Arkadaşım, eşi ve eşinin ailesi..

• Konu Sahibi Konu Sahibi Brrk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Brrk

Ben kararımı verdim, Aptiylen evlenicem.
Pro Üye
Anneler Kulübü
18 Mart 2011
8.368
24.554
548
Merhaba hanımlar sizlerle paylaşmak istiyorum sana mı kaldı diyebilirsiniz ama inanın çok üzülüyorum.
Arkadaşımla ilgili yazacağım bilgisi var tabi ki adına Fatma diyelim. Yaklaşık 8 ay önce ilk evliliğini yaptı kendisinden 10 yaş büyük bir adamla çok aşıktı. Oturdukları ev kendi ailesinin tam karşısındaki apartmandı ve eşinin aile apartmanıydı yani eltileri kayınvalidesi falan hep aynı apartmanda. Evlendikten 10 gün sonra kayınvalidesi kalp ameliyatı geçirdi bu yüzden işini ve yemeğini kendisi yapamıyordu gelinleri yardım ediyordu. Arkadaşım bir sigorta şirketinde çalışıyor evine anca akşam 8 gibi geliyordu. Daha 1 aylık evliyken birgün eltisi gelip yukarı kayınvalidene çık yemek yap demiş. Arkadaşımda abla daha kendi evimde yemeğim yok biraz dinlenip yemeğimi yapıp geleceğim diyor. Eltisi sana gel diyorsam gel diye bir cümle kuruyor. Arkadaşım da sen bana emir veremezsin dediğinde eltisi sen artık ailenden çıkıp bu evin çatısı altına girdiysen dediklerimizi yapıp kurallarımıza uyacaksın derken Fatma'nın eşi geliyor ve eltiye
- yenge sen evine çık ben ona haddini bildiririm diyor.
Bunu duyan arkadaşım sinirleniyor tabi ben yanlış bir şey demedim neden beni değil de onu koruyorsun diyor tartışıyorlar. Daha sonra Fatma gel beraber annenlere çıkıp konuşalım anlatalım daha yeni evliyiz biz diyor fakat eşi onu yalnız gönderiyor. Arkadaşım yukarı çıkıp ben kötü bir şey demedim deyip anlatıyor en sonunda da biz daha 1 aylık evliyiz çatkapı gelmeyin her seferinde diyor orda ipler kopuyor. Eltisi üstüne yürüyüp ailen sana hiç terbiye vermemiş sen nasıl insansın anan baban nasıl insanlar diye ağır bir cümle kuruyor. Ailede eltiden yana olunca Fatma'yı evden kovuyorlar. Fatma ağlaya ağlaya kendi evine giriyor odasında ağlamaya devam ediyor ama eşi yanına bile gelmiyor daha 5 dk geçmeden kaynı gelip odaları arıyor acaba kardeşime mi dırdır (!) yapıyor diye. Fatma'nın eşi de bundan gaza gelip ailesiyle konuşup odaya giriyor kapıları kilitleyip Fatma'ya sen nasıl aileme saygısızlık edersin deyip vurmaya başlıyor. Arkadaşımın anlatışı aynen şu;
-Elif en son boğazımı sıkmaya başladı şahadet getirdim de öyle bıraktı!
Fatma çantasını alıp ailesinin evine dönüyor sonra adam 1 ay sonra yalvar yakar geri döndürüyor beylikdüzü taraflarında eşyalı bir eve çıkıyorlar aileden uzak kalmak için ama yalnızca 45 gün geçiriyorlar orada. Adam çok borcum var borçları kapatayım yemin ederim başka eve çıkacağız tekrar diyerek arkadaşı geri döndürüyor o eve. Olaylar bitmiyor tabi kayın pederi birgün eve gelip Fatma'ya bağırıyor defol git bu evden oğlumu bu ana kuzusunu bu hale sen getirdin diye. Ailesine karşı korumadığı gerekçesiyle Fatma ile eşi arasında sorunlar bir türlü bitmiyor ailede hiç rahat bırakmıyor. Fatma ailesinin evine ilk döndüğünde eşi kıyafetlerini yakıyor mahallede. Eltiler, kayınpeder, kaynı derken hiç rahat olamıyorlar bir türlü. En son Fatma valizini toplayıp tekrar baba evine dönüp boşanma davası açıyor ama eşi adliyede ağlıyor yapamam ben kıyma bize diye. Fatma melek gibi bir kızdır hayatımda tanıdığım en iyi niyetli en duygusal kadın. Üzülüyor falan veremiyorlar bir türlü. 2 aydır baba evinde adam dön diye yalvarıyor. Arkadaşım anca bu eve girer beni nasıl gelin aldıysan geri öyle alırsın ailemin elini öp özür dile diyor. Bir başka şartı da başka eve çıkmak.
Bu arada arkadaşım 8 aylık evli ama bakire. Vajinismus mu? diye sorduğumda, hayır o çok heyecanlandığı için yapamıyor dedi. O kadar üzgün ki hergün dualar edip ağlıyor. Ben boşanması taraftarıyım söylüyorum ama baskı da yapmak istemiyorum kendi hayatı sonuçta. Bende artık ne diyeceğimi şaşırdım

Hanımlar bir baksaydınız

Arkadaşınız yanlış yolda milletin ağzıyla eşine bağırmayı bırak el kaldıran adam "adam" değildir!! O vahşilerden kurtulsun temiz bir hayat kursun kendine..
Ayrı semt değil ayrı şehre de gitseler o aile rahat vermez ki eşi de ailesine karşı ezik...

Bende aynısını söyledim ama neden bilmiyorum bir türlü boşanmıyor

Eşinde sorun varsa agresifliğini çoğaltarak sürdürecektir. Ayrıca bir kere eşine el kaldırmış adama şans falan verilmez. Ailesini saymıyorum bile onlara gelene kadar neler var...

Bende aynısını söyledim ama neden bilmiyorum bir türlü boşanmıyor

Emek vermiş,gönül vermiş,hayaller kurmuş..vazgeçmeye kıyamıyordur duygusal davranıyor yani..
Ama bilinen bir gerçek var ki o el bir kere kalktı mı hep kalkar..

kocası da ailesi de normal değil başkasının ağzına bakarak adam nerdeyse karısını öldürecekmiş arkadaşın tekrar niye affetmiş ki hata yapmış bence bunlar ayrı eve uzağa da taşınsalar huzur bulamazlar hem kocası sorunlu hem de aile çok anlayışsız ve cahil.arkadaşın mantıklı düşünüp karar versin

arkadasınız ilk hatayı aynı apartmanda yasamayı kabul etmekle yapmış..2.hatası o eve geri taşınmak olmuş...

bence boşanması gerekiyor..adam kadını seviyor kaldı ki hem de dövüyor ..ailesi için dövmüş yani aslında adam aile kuzusu adamın işi de cok zor zavallının öyle bir ailesi var ki gelin değil köle arıyorlar..bu iş yürümez..
bakire oldugunu söylemesine nedense pek inanmadım boşanıyorum ama bakireyim imajı çiziyor etrafa ..eger bakireyse adam iktidarsızsa zaten boşanması şart bu adam doktora da gitmez çünkü..

boşansın hayat kursun yeniden kendine ama bunlarla nasıl karşılıklı oturcak bilemiyorum.

Emek vermiş,gönül vermiş,hayaller kurmuş..vazgeçmeye kıyamıyordur duygusal davranıyor yani..
Ama bilinen bir gerçek var ki o el bir kere kalktı mı hep kalkar..

Sorduğumda bu cevabı alıyorum hep, çok aşıktım çok emek verdim saçma biliyorum ama hala çok seviyorum diyor. Kadına el kaldırmak.. Bilemiyorum eşim beni dövse yani dövmekten de öte ailesinin lafıyla boğazıma sarılsa aşkım sarsılırdı

Kesinlikle ne kocası ne de kocasının ailesi normal insanlar değil. Şahadet getirdim de öyle bıraktı ne demek yahu.

Bakire olduğuna inanıyorum ben çünkü evliliğinin başından beri yani bu olaylar olmadan önce de belliydi az çok. Bu tür konuları konuşurken hep es geçerdi en sonunda açıldı. Kesinlikle katılıyorum aynı apartmanda oturmayı kabul etmek bile bile lades bence de. Herkesin hayatı evi kendine sonuçta öyle iç içe olmaz diye düşünüyorum. Evliliğe aileler ne kadar dahilse o kadar karışıyor ortalık. Doktora bir kez gitmişler doktor zamanla olur ilk başlarda heyecan olur demiş ama 30 yaşındaki adam 9 ay hiç mi yani? Adam bildiğiniz iktidarsız belki de saldırganlığı bundandır.

bence arkadaşın hemen kurtulsun, kimse düzelmez daha fazla vaktini öldürmesin boş yere evet zor bi karar ama bu insanla ömür mü geçer?

bence arkadaşın hemen kurtulsun, kimse düzelmez daha fazla vaktini öldürmesin boş yere evet zor bi karar ama bu insanla ömür mü geçer?

Bende boşanması taraftarıyım 1-2 aylık evliyken ailenin lafıyla kadını odaya kilitleyip dövmek boğazını sıkmak nedir ya

bu insanlık mı ,nedir yani..??illa öldürsün mü kocası ne diye katlansın ki ??taviz tavizi dogurur her zaman,bu adama ne kadar gücü yetebilecek??

Son düzenleme:
bu insanlık mı ,nedir yani..??illa öldürsün mü kocası ne diye katlansın ki ??taviz tavizi doldurur her zaman,bu adama ne kadar gücü yetebilecek??

Benimde korkum onun zarar görmesi zaten 1 aylık evliyken bunu yapan 10 yıllık evliyken neler yapacak kim bilir

Boğazını sıkıp şehadet getirecek raddeye getirmiş adam.
Daha lamı cimi yok malesef.
Bir an önce kurtulmaya baksın arkadasın canım.

asla ve asla dönmesin yoksa ileride çocukla ayrılmak zorunda kalacak.ayrı eve çıkmak hiçbişeyi değiştirmez kaybettiği zaman ve sağlıyla kalır.Daha ilk gidişinde eşyalarını yakan adama dönmemeliydi.

Boğazını sıkıp şehadet getirecek raddeye getirmiş adam.
Daha lamı cimi yok malesef.
Bir an önce kurtulmaya baksın arkadasın canım.

Bir de ona anlatabilsem okutacağım ona bu yorumları

Adam 9 aydır ilişkiye bile girememiş çocuğu hiç sanmam ama çok yanlış yaptı arkadaşım dediğiniz gibi en başından dönmemeliydi ama aşığım diyip duruyor

arkadaşınız bir daha ki sefere şehadet getirdikten sonra son nefesini vermek istiyor anladığım kadarıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…