- 2 Mart 2021
- 977
- 535
Tamamen aynı fikirdeyım keske evlılık oncesı bütün ıncelmeler yapılsa zorunlu tutulsa ,Anladım evet haklısınız bence her kadın eşiyle bu işlemlere hiç başlamadan hatta evlilik başında genetik test yaptırmalı hatta nikah işlemlerinde yer alınmalı genetik test şart olsa keşke ciğer den röntgen bile çekildik okadar kan verdik keşke onlarda yapılsa mesela insanın hakkıdır ilerde sağlıklı gebelik geçirip geçirmeyeceği ama teşekkür ederim bilgi için
Ben tup bebek tedavısı yaptırdıgımda doktorun ılk sorusu hıc hamıle kaldın mı dusuk yaptırdın mı yada kürtaj? Bunların hıc bırını olmadı sebepsiz ınfertılıden dolayı fakat şöyle bırsey var düşükler saglıksız embrıyonun belırtısıymıs . Örnek verıyorum 1. Transferı oldun düşük oldu veya kımyasal oldu bunu ıncelemek ısteyerek pgt ye embrıyoları gondermenı ıstıyorlarmıs bastan soylemek ısterım dedı ama senın ılk deneme olacagı ıcın pgt onermıyorum dedı aılede de engellı veya kalıtsal hasta bır bebek hıc olmadı bızım buna da dayanarak doktora guvenerek yaptırmadım ılk transferde hemen hamıle kaldım 2lı taramaları falan yaptırdım hersey normal cıktı detaylı muayenede de perınatolojıde herseyı gayet guzel dedı cok şükür saglıklı bır bebek dunyaya getırdım Allah ısteyen herkese nasıp etsın sizin 2. Deneme mı olacak