Kızlar size bir konuda danışacağım. Benim ta ilkokuldan tanıdığım bir arkadasım var, kendisiyle lisede yakın olduk, üniversitede de ayrı okullarda okuduk ama hep görüştük. Simdi de onun okulu devam ediyor, ben mezun oldum ama ayda bir mutlaka görüşürüz bütün gunümüzü de birlikte geciririz.
Neyse, kızı seviyorum gercekten cok iyi niyetli bir kız görüştüğümüz zaman da iyi vakit geciririz. Benim problemim su, ne zaman görussek, buluştuğumuz zaman bir sürü sey söyleriz yemekler gelir sonra der ki "benim midem rahatsız, iştahım yok, canım istemiyor". Gelmeden önce o kadar heveslenip yemek programı yaparız, yapalım edelim yiyelim dediği hicbir seyi de yapmıyoruz yemiyoruz. Kendisi gelen yemeklerden birer çatal alıyor tadına bakıyor sonra hesap gelince "e bu seferlik sen öde bak zaten ben bir sey yemedim tadına baktım" diyor. Her seyı ben ödüyorum. Ne bıleyım kebapcıya gıdıyoruz sadece çorba ıcıyor. Benım de hıcbır sey yıyesım kalmıyor açıkcası. En son sefer yarı yarıya ödeyelım dedim onda da gunun geri kalanında yüzünü astı oturdu.
Bu ödetme ısı bir oldu iki oldu sonrasında dedim ki "canım eger yemeyeceksen söylemeyelim". Ya da görüşüyoruz, oturduğumuz yerde sadece bir cay iciyoruz bes saat oturuyoruz. Sohbet edeceksek eve gidelim diyorum ona da yok diyor. Gittiğimiz yerler de cok kalabalık olan yerler degil, bir sey söylemeden o kadar saat oturunca göze batıyor. En son sefer ben o telefonda konuşurken gidip birkac tatlı söyledim, parayı ben o an ödedim garsona da dedim ki arkadasım dıyette ben dıyınce yemıyor ikram oldugunu söylerseniz belkı yer. O kadar saat oturuyoruz sonucta kıyıp bır ıkıncı cayı bıle icemiyor, ben orada ıcmekten çatlıyorum. Ustelık gideceğimiz yerleri de o seciyor.
Kendisinin ve ailesinin maddi durumu gayet iyi, kız koleksiyoner ve cok ünlü tablolar alıyor gercekten maddi durumları iyi ama cok cimri. Hatta kaç kisiyle görüştü simdiye kadar hepsini benim cevreme girebilecek seviyede degil diye reddetti.
Gecen gun konuşuyoruz, bir çocukla görüşmüş cocuk da aynı kendisinin bana yaptıgı seyi yapmış, bir sürü sey söylemis en sonunda da hesabın cogunu kıza kitlemis. O bana anlatınca komik geldi; cunku aynısını bana yapmıştı. Benim kırıldığım nokta su, cocuk her seferinde bunu yapıyor kız da görüşmeye devam ediyor, bizim iyi kötü on senelik arkadaşlığımız var benimle içtiği bir cayın hesabını yaparken gidiyor yeni tanıştığı cocuğun hesabını ödüyor. Sonra da bana gelip dert yanıyor. Allah'ın sopası yok iste.
Ya da bir yere gideceğiz mesela, konuşuyoruz sözlesiyoruz, bir onceki aksam ben diyorum ki ben arabayla gelmeyecegim seninle buluşur oradan taksıyle gideriz. Birden 180 derece dönüyor sabahında ben hastayım iste kendimi iyi hissetmiyorum sonra gidelim dıyor. Gecen gun de buluştuk trafiğe kapalı alan orası dedim arabayla gidemeyiz zaten, o zaman baska yere gidelim ta karşıya gittik dedı. Bir yere gideceğiz hemen diyor ki benim de dayım oraya yakın dayıma bırakırsın beni o zaman. Ben şoförü muyum onun artık ozellıkle onunla buluşacaksam arabasız gıdıyorum gelirken soylemıyorum da. Ben normalde rahatsız olmam böyle seylerden arkadasımdır canımdır ama o benım yerımde olsa benzın parasının hesabını yapar.
Bazı insanlar yapı olarak cimri olabilir belki bilmiyorum ama kendisi biraz bedavacı dediğimiz türlerden. Hep guzel yerlere gidiyor ama ona ısmarlayacak insanlarla. Ben her seferinde ona bir seyler ısmarlamak zorunda degilim sonucta. Kızı seviyorum da birlikte güzel zaman geçiriyoruz ama böyle yapması beni cok rahatsız ediyor. Ne yapmam lazım sizce?