Arkadaş

Bakmak zorunda değilsiniz. Neden mecbur durumuna düşürdünüz kendinizi anlamadım. Soğuk yapması vs saçma sapan bı tavır olmuş. Herkes evine hayvan almak ıstemeyebılır. Evınızın kuralına da mı karışacak anlamadım.

Ben bakmazdım. Hayvanın sorumluluğu bir çocuğun sorumluluğundan farksız. O sorumluluğu almazdım.

Mrb arkdaslar benim bir arkdasim var daha doğrusu evlendikten sonra eşim vasıtasıyla tanıdım. Eşlerimiz çocukluk arkdasi öyle söyleyeyim 3 senelik evliler cocukları olmuyormuş bende daha 1 ay önce filan öğrendim.
Tedaviye gideceklerdi evde kedisi olduğu için şehir dışına gidecekti bana bırakmak istedi.
Bende kiracıyım ama malesef ev sahibim evde hayvan istemiyor hatta biara bende almak istedim haber yollamış hayvan gelirse evimden çıksınlar vs vs uzun lafın kısası da eşim de olmaz duyarsa kış gunu napcaz falan dedi.
Arkadaşım diyo işte sizden başka kimsem yok falan bişey olmaz eyer bakmassaniz ben tedaviye de gitmem ozaman falan busefer ben kendimi suçlu hissettim ama eşim olmaz diyor öyle böyle kabul etmedik biz bunlar gitti 10 gün fln durdu geldiler şimdi soğuk yapıyor sizce ben haksizmiydim? Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin 🙏
Kedisine bakmak zorunda değilsiniz kendi evinizde. Ev sahibinin söz hakkı yok orası ayrı. Fakat benim arkadaşım böyle bişey rica etse evimde bakmam. Gider onun evinde suyunu mamasını veririm. Çünkü evde hayvandan tiksiniyorum bu da gayet normal. Gel evimde bak deseydi size madem amaç kedinin bakılması. Kendinize haksızlık yapmayın arkadaşınız bencil

Bakmak zorunda değilsiniz. Neden mecbur durumuna düşürdünüz kendinizi anlamadım. Soğuk yapması vs saçma sapan bı tavır olmuş. Herkes evine hayvan almak ıstemeyebılır. Evınızın kuralına da mı karışacak anlamadım.
İnsanların zor zamanında yanında olmaya çalışan biriyim ama insanlar bunu çok güzel kullanıyor malesef ki

Mecbur değilsiniz fakat ben anlamıyorum kedi evi yemezki yada konu bıraktığı koku ise siz geçici bakacaktıniz yani.Ev sahibine rağmen kirada olsam sevdiğim bir arkadaşımsa kabul ederdim Sanırım .Ben geçici kedi anneliği yaptım bir arkadasimin işi nedeniyle 1 ay kadar minik bebeklere.Allahim şahane bir duyguydu biberonla beslemek onlarla oynamak size bir bağlanıyorlarki koşa koşa minnak minnak bir gelişleri var Sanki dünyada en önemli insan sizsiniz .Uyurkenki guzellikleri .En stressiz bir ayimdi o.Ağladim geri verirken.Benim eşimde pek haz etmez ve bu konuda aynı fikirde değiliz onunla kalıcı olarak sahiplenemiyorum .Ama nerdeyse her arkadaşımın kedisi var Sizide elbet suçlamıyorum tabiki mecbur değilsiniz belirttiğim gibi.Fakat insan cok şey kaçırıyor gibi geliyor bana bir canlı sahibi değilse.İnsanda temiz gelmiyor ki bana saçımız kocamın sakalı dagittiklarimiz evde kedinin tüyünden çok sorun düşününce aslında.Farkli düşünmeye başladım insana iyi geliyorlar sağlık anlamında

2 günde bir o eve gidip kediyle ilgilenip yeteri kadar mama ve su koyabilirdiniz.
onlar da eve kamera falan ayarlayıp arada telefondan kamera ile kediye bakabilirlerdi.
yani çözüm üretmek isteyene çözüm çok emin olun.
günde 2-3 sefer gidip bakılacak bir durum yok. ha köpek olsa onu günde 2 kere falan çıkarıp gezdirmek lazım mesela
kedide böyle bir durum yok
şu an tamamen işini görmediğiniz için soğuk yapıyor kendisi

ev sahibi konusuna gelince. ev sahipleri evcil hayvanlara karışamaz hele ki kedi gibi gayet sessiz sakin gürültü sorunu olmayan bir hayvana hiç karışamaz
sizin 10 günlüğüne eve kedi aldığınızı nereden bilecekti ki?
köpek değil ki bu havlasın da sesi duyulsun
ayrıca siz de kedi sahiplenebilirsiniz ev sahibine haber vermek zorunda değilsiniz
kim bilecek sizin evde kedi olduğunu?
hayatınızın kontrolünü başkalarının eline bu kadar vermeyin ya
tuvalete giderken de izin alın bari ev sahibinden
korkmanıza gerek yok böyle şeyler için.

Bahaneniz saçma olmuş. Ev sahibi hayvan beslemeye izin vermiyor diye bir haftalıgına kedi alırsak da bizi kapının önüne koyarsa kış günü ne yaparız... Şu söylediğiniz size mantıklı geliyor mu, kim kimi öyle evden kovuyormuş bir de hemen... Ki hiç karışma hakkı yok ev sahibinin.

Ancak arkadaşınızın tutumunu anlayamadım. Kedim var yıllardır, şehirde akrabam olmadıgı için tatile gitmek eziyettir. 2 3 günde bir gelip bakacak bir arkadaşı komşuyu ikna etmek benim için inanılmaz lüks oldu her zaman. Zor bir şey istenilen, insanların evi uzak işi gücü var mesela. Komşu desen çok yakın değilsen hoş olmuyor bir şey istemek. Bana evime bırak diyen arkadaşlarım olduysa da buna da ben yanaşmadım hiç. Çünkü kedisi olanlar bilir kediyi evinden ayırmak büyük stres yaratır hayvanda, hem sen yoksun hem mekan değişince hayvan terkedildim sanar. Kediler için insanlar değil mekan önemlidir. Ve ayrıca bırakacagım kişilerin kapı pencere açmayacakları, onların evine gelecek misafirlerin balkonu açık bırakmayacagına nasıl güvenebilirsin... Kısacası arkadaşınızın tavrını hiç anlamadım, 2 3 günde bir gelir mamasını suyunu tazelerim diyen birine minnettar olması gerekir samimi bir kedi sahibinin. Sallayın gitsin onu.

Konuya tekrardan bir guncelleme getirmek istedim değerli görüşleriniz içinde çok teşekkür ederim hepinizin yorumunu okudum haklı veya haksız bulaniniz olmuş.
2 gün önce bu bahsettiğim arkdasim beni aradı saat akşam 7 civari eşim daha işten yeni geldi dus almadı vs neyse aradı bu direk kapıyı aç dedi mrb demek yok selam vermek yok neyse acdim kapıyı üzerim pek müsait değildi arabayla gelmişler zaten kapının önünde aramış beni okey takımı vardı bende bırakmıştı onu almaya gelmiş neyse eşime dedim veriver üstüm giymem uzun sürer neyse verdi gene selam sabah yok ve ben bu kişiyi o gittikten sonra arkadaşlıktan tamamen çıkardım tek kelime etmeden bazilarina yanlış gelebilir ama ben halla haklı oldugumu savuniyorum düşmanin bile olsa giderken bı musaitmisin diye sorarsın sonucda burası babasının evi deil bı üslup vardır bı musaitmisin denir bı kediden ötürü bukadari yapılmaz neyse velasikelam konu kapandı benim nazarımda.

2 günde bir o eve gidip kediyle ilgilenip yeteri kadar mama ve su koyabilirdiniz.
onlar da eve kamera falan ayarlayıp arada telefondan kamera ile kediye bakabilirlerdi.
yani çözüm üretmek isteyene çözüm çok emin olun.
günde 2-3 sefer gidip bakılacak bir durum yok. ha köpek olsa onu günde 2 kere falan çıkarıp gezdirmek lazım mesela
kedide böyle bir durum yok
şu an tamamen işini görmediğiniz için soğuk yapıyor kendisi

ev sahibi konusuna gelince. ev sahipleri evcil hayvanlara karışamaz hele ki kedi gibi gayet sessiz sakin gürültü sorunu olmayan bir hayvana hiç karışamaz
sizin 10 günlüğüne eve kedi aldığınızı nereden bilecekti ki?
köpek değil ki bu havlasın da sesi duyulsun
ayrıca siz de kedi sahiplenebilirsiniz ev sahibine haber vermek zorunda değilsiniz
kim bilecek sizin evde kedi olduğunu?
hayatınızın kontrolünü başkalarının eline bu kadar vermeyin ya
tuvalete giderken de izin alın bari ev sahibinden
korkmanıza gerek yok böyle şeyler için.
Ben musatil evde yaşıyorum ev sahibim alt katta kendi evi yadirgadigi için illaki miyavliyor bu arada çünkü yabancı yerde ve tanıdığı insanları göremeyince haliyle bı tepki veriyor neyse inanıp inanmamak herkez kendi insiyatifine ev sahibim uzakta olsa ben zaten tınlamam ama gotunun dibinde olunca herkez tedirgin olur

Bencillik yaptığınızı düşünmüyorum. Arkadaşınız kediye kendi evlerinde bakma seçeneği sunsa olabilirmiş, ev sahibi de hayvan istemiyor demişsiniz. Bu konuda arkadaşınızın tepkisi gereksiz geldi

Benim de iki kedim var seni haksiz bulmadim kimse kimsenin kedisine bakmak zorunda degil evet sen de cok istememissin yardımcı olmayı ama dedigim gibi mecbur da değilsin. Ben de tedaviye gitmem falan cok sacma biri gibi geldi bu kadin. Ayrica bana ac kapiyi diye mesaj atan birine kapi mapi açmazdım. Gereksiz biri

Bencillik yaptığınızı düşünmüyorum. Arkadaşınız kediye kendi evlerinde bakma seçeneği sunsa olabilirmiş, ev sahibi de hayvan istemiyor demişsiniz. Bu konuda arkadaşınızın tepkisi gereksiz geldi
Aynen gördüm gerçek yüzünü zaten böyle bir insana iyilik yaramazmis pişmanlik hissimde kalmadı

Benim de iki kedim var seni haksiz bulmadim kimse kimsenin kedisine bakmak zorunda degil evet sen de cok istememissin yardımcı olmayı ama dedigim gibi mecbur da değilsin. Ben de tedaviye gitmem falan cok sacma biri gibi geldi bu kadin. Ayrica bana ac kapiyi diye mesaj atan birine kapi mapi açmazdım. Gereksiz biri
Aynen herşeyi gecdim zaten birinin kapısına öyle alacaklı gibi gidemez kimse bu ablan kardeşin bile olsa saygı denen birşey vardır

Kediyi alısık olmadığı bir ortama getirmek kediyi strese sokmak demek.Ben asla kedimi kimsenin evine bırakmazdım.İki günde bir gidip evlerine bakılabilir kedi için daha sağlıklı bu durum.Kendisi yoksa kamera kurup kedisini görebilir vs vs. Kaldı ki siz istemiyorsunuz istemeyen birinin evime ısrarla bırakmak istemek de ilginç

X