Arastirma gorevlisi olmak için okulu 4 yılda mi bitirmek gerekir?

Demin sansima spor salonunda bir kızla tanıştım .makine okumuş o da .hocana sor belki onermezler kaç kurtar kendini derler dedi.yani istek olmayadabilir dediginiz gibi.ama bir yandan da ne biliyim mesela işletme de öyle bir durum olur ama muhendislikte ortalamasi düşük birinin olacağı çok mantıklı gelmiyor.yani sırf torpille. Tabi oladabilir sanırım kendimi rahatlatmak istiyorum biraz :KK43:
Adaletli olarak giren cok az kisi var akademide yasa ve gor diyorum :)

Ayrıca kızın söylediğine göre 3 üstü ortalamada hocalar sana araştırma gorevliligi teklif ediyormuş. Bu ne derece dogrudur

Adaletli olarak giren cok az kisi var akademide yasa ve gor diyorum :)

+1

İyi üniversiteler dışındakilerde özellikle. Araştırma görevliliğinde bir derece, herkesten aynı şeyler istendiğinden gerçekten iyi bir ales ve yds puanını kolay kolay hak etmeyen biri geçemez. (Tek kadro için 10 kişinin sınava alınması da sınav puanları düşük olup da kadroya alınmak istenilen adaylar için mi diye düşündürmüyor değil.) Özellikle yardımcı doçent ve üstü öğretim üyesi kadrolarında bu durumu özellikle görebilirsiniz. Sadece isim yazmıyor çoğunda, çalışma alanları ve mezun olunan alan o kadar spesifik belirtiliyor ki, zaten tek kişi başvurabiliyor.

+1

İyi üniversiteler dışındakilerde özellikle. Araştırma görevliliğinde bir derece, herkesten aynı şeyler istendiğinden gerçekten iyi bir ales ve yds puanını kolay kolay hak etmeyen biri geçemez. (Tek kadro için 10 kişinin sınava alınması da sınav puanları düşük olup da kadroya alınmak istenilen adaylar için mi diye düşündürmüyor değil.) Özellikle yardımcı doçent ve üstü öğretim üyesi kadrolarında bu durumu özellikle görebilirsiniz. Sadece isim yazmıyor çoğunda, çalışma alanları ve mezun olunan alan o kadar spesifik belirtiliyor ki, zaten tek kişi başvurabiliyor.
Ne diyim ki ya :/ Hakkımızda hayırlısı.

Bayanlar yeni bir şey duydum bilgisi olan var mı? Öğrenci asistanligi diye.okurken belli işler yapıp 200 lira gibi bir maaş aliniyormjs ama hiç duymamistim çok şaşırdım.

Bayanlar yeni bir şey duydum bilgisi olan var mı? Öğrenci asistanligi diye.okurken belli işler yapıp 200 lira gibi bir maaş aliniyormjs ama hiç duymamistim çok şaşırdım.
Her üniversitede olmuyor. . Haftada en fazla 15 saat calışıyorsun. Gönüllü kölelik gibi birsey. Ganonun en az 3.00 olması gerekiyor. Ama akademik bir kariyer istiyorsan CV'nde çok güzel görünür. Ben okuduğum üniversitede olsa kesin başvururdum

Her üniversitede olmuyor. . Haftada en fazla 15 saat calışıyorsun. Gönüllü kölelik gibi birsey. Ganonun en az 3.00 olması gerekiyor. Ama akademik bir kariyer istiyorsan CV'nde çok güzel görünür. Ben okuduğum üniversitede olsa kesin başvururdum
Hangi üniversitelerde var nasıl nerden ogrenebilirim.pek bilgi bulamadim

Hangi üniversitelerde var nasıl nerden ogrenebilirim.pek bilgi bulamadim
Sadece okuduğun üniversitede başvurabilirsin diye biliyorum ve sene başında belli oluyor. Üniversite internet sitesinde yayınlar. Konya selçuk da vardı mesela. Ama başka hangi üniversitelerde var bilmiyorum

X