Herkese iyi hafta sonları!
Öncelikle bu bir dert değil sadece tavsiye almak istiyorum. Maddi konularda konusmaktan biraz utanıp, sıkılırım o yüzden burada açıkca sorayım.
Haftaya iş yerinden çok da yakın olmadığım bir arkadaşımızın düğünü var, ne hediye edeceğime karar veremiyorum.
Konunun perde arkasından biraz bahsedeyim, yaklaşık 20 kişilik bir ekiple çalışıyorum, yıllardır evlenen çocuğu olan herkese en az çeyrek altın hediye ediyordum. Ama bitmiyor, ardı arkası gelmiyor :)) İlk düğünde çeyrekle başladık, sonra kimse yanlış anlamasın diye herkese aynı hediyeyle gidiyordum, gitmesem ya da götürmesem ayıp geliyor, bir de ben yönetici pozisyonunda olduğum için sanki ekip arasında ayrım yapıyormusum gibi anlaşılır diye bu döngüden çıkamıyorum. Ama evlenenler bitiyor, 1. çocuklar başlıyor o bitiyor 2. çocuklar... hatta boşanıp tekrar evlenenler baslıyor :)) Sıkıldım :))
Genelde arkadaşlarım da birbirine en az çeyrek altınla gidip geliyor, ama onlar birbiri arasında sürekli getirip götürüyor ben de öyle bir durum yok :)
Ben de 2 yıl önce evlendim ama biz düğün yapmadık bu sebeple hediye kabul etme durumumuz olmadı, çocuk sahibi olmayı da düşünmüyoruz. Yani onların bana tekrar hediye alması için hiç sebep yok :))
Parasında değilim, çok şükür daha fazlasını verecek gücüm de var ama hiç bitmiyor :) Hiçbirinin de ihtiyacı yok, çoğunun durumu benden iyi. O miktarda parayı ihtiyacı olan birine verebilirim, baska yardımlar yapabilirim, baska yere harcayabilirim... her ay onlardan birine gitmesinden sıkıldım. Bir de bu insanlar sadece iş arkadaşlarım, yakın arkadaşlarım olsa zaten hiç lafı yapılmaz. Siz ne dersiniz?
Hediye miktarını düşürsem bu kez ekip arasında ayrım gibi olacak yıllardır böyle yapıyorum çünkü, gitmesem yine çok konuşulacak kimse kırılsın vb istemiyorum.
Bu arada aslında ekiple çok senli benli ilişkilerim yok, düğününe, çocuk tebriğine evlerine falan gitmiyorum genelde, mesafeyi korumak için. Ama hediyelerini gönderiyorum, ya da ofiste görüşürsek veriyorum. Diğer türlü çok ayıp geliyor bana.
Ne dersiniz?