Arkadaş

Ben hiçbir hayvana zarar vermem ama asla evime almam ya da bir eş dost akraba hayvanına bakmam.
Kimsesi yok ise ona göre düşünecekti.

Bakmaya zorunlu olmayan bir insana tavır koyulamaz.

Belki evi bi vesait ile gidilecek uzaklıkta ve kadının yol parası yoktu…

Ayrıca ev sahibi eve hayvan istemiyor, konu sahibi de gitmek zorunda değil.

Bir komşum çocuk, bir diğeri hayvan, bir diğeri de kermesine pasta yaptırma konusunda beni resmen bir kaç kez yokladılar üzerime atabilirler mi diye. Baktı olmadı geri çektiler.
Zorundamıyız.

Hele kermes muhabbeti tam facia olan bir tarikat üyesi ve tarikat kermesi. Pasta güzel yaparım. Verdim 1e 1 tarifini.
Biz yapıyoruz dedi. Gittim iki pasta yaptım bak öğrendin dedim.
Zaman geçti asansör de yakaladı kocasıyla iki pasta yap malzemeyi ben alıcam diyor. 2 küçük cocuk beni düşünen yok.
Çocuklarımı sana indireyim bak öyle yaparım dedim, yok yok yaparsın diyor.
Çocuklarımı bak yapayım dedim. Yok yok yaparsın diyor.
X dedim o pasta işi kolay değil uzun zaman alıyor. Ben çocuklarımla birlikte uzun zaman yapamam ayrıca sana öğrettim sen yap dedim. Yok ben yapamam diyor.
Bende kaç yıllık ev hanımısın bu pastayımı yapamıyorsun dedim. Sustu.

Yani bir kere söylenir ısrar edilmez. Kabul ederse eder etmezse etmez. Kimse kimseye kendi sorumlulukları icin tavir alamaz.

Ayrıca kimsesi yoksa, hayvan otelleri var oraya bıraksın…
şuna bak şuna şuna sinir oldum
tek küçük çocuğum varken bile yemek zor yapıyordum ben
terbiyesiz

Ev sahibiniz sizi çıkaramaz bir kedi yüzünden. O kısmı abarttığınızı düşünüyorum.
Ama kediye bakmak zorunda değilsiniz. Hayır demek hakkınız. Sağlıklı kişiler bu hayır denebileceğini de göze alıp nprmal ilişkisine devam edebilir. Ücret karşılığı bu işi yapan kişiler oluyor. Uğraşamayacaksa tedavi süresinde başkasına versin kediyi madem.

Size güvenerek mi başlatmış tedaviyi? evcil hayvan otelleri var pekala oraya bırakabilir soğuduysa soğusun kabul etmek zorunda değilsiniz.
Ben mesela kediden korkarım fobim vardır ve kim olursa olsun bakmam mamasını suyunu verme işi de eğer kendi saatlerime uyuyorsa yaparım.
Yani ben zaten ev sahibine rağmen gene durumuna üzüldüğüm için bakicaktim ama eşim önce kendimizi düşünmemiz lazım dedi ne yapayım şimdi onun için eşimle birbirimize gircek de değildim nihayetinde ki bu gibi çok durumları olduğu için artık bu son raddeydi

Bakmak zorunda değilsiniz tavır yaparsa da kendi bilir arkadaşınız, kötü hissetmenize gerek yok. Biz kedimizi evde bırakıyoruz arkadaşlarımız gelip bakıyor 2-3 günde bir gelirler onlar da çok çok yakın arkadaşlarımız, günde 2-3 kere ne demek. Kedi oteline verecek yani böyle bir ilgi istiyorsa.
Oyle de dedim kedi intihar eder dedi canı sklir vs vs

Yani ben zaten ev sahibine rağmen gene durumuna üzüldüğüm için bakicaktim ama eşim önce kendimizi düşünmemiz lazım dedi ne yapayım şimdi onun için eşimle birbirimize gircek de değildim nihayetinde ki bu gibi çok durumları olduğu için artık bu son raddeydi
Boşver ya giden kıytırık bir arkadaş olsun eşin de destek sana bu konuda hiç takma kafana.

Ev sahibiniz sizi çıkaramaz bir kedi yüzünden. O kısmı abarttığınızı düşünüyorum.
Ama kediye bakmak zorunda değilsiniz. Hayır demek hakkınız. Sağlıklı kişiler bu hayır denebileceğini de göze alıp nprmal ilişkisine devam edebilir. Ücret karşılığı bu işi yapan kişiler oluyor. Uğraşamayacaksa tedavi süresinde başkasına versin kediyi madem.
Yani aslında abartmadim tabi yazarak burdan çok samimi gelmiyor olabilir haklisinizdir ben 5 aylık evliyken evimi rutubet bastı ve acil çıkmam gerekti ev fiyatları da yüksek olduğu için acilinden bireyer bulmak zorunda kaldık bu ev sahibi de şansimiza böyle denk geldi e artık yerlesmistikdr bu huylarini ogrendigimizde mecbur kabul etmek zorunda kaldık insanların başlarına böyle şeyler gelebiliyor malesef

Kabul etmediğim bir konuda ısrar eden ve manipülatif hareketler sergileyen birine arkadaşım demezdim bir daha. Tedavi konusunda sizi manipüle etmeye çalışmasaymış, 2-3 günde bir bakmayı teklif edebilirdiniz.

Mrb arkdaslar benim bir arkdasim var daha doğrusu evlendikten sonra eşim vasıtasıyla tanıdım. Eşlerimiz çocukluk arkdasi öyle söyleyeyim 3 senelik evliler cocukları olmuyormuş bende daha 1 ay önce filan öğrendim.
Tedaviye gideceklerdi evde kedisi olduğu için şehir dışına gidecekti bana bırakmak istedi.
Bende kiracıyım ama malesef ev sahibim evde hayvan istemiyor hatta biara bende almak istedim haber yollamış hayvan gelirse evimden çıksınlar vs vs uzun lafın kısası da eşim de olmaz duyarsa kış gunu napcaz falan dedi.
Arkadaşım diyo işte sizden başka kimsem yok falan bişey olmaz eyer bakmassaniz ben tedaviye de gitmem ozaman falan busefer ben kendimi suçlu hissettim ama eşim olmaz diyor öyle böyle kabul etmedik biz bunlar gitti 10 gün fln durdu geldiler şimdi soğuk yapıyor sizce ben haksizmiydim? Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin 🙏
Anahtarı size verdin siz günlük gidip gelebilir misiniz ?

Kabul etmediğim bir konuda ısrar eden ve manipülatif hareketler sergileyen birine arkadaşım demezdim bir daha. Tedavi konusunda sizi manipüle etmeye çalışmasaymış, 2-3 günde bir bakmayı teklif edebilirdiniz.
Onu teklif ettim ama canı sklir evde tek başına geceleri ses arıyor dedi yani o konuya sıcak bakmadı bende ustelemdim

şuna bak şuna şuna sinir oldum
tek küçük çocuğum varken bile yemek zor yapıyordum ben
terbiyesiz
Bir tane de değil 2 tane istiyor.
Pasta yaptığımda 3 büyük dilim verirdim bu olaydan sonra götürmüyorum.

Birde evime gelip rica etmekte yok. Asansöre eşiyle birlikte bindi pasta yap… zorundayım gibi davranıyor. Ama bu tarz kisilerin kendilerinden birşey isteyemezsin. Hep bu tarz insanların istekleri olur.
He bir kere de şey dedi.( Pastanın içine muz koydum oğlum seviyor istedi.) Tabağı verirken biz sade seviyoruz muzlu sevmiyoruz😂😂😂. Yeminle şok oldum. Valla benimde oğlum seviyor dedim.

Bu yüzden elimi ayağımı çektim insanlardan zaten olgunlaşınca insan çevresinde gereksiz kalabalıkta istemiyorum.

Cumartesi günü arkadaşın cocugu hasta, yiyecek yapmış getirdi. Cocugu hasta ilac vereyim dedim istemedi.
Sonra ben inecektim arkadaşıma, beni aramış ben evde degilim misafirlerini evine bırakıyormuş (orda baya oturmuş evine geç gelmiş sonra öğrendim) eee evine gidip ilaç götürecekmişim.
Kapıdan eşime ver diyor.
Ben getiremem sen gel al dedim.

Bu nasıl birşey arkadaş aklım almıyor bu insanları, çocuğu hasta evde yok, ilaci evindem ben götürücem.

O yüzden mesafe candır derim başka da bişey demem.

Bir tane de değil 2 tane istiyor.
Pasta yaptığımda 3 büyük dilim verirdim bu olaydan sonra götürmüyorum.

Birde evime gelip rica etmekte yok. Asansöre eşiyle birlikte bindi pasta yap… zorundayım gibi davranıyor. Ama bu tarz kisilerin kendilerinden birşey isteyemezsin. Hep bu tarz insanların istekleri olur.
He bir kere de şey dedi.( Pastanın içine muz koydum oğlum seviyor istedi.) Tabağı verirken biz sade seviyoruz muzlu sevmiyoruz😂😂😂. Yeminle şok oldum. Valla benimde oğlum seviyor dedim.

Bu yüzden elimi ayağımı çektim insanlardan zaten olgunlaşınca insan çevresinde gereksiz kalabalıkta istemiyorum.

Cumartesi günü arkadaşın cocugu hasta, yiyecek yapmış getirdi. Cocugu hasta ilac vereyim dedim istemedi.
Sonra ben inecektim arkadaşıma, beni aramış ben evde degilim misafirlerini evine bırakıyormuş (orda baya oturmuş evine geç gelmiş sonra öğrendim) eee evine gidip ilaç götürecekmişim.
Kapıdan eşime ver diyor.
Ben getiremem sen gel al dedim.

Bu nasıl birşey arkadaş aklım almıyor bu insanları, çocuğu hasta evde yok, ilaci evindem ben götürücem.

O yüzden mesafe candır derim başka da bişey demem.
yalnız bayağı yüzsüzmüş tam dayaklık

Mrb arkdaslar benim bir arkdasim var daha doğrusu evlendikten sonra eşim vasıtasıyla tanıdım. Eşlerimiz çocukluk arkdasi öyle söyleyeyim 3 senelik evliler cocukları olmuyormuş bende daha 1 ay önce filan öğrendim.
Tedaviye gideceklerdi evde kedisi olduğu için şehir dışına gidecekti bana bırakmak istedi.
Bende kiracıyım ama malesef ev sahibim evde hayvan istemiyor hatta biara bende almak istedim haber yollamış hayvan gelirse evimden çıksınlar vs vs uzun lafın kısası da eşim de olmaz duyarsa kış gunu napcaz falan dedi.
Arkadaşım diyo işte sizden başka kimsem yok falan bişey olmaz eyer bakmassaniz ben tedaviye de gitmem ozaman falan busefer ben kendimi suçlu hissettim ama eşim olmaz diyor öyle böyle kabul etmedik biz bunlar gitti 10 gün fln durdu geldiler şimdi soğuk yapıyor sizce ben haksizmiydim? Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin 🙏
Yahu hayvanlarla bir alip veremedigim yok. Kapinin onune su mama koyuyorum yemeklerden genel olarak copun yanina kadar birakirim sogukta ac kalmasinlar diye. Ama herkes evde bakmak sevmek zorunda degilki. Benim boyle durumum olsa ev sahibinden ziyade ben evimde bakmak istemem. Kediler koltuga esyaya zarar verebiliyor. Ayrica kedi evleri hayvan otelleri var oraya verebilirler.

Ev sahibi hayvan bakıyorsunuz diye çıkaramaz da, neden aranız durduk yere kötü olsun ? Durduk yere başınızı ağrıtmaya gerek yok. Günde 2-3 defa git gel ilgilen demesi de saçma ve komik geldi. Uşak tutuyor sanki kendine.
Özellikle sen bakmadın kediye, ben tedavi olamıyorum noktası dümdük saçmalık. Kedinin sorumluluğu ona ait, teklif edersin, kabul etmezse başka seçeneklere bakarsın. Ay aman düşünmeye bile değmez, boşver gitsin.

Bizim de kedimiz var. Turkiyedeyken gorumcelerden 2siyle yakin yasiyorduk biriyle yurume mesafesi digeriyle aracla 15-20dk kvdem de yakindi. 1 defa bile kedime bakin demedim. Bazen cok lazim oldu hatta calişmayan gorumceme rica edip gidis gelis taksi ucretini de kendisine birakip 2 gunde 1 bakmasini istemeyi dusunup yine isteyememistim. O zamanlar baska sehirde yasayan annem kalkip kedime bakmaya gelmisti musaitti.

Kimse kedime bakmak zorunda degil ben de istemedim kendi annem olmasa parayla baktirirdim hekimimize birakirdim. Ama benim de kimseye nokta faydam olmadi olmaz, bir sey rica ettiklerinde borc istediklerinde 1 lira işlemedi kimseye :)))
her şey karsilikli ben de bir sey isteyemedigim insana bal kaymak olmam soguk olmasi normal. Sonucta bi yolunu bulmuslar gitmisler

X