• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler aranıza hoşgeldim ...=)

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım merak etme huddan cuktıysa ıyı olucak demektır........benımkıler uzun sure kaldı hudda.....sonra yavas yavas beslenmelerı duzeldı .........ınş guzel gunler yaıkkn canım

ve arkadasların dedıgı gıbı burda bırbırını anlayan cok guzel yureklı ınsanlar var...................hepsını cok sevıyorum..............yalnız olmamak cok guzel

Çok geçmiş oslun....
rabbim acil şifalar versinnn inş..
En kısa zamanda kollarına alırsın Yusufunu...

Allah yar ve yardımcın olsun canım,
dualarımız seninle..
Rabbim hepimizin yavrularını bağışlasın..
Çok ama çok dua et..

Rabbim tez zamanda şifasını verir inşallah kavuşursunuz , bütün sonuçları güzel çıkar inşallah bu dönemide atlatır hayırlısıyla ..

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim çok saolun çok iyisiniz iyiki varsınız yarın bebeğimin yanına gidicem güzel haberler veririm hepinize inşallah

ınşallah herşey yolunda gider ve bebişini kucağına alırsın.Allah bebeğine güc kuvvet versin.Umarım tez zamanda gönlünden geçen olur.....

inşallah evladın sağsalim çıkar hastaneden,,moralini yüksek tut...dualarım seninle ve kuzunla..
konyada hangi hastanede yatıyor..??

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim çok saolun çok iyisiniz iyiki varsınız yarın bebeğimin yanına gidicem güzel haberler veririm hepinize inşallah

canım böyle bebeklerin yaşam mücadelesini okudukça çok duygulanıyorum. Allahım her ikinizede güç kuvvet sabır sağlık versin. İnşallah bu yaşadıklarınız sadece geride kalmış bir anı olur ve oğluşunla gülerek hatırlarsınız. kalpten diliyorum ki sizin ve sizin gibi durumda olanlara Yüce Allahım tez zamanda sağlık versin inşallah. canım senin yaşadıklarını yaşamış burada çok vefalı anneler var sadece senin halini onlar anlar gerisine laf söylemek çok kolay. diğer insanların sana söylediklerini kafana takma duymazlıktan gel canım. inşallah bebeğinin hayırlı haberlerini yazarsın bizlere. Allaha emanet olun....

canım seni çok iyi anlıyorum Allahım sana güç kuvvet versin moralini daima yüksek tut evde sana ihtiyacı olan bir bebeğin daha var 8 yaşında olsada
ben de senin yaşadıklarının tam tersini yaşadım büyük oğlum 32 haftalık prematüreydi, küçük oğlumda şimdi 3 aylık 38 haftalık doğdu bana mucize gibi geldi zamanında doğması abisi onu çok istedi ben hep onun dualarıyla olduğuna inanıyorum eminin ablasıda Yusuf için dua ediyordur rabbim görür onu
offf çok karışık yazdım ama napiiim çok zor duygular bunlar sizler beni amlarsınız

canım seni çok iyi anlıyorum Allahım sana güç kuvvet versin moralini daima yüksek tut evde sana ihtiyacı olan bir bebeğin daha var 8 yaşında olsada
ben de senin yaşadıklarının tam tersini yaşadım büyük oğlum 32 haftalık prematüreydi, küçük oğlumda şimdi 3 aylık 38 haftalık doğdu bana mucize gibi geldi zamanında doğması abisi onu çok istedi ben hep onun dualarıyla olduğuna inanıyorum eminin ablasıda Yusuf için dua ediyordur rabbim görür onu
offf çok karışık yazdım ama napiiim çok zor duygular bunlar sizler beni amlarsınız

Allah bağışlasın eylülce damatlıklarınıda görürsün inşallah, benim neler hissettiğimi anlayan anneler var burda hepside birbirinden değerli benim için dilerim Allahdan hepimizin duaları kabul olur hiçbir anne ağlamaz evlatlarıyla mutlu mesut yaşarlar

arkadaşlar dün bebeğiin yanına gittim,durumu aynı dediler hudd denilen aletle nefes alıyor,1 620 gr ,dün ilk defa ağlama sesini duydum,öncesinde yavrum ağladığında hiç sesi çıkmıyordu şimdi çıkar olmuş yıkıyor ortalığı beni o kadar mutlu etti ki,kucağıma alıp eve götürmek istedim hiç kıyamıyorum ben ona,altını ilk defa açtım temizledim tam altını silerken sen kaşla göz arası bi güzel işe,küvezinin içini batırdı,hemşireler kızdılar hep bunu yapıyor dediler ne zaman altını açsalar tetikte bekliyormuş hemen çişini yapıyormuş canım oğlum ,ne kadar küçük ve savunmasız ,yoğun bakıma yeni bebekler gelmiş,durumları kötü,anneleriyle tanıştım Allahım ne kadar zor,birinin kafasında sürekli büyüme varmış havale geçiriyor,diğerinin beyninde su topluyormuş beyin ameliyatı olacakmış ,Allahım annelerine sabır meleklerine şifa versin ,beterin beteri varmış arkadaşlar,dualarım yoğun bakımda yatıpda şifa bekleyen bütün bebeklere ve onların vefalı annelerine ,mübarek gün hepsi iyileşir de annelerinin kucaklarına kavuşurlar ...amin

canım ya cok zor cok buırakıp gelmek dımı ama ınş az kaldı bence huddan bı cıksın ınş toparlıcak annesı.......koca üç ay bekledım sut goturdum her gun .........rabbım kolaylık versın kımseyı sıkıntıda komasın ınş canım deddıgın gıbı cok zor durumda olanlar da var ınş bebegın ıyı olucak bol dua canımmm

Canım ya beni yine o günlerime götürdün. Çok zor öyle bırakıp gelmek ama sonunda mutluluk var inşallah biraz daha sabır. Hep daha kötülerini görüp halimize şükrettik biz de. Bebeğim ilk doğduğunda 1-2 hafta hiç sesini duymamıştım sonra birgün gittiğimde hani yeni doğmuş kedi yavrularının sesi olur ya ııı diye bir ses ilk duyduğumda öyleydi sesi. O kadarcık da olsa sesini duyduğumda çok sevinmiştim. Ama şimdi heryeri inletiyor. Altını açtığında çiş yapma uzun bir süre devam ediyor. Biz eve geldikten sonra da bebeğim 2-3 ay kadar hep altını açtığım zamanlara getirirdi çiş olayını:)) ınşallah sende o günleri göreceksin. Allah bebeğine sağlık sana bütün bunlara dayanma gücü versin.

canım allah seni kızına bağışlamış inş.oğlunuda size bağışlıyacaktır.yazdıklarını okuyunca çok duygulandım.tez zamanda sağlıkla evinize kavuşması dileğiyle.....

arkadaşlar dün bebeğiin yanına gittim,durumu aynı dediler hudd denilen aletle nefes alıyor,1 620 gr ,dün ilk defa ağlama sesini duydum,öncesinde yavrum ağladığında hiç sesi çıkmıyordu şimdi çıkar olmuş yıkıyor ortalığı beni o kadar mutlu etti ki,kucağıma alıp eve götürmek istedim hiç kıyamıyorum ben ona,altını ilk defa açtım temizledim tam altını silerken sen kaşla göz arası bi güzel işe,küvezinin içini batırdı,hemşireler kızdılar hep bunu yapıyor dediler ne zaman altını açsalar tetikte bekliyormuş hemen çişini yapıyormuş canım oğlum ,ne kadar küçük ve savunmasız ,yoğun bakıma yeni bebekler gelmiş,durumları kötü,anneleriyle tanıştım Allahım ne kadar zor,birinin kafasında sürekli büyüme varmış havale geçiriyor,diğerinin beyninde su topluyormuş beyin ameliyatı olacakmış ,Allahım annelerine sabır meleklerine şifa versin ,beterin beteri varmış arkadaşlar,dualarım yoğun bakımda yatıpda şifa bekleyen bütün bebeklere ve onların vefalı annelerine ,mübarek gün hepsi iyileşir de annelerinin kucaklarına kavuşurlar ...amin

canim yazdiklarini okuyunca gözlerim doldu..nasil dolmazki ayni seyleri su an bende yasiyorum..24 haftalik dogum yaptim.. bebegim küvezde 48 gün oldu..melegim 3 hafta önce kalp ameliyati oldu tam iyilesti derken ,, 3 gün öncede aniden bagirsak ameliyati oldu..simdi daha yeni yeni kendine geliyo yavrum...2.derece beyin kanamasi var eger kanamsi büyürse kafasindanda ameliyat olcak..insallah öyle bisey olmaz düsünmek bile istemiyorum..hergün melegimin yanina gidiyorum onu uzaktanda olsa seviyorum onunla konusuyorum....canim doktorlarin sana herseyi anlatmasi gerek,eger beyninde kanama varsa önce ultrasonla bakmistirlar bence cünkü benim bebegime her hafta bakiolar takip ediyolar..aslinda böyle yogun bakimda calisan doktorlarin hemsirelerin cok sabirli ve güler yüzlü olmalari gerek ,, en cok destegi ve morali insan onlardan aliyo cünkü..benim bebegimin doktorlarida hemsireleride cok iyiler ,, ben yurt disinda yasiyorum ve yeni ögrendim almancayi ama onlar bikmadan saatlerce bana anlatiyolar bebgimin durumunu..hergün gel bebegin seni hissediyo diyolar..biz yokken güzel resimlerini cekip bize veriyolar..bebegime orda iyi bakiyolar die bende huzurla eve geliyorum ,, ah canim günler saatler gecmiyo,, duasiz bir anim yok bütün meleklere dua ediyorum ,,,rabbim insallah tez zamanda bizlerin yüzünü güldürür yavrularimiza kavusturur..

saolun arkadaşlar iyi dilekleriniz dualarınız için,dün gittim yavrumun yanına baktım küvezi boş,dünya başıma yıkıldı,doktoru mr a gitti şimdi gelir dedi,dediğiniz gibi kranial usg ile bakılmış şüphelendikleri şeyler olmuş mr a göndermişler ,hatta kafasında serumu vardı ,damar yolu zor olmuş çekmeleri,çarşamba günü çılkıcakmış mr ın sonucu Allahım bana güç ver nasıl dayanıcam,ne olur temiz çıksın,kötü bir sonuç çıkmasın :Saruboceq: çarşamba olmaz bana şimdi,ynlz bebeğine çok dua ettim canım benim ,minick beddenler nasıl dayanıyor bu kadar acıya,mükafatı en kısa zamanda kollarında olur inşallah,doktorların,hemşirelerin sana destek olması çok güzel ama nedense bebeğimin yattığı yoğun bakımdakiler don yağı gibiler,hiçbir şekilde ağızlarından daha iyi birşey duymadım,geçen fotoğraf makinesi götürdüm çekeyim diye hemşireler yasak dedi çekemezsin dediler,birde vurun iki tane patlatın bana rahatlarsınız diyecektim neymiş o öyle adamı dövecek gibi,uzatmadım neyse doktorundan izin isterim çekerim fotoğrafını sizlerle paylaşmak istiyorum,1 742 gr olmuş oğlum ,49.gün ,bazen dayanıcak gücümün kalmadığını hissediyorum,onu orada bırakıp gelmek ne zor,beklemek ,ümit etmek,kıyafetleri yatağı boş kaldı yavrumun,dua ediyorum bütün benim gibi olan annelere ,Allahım ne olur sağlıklı bir şekilde kucağımıza alalım bebeklerimizi,,,aminnnnnn

Back