- 12 Ağustos 2014
- 1.254
- 1.841
Ben yeni geldim ama yaa , gidim mi bende ? Kıyıda uslu uslu oynuyordumHerşey yalan, bir benim gerçek
Dağılın cımbızlarım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben yeni geldim ama yaa , gidim mi bende ? Kıyıda uslu uslu oynuyordumHerşey yalan, bir benim gerçek
Dağılın cımbızlarım
Ha psikologum şimdi bozuldu işte ühüüHerşey yalan, bir benim gerçek
Dağılın cımbızlarım
şizofreni yok, kadın cinayeti yok ne var lan, diyesim geldi yeminle.
he bak bilmiyordum onuyok o zaman kendiyle çelişirdi. Psikolojik hastalıklara inanmıyordu yanılmıyorsam...
Şizofren olmayan bir insan bile psikiyatrisiti kandırabilir . Nasıl mı olur bu ? ( Burdan uyuşturucu bağımlılarına destek olalım , yazmayım diyorum ama zorluyorlar işte ); Öz bakımı düşük bir şekilde psikiyatristin karşısına geçerek kendince ciddi bir ifade ile etrafta gördüğü yaratıklar ve kendine emir veren insanlardan bahsederse , ve bariz bir tik yaparsa doktorun fark edeceği bir şekilde muhtemelen seroquel , akineton gibi bir ilaç yazdırıp alabilir , bu da = şizofreni tanısıdır. Zaten ilacı alması gereken heyet raporunda şizofren tanısını görür.Yazılanları okudumda, aranızda bu kadar bilgili insan varken benim ahkam kesmem ayıp olur lakin 2 çift lafım var, söyleyeyim giderim tabii siz beni bu topiğe bir daha getirmemeye özen göstermelisiniz.
Evet vücut çok değişik bir makine, bu zamana kadar bilim adamları bile sırrına eremedi, bazı hastalıkları taklit etmek mümkün, hatta gebeliği dahi taklit edebilirsiniz, 9 ay regl görmezsiniz, mide bulantılarınız, baş dönmeleriniz olur, karnınız şişer, inanırsınız gebeliğinize.
Hiç anne olmamış, hamile kalmamış birinin göğüslerinden süt gelmesi de mümkün, yalancı gebeliğin tam tersi var olan gebeliğin vücut Tarafından saklanması da mümkün, ultrasonda dahi gözükmez, ta ki siz doğum Sancısı çekip gebelik sonlanana kadar.
Diyabet hastası da olursunuz, şekeriniz yükselir, şoka girersiniz, kalp hastası da olabilirsiniz, çarpıntılarınız, Fenalık hissi, nefes darlığı olur, vücut bu herşeyi taklit edebiliyor, doktorları da inandırırsınız belki ama şizofren gibi psikolojik bir hastalığı taklit edip toplumdan dışlanmayı, çoluk çocuk Tarafından alay edilip taşlanmayı, yaşıtlarınızca kovulup hor görülmeyi Göze alamazsınız taklitle.
Ben senelerce şizofren bir abiyle bitişik bir evde oturdum, babasının bile dalga geçtiği biriydi, bacak kadar çocuklar küfür edip taşlardı, o ne bir ünlü ne de hastalığıyla medyatik Olmayı Düşünen biriydi, eğer mevzu buysa.
Kendi halinde bir adamcağızdı, onun gibi çok şizofren hastası tanıdığımda oldu, tek bir vaka'dan yola çıkarak yazmıyorum bunu.
Onların aklı başında ve zekice söyledikleri hastalık gerçeklerini yok etmiyor ne yazık ki.
Benim yakınen şahit olduğum şizofren vakalarında evet sanrılar görüyorlardı, çoğunlukla yılan tasvir ediyorlar, bu rahatsızlığın genetik olduğunu ve rutin yaşamlarında tetikleyici faktörlerle ortaya çıktığı kanısındayım. Zira şizofren teşhisi konmuş 5 tanıdığımında aile geçmişinde bu hastalık mevcut ve 5'ide yaşadıkları bazı travmalar sonrası hastalığın belirtilerini göstermiş.Şizofren olmayan bir insan bile psikiyatrisiti kandırabilir . Nasıl mı olur bu ? ( Burdan uyuşturucu bağımlılarına destek olalım , yazmayım diyorum ama zorluyorlar işte ); Öz bakımı düşük bir şekilde psikiyatristin karşısına geçerek kendince ciddi bir ifade ile etrafta gördüğü yaratıklar ve kendine emir veren insanlardan bahsederse , ve bariz bir tik yaparsa doktorun fark edeceği bir şekilde muhtemelen seroquel , akineton gibi bir ilaç yazdırıp alabilir , bu da = şizofreni tanısıdır. Zaten ilacı alması gereken heyet raporunda şizofren tanısını görür.
Psikiyatristin bir insanı dinleme süresi ortalama 5 dakikadır. Bu ilaç yazması için yeterli bir süre !
Psikolog uzun vadeli görüşme yapacağı için kişiye rol yapma fırsatı vermez. Tanıyı koymaz ama tanı koyabilecek kadar bilgi sahibi olur , en fazla 2 seansta. Artı psikiyatride kullanılan toplamda 6 tane madde vardır. ( İlaç tedavisi için kullanılan) En son çıkan DSMV de 190 tane tanı vardır(Alt tanıları saymaz isek) .Yani psikiyatristin çok fazla tanı koymaya veya tedavi etmeye ihtiyacı yok , matematiksel olarak verdiği herhangi bir ilaç %60 oranda hastayı sakinleştirecek veya düşünmesini engelleyecektir.
Psikoloji ilerlememiş olsaydı eğer ; internet herkesin elinin altında , psikolojik sorunu olan insanların içine şeytan kaçmış, cadı bu .. vs diyerek nasıl işkenceler edildiğine bakabilirsiniz.
Canim cigerim annesini ben daha once dinledim kendini paraliyor o sagda solda yasamak istiyormusCanım bundan dolayı tepki çektin esasında, üzerine yazdıklarından ziyade. Ben de öğlen ilk okuduğumda inanamadım, hatta ben galiba bilmiyor hasta olduğunu diye düşündüm. Ciddi bir hastalıktan dolayı başa gelen bir durum için bu sözler ağır geldi sanki.
Pek tabi, herkesin aynı duygu ve hislerle olaylara yaklaşması mümkün değil.Canim cigerim annesini ben daha once dinledim kendini paraliyor o sagda solda yasamak istiyormus
Karsiliginda hep acima mesajlari acimak zorundamiyim mubarek gozunu seveyim polemik diyolar rica edicem bana polemik yazilacagina sayfa sayfa ilerleyen alayci tayfasina bakilsin.Emin ol sizofren hastasindan cok uzulecek sey var durumunda acinacak biseyde yok adam kendi halinde neyse ...memnun gozukuyor
Hayir yorumu nerelere tasidilar hastaligi hastaliktan kabul etmeneye coluga cocuga alay ediyorlar Mune abla bide bana yaziyorsun abla polemik diye tamamen bana yonelik satasmalar var kimseyle polemige girdigim yok masallah bana saydiran dalga gecen gecene bravo insanlarla ne kadar alay etme meraklisi dolu bir topik burasiPek tabi, herkesin aynı duygu ve hislerle olaylara yaklaşması mümkün değil.
evlaefe,Hayir yorumu nerelere tasidilar hastaligi hastaliktan kabul etmeneye coluga cocuga alay ediyorlar Mune abla bide bana yaziyorsun abla polemik diye tamamen bana yonelik satasmalar var kimseyle polemige girdigim yok masallah bana saydiran dalga gecen gecene bravo insanlarla ne kadar alay etme meraklisi dolu bir topik burasi
Abla gecen sayfada bana dedinya onun icin yazdim .Ben tartisma disiyim ama beni tartisma konusu yapip devam ediyorlar.Yazdigindada biter umarim.Sahur yaklasiyor ben kacarevlaefe,
genele yazıldı uyarı.
Ama hala aynı noktadayız...
Bipolar bozukluğum olduğunu çekilen eeg ve mrlardan sonra öğrendik. Tam olarak beynimde duygularımı etkileyen bölümde kist varmış. Baskı yapıyormuş. Beyin kimyasallarını bozuyor ayrıca. Şizofreni de kimyasalların bozulmasıyla ilgili.
Hehe kandırdılar mervecik. Kendine iyi bak.Doktorların seni kandırmış olması ihtimali de yok degil hani. Hatta ben pek zannetmiyorum öyle bir şekilde tanı konulabilecegine ya neyse... Şu anda psikiyatrlara hiç güvenmem. İnsanları kobay olarak kullandıklarını düşünüyorum üstüne de para kaynagı olarak... Belki uzun yıllar sonra güvenilir hale gelebilirler, şu anda kendimi teslim etmem, laflarını da ciddiye almam. Ivır zıvır uyuşturucuları da ilaç diye vücuduma sokmam. Nöroloji yeterince gelişsin de o zaman ciddiye alırım... Psikologları ise hiçbir zaman ciddiye almam.
Yoksa insan zihninde oluşan garip garip hallerin kimyasal oldugunu biliyorum. Sonuçta ben insanın ruhu falan olduguna inanan biri degilim.
evla sende hala niye yazıyorsun bi dur yavrum :) boş versene herkesin fikri kendineAy kizlarrr usenmeden sizofreni bilgilerini kopyala yapostir yapiyorsunuz zaten isteyen merak eden insan girip bakar kac sayfadir surekli birileri yukluyor bunlari bir kac sayfa oteyi gezmis olsaydiniz bilirsiniz
Kizzz yok ona lafim var tabikievla sende hala niye yazıyorsun bi dur yavrum :) boş versene herkesin fikri kendine
şizofreni diye bir şey var tabiki
bu bilime hakaret olur :)