• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168
10.gün canım . gecen p.tesi oldum aşılama
canımm ben senin yerinde olsam hiç p.tesiyi beklemem yarın test yaptırırım çünkü senin bugün 11.günün canım.
ben 2.aşılamamda aşılama gününüde sayarak 12.gün test yapmıştım sonucuda ogün belli olmuştu

bu sabah yaptığım test negatif hanımlar. 1 aydır evdeydi dün kü test demekki bozuk falandı. umutlar pazartesiye ertelendi. :oops::oops::oops::oops:

canımm senin kaçıncı günün bugünn
benim doktorum özellikle üstüne basa basa kanda baktır ewde test yapma demişti
idrarda çıkmayabiliyo
Dün tüp bebek ile ilgili videoları izledim,dr. lar idrar değil kan testini öneriyor ayrıca istenen süre bitiminde kanama olsa dahi kanda b-hcg ye mutlaka bakılmasını söylüyorlar. çünkü adet sandığımız kanama var olan bir gebeliğin düşük kanaması da olabiliyormuş.Adet oldum yaptırmayayım diye düşünmeyin,eğer düşük kanaması ise gebe kalabildiğinize dair önemli bir bulgu olur

Dün tüp bebek ile ilgili videoları izledim,dr. lar idrar değil kan testini öneriyor ayrıca istenen süre bitiminde kanama olsa dahi kanda b-hcg ye mutlaka bakılmasını söylüyorlar. çünkü adet sandığımız kanama var olan bir gebeliğin düşük kanaması da olabiliyormuş.Adet oldum yaptırmayayım diye düşünmeyin,eğer düşük kanaması ise gebe kalabildiğinize dair önemli bir bulgu olur
ewet canım gerçekten doğru söylüyorsun benim doktorumda aynı şeyi söylemişti...
başka bi forumdan arkadaşında başına gelmişti

kızlar yumurtlama zamanı göğüsler ağrır mı
Yumurtlama (ovulasyon) öncesi ve sonrası belirtiler:
- Vajinal (servikal) akıntıda artış olması, akıntının sıvılaşması. Kadınlar bunu "ıslaklığım arttı" şeklinde ifade ederler genellikle. Bu belirti ovulasyon olmadan bir kaç gün önce başlar.
- Vücut ısısında artış. Hastalar bu hafif artışı genellikle hissetmezler ama derece ile ölçümde rahatlıkla farkedilir. Genellikle yarım derece civarında bir artış olur.
- Kasık ağrısı: Tek taraflı (sadece sağda veya solda) kasık ağrısı genellikle yumurtlamanın olduğu gün hissedilir. Ağrı bazen iki taraflı da olabilir. Ağrının sebebi yumurtlama sırasında folikül içerisinde bulunan sıvının pelvise (rahim etrafına) sızmasıdır. Bu sıvı bir kaç günde kaybolur kendiliğinden. Ağrı genellikle bir günde biter. Bazen büyüyen yumurtaya bağlı ağrı yumurtlama olmadan 4-5 gün önce başlar, yumurtlamanın olduğu gün artar ve sonra birden kaybolur. (Mittelschmerz, orta ağrısı)
- Göğüslerde (memelerde) hassasiyet, dolgunluk, gerginlik
- Karında şişkinlik hissi
- Karında sancı ve kramplar
- Cinsel istekte artma: Genellikle ovulasyon olmadan birkaç gün önce başlar.
- Bazı kadınlarda koku, tat ve ışık gibi uyaranlara karşı aşırı hassasiyet, rahatsız olma mehydana gelir.

Yumurtlama (ovulasyon) öncesi ve sonrası belirtiler:
- Vajinal (servikal) akıntıda artış olması, akıntının sıvılaşması. Kadınlar bunu "ıslaklığım arttı" şeklinde ifade ederler genellikle. Bu belirti ovulasyon olmadan bir kaç gün önce başlar.
- Vücut ısısında artış. Hastalar bu hafif artışı genellikle hissetmezler ama derece ile ölçümde rahatlıkla farkedilir. Genellikle yarım derece civarında bir artış olur.
- Kasık ağrısı: Tek taraflı (sadece sağda veya solda) kasık ağrısı genellikle yumurtlamanın olduğu gün hissedilir. Ağrı bazen iki taraflı da olabilir. Ağrının sebebi yumurtlama sırasında folikül içerisinde bulunan sıvının pelvise (rahim etrafına) sızmasıdır. Bu sıvı bir kaç günde kaybolur kendiliğinden. Ağrı genellikle bir günde biter. Bazen büyüyen yumurtaya bağlı ağrı yumurtlama olmadan 4-5 gün önce başlar, yumurtlamanın olduğu gün artar ve sonra birden kaybolur. (Mittelschmerz, orta ağrısı)
- Göğüslerde (memelerde) hassasiyet, dolgunluk, gerginlik
- Karında şişkinlik hissi
- Karında sancı ve kramplar
- Cinsel istekte artma: Genellikle ovulasyon olmadan birkaç gün önce başlar.
- Bazı kadınlarda koku, tat ve ışık gibi uyaranlara karşı aşırı hassasiyet, rahatsız olma mehydana gelir.

anaa ben sevineyim o zaman dün yamyaş geziyodum. eyvah yumurtalar çatladı dedim kendi kendime. demek ki dün yumurtlamamışımm :D

canım hcg 18 -20 civarı çıkınca şüpheli gebelik olarak yaklaşıyorlar. şimdi git 2 gün sonra yine gel vs. vs. yıpranıyorsun. p.tesi kan testi en garantisi. tabi o zamana kadar adet olmazsam :KK23::KK23::KK23::KK23:
başıma geldiği için söylüyorum ertesi günde çok kasık ağrım oldu testi tekrarlamıştım artmaya devam ediyodu Hoppaama malesef ki kimyasal gebelikti canımm :KK43: adet olsanda test tavsiye ederim canım düşük ihtimali olabilir adet sandığın kanama yerleşme olabilir halk arasında üstüne görme

başıma geldiği için söylüyorum ertesi günde çok kasık ağrım oldu testi tekrarlamıştım artmaya devam ediyodu Hoppaama malesef ki kimyasal gebelikti canımm :KK43: adet olsanda test tavsiye ederim canım düşük ihtimali olabilir adet sandığın kanama yerleşme olabilir halk arasında üstüne görme
inşallah tutmuşturda tek bir kan testi kalmıştır. birşey sorcam sana. aşılamadan 2 gün sonra adet ağrısı gibi ağrılar başladı bende. sabah ve akşamları özellikle kasıklarım çok ağrıyordu. şuan daha da artmış durumda sanki heran adet olacakmışım gibi. bi de göğüslerim herzamankinden daha şiddetli ağrıyor sanki. sende de öyle olmuşmuydu.

inşallah tutmuşturda tek bir kan testi kalmıştır. birşey sorcam sana. aşılamadan 2 gün sonra adet ağrısı gibi ağrılar başladı bende. sabah ve akşamları özellikle kasıklarım çok ağrıyordu. şuan daha da artmış durumda sanki heran adet olacakmışım gibi. bi de göğüslerim herzamankinden daha şiddetli ağrıyor sanki. sende de öyle olmuşmuydu.
canımm benim belimmle kasıklarim çok fazla ağrıyo..bununda sebebi normalda de adet öncesi bu ağrılarım olurdu şimdi eğer tuttuysa sebebi olabilir tutmadıysa ilaçlardan dolayıda olabilir....

her seferinde 2 ihtimal oluyo yaa :KK6:

Ayni seyler canim benim de yasadiklarim, rabb'im kendinden baska kimseye muhtac etmesin. Dun aksam bi sergi acilisi vardi ordaydik esimin ailesiyle, bi tablo satin aldilar 500tl ordan cikista da media marketten 2700tl ye tv. Sasiriyorum. Cok sasiriyorum. Ne durumda oldugumuz belli. Bize destek olmamak icin bizde de yok diyorlar ammaaaaa. Ama gelin oldugum icin susuyorum. Karisamam. Onlarin butcesi onlarin hayati. Esim de evi gecindiremiyoruz konple bosaltalim esyalari 100tl ye depo bulup koyalim annemlere tasinalim dio. Kira + faturalar topu topu 850 tl icin. Rabb'im kendinden baska kimsye muhtac etmesin.

Canim evet 2015 senin yilinmis gercekten. Hepiniz saglikla kucaklayin insallah brbislerinizi.

Anlaşılır gibi değil gerçekten,köy yanar deli taranır misali umurlarında değilmiş gibi..yazık,çok yazık...benim eşimin infertilitesi anne-babasının cehaletinden,3.oğlanları olmasına rağmen çocuğun doğuştan inmemiş testislerinin farkına bile varmamışlar.20li yaşlarda askerde kendisi farkediyor garipliği.o yıllarda yaptığı evliliğinde (90lı yıllar) bir parası masraf ediyor çocuk için,6-7kez deniyorlar.o yıllarda da 5-6 milyarmış ama şimdinin 6 milyarı nerde 98in 6 milyarı nerde.30 milyara ev almış mesela 96larda.düşün 4te bir ev parası bir deneme.neticede de olmamış.kadında da sıkıntı varmış.kayınpederim Yardımcı olmadığı gibi hiççç gocunmamış,üzülmemişlerde ihmalimiz var diye.biz geçen sene ev almak istiyoruz ama hiç peşinatımız yok derken gıkını çıkarmadı,daha borcu bitmemiş arabamızı satıp peşinat yaptık,o da 40 senelik dairesini satıp keyifolsun diye üzerine 100bin lira birikmişini ekleyerek lüks daire aldı alay eder gibi.kaynanamın eşyaları benimkinden daha yeni,gıcır gıcır,2bin lira verdiler 75 yaşında insanlar 3D akıllı tv aldılar.tüp bebekte de yarım ağız olsun sormadı oğlum hem araba borcun devam hem ev kredin.naptın nettin,borçmu aldın,üç kuruşta ben el atayım demedi.sağolsun seviyorum onları yinede,iyi insanlar ama ana baba da olsa kendilerine müslümanlar.Allah bu büyüklerin gözünü doyursun,yaşlandıkça gözleri doymuyor.aaahhhh ahhhh,dertler çok valla.büyük konuşmiyim ama varım yoğum evlatlarımın,boğazımdan geçmez ben olsam,

Back