Aralıklı Oruç İle Beraber Zayıflayalım Mı?

Ben bugün başladım bu diyete kb yapıyordum kb ile birleştirmeyi düşünüyordum ama bugün sabah uyandığımda heryerim şişmişti tartıda kilom arttı baya görünce şok oldum . Diyette olmama rağmen bu kadar oynaması çok canımı sıktı açıkçası .ödemden kurtulmak için yeşil çay soda limon hazırladım. kendimi bildim bileli ödem sorunum var nedenini bilmiyorum araştırdım sağlıklı da olsa yediğim besinlerin sindirimiyle ilgili sıkıntım olabilirmiş, troid olabilirmiş vs. Kb protein ağırlıklı bi diyet olduğu için fazla proteinde ödem yaparmış çaya attığım tatlandırıcı da .. o sebeple ben hafif sağlıklı şeyler yiyerek aralıklı diyet yapmaya karar verdim bugün başladım . 12 den akşam 8 e kadar uygun buldum . Bakalım ne olacak :KK43:
Flora diyetini duydun mu? Benim de sindirim problemim var ne yazık ki kronik bir sorun. Hormon dengemi tamamen değiştirdi, ergenlikte çıkamayan sivilceleri çıkarttım, çatlaklar sanki üst üste 3üz doğurmuşum gibi oldu vs vs biraz da gittiğim doktorların deneme yanılma ile verdiği ilaçlar yüzünden mantar sorunu da yaşadım. 4 senede 10 kilo aldım ki ben çok hareketli bir insanım. Şu an doğum kontrol ilacı kullanıyorum hormon dengesi için ve yiyecekleri de yavaş yavaş eliyorum. Sütü bırakmak, şekeri pirinci vs bırakmak iyi geldi. Sabahları yorgun uyanıyorsan bu if diyetini flora diyeti ile uygula. Bir yiyeceğe ya da bir çok yiyeceğe duyarlılıkta olabilir. Ne kadar yersen ye vitamin alamıyorsun eğer bağırsaklar düzgün çalışmıyorsa ya da besin duyarlılığı varsa. Vitamin almayan vücudda düzgün çalışmaz haliyle.

Flora diyetini duydun mu? Benim de sindirim problemim var ne yazık ki kronik bir sorun. Hormon dengemi tamamen değiştirdi, ergenlikte çıkamayan sivilceleri çıkarttım, çatlaklar sanki üst üste 3üz doğurmuşum gibi oldu vs vs biraz da gittiğim doktorların deneme yanılma ile verdiği ilaçlar yüzünden mantar sorunu da yaşadım. 4 senede 10 kilo aldım ki ben çok hareketli bir insanım. Şu an doğum kontrol ilacı kullanıyorum hormon dengesi için ve yiyecekleri de yavaş yavaş eliyorum. Sütü bırakmak, şekeri pirinci vs bırakmak iyi geldi. Sabahları yorgun uyanıyorsan bu if diyetini flora diyeti ile uygula. Bir yiyeceğe ya da bir çok yiyeceğe duyarlılıkta olabilir. Ne kadar yersen ye vitamin alamıyorsun eğer bağırsaklar düzgün çalışmıyorsa ya da besin duyarlılığı varsa. Vitamin almayan vücudda düzgün çalışmaz haliyle.
Merhaba:)
Bağırsak florası gerçekten çok önemli bir mesele. Ben kronik kabızlıktan muzdaribim ve bu flora konusundan olduğunu düşünüyorum. Bana probiyotik kullanmak çok iyi geldi. Siz de kullanıyorsunuzdur belki.

Merhaba:)
Bağırsak florası gerçekten çok önemli bir mesele. Ben kronik kabızlıktan muzdaribim ve bu flora konusundan olduğunu düşünüyorum. Bana probiyotik kullanmak çok iyi geldi. Siz de kullanıyorsunuzdur belki.
Evet ilk zamanlar eczaneden aldığım kapsülleri kullanıyordum ama şimdi ev yoğurdu, kefir ile denge kurdum. Antibiyotik verdiler bana uzun süreli ne alakaysa o da vajinal mantar yaptı. Onun içinde probiyotik kullandım faydasını gördüm. Ancak şimdi arada mantar oluyor teste gittim bağırsaktan geliyor dediler😑 şimdi diyete başladım bakalim şekeri falan çok çok kısıtladım. Toparlar umarım.

31.05 Menü

13.30: 3 peynir , 5 zeytin , 2 etimek yeşillik çay
15.30:1 ev yapımı mini pizza (çay tabağı büyüklüğünde )
18:30 : 2 köfte, 4 kaşık bezelye, 2 kaşık pilav
Çay, kahve, maden suyu, su

Bugün karmaşık bir gündü, evde temizlik vs yaptım spor yok. Ne varsa onu attım ağzıma yine de çok kötü değil bence ne dersiniz ?

Son düzenleme:
Bende aynı durumdayım benimki tiroid hastalığımdam dolayı, ilaç dozum biraz bozulsa hemen geri alıyorum kiloları hatta diyet ve spora rağmen veremiyorum. Siz baktırdınız mı kan değerlerinize böyle bir hormon sorunu olabilir mi?
Ben de izmirden istanbula taşındım ve doktor araştırıyorum bu ara kesin yükseldi tiroidim çünkü ramazandan beri diyet ve spor ve ama gram eksilme yok:KK43:

Bende De Bu sorun Var Tiroid Lerim Yavaş Çalışıyo diyette yapsam 5 kilo verebilyom onuda fazlasıyla bidaha geri aliyom su orucu yaptınızmı siz 😓

Merhaba öncelikle çok teşekkür ederim 🥰
Aslında bende bi gazla bu kadar azimli hale geldim normalde çok daha erken pes ederim diyordum bir şekil devamı geldi herhalde açlık hissetmemek düzen koruyor bende

Bence siz de kendi düzeninizde yapabildiğinizi yapmakla başlayın , ufak ufak sonrası sabır
Bir kaç gün sonrası zorlamıyor inanın
Burada paylaşıyoruz zaten birbirimize destek oluruz

Sizin kilo ve hedef nasıl ?
Ay benim çok yaaa.. bir rahatsızlık geçirdim, tedavim 6 ay sürdü.. ve en büyük yan etkisi kilo idi.. vermem gereken acil 10 kilo.. eski fit halim için 20 kilo vermem gerek
Benşm içşn çok önemli bir şey daha var o konudada yardımcı olurmusun? 8 saat içinde iki öğün yemem gerek ok..diyelimki 12/20 yaptım ama mesela iştahım yok yada bir engel çıktı ve ben ilk öğünü geç yedim.. ikinciyi gene 20 mi yemem gerek.. birde öğünler arasında, çiğ sebze atıştırabilirmiyim? Gerekirse yağsız salata yapmadan brokoli karnıbahar marul? Limon limiti varmı ? Çay kahve limitim varmı ?
Birde yoğurtta yasakmı öğün araları ?

Bende De Bu sorun Var Tiroid Lerim Yavaş Çalışıyo diyette yapsam 5 kilo verebilyom onuda fazlasıyla bidaha geri aliyom su orucu yaptınızmı siz 😓
Haşimato musunuz siz de?
Su orucunu çok araştırdım ama cesaret edemiyorum çünkü migrenim var ve aşırı açlıkta çok fena atak gelebilir bu beni korkutuyor.

Ay benim çok yaaa.. bir rahatsızlık geçirdim, tedavim 6 ay sürdü.. ve en büyük yan etkisi kilo idi.. vermem gereken acil 10 kilo.. eski fit halim için 20 kilo vermem gerek
Benşm içşn çok önemli bir şey daha var o konudada yardımcı olurmusun? 8 saat içinde iki öğün yemem gerek ok..diyelimki 12/20 yaptım ama mesela iştahım yok yada bir engel çıktı ve ben ilk öğünü geç yedim.. ikinciyi gene 20 mi yemem gerek.. birde öğünler arasında, çiğ sebze atıştırabilirmiyim? Gerekirse yağsız salata yapmadan brokoli karnıbahar marul? Limon limiti varmı ? Çay kahve limitim varmı ?
Bana sormamışsınız ama görünce yazmak istedim:)
Orucu açtığımız öğünden çok kapattığız saat önemli oruca geçiş. Yani kahvaltı geç yapılabilir ama akşam yemeği saati geçmemeli ki oruç süresi azalmasın:)
Serbest saat aralığında (kahvaltı-akşam yemeği) istenilen şey tüketilebilir sağlıklı olmak kaydıyla. Oruç süresinde iste su bitki çayı şekersiz kahve sadece:)

İlk defa duydum flora diyetini . Teşekkür ederim ilginize hemen araştıracağım .duyarlılığım var mı varsa Neye duyarlılığım var bilmiyorum . Nasıl anlayacağımı da bilmiyorum . Tekrar teşekkür ederim 🙏🏻🙏🏻

Levaiz Levaiz çok güzel yazmış aslında ilave edecek çok bir şeyim yok. Bende kapanış saatini mutlaka geçirmiyorum, gün içi sağlıklı olduğu sürece atıştırma olabilir. Çay kahve rahatsız etmediği sürece için ya , ben bolca içiyorum 🙈Kendi düzeniniz yavaş yavaş oturur kendinizi kısıtlanmış hissetmeyin keyifli sağlıklı ara öğünler yapın, ben tercih etmediğinden ve vakitsizlikten çok ara öğün tüketmiyorum.

Aslında zor değil ben 25 verdilmmm geçen seneden bu yana üstelik bu dengesiz tartı sorunumla 🙏🏻
Bravo valla ne güzel 👏🏆
İnşallah bende yapabilirim , o kadar uzak geliyor ki bazen rakamsal düşününce
Ama azimle devam edeceğim arada takılsam bile devam. Bu sefer diğer diyetlerden hatalarımı yapmayacağım ☺️

Biraz acemiyim de 2. Kez cevapla dedim umarım önce yazdığım mesaj silinmemiştir . Neyse bilmediğimden soruyorum flora diyeti ödem sorununu çözer mi ? Benim ciddi ödem problemim var . Üniversite de kilo almıştım diyetisyenle vermiştim geri örneğin 2 kilo yağ veriyorsam 2 kilo su alıyordum tartı değişmiyordu .hala benzer şeyler yaşadığımı düşünüyorum tartım yağ su ölçenlerden değil o nedenle bilmiyorum aynı şeyler mi oluyor

Bravo valla ne güzel 👏🏆
İnşallah bende yapabilirim , o kadar uzak geliyor ki bazen rakamsal düşününce
Ama azimle devam edeceğim arada takılsam bile devam. Bu sefer diğer diyetlerden hatalarımı yapmayacağım ☺️

Hamilelik ve sonrası 35 kilo aldım bi gün avm de bi kadın eşimi oğlum sandı yaşadığım o acıyı tarif edemem. O gün diyete girme kararı aldımm kendime büyük beden kıyafet almadım hep hamilelik kıyafetlerimle idare ettim dedim eski kıyafetlerime girmem lazım. O kadın sayesinde oldu diyebilirim. Sadece hedef koydum önce 10 kilo vermeyi hedefledim sonra bi 5 versem ne iyi olur dedim . Sanki hedeflerim küçükmüş gibi bi psikolojiye soktum bütün vermem gereken kiloyu düşünmedim . Sizinde o şekilde düşünmenizi tavsiye ederim

Bana sormamışsınız ama görünce yazmak istedim:)
Orucu açtığımız öğünden çok kapattığız saat önemli oruca geçiş. Yani kahvaltı geç yapılabilir ama akşam yemeği saati geçmemeli ki oruç süresi azalmasın:)
Serbest saat aralığında (kahvaltı-akşam yemeği) istenilen şey tüketilebilir sağlıklı olmak kaydıyla. Oruç süresinde iste su bitki çayı şekersiz kahve sadece:)
Yaaa çok teşşekür ederim 😍

Biraz acemiyim de 2. Kez cevapla dedim umarım önce yazdığım mesaj silinmemiştir . Neyse bilmediğimden soruyorum flora diyeti ödem sorununu çözer mi ? Benim ciddi ödem problemim var . Üniversite de kilo almıştım diyetisyenle vermiştim geri örneğin 2 kilo yağ veriyorsam 2 kilo su alıyordum tartı değişmiyordu .hala benzer şeyler yaşadığımı düşünüyorum tartım yağ su ölçenlerden değil o nedenle bilmiyorum aynı şeyler mi oluyor
Diyetisyen ne dedi peki bu sorununa? Söylediğin çok olası değil yani büyük ihtimalle sandığın gibi değil. Tuzu ne oranda tuketiyorsun? Yani sende sorunun ödem olduğunu sanırım sadece sen düşünüyorsun. Başka bir şey de olabilir. Flora diyetini en az 3 ay yapmak gerek ama sağlıklı sonuç alabilmek için. Aslında bütün beslenme şekillerinde öyle. Ben şekeri kaçırdığımda tekrar mantar sorunu yaşıyorum bunu bile bile kaçırıyorum😂😂 ama mesela bir gün yediysem şekerli, bütün hafta meyveyi dahi kisarak yiyorum. Aç karna spor yapmakta iyi gelebilir.

31.05 Menü

13.30: 3 peynir , 5 zeytin , 2 etimek yeşillik çay
15.30:1 ev yapımı mini pizza (çay tabağı büyüklüğünde )
18:30 : 2 köfte, 4 kaşık bezelye, 2 kaşık pilav
Çay, kahve, maden suyu, su

Bugün karmaşık bir gündü, evde temizlik vs yaptım spor yok. Ne varsa onu attım ağzıma yine de çok kötü değil bence ne dersiniz ?
Bazı günler öle karmaşık olabiliyor:) Pizza azcık göze batıyor ama ölçüsü gayet makul bence menüde sorun yok:KK66:

GÜN RAPORU
31 Mayıs

14:00 1 adet haşlanmış yumurtalı kahvaltı
15:40 Gravis bisküvi yarım paket (diyetisyenim önermişti bunu daha önce) 1 tane light üçgen peynir
19:45 Köz patlıcan salata ve yarım kase tavuk çorba

3,5 lt su 2 yeşilçay bolca kahve:))
6.34 km hızlı yürüyüş

Bazı günler öle karmaşık olabiliyor:) Pizza azcık göze batıyor ama ölçüsü gayet makul bence menüde sorun yok:KK66:

GÜN RAPORU
31 Mayıs

14:00 1 adet haşlanmış yumurtalı kahvaltı
15:40 Gravis bisküvi yarım paket (diyetisyenim önermişti bunu daha önce) 1 tane light üçgen peynir
19:45 Köz patlıcan salata ve yarım kase tavuk çorba

3,5 lt su 2 yeşilçay bolca kahve:))
6.34 km hızlı yürüyüş
Ya evet pizza eve yapınca dayanamadım neyse ki ufacıktı devamını getirmedim
Menü süper hatta yürüyüş daha da süper olmuş 👏

X