• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aranızda kullanan var mı?

Vazelin kasindiriyorsa baska birsey dene. Dogal yaglari dene badem yağı onermisti benim dr um. Ben bebe yagi kullanmistim. Biraz da genetik birsey tedbir al tabiiki ama aileende yoksa sen hicbirsey kullanmasa da catlamiyor.

Vazelin kaşındırmayan tek şey :)ama o da zararlıymış.
Zeytinyağı hindistan cevizi yağı kaşındırıyor.
Annemde hiç olmadı bitane bile çatlak yok kadında :)

Vazelin kaşındırmayan tek şey :)ama o da zararlıymış.
Zeytinyağı hindistan cevizi yağı kaşındırıyor.
Annemde hiç olmadı bitane bile çatlak yok kadında :)

Benim annemde de hic yok pamuk gibi. Bende de olmadi. Bence sende de olmayabilir. Yine de kullan birseyler. Bana babannem zeytinyagi demisti :-)

Benim annemde de hic yok pamuk gibi. Bende de olmadi. Bence sende de olmayabilir. Yine de kullan birseyler. Bana babannem zeytinyagi demisti :-)

Zeytinyağı kullanıyorum evet. O da kokuyor ya :skandal:
Resmen zeytinyağı kokuyorum buram buram :KK70:

Catlaklari önleyemezsin. Ister en pahali yagi al, fayda etmez. Catlaklarin olup olmamasi tamamen kendi vücüdüna, cildine bagli.

Kasinti icin doktorun ile yada dermatolog ile bir göruüs derim. Ancak vaselin kullanmazdim yerinde olsam.

Catlaklari önleyemezsin. Ister en pahali yagi al, fayda etmez. Catlaklarin olup olmamasi tamamen kendi vücüdüna, cildine bagli.

Kasinti icin doktorun ile yada dermatolog ile bir göruüs derim. Ancak vaselin kullanmazdim yerinde olsam.

Çatlak olacaksa her türlü olur zaten. Ama önlem de almak lazım sonuçta :)
Doktorum da bio oil verdi işte. Kullandım yeni bitti bende doğal şehler kullanıyorum. Vazelin de sözde doğal nemlendirici ama zararlıymış. Şimdiye kadar kullandım çünkü bilmiyordum zararlı olduğunu..
zeytin yağına devam ederim artık..

Canım vazelinin faydası var ama zararı da var. Petrolün damıtılmasından üretiliyor. Vazelinin likit hali de parafin olarak geçer zaten kullandığımız kremlerin çoğunda ve bebe yağlarında da bu var. Fazla kullanılması karaciğeri yorar diye biliyorum. Özellikle hamileyken kullanma bence. Genetikçi tavsiyesi Hoppa

Canım vazelinin faydası var ama zararı da var. Petrolün damıtılmasından üretiliyor. Vazelinin likit hali de parafin olarak geçer zaten kullandığımız kremlerin çoğunda ve bebe yağlarında da bu var. Fazla kullanılması karaciğeri yorar diye biliyorum. Özellikle hamileyken kullanma bence. Genetikçi tavsiyesi Hoppa

Daha kullanmam zaten.. bilmiyordum ben bunu vazelin doğal nemlendirici diye biliyordum halbuki..

Çatlak olacaksa her türlü olur zaten. Ama önlem de almak lazım sonuçta :)
Doktorum da bio oil verdi işte. Kullandım yeni bitti bende doğal şehler kullanıyorum. Vazelin de sözde doğal nemlendirici ama zararlıymış. Şimdiye kadar kullandım çünkü bilmiyordum zararlı olduğunu..
zeytin yağına devam ederim artık..

Iste yanilmiyorsam bilimsel olarak kanitlanmisti, catlaklara karsi önlem alinamadigi. Yani bu yag sürme olayi kadinlari psikolojik olarak yardim edermis fakat catlaklari önlemezmis. Bio oil fena degil ama, onu ben ilk baslarda bebegime bile kullanmistim cildi cok kuru oldugundan dolayi.

Benim icin acikcasi catlaklar sorun degil. 3 küsür kiloluk bebek dünyaya getirdim, karnim gerildikce gerildi. Yani catlaklarimda olsun bi zahmet. Hatta tuhaf sekilde gurur duyuyorum onlarla. Savas yaralari ile gurur duyan bir asker gibi.

Umarim ben yalnis biliyorumdur ve herhangi sürdügün yarin etkisi olur. Ve tabiki evladini sag salim kucagina alirsin insallah.

1 Ayva çekirdeğini çay bardağının 3/1 kadar kaynamış suyla 2 gün bekletip jelini uyguluyorum yeni başladım henüz faydası hakkında bilgim yok ama bayağı bir faydası olduğunu söylüyorlar.

Müne konuyu buraya açıyorum çünkü diğer yerlerde cvp veren olmuyor bir süre konumu taşımazsan sevinirim :anneadayı:

Kızlar 6 aylık hamişim :anneadayı: bugüne kadar hep bio oil ve vazelin kullandım çatlak için. 2 haftadır vazelini bıraktım bir yerde zararlı olduğunu duydum,zeytinyağı,bebek yağı,hindistan cevizi yağı filan sürüyorum ama sanırım vazelin gibi hiç birşey nemlendirmiyor. Vazelin sürdüğümde hiç kaşıntım olmuyordu şimdi sürekli yağ sürsem de yarım saatte bir kaşınmaya başlıyorum.
Aranızla vazelin kullanan var mı çatlak için?
Birçok yerde okudum vazelin iyi geliyor diye ama bikaç yerde de zararlı yazıyordu. Bilen varsa beni aydınlatın lütfen :KK15:

yorumları okuyamadım
iki hamileliğimde de lierac çatlak önleyici krem kullandım
hiç çatlağım olmadı

bu arada vücudun çatlamaya müsaitse diz kapaklarının arkası da çok çatlıyor
ne sürersen sür, oraları ihmal etme

Müne konuyu buraya açıyorum çünkü diğer yerlerde cvp veren olmuyor bir süre konumu taşımazsan sevinirim :anneadayı:

Kızlar 6 aylık hamişim :anneadayı: bugüne kadar hep bio oil ve vazelin kullandım çatlak için. 2 haftadır vazelini bıraktım bir yerde zararlı olduğunu duydum,zeytinyağı,bebek yağı,hindistan cevizi yağı filan sürüyorum ama sanırım vazelin gibi hiç birşey nemlendirmiyor. Vazelin sürdüğümde hiç kaşıntım olmuyordu şimdi sürekli yağ sürsem de yarım saatte bir kaşınmaya başlıyorum.
Aranızla vazelin kullanan var mı çatlak için?
Birçok yerde okudum vazelin iyi geliyor diye ama bikaç yerde de zararlı yazıyordu. Bilen varsa beni aydınlatın lütfen :KK15:
Canım ben eczaneden krem alıyordum hiç çatlağım olmadı çok şükür ama kaşındığımı hatırlıyorum. Hatta çatlayacaksın ondan kaşınıyorsun diyorlardı.vazelini bilmem ama bana kremlerin de bebeğe zararı olur demişlerdi ben bir yan etkisini görmedim. Aksine doktorumun önerdiği markaları aldım. Zararlı olsa önermezdi. Bence doktoruna danış. Baktın ki kaşıntı tutuyor bebe yağıyla takviye et bence.

Bitkisel yağlar denedim zeytinyağı badem yağı hindistan cevizi yağı maalesef yine çatladım. Ama en azından çok yoğun değiller diye teselli buluyorum. Çatlayacagı varsa çatlıyor yani. Krem için vazelin kullanmadım ama doktorum kremin bebeğe zarar vermeyecegni söylemişti.

Bebek yağı kullan canım sonucta bebeklere de kullanıyor lar

Back
X