Niyeyse beni kilo almak, sonrasında da o kilolardan kurtulamamak korkutuyor. Ailenin kadınları olarak çabuk kilo almaya ve verememeye çok yatkınız. Çevreme gebe kalırsam sağlıklı kilo almak istiyorum dediğimde yanlış anlaşılıyorum. Onlara göre ne bulursam yemem 30 kilo falan almam gerekiyor. Ne güzel sizler doğum sonrası hızlı bir şekilde kilo kaybetmişsiniz. Hem de gebelik süresince sağlıklı, bebeğin gelişimine katkı sağlayıcı yönde kilo almışsınız. Ekstra dikkat etmem gereken bir durum oluşmasa bile aslında gebelik öncesi yeme alışkanlıklarımı ve egzersizi daha düzene koyup, hayatımın geri kalanında öyle devam etmek istiyorum. Çocukluğumdan beri abur cubur, kızartma, hamur işi ile pek alakam yok. Annem de yılda birkaç kere yapardı böyle şeyleri sanırım o yüzden pek alışkanlık kazanmadım. Evde de yapmak aklıma gelmez ama ne zaman eşimin ailesine ziyarete gitsek hep böyle şeylerle karşılaşıyorum. Onların çocukluğu da pasta börek ile geçmiş hep.
Yemek yemeyi erken saatte bitirme işinde pek başarılı değilim işte. Yalnızken daha iyiyim ama eşim illa yemekten sonra bir şeyler yediğinde eşlik etmemi istiyor. Bu beni zor duruma sokuyor bazen.
Bu kadar yazmışken araya menüyü sıkıştırayım o zaman :) (17/7)
10:30 şekersiz türk kahvesi
15:30 1 tane haşlanmış yumurta, 1 tane domates, 10 tane zeytin, 3 tane galeta, dereotu, 2 parça peynir, 1 küçük dilim tahin helvası, 1 tane yeşil biber
21:00 mercimek çorbası, yağlama, sarımsaklı yoğurt (evet bu akşam eşimin ailesine yemeye davetliydik
)
22:00 şekersiz filtre kahve