• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168
suan hamile olan arkadaşlara bir sorum olacak tüylü bölgenin az üstüne dokununca dışardan şişlik hissediyo musunuz elinizle bastırınca ?
bunu ben de merak edıyorum. asılamada 7. gun bıtıyor. ama o bahsettıgın bolgede sertlık var bende. umutlenmek de ıstemıyorum. eger hamıle olursam bunu bır yontem olarak yaymam gerekecek:)

bunu ben de merak edıyorum. asılamada 7. gun bıtıyor. ama o bahsettıgın bolgede sertlık var bende. umutlenmek de ıstemıyorum. eger hamıle olursam bunu bır yontem olarak yaymam gerekecek:)

10. günüm ben o sertliği hissedemiyorum :(( parmaklarım içine gömülüveriyo :KK14:

canım benimde dün yoktu bugün bi dolgunluk hissi oluştu bi dokunayım dedim ve sertliği hissettim..yumuşak olunca mı hamile olunuyor yoksa sert olunca mı onu bilmiyorum işte.. hürrem testinde yumuşak olunca pozitifmiş acaba bu da onun mantığıyla aynı mı?

Evde değilim ya :KK43:

Estf canin yapabiliriz herkese uyarsa duzenler tabi :KK66:
Oyle ki normalde ankete oy verince kimin neye verdigi belli oluyordu ama ben anketi actigimda sitedeki bi aciktan kaynakli bakilamiyot kim neye oy vermis diye.

Izliyorummm sonuna yetistimmm

Tamam canim ilk firsatta eklicem :KK66:

of kızlar yaa kurtlar vadisi varmış eşim baktırmadı :110:ama doktor yeni bir uygulamadan bahsedecekti bi araştırayım bakalım nete düşer belki

canım benimde dün yoktu bugün bi dolgunluk hissi oluştu bi dokunayım dedim ve sertliği hissettim..yumuşak olunca mı hamile olunuyor yoksa sert olunca mı onu bilmiyorum işte.. hürrem testinde yumuşak olunca pozitifmiş acaba bu da onun mantığıyla aynı mı?
eğer pozitifse karından bastırınca sertlik gelecekmiş eline canım alttan bakıncada yumuşaklık

of kızlar yaa kurtlar vadisi varmış eşim baktırmadı :110:ama doktor yeni bir uygulamadan bahsedecekti bi araştırayım bakalım nete düşer belki

Ben izledim canım; ama pek bir şey anlamadım :/ laporoskopiyle yumurtamı alıyorlarmış hücre mi alıyorlarmış neymiş. Çok kez tüp bebek başarısızlığı yaşayanlarda deneme yapacaklarmış. Erken menopoza girenler için şu an bu işlem yapılmıyormuş. Rezerv azlığı yaşayanlarda etkiliymiş. Bir de o doktor Amerika da ki bir üniversitenin dekanıymış sanırım. Orda başlamışlar, daha yeniymiş bu uygulama, birde pahalıymış :/

Ben izledim canım; ama pek bir şey anlamadım :/ laporoskopiyle yumurtamı alıyorlarmış hücre mi alıyorlarmış neymiş. Çok kez tüp bebek başarısızlığı yaşayanlarda deneme yapacaklarmış. Erken menopoza girenler için şu an bu işlem yapılmıyormuş. Rezerv azlığı yaşayanlarda etkiliymiş. Bir de o doktor Amerika da ki bir üniversitenin dekanıymış sanırım. Orda başlamışlar, daha yeniymiş bu uygulama, birde pahalıymış :/

bize gelene kadarrrrr torun sahibi bile oluruz :-)

Sana katılıyorum, özelde yapılacaksa aşılama tüp bebeğin nerdeyse 3te1i kadar para ödenecekse riske değmez, daha garanti bir yöntem denenebilir. ve aynı ilaçlar kullanılıyor neredeyse benzer süreclerden geçiliyor yumurta toplama dışında. Bu kadar şey yaşadıktan sonra hüsran yıkar adamı. Ben 2 senedir gebelik bekliyorum. İlk yıl pek umursamasam da ki işler dolayısı ile pek birlikte olamıyorduk ve bu konuda fazla cahildim, ne ilaçlar ne yumurtlama hiç birini bilmiyordum. 2. senede başladım araştırmaya ve mayıs ayından bu yana takıntı haline geldi. Eşimin spermiyogramı gayet iyi, bende de en ufak sıkıntı yok. Gel görki bugüne kadar gittiğim hiçbir dopktor aşılamaya bile yanaşmadı. Hep klomen+ çatlatma iğnesi (3kez) veya son olarak puregon+çatlatma iğnesi(1 kez) denendi. Herşey o kadar iyi görünürken tutmadı. Hsgde de sorun yok.
En son artık kendi kendime aşılamaya karar verdim ama bunu ücretsiz yapabilirdim çünkü ona ayıramazdım parayı borç önce geliyor benim için.
ve eşimi ikna etmem lazımdı. çünkü kendi aşılamaya tüp bebeğe karşı.bırakalım kendi kendine olur zamanı gelince dedi. o oyle dedıkce ben hırs yaptım sankı. tıp fakülştesine gittik ve şükürler olsun doktor hemen aşılama dedi. Param olsa direk dediğin gibi tüp bebeğe geçerim. Ne uğraşacam, sevişmek için kırk takla atcam.
Ama dediğim gibi bebeği her ne kadar istesem de borç önce geliyor benim için.
2 yıllık evlı olduğum halde kağıt üzerinde 4 yıl görünüyor, erken kıymıştık nikahı.
ve 3 aşılama başarısız olursa tüp bebeği devlet karşılar diye umut ettim artık. Aşılamanın 8. gününe girdim. Umarım tutar artık..
Mikroenjeksiyon nasıl yapılıyor , neler yaşadın biraz ayrıntı yazabilir misin müsait olduğunda. Biraz uzun oldu kusura bakma içim dolmuş.
Aşılama ile aynı türden ilaç ve iğneleri kişiye özel dozlarla kullanıyorsunuz.önceki yıllarda 20 gün süren tedavi protokolü artık 9-12 gün olarak tercih ediliyor.uyarılan foliküller gün aşırı ultrasonla kontrol edilip 2-3 kez e2 seviyesi kan tahlili ile kontrol ediliyor.e2 nin aşırı yükselmesi ohss ye neden olabilip tedavinin iptaline götürebikir kişiyi.yeterli olgunluğa erişen yumurtalar için dr un önerdiği gün ve saatte çatlatma iğnesi yapılıp takip eden 36. Saatte yumurtalar klinikte toplama işlemine tabii oluyor.hafif genel anestezi ile yani sedasyonla uyutuluyorsunuz.uyandığınızda kişiye göre hafif ağrılı ve kanamasız yada sancılı-kanamalı uyanıyorsunuz.bu hem kişiyle hem de işlemi yapanın ehilliği ile alakalı.yumurtaların toplandığı gün eşinizdende mastürbasyon yoluyla sperm alınıp alınan spermler gerekli işlemlerden geçtikten sonra yumurtalarla birleştiriliyor.siz taburcu edilirken döllenen yumurtalarınız embriyoloji labratuarındaki inkübatörlerde ortalama rahim sıcaklığında bekletiliyor.ve her gün bölünmeleriyle ilgili kontrol ediliyorlar.sağlıklı bölünmelerde 2 yada 3. Gün tranfer yapılıyor.tranferide çatala alıp spekülümla vajeniniz açıldıktan sonra içeri kanülle enjekteediyorlat.ağrısız sızısız kanamasız bir işlem.istirahat ettirilip eve gönderiliyorsunuz.gerisi Allaha kalıyor artık...

@Derya--07 hoscakal hoscakal gloryrose gloryrose M mormenekse242011 ve aralık ilk haftası aşılama yaptıran diğer arkadaşlar bana 4-5 olmak üzere iki kez aşılama yapıldı biri yumurtlamadan bi gün önce biride yumurtaların çatladıgi gün hatta 5 indeki aşılama aksam 17:00 da yapıldı önce dr ultrasonla gösterdi ve bak yuvarlak sekilleri bozulmuş catlamaya başlamışlar bu gece yada yarin catlar dedi yani daha catlamamisti ben yinede sanki 5 inde catlamis gibi hesapladim ve dün 12. Gün die test yaptım ve sonuç 1.1 çıkmıştı genelde 0, 02 lerde gezerdi betam sormak istedigim benim ağrılarım devam ediyo ve kasık ağrılarım sağ karna çıktı batma ve kramp seklinde ateşim var ve arkadaşların burda bahsettiği elle alttan ve karindan muayenede olumlu dedikleri sertlikler elime geliyo sizde de ayni belirtiler devammı

Desene ölme eşeğim bahara yonca bitecek durumu dünya gözüyle görürmüyüz acaba:KK70:
ayy hadi İnşaallahhh :D:KK71:

Çekiliiiin geliyor bebiş:KK49::KK71:

herhangi aksilik falan yoksa yaparlar canım hemde tedaviden dolayı ilaçların etkisi devam ettiği için başarı şansın falan dahada artıyo ama en geç 2 ay içerisinde yaptırman gerekiyo canım 3.ay yaptırmaya karar verirsen şansın artmış olmuyo doktorum söylemişti
Bugun hastaneye gidecegim bakalim ne diyecekler bende ertelemek istemiyorum zaten hayırlısi olsun insaallah Canim

Back