- 1 Temmuz 2015
- 841
- 856
- 23
-
- Konu Sahibi kristophim
Tek derdin bu olsun...
Hem gereksiz kalabalıktansa az ama öz bir dostumun olmasını yeğlerim...
Amann bumuydu yani bosveerr herkeslesme az ama oz olsun
Yabancı dil okuyanların neden egosu varmış onu anlamadım.
ISe girerken herhangi bi bölümden mezun birinden de enaz bir dil İngilizce bilmesi zaten şart.
Başkalarının hem ... Bölümü okuyup hem dil bilerken sizin sadece dil bilmeniz neden ego ?
Gereksiz egoya sahip insanlardan arkadaş olmasada olur.
Başka bölümlerden bul.
Ben de dilciyim üniversitede Fransızca okuyorum.Seni çok iyi anlıyorum. Bu bölümdekiler daha fena sanırsın Fransız Düşesi...
Sabretmelisin illa kafa dengi birilerini bulursun ama illa olması için de uğraşma.... Başka bölümlerden de arkadaş edinmeye çalış.
Arkadaşlar hepinize merhaba, iyi forumlar.
Benim için aslında dert değil fakat kafama takılıyor bazen.
Ben şehirdışında üniversite okuyorum. Okuduğum bölüm İngiliz Dili. Bunu belirtme sebebim yanlış anlaşılmasın sadece olayın derininde bölümün de etkisi olduğunu açıklayacağım.
Bu şehirde arkadaşım maalesef ki yok denecek kadar az. Sosyal bir insanım fakat insanlara hemen 'kankim, canım, dostum' diyemiyorum. Herkese karşı -yaşadığım şeylerden ötürü- mesafeli durmaya gayret gösteriyorum.
Bölümümü neden özellikle söylediğime gelince. Az çok bilirsiniz ki lisede bile yabancı dil bölümlerindeki çoğu insanın bir havası, bir egosu vardır. Bu üniversite için iki katına çıkıyor. Sınıfa bir girseniz, milletin egosundan sıralar görünmüyor o dereceYabancı dil okuyorum diye çoğunda gereksiz havalar var. Ve bu durum benim canımı sıkıyor. Ben de doğal olarak insanlardan soyutladım kendimi.
Şuan için yurt arıyorum. Bir tane samimi arkadaşım var. Onunla da bir türlü denk getiremediğimiz için gidiş tarıhlerimizi farklı yurtlara kaldık. Aileme bunu bir türlü anlatamıyorum. 'Koskoca üniversitede bir tane mi arkadaşın var? Niye böyle? Neden?' sorularından bana artık gına geliyor. Derdimi de anlatamıyorum. 'Bakın böyle böyle diyorum' anlamıyorlar. Arkadaşımın olması ayrı dostum olması ayrı diyorum. 2 gün sonra yine neden böyle diyorlar.
Onlara bu durumu artık nasıl anlatmam gerektiğinin çözümünü bulamadım ve sizlere sormak istedim.
Sanırım henüz ilk yılınız bitti. Yurda geçince farklı bölümlerden de arkadaş edinirsiniz. Bir de zaten birçok arkadaşınız olsa da kimseyle gereksiz duygusal bağlar kurmayın, tavsiyem. Okul bitince kısa zaman sonra dostluklar da ister istemez bitiyor. Mesafeler, iş hayatı derken uzaklaşıyorsunuz.
Ben aslında yalnızlıktan çok memnunum. Hiç kimse olmasın yine de bir arkadaş aramam. Bunu sadece aileme anlatamıyorum. Sanki sorun bendeymiş gibi görüyorlar sanırım.
ne kadar az insan o kadar iyidir aslın da ben de aynen senin gibiyim bir anda samimi olamıyorum zamanla oluyor tabi kii.Zamanla olucaktır az insan çoook huzur , kendini kapama sana 1 adım atana 2 adım at 2. adımın malum egolular diyosunönüne iyi insanlar çıkar umarıım :)