Arkadaş edinme sorunsalı

kristophim

''Sona yakın olduğunu bilmek bir nevi özgürlük.''
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2015
841
856
23
Arkadaşlar hepinize merhaba, iyi forumlar.
Benim için aslında dert değil fakat kafama takılıyor bazen.

Ben şehirdışında üniversite okuyorum. Okuduğum bölüm İngiliz Dili. Bunu belirtme sebebim yanlış anlaşılmasın sadece olayın derininde bölümün de etkisi olduğunu açıklayacağım.
Bu şehirde arkadaşım maalesef ki yok denecek kadar az. Sosyal bir insanım fakat insanlara hemen 'kankim, canım, dostum' diyemiyorum. Herkese karşı -yaşadığım şeylerden ötürü- mesafeli durmaya gayret gösteriyorum.

Bölümümü neden özellikle söylediğime gelince. Az çok bilirsiniz ki lisede bile yabancı dil bölümlerindeki çoğu insanın bir havası, bir egosu vardır. Bu üniversite için iki katına çıkıyor. Sınıfa bir girseniz, milletin egosundan sıralar görünmüyor o derece Yabancı dil okuyorum diye çoğunda gereksiz havalar var. Ve bu durum benim canımı sıkıyor. Ben de doğal olarak insanlardan soyutladım kendimi.

Şuan için yurt arıyorum. Bir tane samimi arkadaşım var. Onunla da bir türlü denk getiremediğimiz için gidiş tarıhlerimizi farklı yurtlara kaldık. Aileme bunu bir türlü anlatamıyorum. 'Koskoca üniversitede bir tane mi arkadaşın var? Niye böyle? Neden?' sorularından bana artık gına geliyor. Derdimi de anlatamıyorum. 'Bakın böyle böyle diyorum' anlamıyorlar. Arkadaşımın olması ayrı dostum olması ayrı diyorum. 2 gün sonra yine neden böyle diyorlar.

Onlara bu durumu artık nasıl anlatmam gerektiğinin çözümünü bulamadım ve sizlere sormak istedim.

Tek derdin bu olsun...
Hem gereksiz kalabalıktansa az ama öz bir dostumun olmasını yeğlerim...

Amann bumuydu yani bosveerr herkeslesme az ama oz olsun

Yabancı dil okuyanların neden egosu varmış onu anlamadım.
ISe girerken herhangi bi bölümden mezun birinden de enaz bir dil İngilizce bilmesi zaten şart.
Başkalarının hem ... Bölümü okuyup hem dil bilerken sizin sadece dil bilmeniz neden ego ?

Gereksiz egoya sahip insanlardan arkadaş olmasada olur.

Başka bölümlerden bul.

Ben de dilciyim üniversitede Fransızca okuyorum.Seni çok iyi anlıyorum. Bu bölümdekiler daha fena sanırsın Fransız Düşesi...
Sabretmelisin illa kafa dengi birilerini bulursun ama illa olması için de uğraşma.... Başka bölümlerden de arkadaş edinmeye çalış.

Neden egoları olduğunu bende bilsem emin olun cevaplardım.

Beni anlayan birisinin çıkması şuan beni ne kadar mutlu etti anlatamam.
Ama benim sorunum arkadaşımın olmaması değil. Bunu aileme anlatamamam. Yalnızlığı seviyorum aksine

valla o durumu o kadar iyi bilirim ki, üniversite çok değişik bir ortam, herkes çıkar ve fitne peşinde sanki ya da bana öyleleri denk geldi hep anlamadım. bence ailene anlatmak için bu kadar hırpalama kendini çünkü anlamaları gerçekten zor. insan dışarıdan bakınca bu tarz arkadaş edinme falan çok basitmiş gibi geliyor ama olmayınca olmuyor ne yazık ki. sende çok takmamaya çalış, biraz zaman ver kendine bak bakalım zaman ne getirecek karşına :)

Tek arkadasın olsun tam olsun.
Benim de üniversitede 1 tane arkadasım vardı mezun olalı 5 yıl oldu hala görüsürüz..

Az ama öz iyidir.

Garip türler ve egolular her bölümde var maalesef.

Sanırım henüz ilk yılınız bitti. Yurda geçince farklı bölümlerden de arkadaş edinirsiniz. Bir de zaten birçok arkadaşınız olsa da kimseyle gereksiz duygusal bağlar kurmayın, tavsiyem. Okul bitince kısa zaman sonra dostluklar da ister istemez bitiyor. Mesafeler, iş hayatı derken uzaklaşıyorsunuz.

Ben aslında yalnızlıktan çok memnunum. Hiç kimse olmasın yine de bir arkadaş aramam. Bunu sadece aileme anlatamıyorum. Sanki sorun bendeymiş gibi görüyorlar sanırım.

Ben aslında yalnızlıktan çok memnunum. Hiç kimse olmasın yine de bir arkadaş aramam. Bunu sadece aileme anlatamıyorum. Sanki sorun bendeymiş gibi görüyorlar sanırım.

Aman, boşverin öyle görsünler.
Benim de üniversitede bir tane arkadaşım var o da sevgilim. Toplamda arkadaşım bir elin parmağını geçmez zaten.
İnsanlar sorduğu zaman, bölümdeki ciddiyetsiz insanlarla uğraşmayacağımı bu yüzden arkadaş edinmediğimi söylüyorum.

ne kadar az insan o kadar iyidir aslın da ben de aynen senin gibiyim bir anda samimi olamıyorum zamanla oluyor tabi kii.Zamanla olucaktır az insan çoook huzur , kendini kapama sana 1 adım atana 2 adım at 2. adımın malum egolular diyosun önüne iyi insanlar çıkar umarıım :)

Benim katlanamadığım insanlar çoğu. Hepsi demiyorum tüm dilciler böyledir de demiyorum. Ama biz hem çok kalabalık bir sınıfız hemde konuştuğum herkes öyle çıktı Teşekkür ediyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…