Hastaların büyük bir çoğunluğu hasta olduğunu kabul etmez. İnsanlar kendilerine yakıştıramaz ya da bunu kabul etmekte zorlanır. Kanser hastalığında moral çok önemli bir etken iken bir çok insan hastalığından kaynaklı olan neşesini tamamen kaybeder ve tekrar kazanamaz. Her insan aynı şeye aynı tepkiler veremiyor. Korku , korkuyla baş etme yöntemleri farklıdır.söylediklerin hepsine katılıyorum canım.. katılmadığım tedaviye yanaşmamaları.. ve yanaşmadıkları için perişan duruma düşüyorlar.. eee ondan sonra basın acındırma politikası na başlıyor bizlerde ah öyleymiş vah öyleymiş hele hele öldüğü zaman.. ipin ucu öyle bir kopuyorki şaşıp kalıyorum..
akıl sağlığı yerinde olmayna birinin tedavi olmak isteyeceğini nasıl düşünürsünki. ona göre o son derece sağlıklı. şizofrenler genelde herkes kendine düşman,ve kötülüğünü istiyor diye düşünürler. bak ağabeyimin eski kızarkadaşı paranoid şizofrenmiş. bir ay çıktılar ve bir gün hepimiz otururken bunu anladık.size dedimm..evlaefe nin ne demek istediğini ben anladımda bi sizmi anlayamadınız..daaa sayfalar ca dalga geçilmiş kızla.. evet şizofren ..evet hasta ..ama annesi oğlunun tedaviye yanaşmadığını ve doktorları dinlemediğini söyledi ve ben bu konuda nasıl davranacağımı bilemiyorum dedi kadın. yoksa hastaneye gitti ve tedavi gördü ve çıkışı sağlandı..ama bir hastalıkta ki en güzel iyileşme insanın kendine inanmasıdır . yani tedaviyi kabul etmesidir..
töbe töbe valla oky istemsiz güldüm şu yazdıklarına .. uzylı filan deyince . ne diyeyim doğrudur vardır rabbim akıl sağlığından etmesin ..akıl sağlığı yerinde olmaya birinin tedavi olmak isteyeceğini nasıl düşünürsünki. ona göre o son derece sağlıklı. şizofrenler genelde herkes kendine düşman,ve kötülüğünü istiyor diye düşünürler. bak ağabeyimin eski kızarkadaşı paranoid şizofrenmiş. bir ay çıktılar ve bir gün hepimiz otururken bunu anladık.
oturuyoruz,kız dediki,..
ben uzaylılarla konuşuyorum. ağabeyim vardı. teyzemdeydik. öyle kaldık. nasıl dedik. dedi,hergün balkonuma gelirler. çok çirkindir bir tanesi. çokta yaşlı gibidir yüzü. bana bir şifre verdi. onu söylediğim an yanımdadır. uzaylıdır. birde abuk bir gezegen adı dedi.
ağabeyim akrabamız olan çok yanınmış bir psikiyatristi aradı onıunla bunu konuştu. vs. ayrıldılar tabii. yok öyle olurmu dediğimizde bize düşman oldu çünkü.
akıl sağlığı yerinde olmaya birinin tedavi olmak isteyeceğini nasıl düşünürsünki. ona göre o son derece sağlıklı. şizofrenler genelde herkes kendine düşman,ve kötülüğünü istiyor diye düşünürler. bak ağabeyimin eski kızarkadaşı paranoid şizofrenmiş. bir ay çıktılar ve bir gün hepimiz otururken bunu anladık.
oturuyoruz,kız dediki,
ben uzaylılarla konuşuyorum. ağabeyim vardı. teyzemdeydik. öyle kaldık. nasıl dedik. dedi,hergün balkonuma gelirler. çok çirkindir bir tanesi. çokta yaşlı gibidir yüzü. bana bir şifre verdi. onu söylediğim an yanımdadır. uzaylıdır. birde abuk bir gezegen adı dedi.
ağabeyim akrabamız olan çok yanınmış bir psikiyatristi aradı onıunla bunu konuştu. vs. ayrıldılar tabii. yok öyle olurmu dediğimizde bize düşman oldu çünkü.
Ay kizlarrr usenmeden sizofreni bilgilerini kopyala yapostir yapiyorsunuz zaten isteyen merak eden insan girip bakar kac sayfadir surekli birileri yukluyor bunlari bir kac sayfa oteyi gezmis olsaydiniz bilirsiniz
sen bizim şoku görseydin birde.. hatırlarım bunu dedi,ağabeyim bana biraz dışarda sigara içeceğim dedi,anladım yanına çağırdı. bahçede konuştuk. şoktaydı. kız olurmu dedikçe bize kızıyordu çünkü. teyzecim faltaşı gözlerle kıza bakıyordu. daha bir yığın şey anlattı. bunlar 2 ırk. biri çok güzel,sarışın uzun.biri çirkin yaşlı surat.. balkonunma gelir onlarda vs..töbe töbe valla oky istemsiz güldüm şu yazdıklarına .. uzylı filan deyince . ne diyeyim doğrudur vardır rabbim akıl sağlığından etmesin ..
Zaten hasta olan kişinin bunu kabullenmesi tedavinin ilk aşamasını oluşturur. Çoğu hasta kişi zaten ben hastayım demez.size dedimm..evlaefe nin ne demek istediğini ben anladımda bi sizmi anlayamadınız..daaa sayfalar ca dalga geçilmiş kızla.. evet şizofren ..evet hasta ..ama annesi oğlunun tedaviye yanaşmadığını ve doktorları dinlemediğini söyledi ve ben bu konuda nasıl davranacağımı bilemiyorum dedi kadın. yoksa hastaneye gitti ve tedavi gördü ve çıkışı sağlandı..ama bir hastalıkta ki en güzel iyileşme insanın kendine inanmasıdır . yani tedaviyi kabul etmesidir..
benim yazdıklarımı bilirsiniz çoğunuz. sizce ben psikiyatrik bir hastalığı olduğunu kabullenemeyecek biri miyim. 10 aydır OKB tedavisi görüyorum ama bu hastalıkla yaklaşık 2 yıldır uğraşıyorum. kabullenmem ve tedaviye başlamam 1 yılımı aldı.Zaten hasta olan kişinin bunu kabullenmesi tedavinin ilk aşamasını oluşturur. Çoğu hasta kişi zaten ben hastayım demez.
Bakırköy'de staj yaparken neler yaşadım gördüm anlatsam yok artık dersiniz.
benim yazdıklarımı bilirsiniz çoğunuz. sizce ben psikiyatrik bir hastalığı olduğunu kabullenemeyecek biri miyim. 10 aydır OKB tedavisi görüyorum ama bu hastalıkla yaklaşık 2 yıldır uğraşıyorum. kabullenmem ve tedaviye başlamam 1 yılımı aldı.
ben hep fizyolojik bir sorunum olduğumu, hatta kanser olduğumu düşündüm, defalarca farklı doktora gittim. gittiğim doktorlar psikolojik demesine rağmen ben ısrarla başka doktora gittim.
en sonunda mesane obsesyonum olduğu ortaya çıktı.
bu 1 yıl bana ders oldu, hastalığımı kabullendim ve 10 ayda inanılmaz hızlı bir aşama kaydettim, 2 ay sonra ilacımı dozunu azaltarak kesmeye başlayacak doktorum. ben OKB'yim, bir şizofreni sizler düşünün.
benim yazdıklarımı bilirsiniz çoğunuz. sizce ben psikiyatrik bir hastalığı olduğunu kabullenemeyecek biri miyim. 10 aydır OKB tedavisi görüyorum ama bu hastalıkla yaklaşık 2 yıldır uğraşıyorum. kabullenmem ve tedaviye başlamam 1 yılımı aldı.
ben hep fizyolojik bir sorunum olduğumu, hatta kanser olduğumu düşündüm, defalarca farklı doktora gittim. gittiğim doktorlar psikolojik demesine rağmen ben ısrarla başka doktora gittim.
en sonunda mesane obsesyonum olduğu ortaya çıktı.
bu 1 yıl bana ders oldu, hastalığımı kabullendim ve 10 ayda inanılmaz hızlı bir aşama kaydettim, 2 ay sonra ilacımı dozunu azaltarak kesmeye başlayacak doktorum. ben OKB'yim, bir şizofreni sizler düşünün.
gerçekten kabullenmek zor. özellikle de Şizofreni gibi insanın gerçeklik algısını tamamen değiştiren bir hastalıkta. o insanlar kendi gördüklerinin gerçek olduğuna inanırken, hayır değil nasıl desin ki.Elbette kisinin ruhsal rahatsizligini fark edip kabul etmesi kolay bir surec degil.canim ben 4 yıl psikoloji eğitimi almış 12 yıldır bu isi yapan bir insanım ve son 1 yıldır cocuklarimla ilgili ağır anksiyete yaşıyorum ve bu okb ye dönüşmek üzere iken kendim fark ettim.ve inan bir kaç ay yok ya olur mu dedim.
ay gerçek mi?Bu bana benziyor:)24 sene önce bende karaciğer kanseri olmuşdum da
O okypete , doğru diyorsun onlar kendilerini sağlıklı görüyorlar, bir alkolik, uyuşturucu bağımlısı nasıl durumunu kabul etmezse ki etmezler, psikolojik rahatsızlık yaşayanda kabul etmez.akıl sağlığı yerinde olmayna birinin tedavi olmak isteyeceğini nasıl düşünürsünki. ona göre o son derece sağlıklı. şizofrenler genelde herkes kendine düşman,ve kötülüğünü istiyor diye düşünürler. bak ağabeyimin eski kızarkadaşı paranoid şizofrenmiş. bir ay çıktılar ve bir gün hepimiz otururken bunu anladık.
oturuyoruz,kız dediki,
ağabeyim akrabamız olan çok tanınmış bir psikiyatristi aradı onıunla bunu konuştu. vs. ayrıldılar tabii. yok öyle olurmu dediğimizde bize düşman oldu çünkü.
Evet buyuk sikinti aile de uzaklasincaO okypete , doğru diyorsun onlar kendilerini sağlıklı görüyorlar, bir alkolik, uyuşturucu bağımlısı nasıl durumunu kabul etmezse ki etmezler, psikolojik rahatsızlık yaşayanda kabul etmez.
Benim uzaktan bir akrabam, Tövbe haşa Allah'la konuştuğunu, her gece Allah'ın geldiğini, Allah'ın Bismillah güzel bir kız olduğunu söylüyordu, annesi onun psikolojik sorunu olduğunu hiç düşünmedi ve konduramadı, sadece anne değil, teyzeleri vb onun rahatsız olduğunu düşünmediler, yıllardır annesiyle yaşadığı için anne epey yaşlı ve hastaydı, ister istemez abi de sürekli annenin başındaydı, sosyal hayat yok, hiçbirşey yok, bu sebeple akrabalarda sıkıntıdan olduğunu düşünüyorlardı, kimisi de çok zeki kültürlü bunalmıştır, bazen çok okuyanlarda böyle olabiliyor gibi bahaneler uydurdular kendilerince, ben anladım ama benim anlamam birşey ifade etmiyor ne yazık ki, annesi vefat ettiğinde teyzeleri, kuzenleri, hatta öz be öz abisini dahi istemedi cenazeye, ona göre herkes düşmandışimdi hepten yalnız kaldı, ki bu Bahsettiğim abi hemen hemen 60 yaşlarında ve uzun zamandır bu halde ama ne Teşhis ne tedavi hiçbiri olmadı.
Öyle kolay değil maalesef birine hastalığını kabul ettirip tedavi Olmasını sağlamak, hele de aile fertlerini de ikna edemezsen iş iyice sarpa sarıyor