Saç Uzatma Yöntemleri Aredhel'in saç uzatma günlüğü (öneri alınır)

Aredhelar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2013
359
88
Merhaba herkese,

Kısaca bir özet geçmem gerekirse, şuan 22 yaşımdayım. 16 yaşıma kadar çok güzel saçlarım vardı. Orta kalınlıkta, düz, koyu renk. Sonra ben 16 yaşımda bir kilo verdim baya, onunla birlikte dökülme başladı ve yıllardır artarak,azalarak devam etti. Baya toparladı şuan saçım o zamanki haline göre ama hala tedbiri elden bırakmıyorum. Son iki yıldır kısa saça merak salıp kestirmiştim ensemde kısa öne doğru hafif uzun ama çenemi geçmeyecek şekildeydi, en son temmuzda.Arada iki kere daha ucundan aldırdım. Tam omzuma anca değecek şekildeler, iki kat var saçımda üstteki kat daha kısa tabi. Artık uzatmaya karar verdim.

Saçım kurudur bu arada, geçen sene 1 yıl roaccutane kullandım ama kuruluk baki kaldı. (iyi mi kötü mü bilemedim) Neyse efendim, ben de iki gündür birkaç forumda araştırdım, ettim. Öğrenciyim, çok vaktim de yok. Bir kaç küre karar verdim.

1- Dalin şampuana doğum kontrol hapı ve bemiksle bepanten. Yasmin kullanmayı düşündüm bunun için. Başka tavsiyesi olan var mı bu konuyla ilgili?

2- Zaten restorex kullanıyordum 3 haftadır falan, içine 20 damla Çam terebentin koyayım diyorum. Ne dersiniz?

İkisi ile yıkamaya karar verdim. Pazar akşamları da duştan önce Dax süreyim dedim ama saçımı biraz söndürüyor Dax sonraki günde. Onun yerine tavsiyesi olan varsa alabilirim. Şimdilik bunları düşündüm. Pazartesi başlıyorum. ^^

Akşam fotoğraf da atıcam, başlamadan önceki hal olarak

Eklentiler

• 12236712_163986290620571_233100068_o.jpg
    46,2 KB · Görüntüleme: 375
  • 12236905_163986270620573_1344151494_o.jpg
    45,5 KB · Görüntüleme: 358
Son düzenleme:
Oncelikle bu mesaketli yolda sana kolayliklar diliyorum.benim saclarimda ensemi kapatmaya bir parmak falan kaldi o kisalikta yani.kafami bu sac uzatma islerine takmis durumdayim. Artik yeni acilan her konuyu heycanla okuyorum.ben biotin takviyesi aliyorum bir bucuk aydir. Ise yaradi mi diye sorarsan 3-4 cm uzatti sanirim yalnis olcmediysem onun disinda su an bisey yapmiyorum. Ama senin ilk maddede yazdigin sampuana dogum kontrol hapi aklimi cok celiyor ancak buyuk bir risk oldugunu dusunuyorum :/

yeni konun hayırlı olsun öncelikle kuruluk bendede var kullanılan ürünler sadece anlık çözüm uzun vadede pek işe yaramıyo malesef onun dışında elseve saç güzeleştirici krem saçı çok güzel yumuşatıyo

Dalin şampuana doğum kontrol hapı koymayı düşündüm dedin bunu çok duydum denemek istedim ama bu doğum kontrol hapı nedir adı nasıl Alcam eczaneden verirler mi hiç bilgim yok bi ad falan yazarsan sevinirim çünkü bende dalin kullanıcam içine koymayı düşünüyorum ama bilemedim nasıl ne alacağımı ?

Merhaba ^^ ben de taktım valla kafayı bisüredir, birlikte uzatalım. Hangi biotini kullanıyorsun? Bir ayda 3-4 cm süper bence. Riskli tarafının sadece vücuda değerse tüylenme yapıcak olması olduğunu düşünüyorum, yine de kadın doğum uzmanına sorucam, buraya yazarım yine onu en geç salı günü. Ben normalde de kullanıyorum zaten qlairista ama oral yoldan pek de bi etkisi yok. Herkes şampuanla çok etkili olduğunu demiş

Merhaba ^^ Doğum kontrol hapı normalde gebelik oluşumunu önlemek için kullanılıyor öncelikli, ağızdan alınıyor. Yine de rahimle ilgili kistik durumlar, adet düzensizliği vb bir çok durumda da veriliyor. Ben de iki aydır ağızdan kullanıyorum. Şampuana katmak için çok pahalı bir şeye gerek yok. Benim ağızdan aldığımın adı qlairista ve ucuz bir hap değil, onu almayın. Yasmin veya diane35 gibi hapları kullanabilirsiniz. Ecz.ya nedeniyle açıklarsanız, belki biliyor bile olabilirler çünkü çok insan kullanıyormuş bu yöntemi

Evet malesef benim ilaçtan dolayı kurudu ama normale dönmedi, gerçi bu halini seviyorum. 2 günde bir yıkıyorum saçımı, eskiden aynı gün içinde yağlanırdı cidden çok kötüydü. Ben de watsonsdaki saç maskelerini çok seviyorum ^^

Teşekkür ederim bi sorayım eczanelere o zaman :)

Biotin olarak ben medobiohtin kullanıyorum.Daha ilk bir bucuk ayım.Bir ayda iyi bi uzama ama fotoğraflardan göz kararı ölçtüm ama yinede beni çok tatmin etmedi belki daha yolun başında olduğum içindir.Her canım sıkıldığında saçımı kestirmeseydim şu an bu uğraş içinde olmiycaktım.Napalım kadın psikolojisi işte

bu arada ben tüylü bir yapıya sahibim aynı zamanda epilasyona gidiyorum uzun süredir ve tüylenme gibi bir sorun yaşamadım.

bu zamanada kadar kullandığım yöntemleride söyliyim.
soğan kürü: düzenli olarak kullanamadım ama etkisi oldu bana göre.(şuan da üşengeçliğimden yapmıyorum )
dax super gro: ufak kutularından almıştım denemek için ama bende bir etkisi olmadı sanırım.
yağ karışımları : aktardan değişik bir markanın yağ karışımını aldım.o da etki etmedi bana sürüp yatıyodum sabah yıkıyodum ama saç diplerim fena halde acıtıyodu sanırım kendimi inandıramadım uzamasına o yüzden onu da bıraktım.
lavanta çayı: her akşam lavanta çayı içtim sanırım hem içerek hem de suyuyla saçı durulayarak bi uygulaması oluyomuş ben her zamanki gibi daha az uğraşlı olanı seçtim iki hafta her akşam çayını içtim çokta hoşuma gitti açıkçası ama uzadı mı saçım evet diyemem.ama fena halde mayıştırıyordu beni
durum bu kızlar sürekli bu forumu takip ediyorum bir çok yöntemi de burdan öğrendim eksik olmayın yeni üye oldum dayanamadım artık bende :) (çok oldu kusura bakmayın :) )

bu arada ben tüylü bir yapıya sahibim aynı zamanda epilasyona gidiyorum uzun süredir ve tüylenme gibi bir sorun yaşamadım.

Yok canım lafı mı olur Ben yurtta kalıyorum o yüzden çok uğraşamıyorum soğandır sinemakidir vb. İşte bu yazdıklarım hep etkili hem de kolay geldi okuduklarıma göre Bir de biotin alayım bari. Benim de normalde çoktu kılı tüyüm ama doğum kontrol hapı baya azalttı, istersen gitmediysen bi kadın doğuma da görün test fln için. belli olmuyor hiç

İkimiz de sıkılıp saç kestirme kurbanı olmuşuz demek ki Ben artık boyamaya başladım ama ön taraftan küçük bir tutamı açtırdım böyle saçlarımın altında kalan yerden, renkli boyuyorum değişik değişik

bende kestirmeden önce lorealin ombre setinden yapmıştım. Yapmaz olaydım saçımın uçlarını sertleştirdi.Zaten çok kuru ve gür saçlara sahibim daha da sertleştirdi saç uçlarım sürekli duştan sonra badem yağı kullandım fayda etmedi bende kestirdim işte. boyamak saça gerçekten çok zarar veriyor.uzatmaya kararlıysan bir süre uzak kal istersen boyalardan :)

Ya evet biliyorum zaten dibini booyamıyorum saçımın hepsi de değil sadece minicik bi kısmı ve su bazlı boyalar renkli boyalar. İçinde hiç kimyasal yok hatta oksidan bile kullanılmıyor boyarken sadece o açma işlemi biraz saçı inceltiyor, bende öyle oldu yani ama kırılmadı yanmadı iyi ki. gerisine hiç bir şey sürmüyorum, kına sürsem mi diye düşündüm ama vazgeçtim sonra uzatana kadar hiç bir şey yok. uzatınca da uuupuzun bir tutamı açık pembe yaptırıcam HAYALLER

oh miss güzel fikirler Bi uzasa da
Bir de şeyi merak ediyorum şampuanın içine bepanthen evigen falan karışıtırıp kullanınca nasıl sonuçlar oluyor işe yarıyor mu ? hani o da böyle uğraştırıcı bir yöntem değil ya o yüzden cezbetti beni

Aynen ya. Herkes işe yaradığını söylüyor yalnız, bir kişiden de aksini duymadım. Hem şampuana koyunca o ağır kokusu da olmaz, tek uygulamak çok kötü onları. o koku bir de rüzgarla buruna buruna geliyor ya

Bir de ne güzel senin saçlarn gürmüş. Benim baya toparladı dememe rağmen ön tarafta hafif bi seyreklik var, farklı şekillerde ayıramıyorum saçımı bu yüzden mesela. umarım onları da toparlıcam

ben evigen bemiks bepanthen ni hiç kullanmadım o yüzden kokularını bilmiyorum.Sadece bemiksin kötü koktuğunu okudum.onu koymamayı düşündüm bende uygularsam ki eğer ama diğerleri de kötü kokar mı bilemiyorum.

Ay aslında ben de tam bilmiyorum, hepsi birbirine karışıyor. Paartesi mühim bir sınavım var, vaktim olmaz gibi ama salı günü bütün malzemeleri alıp başlıyorum Sana derim kokularını

Bunlardan saçlarımın şuanki hali. Burda iki kat çok belirgin görünüyor. Saçımı toplamış ve örmüştüm o yüzden böyle dağınık ve dalgalı gibi ama normalde düz. Yine de toplayınca hemen toka izini alır

Eklentiler

• 12236712_163986290620571_233100068_o.jpg
    46,2 KB · Görüntüleme: 86
  • 12236905_163986270620573_1344151494_o.jpg
    45,5 KB · Görüntüleme: 90
bence gayet güzel duruyor saçların.Aradaki renkte çok güzel durmuş.Başarılı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…