• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aranızda muhasebe okuyan varmı?

hlya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2007
15
0
86
35
İzmir
yaa kızlar ben üniversitede muhasebe bölümünü kazandım ama hakkında pek bişey bilmiyorum :çok üzgünüm:ilerde beni neler bekler okursam muhasebeciler yazabilirmiii

ben meslek yüksek okulu muhasebe mezunuyum

muhasebe;hukuk ağırlıklıdır ve işletme gibi bölümlerin görmediği
her türlü muhasebe derslerini görürsün
sürekli sayısal monografi soruları ve kayıtlarını çözersin...
bilanço ve mizan çıkarırsın...
bilgisayarlı muhasebede eta logo gibi programlarda
fatura ve envanter kayıtları ve bilançoda borç alacak tutarlarını kapatmak için uğraşırsın...ve hocalar bunları diskete kaydettirp senden isterler çünkü uygulamadır ve kredisi yüksektir....bilanço yorumlama eğitimi alırsın...finansal ve ticaret matematiği dersleri görürsün bundan ayrı muhasebe denetimi dersi ile muhasebe bilimini çok iyi bir şekilde öğrenirsin...

genel hukuk,borçlar hukuku,ticaret hukuku,iş hukuku,vergi hukuku gibi dersleri görürsün...
ve bolca ekonomi dersi alırsın...
ve senden 1 senede 2 tane tez isterler...
güzel bir bölümdür ama bol sayısal ve yorum ağırlıklıdır
sizde olurmu bilmiyorum ama biz her hafta ekonomi hocamızla sınıfta ekonomi ile tartışma yapardık görüş bildiri ve gazete ve kaynaklarla gündem yorumları yapardık...
Muhasebe bir bilimdir...ve gerçekten muhasebe bölümü muhasebeyi en ince ayrıntısına kadar gösteren ve öğreten bir bölümdür...

canım ben ticaret lisesi mezunuyum muhasebe bölümü okul biteli 10 yıl oluyo bi anda yazıyı okurken okul yıllarım aklıma geldi hele muhasebe dersi kareli harita metod defter elinde cetvel yaz çiz,
bi de hiç unutamadığım alan hesap borçlu veren hesap alacaklı ..

yaa kızlar ben üniversitede muhasebe bölümünü kazandım ama hakkında pek bişey bilmiyorum :çok üzgünüm:ilerde beni neler bekler okursam muhasebeciler yazabilirmiii

mrb canım ben de muhasebe mezunuyum.diğer arkadaşın yazdığı dersleri görürsün.sıkı bi şekilde çalışırsan ve muhasebeye de biraz ilgin olursa 2 yılda bitirirsin okulu.ama açıkçası ben düz lise mezunu olark okudum o bölümü.biraz zorlandım ama yine de toparladım.ama okul bitince genel anlamda iş başvurularında karşına hep şu sorun çıkıyor:muhasebeyi pratik uygulama becerisi istiyorlar.çünkü okulda sana teorik bilgiler veriliyor,yani uygulama dersleri de var ama yetersiz gelebiliyor.ve bu iş verenleri pek tatmin etmiyor doğrusu.yani muhasebe oku ama bence öğrendiğin herşeyi pratik olarakta uygulamaya çalış derim.uygulama olmayınca zamanla bilgileri de untmaya başlıyorsun.bu arada kazandığın üniversite hangisi,bu da önemli eğitim bakımından.

bu arada
arkadaşın dediği gibi düzlise isen mantığı kavraman biraz zaman alabilir...
bu bölümü 2 yılda bitiren kişi azdır diyebilirim
en azından yarım dönem uzatan oluyordu...
ben kütahyanın bir ilçesinde okudum
eğer benim gibi düz lise birde ssyal bilimler yani sözel çıkışlıysan çok çalış canım
ben 2 yılda bitirdim ama çok çalıştım...çoğu arkadaşım şuan 4. yılları oldu bitirmeye çalışanlar var...
ama çalışınca ve isteğince oluyor canım...

bu bölümde fazla çalışmazsan ve mantığı kavramazsan geçmen zor.

ben manisa celal bayarı kazandm düz lise çıkışllı eşit ağırlık mezunuyum ya zorlancam galiba anlattıklarınıza göre yani bu bi gerçek:S

Son düzenleme:
çalişirsan bir şey yok şimdiden hesap planini ezberle zaten okulda öğretilenle işte yaptiklarin çok farkli birbirinden.

bende iktisat mezunuyum
muhasebe çok zevklidir aslında
öğrendilçe daha çok seveceksin merak etme

kendini geliştirirsen çok iyi yerlerde çalışabilirsin yoksa hiç bişi bekleme.sana tavsiyem iyi derecede ingilizce öğren ve staj yapabileceğin bir yer bul.ama öyle 2-3 ayda bırakma elinden geldiğince devam et

bizim okulda bizden önce mezun olanların çoğu mali müşavir ya da serbest muhasebeci olmuş hocalarımız anlatıyorlardı...
muhasebe bölümünde dersler o kadar kapsamlı ki
eğer bilgilerini iyi kullanabilirsen
mali müşavir olabilirsin
çünkü sınavda çıkan tüm sorular 2 yıllık eğitim alırken hocalarının sınavlarda sana sordukları sorular...
kendi işinin efendisi olursun...
üstüne 2 yıllık tamamla 2 yıl staj yap mali müşavir ol...
yada 2 yıllık bitir 4 yıl staj yap çalış bu zamandada serbst muhasebeci sınavlarına gir
kendi büronu aç...
imkanlar çok fazla bu bölümde canım...
ben mali müşavirliği düşünüyorum...yoksa yüksek lisans yapıp dil bilenler bile bu ülkede işsiz sen kendi işini kur daha rahat et... 2 yıllık bitirip açıktan 2 yıl daha tamamlayıp mali müşavirlik ya da serbest muhasebeci olanlar hallerinden çok memnun...

hmm evet olblr ztn dikey geçiş falan istiyorum 4 senelik becerebilirsem okucam yani başka çarem yk gerçe ama:D

mrb arkadaşlar ben düz lise mezunuyum diplomamı değiştirip muhasebe okumak istiyorum çünkü muhaseveyi çok seviyorum fakat diplomamı değiştirmemde zorluk çıkartıyorlar yok 4 yıl oku yok 15 kişi bul milli eğitime dilekçe yaz gibi kayseride muhasebeci yanında çalişsam birde açik öğretimden muhasebe okusam da ilerde mm olabilirim demi ama ticaret lisesi mezunu olmadığım için beni hiç bi muhasebeci işe almıyor napacam bana yardımcı olurmusunuz

mrb arkadaşlar ben düz lise mezunuyum diplomamı değiştirip muhasebe okumak istiyorum çünkü muhaseveyi çok seviyorum fakat diplomamı değiştirmemde zorluk çıkartıyorlar yok 4 yıl oku yok 15 kişi bul milli eğitime dilekçe yaz gibi kayseride muhasebeci yanında çalişsam birde açik öğretimden muhasebe okusam da ilerde mm olabilirim demi ama ticaret lisesi mezunu olmadığım için beni hiç bi muhasebeci işe almıyor napacam bana yardımcı olurmusunuz

bende düz lise sözel öğrencisiydim
2 yıllık MYO kütahyada muhasebe kazandım ve çok şükür bitirdim
şimdi 4.sınıf işletme okuyorum
öss sınavına gir muhasebe oku derim
yanlız muhasebenin puanlarında son birkaç yıldır acayip artış oldu
ticaret liselileri kolay giriyor
ama biz ticaret lisesi okumayanlar
çok fazla soru yapmaları gerekiyor...
inşalallh sende muhasebe okursun....
bizim üniversitede bir söz vardı
muhasebe okumak ayrıcalıktır:nazar:

bende açıköğretim 3 sınıf işletme bolumu okuyorum ama bı sırkette genel muhasebede calısıyorum

ben kayseride yaşiyorum ve 3 senedir öss ye giriyorum puanında myo yetiyor fakat kayseri sadece ticaret lisesi mezunu alıyor şehir dişinda okumama da ailem izin vermiyor:( aklıma gelen tek bi yöntem kalıyo açiktan okumak fakat muhasebeci yanında hem staj yapmak hemde çalişmak istiyorum ticaret lisesi mezunu olmadığım için işe alınmıyorum :( açıktan okuyup da muhasebede çalişamamak da kötü oluyor

ben kayseride yaşiyorum 3 yıldır öss ye giriyorum puanım myo yetiyor fakat kayseri ticaret lisesi mezunu alıyor bende muhasebeci yanında hem staj yapmak hem de çalişmak istiyorum ticaret lisesi mezunu olmdığım için işe alinmiyorum şuanda da aof okuyorum fakat konular bana çok ağir geliyor

bende muhasebe ve vergi uygulamları kazandım çukurova kozan myo da. yalnız korkuyorum çünkü matematikle aram iyi değildir lisedeyken hiç yapamazdım .. sizce becerebilirmiyim bu işi çalışırsam yaparım gibime geliyo integral trigonometri vb. saçma konular yok demi bu muhasebede sadece alacaklı verecekli borç topla çıkar vb . demi _? yardım edin ya beceremezsem çok üzlürüm

Back