• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaş düğününe hediye ne götürülür? Sıkıldım.

Teşekkür ederim. Ben beklentiye girmemiştim zaten, nasılsa düğün olmadı diye getirmemelerini anlayışla karşılamıştım.
Ama herkes aynı şeyi söylüyor, şimdi bir düşünüyorumm
hiç alakası yok, düğün yapmadın diye evlenmedin mi sayılıyorsun? senin masrafın olmuyor mu, insanların katkısına ihtiyacın olamaz mı? en azından bişeyler hediye ettiğin insanların sana aynı ayarda bişeyler hediye etmesi gerekirdi.

Bu konuda da açık arayıp arayıp bunu mu buldunuz? :)) evden çalışıyorum zaten, ama firmanın bir ofisi var tabi ki. Onlarca çalışanın hepsi evden çalışmıyor, bu esneklik tüm pozisyonlarda yok maalesef.
Ben de ofisin bir çalışanı olduğuma göre uğruyorum tabiki, aylık toplantılarımız oluyor mesela.

Yine ne güzel uydurmuşsunuz, bu konu sizi pek açmaz diye düşünüyordum ama yine buradasınız çok sevindim :)
Çelişki çok aramışsınız ama pek bulamadınız gibi.
Ben kimse bana hediye getirmedi demiyorum ki derdim o da değil, bazı arkadaşlar fazlasıyla ev hediyesi getirdiler. Bazıları tebrikle yetindi.
Evet mesafeli durmaya çalışıyorum, kimsenin evine çocuğunu görmeye vb gitmesem de hediyesini gönderiyorum ya da veriyorum. Düğününe gittiklerim de var gitmediklerim de var, ama konumuz hediye zaten hediyesiz geçtiğim olmadı.
Hayat gerçekten çok zor, Allah size kolaylık versin :)

Ben de seni gordugume sevindim willyy. Uydurmadim senin yazdiklarini yazdim. Gitmesem yine cok konusulur yazan sensin, zaten gitmiyorum diyen yine sensin. Allah hepimize kolaylik versin willyy.

hiç alakası yok, düğün yapmadın diye evlenmedin mi sayılıyorsun? senin masrafın olmuyor mu, insanların katkısına ihtiyacın olamaz mı? en azından bişeyler hediye ettiğin insanların sana aynı ayarda bişeyler hediye etmesi gerekirdi.
Evlendim tabi de:)) sessiz sedasız gerçekten de masrafsız oldu :)) insanlar ihtiyacım olmadığının da farkında, beklentiye girmemiştim, sadece yeterince nazik değiller diye düşündüm bu kadar.
Ama şimdi yorumlardan sonra bir kuruldum herkese hahah

Evlendim tabi de:)) sessiz sedasız gerçekten de masrafsız oldu :)) insanlar ihtiyacım olmadığının da farkında, beklentiye girmemiştim, sadece yeterince nazik değiller diye düşündüm bu kadar.
Ama şimdi yorumlardan sonra bir kuruldum herkese hahah
ben şeyi merak ediyorum, ben de evden çalışıyorum ve iş arkadaşlarımın özel hayatına dair şeyleri asla bilmem, maddi durum, nişan vs durumlarını. hatta kimin kiminle samimi olduğunu. evden çalışmak iş arkadaşlarıyla kopukluğa neden olan bişey çünkü. eğer iş arkadaşların senin ihtiyacın olmadığının farkındaysa onlarla samimiyetin var demektir. öyle mi?

ben şeyi merak ediyorum, ben de evden çalışıyorum ve iş arkadaşlarımın özel hayatına dair şeyleri asla bilmem, maddi durum, nişan vs durumlarını. hatta kimin kiminle samimi olduğunu. evden çalışmak iş arkadaşlarıyla kopukluğa neden olan bişey çünkü. eğer iş arkadaşların senin ihtiyacın olmadığının farkındaysa onlarla samimiyetin var demektir. öyle mi?
Yok tam olarak değil, böyle konular için ayrı bir mail grubumuz var. Kim evleniyor, kim nişanlanıyor, kimin çocuğu oluyor hepsi mailde paylaşılır. Doğum günlerini zaten insan kaynakları hatırlatıyor :)
Biraz özel hayata değer veriyorlar.

Siz zaten sürekli evden çalıştığınız için çok görme gibi bi durumunuz yok. Yani fazla içli dışlı olmadığınızdan rahat olun bence

Düğün yapmasanız da onların da size altınlarını getirmesi gerekirdi...kimse getirmedi mi
Yok getirmiyorlar bizde yaşadık onu üstelik benim tanımadığım insanlar ertesi gün getirdi en yakın akrabalarımız vermedi vermeyeceklermiş :D O yüzden annemle lise zamanımda bunun tartışmasını yapmıştık biz ben anneme çok saçma bi gelenek ya sana geri vermezlerse dediğimde saçmalama tabi ki getirecekler dedi asfhjk kaldı şimdi ortada öyle :D

Knack tarzı derken ne dediğinizi anlamadım. Sanırım bir üyeden bahsediyorsunuz. Bu konuda da beni o üye olmaya layık gördünüz demekk :) neyse en azından ekşici ergen değilim bu kez, çok teşekkürler. :)
Sürprüz bir bebek çıkmadan bişey diyemem ben.

65 kişilik bir öğretmen-personel grubunun müdürüyüm önüme gelene altın takmıyorum.
Davetiye verenin nikahına-düğününe çiçek gönderiyorum.
Toplu hediye yapılacaksa ona da katılıyorum.
Patron-kurucu altın takmıyor evlenene, doğum yapana ben ondan zengin değilim, niye efelik yapayım?
Kendim de çiçek, çikolata ve kitap dışında hiç
kimseden hiç bir gerekçeyle hediye kabul etmiyorum okulda.

Herkese iyi hafta sonları!
Öncelikle bu bir dert değil sadece tavsiye almak istiyorum. Maddi konularda konusmaktan biraz utanıp, sıkılırım o yüzden burada açıkca sorayım.
Haftaya iş yerinden çok da yakın olmadığım bir arkadaşımızın düğünü var, ne hediye edeceğime karar veremiyorum.

Konunun perde arkasından biraz bahsedeyim, yaklaşık 20 kişilik bir ekiple çalışıyorum, yıllardır evlenen çocuğu olan herkese en az çeyrek altın hediye ediyordum. Ama bitmiyor, ardı arkası gelmiyor :)) İlk düğünde çeyrekle başladık, sonra kimse yanlış anlamasın diye herkese aynı hediyeyle gidiyordum, gitmesem ya da götürmesem ayıp geliyor, bir de ben yönetici pozisyonunda olduğum için sanki ekip arasında ayrım yapıyormusum gibi anlaşılır diye bu döngüden çıkamıyorum. Ama evlenenler bitiyor, 1. çocuklar başlıyor o bitiyor 2. çocuklar... hatta boşanıp tekrar evlenenler baslıyor :)) Sıkıldım :))
Genelde arkadaşlarım da birbirine en az çeyrek altınla gidip geliyor, ama onlar birbiri arasında sürekli getirip götürüyor ben de öyle bir durum yok :)
Ben de 2 yıl önce evlendim ama biz düğün yapmadık bu sebeple hediye kabul etme durumumuz olmadı, çocuk sahibi olmayı da düşünmüyoruz. Yani onların bana tekrar hediye alması için hiç sebep yok :))
Parasında değilim, çok şükür daha fazlasını verecek gücüm de var ama hiç bitmiyor :) Hiçbirinin de ihtiyacı yok, çoğunun durumu benden iyi. O miktarda parayı ihtiyacı olan birine verebilirim, baska yardımlar yapabilirim, baska yere harcayabilirim... her ay onlardan birine gitmesinden sıkıldım. Bir de bu insanlar sadece iş arkadaşlarım, yakın arkadaşlarım olsa zaten hiç lafı yapılmaz. Siz ne dersiniz?

Hediye miktarını düşürsem bu kez ekip arasında ayrım gibi olacak yıllardır böyle yapıyorum çünkü, gitmesem yine çok konuşulacak kimse kırılsın vb istemiyorum.
Bu arada aslında ekiple çok senli benli ilişkilerim yok, düğününe, çocuk tebriğine evlerine falan gitmiyorum genelde, mesafeyi korumak için. Ama hediyelerini gönderiyorum, ya da ofiste görüşürsek veriyorum. Diğer türlü çok ayıp geliyor bana.
Ne dersiniz?
Allah herkese sizin gibi iş arkadaşı nasip etsin vallahi..Ama o kadar verici olmayın derim hediye getirmek isteyen ofisinizde bile sizi tebrik eder verirdi çeyrek de şu dönemde ne kadar olmuş gidin fakir çocuğu sevindirin bari sevaba girersiniz iş arkadaşınıza da 200 lira takın geçin ki bir şey takmasaniz bile olur sonuçta kimseye borcunuz yok..Vallahi bunu hayatınıza uyarlayin çok rahat edersiniz

Sırf yoneticiyim diye herkese altın takmak zorunda değilsiniz. Samimi olmadığım oturup kalkmisligim birşeyleri paylaşmışligim yoksa gitmiyorum bende artık. Bende kalabalik bir kurumda çalışıyorum Çok fazla düğün, ev görme, çocuk görme sünnet, emeklilik,cocuklari evlenenler, tayin gidenler vs oluyor baktım sonu gelmiyor. kısır bir döngü gibi. Dediğim gibi belli bir samimiyetim varsa katılıyorum. üstelik sizde evlenmissiniz düğün yapmasanizda katılmaları gerekiyordu ilginç olmus.

Allah herkese sizin gibi iş arkadaşı nasip etsin vallahi..Ama o kadar verici olmayın derim hediye getirmek isteyen ofisinizde bile sizi tebrik eder verirdi çeyrek de şu dönemde ne kadar olmuş gidin fakir çocuğu sevindirin bari sevaba girersiniz iş arkadaşınıza da 200 lira takın geçin ki bir şey takmasaniz bile olur sonuçta kimseye borcunuz yok..Vallahi bunu hayatınıza uyarlayin çok rahat edersiniz
Yani iyi arkadaşlıktan değil de işte öyle başladım sonra da döngüden çıkamadım. Maşallah evlenen doğuran da hiç bitmedi :)) sıkıldım artık yani. 200 lira da takılmaz ama düşüneceğim :) teşekkürler.

Sırf yoneticiyim diye herkese altın takmak zorunda değilsiniz. Samimi olmadığım oturup kalkmisligim birşeyleri paylaşmışligim yoksa gitmiyorum bende artık. Bende kalabalik bir kurumda çalışıyorum Çok fazla düğün, ev görme, çocuk görme sünnet, emeklilik,cocuklari evlenenler, tayin gidenler vs oluyor baktım sonu gelmiyor. kısır bir döngü gibi. Dediğim gibi belli bir samimiyetim varsa katılıyorum. üstelik sizde evlenmissiniz düğün yapmasanizda katılmaları gerekiyordu ilginç olmus.
Evet gerçekten kısır döngü gibi. Ben de gidip katılmıyorum düğüne ama hediye vermemek ayıp geliyordu. Düğün yapmadığımız için getiremediler normal gelmişti ama herkes aynı şeyi söylemiş, şimdi düşünüyorum :))

Sana gerçekten çok üzülüyorum ya minnoşum.

Bak canım yıldırım nikahıyla da evlensen, sen birine eğer altın taktıysan taktığın insan da nikahına gelmese bile sonrasında getirir altınını. Ben böyle yaptım bana böyle yaptılar.

Gerçekten çok seviliyorsun bebeğim ya, kıyamam sana, onlar da belki mıymıntı halinden bıktı böyle böyle göstermeye çalışıyorlar hislerini sana. Tabi anlayana.

Bir de sen senior vs değil miydin cfo olacaktın ne oldu senin iş? Sen de para vardır ya, tak altınını şanın yürüsün

65 kişilik bir öğretmen-personel grubunun müdürüyüm önüme gelene altın takmıyorum.
Davetiye verenin nikahına-düğününe çiçek gönderiyorum.
Toplu hediye yapılacaksa ona da katılıyorum.
Patron-kurucu altın takmıyor evlenene, doğum yapana ben ondan zengin değilim, niye efelik yapayım?
Kendim de çiçek, çikolata ve kitap dışında hiç
kimseden hiç bir gerekçeyle hediye kabul etmiyorum okulda.
İyi yapıyormuşsunuz. Biz de toplu hediye durumu yok herkes bireysel. Sizin daha farklıymış.
Biz de mesela şirket sahipleri her evlenen, çocuğu olana, 2. 3.çocuk olsa bile tam altın ve bir maaş hediye ediyorlar.
Ben de çeyrek diye başladım öyle devam ediyordum, ama değiştireceğim :)

Yok getirmiyorlar bizde yaşadık onu üstelik benim tanımadığım insanlar ertesi gün getirdi en yakın akrabalarımız vermedi vermeyeceklermiş :KK70: O yüzden annemle lise zamanımda bunun tartışmasını yapmıştık biz ben anneme çok saçma bi gelenek ya sana geri vermezlerse dediğimde saçmalama tabi ki getirecekler dedi asfhjk kaldı şimdi ortada öyle :KK70:
Üzüldüm sizin adınıza:) Aslında ben hediyeleri onlar da bana getirsin hesabıyla götürmedim hiç, düğün de yapmadığımız için hiç beklentiye girmedim. Ama buada herkes aynı şeye takılmış, ben de şimdi daha çok düşünüyorum :))

Sana gerçekten çok üzülüyorum ya minnoşum.

Bak canım yıldırım nikahıyla da evlensen, sen birine eğer altın taktıysan taktığın insan da nikahına gelmese bile sonrasında getirir altınını. Ben böyle yaptım bana böyle yaptılar.

Gerçekten çok seviliyorsun bebeğim ya, kıyamam sana, onlar da belki mıymıntı halinden bıktı böyle böyle göstermeye çalışıyorlar hislerini sana. Tabi anlayana.

Bir de sen senior vs değil miydin cfo olacaktın ne oldu senin iş? Sen de para vardır ya, tak altınını şanın yürüsün
Açtığım açacağım her konuya bu tarz hadsiz ve kötü yorum yapacağınızı bildiğim halde sizi neden engellemiyorum biliyor musunuz?
Çünkü içinizdeki bu kötü enerjiyi kusacaksınız, kusacaksınız sonra bir gün bitecek :) bu da size yaptığım bir iyilik olacak.
O yüzden siz böyle devam edin.
Ama rica ediyorum, olmayan şeyleri uydurmayın olur mu? Kim size benim pozisyonum hakkında bilgi verdi ki, şunu mu olacaktın bunu olacaktın diyorsunuz? İstersem her şeyi de olurum o da ayrı bir konu, siz üzülmeyin.
Siz kendi halinize üzülün, benden daha çok sebebiniz vardır.
Son olarak, sevgiyi size gelen giden hediye (sizin deyişinizle altın) ile ölçüyorsanız çok hata yapıyorsunuz. Haberiniz olsun.

Açtığım açacağım her konuya bu tarz hadsiz ve kötü yorum yapacağınızı bildiğim halde sizi neden engellemiyorum biliyor musunuz?
Çünkü içinizdeki bu kötü enerjiyi kusacaksınız, kusacaksınız sonra bir gün bitecek :) bu da size yaptığım bir iyilik olacak.
O yüzden siz böyle devam edin.
Ama rica ediyorum, olmayan şeyleri uydurmayın olur mu? Kim size benim pozisyonum hakkında bilgi verdi ki, şunu mu olacaktın bunu olacaktın diyorsunuz? İstersem her şeyi de olurum o da ayrı bir konu, siz üzülmeyin.
Siz kendi halinize üzülün, benden daha çok sebebiniz vardır.
Son olarak, sevgiyi size gelen giden hediye (sizin deyişinizle altın) ile ölçüyorsanız çok hata yapıyorsunuz. Haberiniz olsun.
Ya ne dedim ne anladın. Ben altınla mı ölçülüyor sevgi dedim. Türkçe öğren ilk önce.

Canım kötü enerji değil bu. Seni bu forumda az çok tanıyan herkes senin hakkında aynı şeyleri düşünüyor. Eminim ki çevren de böyle düşünüyor. Asıl ben sana gerçek iyiliği sunuyorum. Senin yüzüne gerçekleri çarpıyorum. Üslubum sert kabul ama belki bu seni kendine getirir. Belki.

Bir an önce akıl sağlığına kavuşman ve insanlar tarafından sevilmen dileğiyle. 😘

Back