• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler aranıza hoşgeldim ...=)

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bütüün prematüre bebeklere RABBıM acil şifalar versin ailelerinede yardım etsin.zor aylar yaşamıştık hepsi gelip geçiyor kızlar

aaaa evet aynı gün doğum yapmışız ,21 şubatta doğdu yavrum 9 mayıs son doğum tarihi görünüyordu =( yavrucak anasının karnında rahat rahat durucakken erken davrandı birsürü acılar çekti,küvez onun anne karnı oldu,bazen kendimi o kadar çok suçluyorumki,bu duruma mani olamadım diye,belliydi hamileleik boyu çok şişmiştim,vücudum o kadar çok ödem toplamıştı ki,yürüyemez bir duruma gelmiştim,ama doktorum bana herşey normal diyordu bende yadırgamıyordum,çok kilo alıyorsun diyet yap diyordu doktorum,meğerse onlar kilo değil ödemmiş,yavaş yavaş zehirleniyormuşum,beni hiç uyarmadı ne bileyim böyle bir rahatsızlık olduğunu,ilk doğumumda çok çok iyiydim oysaki,doktorum beni hiç uyarmadı,tıp fakültesine gitsem hemen beni hastaneye yatırırlarmış belki de böyle olmayacaktı,ölümden döndüm yavrum prematüre doğdu,çok şükür şimdi ki halime ama asla doktorumu affetmiycem ,bütün acılarımın sebebi o ,
nöbet geçirip beni acil tıp fakültesine götürdüklerinde sedyeye sığmamış taşmışım,orada ki doktorlar bu kadının doktoru kim bu hale gelene kadar hiçmi müdahale etmedi demişler doktorumu suçlamışlar,ama iş işten geçmişti,herşey olmuş bitmiş,bense olanlardan hiç haberim yok ölümün eşiğinden dönmüşüm,:çok üzgünüm:
ay ne kadar çok yazmışım neyse canım bazen olanla ölüme çare bulunmuyor,ynlz inşallah seneye yavrularımızın doğumgünlerini beraber kutlar,mutluluğumuzu paylaşırız benim kader arkadaşım ,bebeğini ve seni çook öpüyorum opuyorumnanaktan

canim ne iyi etmissin uzun yazmakla,,insan paylasinca rahatliyo..inan burasi olmasa kafayi yerim,,arada aciyorum sizlere bakiyorum güzel haberlerinizi aliyorum ikikelimede yazip icimi döküyorum iyi oluyo ..ailem türkiyede burda bisey olsa enson ailem duyuyo inan,, yavrumun dogdugunu 15gün sonra söyledim anneme ,, benim dogum yaptigim gün annemde ameliyet olmustu bide bana üzülmesin die hicbisey demedim..12gün hastanede yattim hergün annemi aradim hicbisey olmamis gibi konusup kapattim ama kapatinca hep agliyodum ,, ah nekadar zor ,, yavrum 2 kez ameliyat oldu ben ve esim hep yanliz bekledik onu melegim parmaklarimin ucundaydi sanki ,, yine aileme söyleyemedim yavrum sagsalim cikti ondan sonra söyledim..benim dogum tarihimde 13 hazirandi 4 ay erken dogdu melegim..bende senin gibi kendimi cok sucluyorum ,, hersey normaldi hicbi sorunum yoktu kuzumun gelisimi hamileligim cok iyi gidiodu..ama cok stres yasadim..birsürü problem üst üste geldi ve ben hic kendime dikkat etmedim zaten kimsede sen hamilesin deyip anlayis göstermedi....ve simdi yavrum gözlerimin önünde birsürü seyler yasio acilar cekio.belki diyorum kendimi biraz cekebilseydim ,, takmasaydim böyle olmazdi ama is isten gecti artik...gökcem iyi olsun yanima gelsin artik tamicam kimseyi .... rabbimin izniyle tabii...bende uzattim canim :)) bebisini koklaya koklaya öpüyorum .. k.i.b.

merhaba kzlar kendini suçlamak ve keşke demeler hiç bitmeyecek herhalde.Ben de sizin gibiyim.Bende de mantar vardı ama cok kötü idim.Sürekli ilaç kullandım ama sanırım enfeksiyon keseyi deldi ve 27 haftalıkken bebeğim geldi.ve kızlar doğumdan bir kaç gün önce rüyamda doğum yaptığımı 1 kilo oğlum olduğunu cok hareketli olduğunu ve onu emziremediğimi görmüştüm ama hiç üzerime almadım.maalesef doğru çıktı.Ama cok sükür bebeimi emziriyorum 65 gün küvözde kaldı.Yakından bir kere gösterdiler neyse ki oyle yapmışlar yoksa onun hasretine dayanamazmısım.Kızlar bebeklerimizin kontrol ve gelişimlerini de takip edelim olur mu?Benim oğlum bugün düzeltülmiş 25 günlük.Umarım hepimizin yavrusu sağlıkla büyür...

kaydirigubbakcemile5mrb kızlar bence keşke deyip kendimizi yıpratmayalım bende ilk başlarda bunalımlardaydım ama sağolsun kayınvaldem maneviyetı çok güçlü biri onun sayesinde onun dualarıyla şu 20 günü daha rahat atlattım ben artık şöyle düşünüyorum Allah bize bu durumları yaşatarak kendi yaşattığı mucizeyi görerrek daha fazla şükretmemizi gereçekten bir bebeğin anne karnında durmasının yada işte normal doğum yapmanın ne kadar büyük bir nimet olduğunu anlamamızı sağladı.insan herşeyi normal yaşayınca sanki farklı bir durumu biz yaşamıyacakmışız gibi geliyo başımıza ilk gelincede çok panikliyoruz duygusal ve pisikolojik olarak yıkıma uğruyoruz.çünkü gerçekten maneviyatımızı her an güçlü tutamıyoruz.ablamın benden 6 ay önce 36.haftada sorunsuz bebeği oldu.bende öyle olurum diyodum hiç farklı olacağını düşünmüyordum çünkü bende normalde çok sağlıklı bir insandım tansiyon tiroit nedir bilmezdim önce tiroitim çıktı daha 6. haftda 3.aya kadar çok panikledim çok stres yaptım bebeğime zarar verir diye ama şükür o ayarlandı derken tansiyon preeklampsi olduğumu farkettim tamam yatar dinlenirim derken ve içimden hafta hesabı yaparken[herkes hesap yapıp durma Allah ne derse olur derken ] bir anda help sendromu oldum bir gece karaciğerin patlamak üzere diyen ve ani kararla beni amaeliyete almak isteyen doktorlarla karşı karşıya kaldım bebğimi almalarından o kadarmı korkuyordum halbuki sırf almalarından korktuğumdan hastaneye yatmak istemiyordum ama olmadı gece 1,5 da kendimi ameliyat hanede buldum ilk defa öyle ameliyat haneye girdim o ışıklar başımdaki uykulu hemşireler arkamda ağlayan annem unutamıyacağım ürkütücü sahnelerdi ama şükür ben sağlıklıyım artık bebeğimizde büyüyor ve inannın her duamda onu bana hayırlısıysa ver eksiksiz noksansız ver deyip yalvarıyorum umarım hepimizinki de böyle olur rabbim bebişlerimizin yardımcısı olsun Allahım bu sınavda hepimizin yardımcısı olsun.ve artık normal şartlarda doğum yapıpta en ufacık şeylerden bile isyan edenleri görünce çok kızıyorum şükredin diyorum kıymetini bilin diyorum. bizde şükredelim hiç bebği olmayanların acısını üzüntüsünü düşünüp bu sınavın geçici olduğuna daha fazla inanalım bebeklerimizi kollarımıza alınca hepsini unutmaya çalışalım o zaman daha mutlu olcaz çünkü ....

canim ne iyi etmissin uzun yazmakla,,insan paylasinca rahatliyo..inan burasi olmasa kafayi yerim,,arada aciyorum sizlere bakiyorum güzel haberlerinizi aliyorum ikikelimede yazip icimi döküyorum iyi oluyo ..ailem türkiyede burda bisey olsa enson ailem duyuyo inan,, yavrumun dogdugunu 15gün sonra söyledim anneme ,, benim dogum yaptigim gün annemde ameliyet olmustu bide bana üzülmesin die hicbisey demedim..12gün hastanede yattim hergün annemi aradim hicbisey olmamis gibi konusup kapattim ama kapatinca hep agliyodum ,, ah nekadar zor ,, yavrum 2 kez ameliyat oldu ben ve esim hep yanliz bekledik onu melegim parmaklarimin ucundaydi sanki ,, yine aileme söyleyemedim yavrum sagsalim cikti ondan sonra söyledim..benim dogum tarihimde 13 hazirandi 4 ay erken dogdu melegim..bende senin gibi kendimi cok sucluyorum ,, hersey normaldi hicbi sorunum yoktu kuzumun gelisimi hamileligim cok iyi gidiodu..ama cok stres yasadim..birsürü problem üst üste geldi ve ben hic kendime dikkat etmedim zaten kimsede sen hamilesin deyip anlayis göstermedi....ve simdi yavrum gözlerimin önünde birsürü seyler yasio acilar cekio.belki diyorum kendimi biraz cekebilseydim ,, takmasaydim böyle olmazdi ama is isten gecti artik...gökcem iyi olsun yanima gelsin artik tamicam kimseyi .... rabbimin izniyle tabii...bende uzattim canim :)) bebisini koklaya koklaya öpüyorum .. k.i.b.

canım ya kıyamam,gurbetlik çok zor anadan babadan ayrı,hele ki böyle zor anlarda ,ben ailemle aynı şehirdeyiz,onun için ailem hep yanımdaydı,annem olmasaydı ne yapardım çok desteği oldu,böyle zamanlarda insan en çok annesini istiyor,inşallah Gökçe çok iyi olacak annesi sağlıklı bir şekilde ananesi görücek sevecek sen hiç üzülme canım ,
hep bir ders oluyor yaşadıklarımız,kızın eve gelsin dediğin gibi hiç birşeyi kafaya takma bebeğinle hasret gider ,mutlu günler seni bekliyor unutma arkadaşım

canim bebegin nasil ,, güzel haberler bekliyorum senden...bende hastaneye gitcem simdi süt sagiyorum .. gökcemi yavas yavas solunum makinasindan cikariyolar ,, insallah hayirlisiyla birakir kizim makinayi .. 1kilo340gr oldu yavas yavas büyüyoruz :))) dua ile allaha emanet olun...

canlarım allahım hepinizin yardımcısı olsun inşallah bebişlerinizi sağlıcakla kucaklarsınnız allaahım onlara güç versin annelerine kavuşsunlar

Back