Argemer davet

annelik de öğretmenlik de deneyimlerle şekilleniyor aslında.lisede çalışmak ve ebeveyn tavırları çocuk yetiştirme konusunda daha farklı bakmamı sağladı.ben sizi gayet iyi anladım çünkü ben de çok güçlü yetiştirildim eşim dahil herkes çok güçlü nasıl olsa üstesinden gelir anlayışındalar.hatta bazen güçlü değilim benimde korunmaya kollanmaya yardıma ihtiyacım var güçlü olmak istemiyorum dediğim zamanlarda oluyor.yalnız şu günlerde öyle olaylar yaşıyorum ki hayat çocuklarımıza bizim davrandığımız gibi davranmayacak.hayat onları mahvedecek bu kadar kırılganlık zor ve ağır acılarla karşılaşıldığında savrulmayı dağılmayı beraberinde getirecek.çocuk hayır olmaz ile karşılaşmamış.hatta isteğinin ertelenmesiyle karşılanmamış.öğrencime biraz sonra seninle dinlesem şu an önemli bir veli görüşmem var dediğimde bile şoka uğruyor öfkeleniyor hiç mi erteleme bekleme sabır başkasınında önemli sorunu olabileceği anlaşılmıyor.bencil bir gençlik var karşımızda.etikten yoksun haz kaynaklı yaşayan.mutluluğun hazzın bu kadar kutsallaştırılmasına da karşıyım.çocuğum mutlu olsun yeter.lisede 8 yıldır çalışıyorum her geçen gün dehşete düşüyorum çocuklarım için.çabuk tüketen mutsuz doyumsuz emek harcamadan elde etmeyi öğrenmiş acıyı bilmeyen onların yerine düşünen çabalayan birilerinin var olduğu bir yaşam.ama yaşam becerileri gelişmeyince ilerde ebeveyn olmadığında hayat her zaman kibar davranmayacak.tabi çocukla ilgilenme zaman ayırma birlikte vakit geçirme etkinlikler kitap okumalar bağın ve iletişimin kopmaması çok çok önemli.bizde bağ kurmadan ilgilenmeden vakit ayırmadan birlikte üretmeden sadece isteklerini yapma var.çok uzatıyorum inanın yeni nesil eğitim sistemi içimizi doldurmuş yoksa yazdıkça yazarım ben.bebeğiniz şanslı güçlü ve bilinçli bir annesi olacak yanında.hoşçakalın
Yetişmekte olan nesille ilgili aynı endişeleri ben de taşıyorum. Bir zamanların mağdur edilmiş çocukları artık bugünün yetişkinleri olarak hayalini kurduğu çocukluğu güya kendi çocuklarına yaşatmak isterken kantarın topuzunu kaçırdı. Gelecekte her şeyin bugünden daha iyi olacağına ben de pek ihtimal vermiyorum. Bilemiyorum, gelecek hakkında iyi beklentilerim yok. Yaşayıp görmeyi bekliyorum galiba. Çok teşekkür ederim sohbetiniz için. Hoşçakalın ☘️

@CuteMom senin oğlan bilsem sınavına girmişmiydi? girdiyse alttaki soruya cevap:))
nery83 nery83 bilsem in ikinci sınavı da yine tablet üzerinden mi oluyor? bireysel değerlendirme dediği birebir görüşme gibi bir şey mi yoksa sınav mı?
Hangi bölümü sordunuz bilmiyorum ama bugün oglim 2. Sınava girdi genel yeteneği iki soru ile kaçırmıştı resim den girdi

Bir hayal ürünü soru sorup çizmelerini istemişler

Bilsem sınav i diye aratınca ilk post sizin çıktı ben de merak içindeyim sonuç için :KK45:

Hangi bölümü sordunuz bilmiyorum ama bugün oglim 2. Sınava girdi genel yeteneği iki soru ile kaçırmıştı resim den girdi

Bir hayal ürünü soru sorup çizmelerini istemişler

Bilsem sınav i diye aratınca ilk post sizin çıktı ben de merak içindeyim sonuç için :KK45:

merhaba hem müzik hem genel yetenek için sormuştum.
geçen çarşamba müziğe girdi.
haziran da da genel yeteneğe girecek.
sonuçların açıklanması ağustosu buluyormuş.

Biz genel yetenek resim den girmistik ilk eleme de geçemedi genel yeteneği

Ben ondan fazla heyecan liyim :KK45:

Evet sonuçlar geç çıkıyormuş :/

Kızım genel yeteneğe girdi geçen hafta 3.sinifta....tabletten uygulanmıyor canım....psikolog zeka testi uyguluyor.

evet evet öyleymiş..
ne kadar sürüyor?
1 saat sürdü...ama bizim testin yapıldığı ortam hiç uygun değildi....her tarafı okul olan bir yerin ortasindaki halk eğitim merkezinde dikkat dağıtıcı çok unsurun olduğu bir boş sınıf ortamında ,sağda soldaki okullarda on dokuz Mayıs için provanin olduğu ve zemin katta da zumba kursunun olduğu bir atmosfer de uygulandı.😮

1 saat sürdü...ama bizim testin yapıldığı ortam hiç uygun değildi....her tarafı okul olan bir yerin ortasindaki halk eğitim merkezinde dikkat dağıtıcı çok unsurun olduğu bir boş sınıf ortamında ,sağda soldaki okullarda on dokuz Mayıs için provanin olduğu ve zemin katta da zumba kursunun olduğu bir atmosfer de uygulandı.😮

hadi ya..
bizim ki b.evlerde bilsem merkezinde oldu. genel yetenekte orada olacak. sabah çok sessizdi.

hadi ya..
bizim ki b.evlerde bilsem merkezinde oldu. genel yetenekte orada olacak. sabah çok sessizdi.
Geçen yılda girdi kızım....o zaman zeka testi kısmı bilsem de uygulanmıştı...bu yıl halk eğitim merkezinde zemin katı vermişler ...de fecahatti. Halk eğitimde kocaman insanların aynı kolidordan 50 kere bağırarak geçmesine kimsenin mudehalesi olmadi..zumba dersinin sesini sikayetle kistirdik..ama hemen yandaki okullardan gelen anons ve tezahürat seslerine yapacak birşey yoktu.Kizim sinifa çok gürültü geldigini söyledi.

Geçen yılda girdi kızım....o zaman zeka testi kısmı bilsem de uygulanmıştı...bu yıl halk eğitim merkezinde zemin katı vermişler ...de fecahatti.Zumba dersinin sesini sikayetle kistirdik..ama hemen yandaki okullardan gelen anons ve tezahürat seslerine yapacak birşey yoktu.Kizim sinifa çok gürültü geldigini söyledi.

tüh ya..
keşke hepsini okullar kapandıktan sonra yapsalardı.

tüh ya..
keşke hepsini okullar kapandıktan sonra yapsalardı.
Kesinlikle ...standart bir ortam sunamadiklari bir çalışmadan standart bir sonuç bekleniyor.Buyuk olasılıkla kazanamayacağını düşünüyorum.Cok zorlandığını kendisi söyledi....ben de " canın sağolsun kızım " dedim.Kizim devlet okulunda.Bu yıl İngilizce kursuna gitmişti..sanırım seneye yine kurs + bir sosyal etkinlikle kendimiz yapilandiracagiz egitimini

1. Sınıfa giden kizim da gecen hafta genel yetenekten girdi, diger cocuklar 40-45 dk kaliyormus, bizimki yarim saat surmeden cikti (25 dk falan kaldi) bu durumda yapamamis diye mi dusunmeliyim?
Kendisi 5 farkli soru tipinde cok sayıda soru soruldugunu sadece birini yapamadigini yapamadigini soyluyor ama bilemedim.

Kesinlikle ...standart bir ortam sunamadiklari bir çalışmadan standart bir sonuç bekleniyor.Buyuk olasılıkla kazanamayacağını düşünüyorum.Cok zorlandığını kendisi söyledi....ben de " canın sağolsun kızım " dedim.Kizim devlet okulunda.Bu yıl İngilizce kursuna gitmişti..sanırım seneye yine kurs + bir sosyal etkinlikle kendimiz yapilandiracagiz egitimini

Standart ortam sunulmamasi ve ogretmen farki nedeniyle ben de adil bir degerlendirme olmadigini dusunuyorum. Biz buyuk bir merkezdeydik, ogtetmenler sinava alacaklari cocuklari tek tek bekleme salonundan aliyordu, kimisi gelip tanisip, güler yuz ve sicak bir iletisimle cocugu odaya alirken kimisi de kapidan seslenip bes karis suratla cagirdi cocuklari, e bunlarin stres duzeyi bile ayni olmaz ki...

Back
X