- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.888
- 133
Yetişmekte olan nesille ilgili aynı endişeleri ben de taşıyorum. Bir zamanların mağdur edilmiş çocukları artık bugünün yetişkinleri olarak hayalini kurduğu çocukluğu güya kendi çocuklarına yaşatmak isterken kantarın topuzunu kaçırdı. Gelecekte her şeyin bugünden daha iyi olacağına ben de pek ihtimal vermiyorum. Bilemiyorum, gelecek hakkında iyi beklentilerim yok. Yaşayıp görmeyi bekliyorum galiba. Çok teşekkür ederim sohbetiniz için. Hoşçakalınannelik de öğretmenlik de deneyimlerle şekilleniyor aslında.lisede çalışmak ve ebeveyn tavırları çocuk yetiştirme konusunda daha farklı bakmamı sağladı.ben sizi gayet iyi anladım çünkü ben de çok güçlü yetiştirildim eşim dahil herkes çok güçlü nasıl olsa üstesinden gelir anlayışındalar.hatta bazen güçlü değilim benimde korunmaya kollanmaya yardıma ihtiyacım var güçlü olmak istemiyorum dediğim zamanlarda oluyor.yalnız şu günlerde öyle olaylar yaşıyorum ki hayat çocuklarımıza bizim davrandığımız gibi davranmayacak.hayat onları mahvedecek bu kadar kırılganlık zor ve ağır acılarla karşılaşıldığında savrulmayı dağılmayı beraberinde getirecek.çocuk hayır olmaz ile karşılaşmamış.hatta isteğinin ertelenmesiyle karşılanmamış.öğrencime biraz sonra seninle dinlesem şu an önemli bir veli görüşmem var dediğimde bile şoka uğruyor öfkeleniyor hiç mi erteleme bekleme sabır başkasınında önemli sorunu olabileceği anlaşılmıyor.bencil bir gençlik var karşımızda.etikten yoksun haz kaynaklı yaşayan.mutluluğun hazzın bu kadar kutsallaştırılmasına da karşıyım.çocuğum mutlu olsun yeter.lisede 8 yıldır çalışıyorum her geçen gün dehşete düşüyorum çocuklarım için.çabuk tüketen mutsuz doyumsuz emek harcamadan elde etmeyi öğrenmiş acıyı bilmeyen onların yerine düşünen çabalayan birilerinin var olduğu bir yaşam.ama yaşam becerileri gelişmeyince ilerde ebeveyn olmadığında hayat her zaman kibar davranmayacak.tabi çocukla ilgilenme zaman ayırma birlikte vakit geçirme etkinlikler kitap okumalar bağın ve iletişimin kopmaması çok çok önemli.bizde bağ kurmadan ilgilenmeden vakit ayırmadan birlikte üretmeden sadece isteklerini yapma var.çok uzatıyorum inanın yeni nesil eğitim sistemi içimizi doldurmuş yoksa yazdıkça yazarım ben.bebeğiniz şanslı güçlü ve bilinçli bir annesi olacak yanında.hoşçakalın