Arastirma gorevlisi olmak için okulu 4 yılda mi bitirmek gerekir?

heimish

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2015
2.107
1.304
Bilgisi olan var mı? Sanirim böyle bir şey yok hiç bir yerde yazmıyor bende olabildince 4 yılda bitirmeye çalışıcam.

Not ortalamanız önemli. Ales puanınız 70, yabancı dil 50 üstü olmalı

Kaç yılda bitirdiğinizin önemi yok. :) İlk aşamada ALES ve yabancı dil, ikinci aşamada ise ALES, yabancı dil, not ortalaması ve yapılan sınavdan aldığınız puan önemli. Bunlara belli ağırlıklar verilerek puanınız belirleniyor.

Kaç yılda bitirdiğinizin önemi yok. :) İlk aşamada ALES ve yabancı dil, ikinci aşamada ise ALES, yabancı dil, not ortalaması ve yapılan sınavdan aldığınız puan önemli. Bunlara belli ağırlıklar verilerek puanınız belirleniyor.
Çok teşekkürler :KK70: sanırım Uzamaz ama bazı dersleri iki kere alıp yukseltmeyi düşünüyorum. Çünkü özellikle fizik turevi dersler ilkinde olmuyor :)) bir çare bulmam lazım.

Çok teşekkürler :KK70: sanırım Uzamaz ama bazı dersleri iki kere alıp yukseltmeyi düşünüyorum. Çünkü özellikle fizik turevi dersler ilkinde olmuyor :)) bir çare bulmam lazım.

Bence lisans hayatınızın tadını çıkarın. :) Süreyi çok kafanıza takmayın, ortalamayı iyi tutun.

Pek çok kişi fizik derslerini birkaç kez almıştır eminim. (Ben dahil :) )

Bir de okul 2.cisi de araştırma görevlisi olmak istiyor.o yüzden de stressliyim :) yani o girerse ben naparim. Bjr de mesela çok istek oluyor mu bilmiyorum. Çünkü 2-3 yılda tek ya da 2 kişi alınıyor ve 400 kişinin mezun olduğunu dusunursek

Bence lisans hayatınızın tadını çıkarın. :) Süreyi çok kafanıza takmayın, ortalamayı iyi tutun.

Pek çok kişi fizik derslerini birkaç kez almıştır eminim. (Ben dahil :) )
Sizin bölüm ne :)) araştırma gorevlisisinjz sanırım. Çok çok sevindim suan yani böyle demenize lisansin keyfini çıkar vs :)) insAllah olabilırim.bir de okul 2 cisi falan yakın arkim tabi çok da yakın değil ama bölümde az kız olunca ister istemez yakınız. Neyse işte sabahliyor acayip ders çalışıyor. Ben bir şey sorsam bilmiyorum diyor.hani genelde başarılı olanlar grupta calisanlar. Böyle tek olunca çift dikis farz oluyor :))

Arastirma gorevlisi olmak icin oncelikle saglam bir referansiniz olmasi gerekir. Ben referans diyeyim siz anlayin.
Evet malesef duydum onu.ama yok referansim. Ve sanırım çok istek olursa o geçerli olur ama bizim bölümde makine mühendisliği okuyorum akademisyen olmak isteyen vardır tabi ama bir isletmedeki gibi cok fazla isteyen yoktur.o yuzden torpil olmaz gibi dusunuyorum.gerçi kimseden de emin olunmaz :/

biz fizik hocasından okul uzamasın diye not dilenirken birşey olmaz ben okulu 6 yılda bitirdim prof. oldum, takmayın böyle şeyleri demişti. araştırma görevlisiyle aynı durum mu bilmiyorum ama paylaşayım dedim.

biz fizik hocasından okul uzamasın diye not dilenirken birşey olmaz ben okulu 6 yılda bitirdim prof. oldum, takmayın böyle şeyleri demişti. araştırma görevlisiyle aynı durum mu bilmiyorum ama paylaşayım dedim.
Evet evet aynı durum.yani önce aras.gorevlisi sonra yardimci docent,docent diye profesör oluyorlar.yaa çok teşekkürler bölümünuz neydi?

Okulu kaç yılda bitirdiğinizin önemi yoktur Ales+ yds puanınız ile sıralama yapılır. Örneğin ilk ona giren kişiler bilim sinavina ve mülakata çağrilir. Bu sayi bazen ilk üç bile olabilir. Sonuç olarak yds+ales+bilim sinavı toplamında alınırsınız. Yalnız akademik camia göründüğü gibi değildir. Çoğu kadro alınacak isim belli olunca açılır ve birçok aşama göstermeliktir. Başarılar.

Okulu kaç yılda bitirdiğinizin önemi yoktur Ales+ yds puanınız ile sıralama yapılır. Örneğin ilk ona giren kişiler bilim sinavina ve mülakata çağrilir. Bu sayi bazen ilk üç bile olabilir. Sonuç olarak yds+ales+bilim sinavı toplamında alınırsınız. Yalnız akademik camia göründüğü gibi değildir. Çoğu kadro alınacak isim belli olunca açılır ve birçok aşama göstermeliktir. Başarılar.
Yani ancak hocayla aram iyi olursa mi araştırma görevlisi olarak alınırim yani ben adam gibi yds ales yapıp iyi derece yaptigimda yine de o açılan kadrodaki isim belli ve ben dahil hepsi bjr oyun mu

Yani ancak hocayla aram iyi olursa mi araştırma görevlisi olarak alınırim yani ben adam gibi yds ales yapıp iyi derece yaptigimda yine de o açılan kadrodaki isim belli ve ben dahil hepsi bjr oyun mu
Ne yazık ki genellikle bu şekilde. Ben bilim sınavına kendi ögrencisi ilk otuza giremediği için 90 kişinin boş yere gelmesini sağlayan hocalar gördüm. Birçok kişi de farklı şehirlerden gelmişti. Tabi bu yüksek lisans kontenjanıydı. Araştırma görevlisi kadrosunda daha acımasızlar.

Biz mezun olduğumuzda 3 arkadaş araştırma görevlisi olmak istiyorlardı.. yüksek lisansa 3 kişi alınacaktı.. başka okuldan ve farklı bölümden gelen 2 kişi alınınca 1 arkadaş girebildi o yıl..

O kisim biraz şans işi.. siz tüm puanlarınızi yüksek tutun gno Ales dil vs hocalariniz ve bölüm başkanınız ile iyi ilişkileriniz olsun ve bu isteğinizden hocaların haberi olsun ki destek görün.. mülakatta zaten istemediklerine sıfır verip eliyorlar.. istedikleri kişiye 100..

Ne yazık ki genellikle bu şekilde. Ben bilim sınavına kendi ögrencisi ilk otuza giremediği için 90 kişinin boş yere gelmesini sağlayan hocalar gördüm. Birçok kişi de farklı şehirlerden gelmişti. Tabi bu yüksek lisans kontenjanıydı. Araştırma görevlisi kadrosunda daha acımasızlar.

Aynen katiliyorum.
Yuksek lisans bilim sinavindan sonra mulakatta ayni magduriyeti ben de yasadim iki defa ust uste.

X