Nişan Arap gelini olacağım, kafamda deli sorular

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

voda90

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Mart 2013
773
1.087
113
Merhabalar;

Konuya hemen girmek istiyorum. Sözlüm arap ve araplarla bazı adetlerimiz benzemesine rağmen çoğu şey farklı. Ve ben bilmiyorum, çünkü sözlüm bu konular hakkında pek konuşmuyor. Kayın validemlede dil problemi yüzünden çok iletişim kuramıyoruz. Ve ben bu durumdan çok sıkılıyorum. Kendi başıma hayaller kuruyorum. Neler olacağını nişanda neler yapılacağını kestiremiyorum. Bu çok içime oturuyor.

Aranızda arap gelini, yakını veya adetleriyle ilgili bilgi sahibi olan varsa paylaşabilir mi lütfeeeeeen, lütfen.

Annem zamanında zorlanacağımı söylemişti ama o zaman bunu kestiremedim. Kendimi dışlanmış hissediyorum

canım bende kürt geliniyim dilleri farklı çok zorlanıorum hiçbi şekilde hiçbişimiz uyuşmuor 10 aydır evliyim çok pişmanım farklı kültürler insanı yoruyor heleki bir araya geldiğimizde belki benim hakkımda neler konuşuyolar allah bilir bence eğer vazgeçecek gücün varsa hiç durma ilerde üzülmekten şimdi üzülmek daha ii üstelik bu araplardada kürtlerdede boşanmak falan yok ömür boyu çekeceksin ben düştüm sen düşme allah yardımcın olsun

Ayyy kendimi düşündüm, ben de şimdi kısmen yaşıyorum bunları. Bir süre sonra dili öğrenmiş olurum ama o zamana kadar çok yıpranabilirimde. Tek bir şey şu anda beni tutan şey, seviyorum. Sevince insan katlanabiliyor ama umarım sevgimi yitirtmez sözlüm

benm de kuzenm kürtle evlendi ,teyzemler vermeynce kaçarm dedi ailesi dayanamadı verdi ... şimdi bin pişman... keşke annem ıstediği ile evlenseydmde yakınnda olsaydm diyo .... çok baskınlar. ve boşanmada yok dediği gibi..
bence de iyi düşün... şimdiye değil gelecege bak ..

Uzağa gitmeyeceğim neyseki, yine türkiyede ikamet ediyor olacağız. Şu an için problemim dil ve onların geleneklerini bilmemem. zamanla biraz daha belli olur aslında

üzgünüm ama bunu evlendiğinde anlıcaksın şuan sana ne desem boş sevgi bitmio ama yetmio bu yaşadıklarına sevgin sana yetmicek tükeneceksin çok çekeceksin şimdi benim yaşadığım gibi ne diyebilirimki dilerim gönlünce olur

aynen bende o durumdayım boşanmak istiyorum oda yok çıldırcak gibi oluyorum bazen bende sevdim halada seviyorum ama sevgi yetmio az gelio arkadaşta bunları anlıcak ama yaşanacak yaşanıo işte

karar senn tabiki ama annen baban senn en iyi olmanı ister .. o yuzden onlarıda dinle ve aileni ezdirme... sevgi aşk bir yere kadar saygı bittimi her şey biter ... onlarda geline pek saygı duymaz... umarm hayrlısı olur..

Bizim burada araplar cok dilleri karmasik degil ben Turkum,Arap arkadaslarimdan kotu sozlu kelimeleri ogrendim cunku kufur falan edildiginde karsi koymak icin sende ogrenirsin bunlari.Yemekleri cok guzel :) Ben pek anlasamam fena oluyorlar ama insallah iyi anlasirsin benim babamgilin koyude farkli bir lehce konusuyor babam Turk ama annemde 24 yillik gelinleri ilk gittiginde cok cekinirmis her lafi ustune alinirmis yani aralarinda kendi dilleriyle konustuklarinda benim hakkinda konusuyorlar diye dusunurmus annemde suan biraz ogrendi pisman degil farkli bir kultur ama olsun bende köyluyum babanda koylu farkli yemekler dil ogrendim diyor annem koye gitmek bile istemezmis ama simdi cok iyi halam,yengem aralarindan su sizmaz ve yabanci diye el ustunde tutarlar annemi yabancilik cekmesin diye :)

Farklı kültürlerin kaynaşması gerçekten zor bir şey, iyi düşünmeni tavsiye ederim sevgi çok önemli tamam, ama sevgi herşeyi çözmeyince başını alıp gidesin geliyor, çünkü sevgin halledemiyor hiç birşeyi. İyi düşün, sevgilinin hareketlerini, ailesinin hareketlerini, birbirileriyle olan ilişkilerini iyi değerlendir.

Canım onlar bizim adetlerimize uyum sağlayacak .. onlar ogrenmeye çalışacak. .. kız almak kolay mı ?

Sıkma canını hersey olur

Sevgiler

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Çok teşekkür ederim yorumunuz beni bir nebzede olsa rahatlattı.

Teşekkür tekrar & sevgiler

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Evlendiniz mi acaba Nereliydi eşiniz/nişanlınız?
Ya duzun hazırlıkları söz nişan derken çok aksatmisim buraları. Eşim Lübnanli, şimdi diyorum ki iyi ki evlenmişim. Dil birliği değil gönül birligiymis önemli olan. Rabbim herkese mutlu bir evlilik hayatı nasib etsin

Bizde nişan istiyoruz ama sizinle aynı korkuları yasıyorum Suriyeli benimde erkek arkadaşım. Nişanı nasıl yaptınız mesela?

Bizde nişan istiyoruz ama sizinle aynı korkuları yasıyorum Suriyeli benimde erkek arkadaşım. Nişanı nasıl yaptınız mesela?
Nişanı bizim adetlerimize göre yaptık. Bizde nişanı kız tarafı yapar. Suriyelilerle pek benzemeyebilir adetlerimiz. Ama genellikle onlarda erkek tarafı nişanı kınayı her şeyi kendileri yapar. Hayırlı olsun umarım sende çok mutlu olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…