hissediyorum.
Boyun hiç kısa durmuyor, kafan da öyle kocaman değilmiş yani. Nasıl rahat edeceksen öyle yap☺

17 yasimdayken cok yakisikli ama cooook yakisikli bir cocuga asiktim. Bir arkadasim "o sana nasil baksin sen korkunc gorunuyorsun once git tipini duzelt dedi." Inanilmaz takinti yaptim, sonra o cocugun arkadasi bir gun bana cocugun beni cok guzel buldugunu surekli benden bahsettigini soyledi, sonra da opustuk cocukla biz. Sonra o is olmadi ama yani tipsiz filan bulmuyormus beni hic de yani. Ama o arkadasimin dedikleri hala aklimdadir. 14 sene gecmis, hala da unutamadim, aynaya bakarken filan hala bazen "acaba korkunc mu gorunuyorum lan?" diye dusunurum. Ama soz konusu arkadasimla 4-5 sene once korkunc bir kavga ettik ve artik hayatimda degil, kendisinin ruh hastasi oldugunu dusunuyorum.

17 yasimdayken cok yakisikli ama cooook yakisikli bir cocuga asiktim. Bir arkadasim "o sana nasil baksin sen korkunc gorunuyorsun once git tipini duzelt dedi." Inanilmaz takinti yaptim, sonra o cocugun arkadasi bir gun bana cocugun beni cok guzel buldugunu surekli benden bahsettigini soyledi, sonra da opustuk cocukla biz. Sonra o is olmadi ama yani tipsiz filan bulmuyormus beni hic de yani. Ama o arkadasimin dedikleri hala aklimdadir. 14 sene gecmis, hala da unutamadim, aynaya bakarken filan hala bazen "acaba korkunc mu gorunuyorum lan?" diye dusunurum. Ama soz konusu arkadasimla 4-5 sene once korkunc bir kavga ettik ve artik hayatimda degil, kendisinin ruh hastasi oldugunu dusunuyorum.
İşte o lafı unutmuyorum ben de. Yoksa ben kendimi idare eder derecede beğenirim. Başkaları da beğeniyor falan ama arkadaşımın böyle bir şey söylemesi aynı sizin gibi beni de yaraladı. Şimdi hep aynada kendime bakınca, benim kafam büyük mü diye soruyorum kendime. Ama galiba bir çözüm buldum. Kendime eğimli bir ayna alacağım sanırım. Boyu uzun gösterenlerden.😅

Bende 160 ...saçlarım belime kadar...ve eşim bayılıyor , ama bende çok seviyorum...kimseyi takma ,o grupla da görüşme ,bu arkadaş dediklerinizi iyi seçin bence ...
Saç seçiminde değil arkadaş seçiminde hata yapıyorsunuz..

İşte o lafı unutmuyorum ben de. Yoksa ben kendimi idare eder derecede beğenirim. Başkaları da beğeniyor falan ama arkadaşımın böyle bir şey söylemesi aynı sizin gibi beni de yaraladı. Şimdi hep aynada kendime bakınca, benim kafam büyük mü diye soruyorum kendime. Ama galiba bir çözüm buldum. Kendime eğimli bir ayna alacağım sanırım. Boyu uzun gösterenlerden.😅

ya sekerim fistik gibi kizsin kiskaniyordur.

Bu dedigim arkadasimin yillar yillar boyunca beni ezmedigi konu kalmadi, kilomdan tut, kadinlar kulubunde takilmama, master not ortalamamdan tut, genel kulturume, her konuda laf soktu, her konuda ezdi. Ben de surekli "saka yapiyordur, alinmayayim, durust davraniyor, dost aci soyler" diye diye tahammul etmisim. Ben ona her konuda cesaret verirken, iyiligini isterken, o beni her konuda asagi cekmeye calisti sinsice. Hayatimdan sutladim gitti, hic de ozlemiyorum. Herkese de arkamdan beni sucluyormus, ben onu cok seviyordum, o nankor cikti filan diyormus. Umrumda mi? Asla. Enerjimizi dusuren insanlardan uzak durmaliyiz. Elestirinin de bir adabi var.

20 yaşındayken bu kadar boş değildim ben ya ne bileyim milletin vücuduma yaptığı şeyleri kafaya takmak felan 20 yaşında baya aktif üniversite arkadaşlarımla toplasip tatile giden şehir şehir paramız yettiğince gezen gülüp eğlenen bir genç kızdım ne güzeldi o yıllar..yazık değil mi bu güzelim eğlenceli yılları saçma sapan şeylere kafaya takip rezil etmeye ..zaten büyüdükçe dertler büyüyor o zamanlardaki gibi eglenemiyorsun belki mutlu huzurlu oluyorsun ama sorumluluklar vs insanın yakasını bırakmıyor

ya sekerim fistik gibi kizsin kiskaniyordur.

Bu dedigim arkadasimin yillar yillar boyunca beni ezmedigi konu kalmadi, kilomdan tut, kadinlar kulubunde takilmama, master not ortalamamdan tut, genel kulturume, her konuda laf soktu, her konuda ezdi. Ben de surekli "saka yapiyordur, alinmayayim, durust davraniyor, dost aci soyler" diye diye tahammul etmisim. Ben ona her konuda cesaret verirken, iyiligini isterken, o beni her konuda asagi cekmeye calisti sinsice. Hayatimdan sutladim gitti, hic de ozlemiyorum. Herkese de arkamdan beni sucluyormus, ben onu cok seviyordum, o nankor cikti filan diyormus. Umrumda mi? Asla. Enerjimizi dusuren insanlardan uzak durmaliyiz. Elestirinin de bir adabi var.

Büyük ihtimalle o da beni alaya alacak. Kafası büyük dedim diye bana küstü diyecek herkese. Böyle insanların kalbini kırıp, tepkilerini küçümseyerek insanlara anlatıyor. Çok utanç verici benim açımdan. :olamaz:

Bence gayet de güzelsin. Hiç takılma, o bence seni kıskanıyordu. Hayatından çıkar gitsin. Hem başkalarının göz zevkinden önce senin zevkin önemli. Sen kendine yakıştırıyorsan başkasına halt yemek düşer.

Büyük ihtimalle o da beni alaya alacak. Kafası büyük dedim diye bana küstü diyecek herkese. Böyle insanların kalbini kırıp, tepkilerini küçümseyerek insanlara anlatıyor. Çok utanç verici benim açımdan. :olamaz:

Supermodel Kate Moss'un hayat felsefesini bir yerden okumustum, sana da soyleyeyim: "hic sikayet etme, aciklama da yapma".

Ne derse desin arkandan. Seni degil onu kucuk dusurur bu soyleyecekleri. Sen ona kusmedin, toksik bir insan oldugunu anladigin icin arana mesafe koydun.

Bence gayet de güzelsin. Hiç takılma, o bence seni kıskanıyordu. Hayatından çıkar gitsin. Hem başkalarının göz zevkinden önce senin zevkin önemli. Sen kendine yakıştırıyorsan başkasına halt yemek düşer.

Teşekkür ederim. Kıskanıyor muydu bilmiyorum ama, ben ona bu kadar manevi destek olmuşken, bana böyle demesi içimi ezdi. Kendimde de suç arıyorum ama ben onun yaptığı gibi kimseye yorum yapmam.

Supermodel Kate Moss'un hayat felsefesini bir yerden okumustum, sana da soyleyeyim: "hic sikayet etme, aciklama da yapma".

Ne derse desin arkandan. Seni degil onu kucuk dusurur bu soyleyecekleri. Sen ona kusmedin, toksik bir insan oldugunu anladigin icin arana mesafe koydun.

Çok haklısınız. Açıklama falan yok artık. Bu konuyu o ortak arkadaşlarımıza da sormadım zaten. Böyle böyle demişsin doğru mu demedim. Biri sormuşsa böyle bir yorum yapmış olabilirler ama sonuçta bana gelip böyle bir şey demediler. Yorum yapmaları için soran kişinin suçu büyük bence.

Ben de 160 boyundayım saçımı 3e de vurdum, götüme kadar da uzattım. Senin saçın ne yaptığın kimseyi ilgilendirmez. Kuzenim 43 yaşında 155 ,saçları gür ve belinde,saç mankenliği çekimine gitti. Kötü olsa onda olurdu. O toksik arkadaş grubundan, yavaşça uzaklaş.

Bana uzun uzun erkek arkadaşının dış görünüşünü, kilosunu eleştirdiğini anlatırdı. Kendini kötü hissetiğini söylerdi ben de ona hep güzel şeyler söyler, iltifatlar ederdim kendini iyi hissetsin diye. Saçlarına bir şey yaptırınca atar, çok güzel olmış derim beğenmesem de. Elbise alır, üstüne çok yakışmış derim iltifatlar ederim. Kilo aldım der, öyle gözükmüyor iyisin derim vs vs.

Takacağımı bile bile bana böyle şeyler demesi beni üzdü. Gidip gelip aynaya bakıyorum. Hele bir de ortak arkadaşlarımızın da öyle söylediğini söylemesi şoka soktu. Onlar öyle şeyler söyleyecek kişiler değiller benim bildiğim.
Arkadaşın senin ona verdiğin değeri kesinlikle hak etmiyor.Sen ona bir arkadaş nasıl yaklaşırsa öyle yaklaşmışsın,onun yaptığı ise terbiyesizlik.

Ben açıkçası diğer arkadaşlarının oturup onunla saçını başını tartışacağını sanmam.Çok kafana takılıyorsa o ortak arkadaşına direkt sorabilirsin ama bu durumda ikisini yüzleştirmen de gerekebilir.Ama bana sorarsan hiç uğraşma, o kadar boş bir konu ki.Ben hiç boy uzunluğuna göre saç modeli duymadm açıkçası,yüz şekline uygun kesimler olsa amenna ..Kafana takma hiç , sadece o arkadaş bozuntusundan uzak dur ve her halinle güzelsin bunu bil ❤

Türkiye ortalamasında kadınların boyu 1.62 yani kısa değilsiniz. Bence o kişiyle arkadaşlağinizi tekrar gözden geçirin.

Uzun saçtan kastınız belinize kadar gelen bir model değilse neden yakışmasın ki

Arkadaşın senin ona verdiğin değeri kesinlikle hak etmiyor.Sen ona bir arkadaş nasıl yaklaşırsa öyle yaklaşmışsın,onun yaptığı ise terbiyesizlik.

Ben açıkçası diğer arkadaşlarının oturup onunla saçını başını tartışacağını sanmam.Çok kafana takılıyorsa o ortak arkadaşına direkt sorabilirsin ama bu durumda ikisini yüzleştirmen de gerekebilir.Ama bana sorarsan hiç uğraşma, o kadar boş bir konu ki.Ben hiç boy uzunluğuna göre saç modeli duymadm açıkçası,yüz şekline uygun kesimler olsa amenna ..Kafana takma hiç , sadece o arkadaş bozuntusundan uzak dur ve her halinle güzelsin bunu bil ❤
teşekkür ederim. ortak arkadaşlarımıza sormadım sanırım artık sormam da. bunu kendi içimde çözüp, özgüvenli olmaya çalışacağım. arkadaşımla da 1 aydır konuşmuyorum, bundan sonra da mesafeli olmaya karar verdim. artık fikirlerni sormadan bana söyleyebileceği kadar muhattap olmayı düşünmüyorum. 🙏🙏
Türkiye ortalamasında kadınların boyu 1.62 yani kısa değilsiniz. Bence o kişiyle arkadaşlağinizi tekrar gözden geçirin.

Uzun saçtan kastınız belinize kadar gelen bir model değilse neden yakışmasın ki

B bombycinus
Hiç Takma Onu, O Kiskancliktir öyle bir Sacmalik hiç duymadim baya'da güldüm.
Benim Kizkardeşim 163 Boyunda Zayif Ve Saclari Kalcalarinda, Muhteşem duruyor.
Hele Fön cekip birakinca Veya modeller yapinca millet bile dönüp bakiyor.
O'da Uzatmak Için bel altindan vurmaya calişmiş Akil fukarasi..
O Cokmu Boylu Acaba? Ve Saci Şuan Ne kadar Uzun?
Ben Şahsen 178 boyundayim benimde Sacim basenlerim'den daha uzundu belime kadar kestirdim.
Bana Kisa ve Uzun saçta yakişiyor.
Kizkardeşime Kisa sac hiç gitmiyor mesela.
Uzat sac tipine yüzüne görede şekil kestirirsin

Yahu arkadaşlar bir birine fikir verir, tavsiye de bulunur... o saçını uzatıyordur çünkü boyu uzundur,senin kısa olduğu için sana gitmeyeceğini söylemiş ne var bunda... benim de kısa boylu arkadaşım saçımı uzatmak istiyorum dese bende uzatma diye tavsiye veririm... herşeyin altında art niyet arama,ruhuna zarar

Yahu arkadaşlar bir birine fikir verir, tavsiye de bulunur... o saçını uzatıyordur çünkü boyu uzundur,senin kısa olduğu için sana gitmeyeceğini söylemiş ne var bunda... benim de kısa boylu arkadaşım saçımı uzatmak istiyorum dese bende uzatma diye tavsiye veririm... herşeyin altında art niyet arama,ruhuna zarar
onun boyu 163-4. benim 160. ona yakışıyor ama bana yakışmıyor, peki. ben kendisinden tavsiye istemedim. durup durup saçıma bakıp, bence kısa kestir demesi beni geriyordu açıkçası. en son da, kafa büyüklüğüm konusunda arkadaşları ile toplantı yapıp karar almış ve bana söyleme gereği duymuş. sormadığım halde.

B bombycinus
Hiç Takma Onu, O Kiskancliktir öyle bir Sacmalik hiç duymadim baya'da güldüm.
Benim Kizkardeşim 163 Boyunda Zayif Ve Saclari Kalcalarinda, Muhteşem duruyor.
Hele Fön cekip birakinca Veya modeller yapinca millet bile dönüp bakiyor.
O'da Uzatmak Için bel altindan vurmaya calişmiş Akil fukarasi..
O Cokmu Boylu Acaba? Ve Saci Şuan Ne kadar Uzun?
Ben Şahsen 178 boyundayim benimde Sacim basenlerim'den daha uzundu belime kadar kestirdim.
Bana Kisa ve Uzun saçta yakişiyor.
Kizkardeşime Kisa sac hiç gitmiyor mesela.
Uzat sac tipine yüzüne görede şekil kestirirsin
onun boyu 163-164 falan. saçları uzasın diye sürekli kür yapıyor, çünkü sevgilisi uzun saçlı kızları beğeniyormuş. bir ara da yıllar önce, lisede kız arkadaşlarına gidip saçlarını kestirmelerini söylediğini anlatmıştı. bunu başkaları uzun saçlı olmasın diye yaptığını söylemişti seneler önce(çocukluk deyip gülmüştük.). şimdi aynısını bana da yapıyor. kaç yaşına gelmişiz. nasıl böyle biriyle arkadaşlığımı sürdürmüşüm diye kendime şaşıyorum.

Sizi eleştirmelerinin sebebi özgüvensiz oluşunuz inanın duruşunuzu koyarsanız eleştirmeye korkarlar lütfen çok samimi olmayın sınırınızı koyun mesele boy saç değil mesele özgüvenli olmamanız ve buna izin vermeniz. Sınırınızı koyun ve mesafeli olun kendinizi ezdirmeyin insanlara insanlar böyledir eğer mesafeli olmazsanız kıl kökünüze kadar eleştirirler takmayın sert olun konuşmalarıda görmezden gelin onlar kim?

fikrini sormuyorum ama sürekli bana kısa saç kullanmam gerektiğini söylüyor durduk yere. Sürekli bir eleştiri, kıyafetlerimi ayakkabımı inceler, boyumu posumu, inceler, fotoğraflarımı kendi arkadaşlarına gösterir, onların yorumlarını bana söyler. 20 yaşındayız.
Karakteri öyledir belki görüşmemek daha iyi olabilir

Back