• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168
arkadaşlar banada aşılama yapılıcak adet günümü bekliyorum bende tedavinin başlaması için ama bir şey merake ttim. devlet hastanesinde yaptıracağım için merak ediyorum .devlet hastanesinde böyle yarım saat falan yatırmıyolar diye duydum doğrumu işlem biter bitmez kaldırıyorlarmış:KK43: ya benim zaten normal ilişkide bile olduğu gibi geri geliyor spermler bari orda yatırsalar yani of ya :KK43:birde fitilden bahsetmişssiniz bunu aşılamadan sonramı veriyorlar kullanmamız için?fitilin kullanımı nasıl ? birde aşılamanın olduğu günden itibarenmi ilişşki olması lazım ertesi günmü lütfen aydınlatırmısınız beni :KK43:
Cnm bende devlette yaptırdım ama 20 dk yatırdılar ve sonrasında bana hiç birşey verilmedi ne fitil ne başka birşey , ilişki önerdi banada asılamadan sonraki 3 gün her gün dedi .hayırlısı olsun Hakkımızda inşallah pozitifleri görürüz

Geçtiğimiz cuma çatlatma iğnemi oldum ve cumartesi, pazar, pazartesi ilişki olsun, salı günü gel bakalım çatlamış mı dedi doktorum. Ben bugün gittim. 3 yumurtamdan ikisi çatlamış biri çatlamamış. Bugün dinlenin ve yarın tekrar ilişki olsun. Her an o da çatlayabilir. Diğerleri tutmadıysa bu yumurta tutar belki değerlendirelim dedi. Eğer hiç çatlamazsa bir ay daha kist belasıyla uğraş ufff.

Cnm bende devlette yaptırdım ama 20 dk yatırdılar ve sonrasında bana hiç birşey verilmedi ne fitil ne başka birşey , ilişki önerdi banada asılamadan sonraki 3 gün her gün dedi .hayırlısı olsun Hakkımızda inşallah pozitifleri görürüz
aaay inşallah iyi olur hangi hastanede yaptırdınız siz?ilacın olumlu etkileri oluyormuş gerçi vermezsede talep edicem ama tabii doktor ne der bilmiyorum yinede

merhabalar canm hoşbuldum hayırlısıyla inşallah benmde dün 16 17 ml di iğneyi bugun vurdurdum bugun 18 19ml olur demişti doktorm aşılamam yarın Allahın izniyle bilgileri yazıyorm SAT 01.12.2014 UYGULAMA ilk aşılama 17.12.2014 70 kg 165cm boy

YAŞ 33 unuttum :)

hemen ekliyorum canım.

amin canm inşallah cok korkuyorm varsa deneyimlerinizi paylaşırömısınız agrı oluyomu aşılamada rahmi nasıl acıyorlar spermi yumurtanın yanınamı bırakıyolar

ooo çok panik gördüm seni, bu kaadr düşünme odaklanma canım. akışına bırak. canım spekulum takıyorlar rahimin en tepe noktasına doğru bir pipet gibi bir çubukla sıkıyorlar. muayeneden farklı bişey hissetmezsin eğer kendini rahat bırakırsan. eğer kendini sıkarsan canın yanar. zaten 5 dk sürüo. rahim filmi çektirdiysen onun yanında hiç bişey.

inşallah canm daha önce yaptırdıysanız deneyimlerinizi yazarmısınız agrı acı varmı kaç dakika sürüyo

arkadaşlar aşılama toplam kaç dakika sürüyor ilaç falan veriyolarmı acı oluyomu normalde kan aldırırken dahi ağlarım okdar panik ve korkak birisiyim ama bu ugurda gözüm karardı can acısını umursamıyorm yeterlı mevlam umutları boşa çıkarmasın aşılama bana ilaçlarla toplamda 1000tl yi geçti ve şuan bu bizim için oldukca fazla iğneler i uygun almama ragmen kutusunu 275 e alabıldım okdar sıkıntı arasında aşılamaya masraf edicek durumda değiliz şuan ama hayırlısı yeterki olsn mevlam emeğimizi boşa çıkarmasın

inşallah canım emeklerinizin karsılığını alırsınız.

benm gibi tek yumurta aşılama yaptırıp pozitif sonuç alan varmı genellikle çoklu yumurta aşılama oluyormus pek umudum yok ama hayırlısı

ben 18mm tek yumurtayla yaptırdım canım ama malesef negatif olmuştu benim.

DAHA ÖNCEKİ yumurta takiplerimde çatlatma iğnesinden 36 saat sonra ilişki öneriyordu doktorum ama bu ay ilk aşılamam bugun çatlatma iğnemi oldum yarın aşılamam 36 saat geçmemiş oluyor aranızda çatlatma iğnesinden 36 saat den önce aşılama yaptıran varmı

canım 24 saatle 36 saat arasında yapılabiliyor aşılama. 36saati tam doldurmadan yapmak daha iyi çunku bazen yumurta erken çatlayabiliyor. benim erken çatlamıştı mesela. ama dediğim gibi bu kadar detaylı düşünme.

Herkezin Allah yardımcısı olsun bizde ocak ayında tüp bebeğe başlıycaz kısmet olursa 2. denememiz olacak şimdiden stres heyecan karıştı birbirineee

hayırlı uğurlu olsun inşallah canım bende adet olmayı bekliyorum ilk tüp denemesi için.

kızlar iyi ki varsınız yaa. çok moral oldunuz bana. eşim aradı. ne yaptın dedi. söylemedim ona da. şimdi desem yanlış yaptım böyle böyle oldu diye. aman boşver o zaman olmayacak nasılsa dicek.

aman boşver hiç bilmesin canım. sonra sonucu sana baglar olumsuz olursa bi de ona üzülürsün.

Geçtiğimiz cuma çatlatma iğnemi oldum ve cumartesi, pazar, pazartesi ilişki olsun, salı günü gel bakalım çatlamış mı dedi doktorum. Ben bugün gittim. 3 yumurtamdan ikisi çatlamış biri çatlamamış. Bugün dinlenin ve yarın tekrar ilişki olsun. Her an o da çatlayabilir. Diğerleri tutmadıysa bu yumurta tutar belki değerlendirelim dedi. Eğer hiç çatlamazsa bir ay daha kist belasıyla uğraş ufff.

belli olmaz canım bazen çatlamayan da eriyip gidebiliyor.

Ya canim burasi yeri mi degil aslinda ama burda benim dertlesmelerim meshur olu baya, su an bilgisayardan yazsam uzun uzun yazar aglarim ama simdilik telden yaziyorum kisaca sebebi soyleyeyim. Esim bugun aksam yemeginde maddi anlamda evi idare edemedigimiz icin esyarimizi bi depoya koyup evi kapatip annesine yerlesebilecegimizi soyledi. Bu yuzdrn biraz gerildim ve gozlerimde damlalar dusmeyi bekliyor. Ara ara dusuyor ona caktirmiyorum bile, banyoya gidip akitip toplananlari geri donuyorum salona. Bu yuzden biraz sinirlerim altust bu aksam. Bi yandan covuk istegi, bu ay tup olayina baslayacagimiz icin is arama surecine ara vermis olmam ve 1-2 gune adet olacak olmamin hassasligi had safhada. :KK61::KK61::KK61:

Canim Allah'in izniyle ters giden bisey yoktur. Druna guven. Nasil anladi onu bende anlayamadim ama.
Yapma yaaa.. Çok be güzelim yaa,Allah yardımcınız olsun.inşallah buna gerek kalmaz. Rabbim bebişin rızkıyla bereketlendirir kazancınızı inşallah.aileleriniz destek çıksa,kardeşler,anne babalar fln.olmazmı?akıl vermek gibide olmasın yanlış anlama lütfen.çok üzüldüm,insanın düzeninin bozulması gibisi yok gerçekten:cry:

tatlım ben de meryem suresine başladım. bugün 16. yı okuyacağım kısmetse. ama arapça okumayı bilmediğim için latin harfleriyle okuyorum. inşallah Rabb'im kabul eder.

canım ilk sayfada ihityacımız olan bilgileri eksiksiz verebilir misin seni de listemize ekleyelim. benim 18mm tek yumurtayla oldu canım aşılamam. ama tutmadı. inşallah senden guzel sonuçlar duyarız. aramıza hoşgeldin :)
canım arapça okumayı bilmiyorum diyorsun ya türkçe okurken istersen netten aç dinleyerek oku yanlış telafuzu önleme adına.

amin canm inşallah cok korkuyorm varsa deneyimlerinizi paylaşırömısınız agrı oluyomu aşılamada rahmi nasıl acıyorlar spermi yumurtanın yanınamı bırakıyolar
normal muayeneden bir farkı yok. 1-2 dk sürüyor. benim spermleri enjekte ettikten sonra adet sancısı gibi bir sancım olmuştu

arkadaşlar aşılama toplam kaç dakika sürüyor ilaç falan veriyolarmı acı oluyomu normalde kan aldırırken dahi ağlarım okdar panik ve korkak birisiyim ama bu ugurda gözüm karardı can acısını umursamıyorm yeterlı mevlam umutları boşa çıkarmasın aşılama bana ilaçlarla toplamda 1000tl yi geçti ve şuan bu bizim için oldukca fazla iğneler i uygun almama ragmen kutusunu 275 e alabıldım okdar sıkıntı arasında aşılamaya masraf edicek durumda değiliz şuan ama hayırlısı yeterki olsn mevlam emeğimizi boşa çıkarmasın
ben de işte bu kadar para dökmek istemedim o yuzden tıp fakultesıne gıttım. bır docente ozel muayene oldum. tek muayene ıle butun ıslerım halloldu malum 10 gun ıcınde para alamıyorlar:)bi de benım asılamam klomenle oldu 3 yumurta gelıstı hakkımda ve hakkında hayırlısı cnm. asılamadan oncekı bır dr bana puregon dıye ıgne kullandırmıstı puregon300 ve ovıtrelle(catlatma ıgnesı) raporla aldım ve 80 tl ödemiştim.

catlamamıs yumurtaya sogan suyu cozum bılıyorsun. ara ara ıc ıstersen. bu ay guzel seyler olsun nolur Allahımmmm

Kızlar bir de kafama şu takıldı. Çarşamba akşam 10 da çatlatma iğnesini yaptım. Cuma sabah 10 11 gibi aşılamam yapıldı.Aşılama için çatala aldı ve spekulumu yerleştirdi. Dediki, yumurtlaman çok güzel olmuş. Yani ultrasonla yumurtaların çatlayıp çatlamadığına bakmadı.Spekulumu takıp söyledi. Nasıl anlaşılıyorki biraz tuhaf geldi bana. Progestan da vermedi. İnşallah ters giden birşeyler yoktur.
Kızılötesi gözleri varmıştır belki:KK48:

Yapma yaaa.. Çok be güzelim yaa,Allah yardımcınız olsun.inşallah buna gerek kalmaz. Rabbim bebişin rızkıyla bereketlendirir kazancınızı inşallah.aileleriniz destek çıksa,kardeşler,anne babalar fln.olmazmı?akıl vermek gibide olmasın yanlış anlama lütfen.çok üzüldüm,insanın düzeninin bozulması gibisi yok gerçekten:cry:

canım eşim ticaret denedi battı. herkesi kendimiz gibi bildik hep. dolandırıldık, kandırıldık :( dunya kredi borcu var. aileler yardım edio saolsun ama onlarda süper zengin değiller. işte babamın tazminatının kalan 5 bin tlsini vereceklermiş de bu ay onunla tüp bebek teklif etti bize. bebişi de onunla deneyeceğiz Allah'ın izniyle. Rabb'im kimseyi kendinden başkasına muhtaç etmesin.

canım eşim ticaret denedi battı. herkesi kendimiz gibi bildik hep. dolandırıldık, kandırıldık :KK43: dunya kredi borcu var. aileler yardım edio saolsun ama onlarda süper zengin değiller. işte babamın tazminatının kalan 5 bin tlsini vereceklermiş de bu ay onunla tüp bebek teklif etti bize. bebişi de onunla deneyeceğiz Allah'ın izniyle. Rabb'im kimseyi kendinden başkasına muhtaç etmesin.
keske tup bebegı ucuza veya belese yaptırabılsen en azından o para dogum ve bebek masrafına kalırdı..
yıne de dert etme.. bak sana bır ornek vereyım bız evlenmeden 2 sene once ev aldık pesınat verdık kalanı taksıtle oduyorduk elde avucta para kalmadı. dugun esya nasıl olacak dedık hep. herkes dıyordukı Allah bır kapı acar. ya dıyordum tuccar olsak anlarım belkı rızkımız artar ama ogretmenız gelen bellı gıden bellı bır de kızıypordum herkese .. ama gercekten dedıklerı gıbı oldu hıc beklemedıgımız tahmın bıle edemeyecegımız bır yerden para geldı ve ara odememız halloldu borcla dugun yaptık esya aldık. dugun ertesı altınları bozdurduk odedık. 2 yıl daha gectı hala borc oduyoruz. sırf para odemeyeyım dıye asılamayı tıp fakultesınde yaptırdım. gercekten ınan buna Allah bır kapı acıyor.

keske tup bebegı ucuza veya belese yaptırabılsen en azından o para dogum ve bebek masrafına kalırdı..
yıne de dert etme.. bak sana bır ornek vereyım bız evlenmeden 2 sene once ev aldık pesınat verdık kalanı taksıtle oduyorduk elde avucta para kalmadı. dugun esya nasıl olacak dedık hep. herkes dıyordukı Allah bır kapı acar. ya dıyordum tuccar olsak anlarım belkı rızkımız artar ama ogretmenız gelen bellı gıden bellı bır de kızıypordum herkese .. ama gercekten dedıklerı gıbı oldu hıc beklemedıgımız tahmın bıle edemeyecegımız bır yerden para geldı ve ara odememız halloldu borcla dugun yaptık esya aldık. dugun ertesı altınları bozdurduk odedık. 2 yıl daha gectı hala borc oduyoruz. sırf para odemeyeyım dıye asılamayı tıp fakultesınde yaptırdım. gercekten ınan buna Allah bır kapı acıyor.

haklısın canım ben de öyle düşünüyorum zaten. bursa fakültede tüp yapmam için bir sürü prosedür gerekio :( uzun bi süreç :( babamlar da imkan sundular saolsunlar bize. annem de rahatsız olunca torununu görsün istiyoruz Allah'ın izniyle :(

haklısın canım ben de öyle düşünüyorum zaten. bursa fakültede tüp yapmam için bir sürü prosedür gerekio :KK43: uzun bi süreç :KK43: babamlar da imkan sundular saolsunlar bize. annem de rahatsız olunca torununu görsün istiyoruz Allah'ın izniyle :KK43:
üzülme inşallah ilk tüp denemende annene torun müjdesini verirsin

aaay inşallah iyi olur hangi hastanede yaptırdınız siz?ilacın olumlu etkileri oluyormuş gerçi vermezsede talep edicem ama tabii doktor ne der bilmiyorum yinede
Ank Zekai tahirde yaptırdım ben ama ilaç vermedi bende hiç aklıma gelmedi açıkcası bilmiyordum ilk aşılamam çünkü :( bakalım umarım olumlu sonucu alırız

canımm kişiden kişiye değişiyor ağrı durumu...çok stres yapma çünkü stresten kasarsın kendini buda sende ağrıya sebep olurr...benim ilk aşılamam kendimi çok fazla strese soktuğum için çok ağrılı oldu 2.ve3.de çok fazla sıkmamaya çalıştım ilkine göre ağrım az oldu zor biliyorum ama canım kendini çok fazla strese sokma...
spekulum yardımıyla açıyorlar canımm ince uçlu kateter yardımıyla spermi rahme enjekte ediyorlar
ondan sonrada mutlu son için gün saymaya başlıyorsunn :KK69::KK36::KK73:
inşallah canm hayırlısıylaa olur biter benm hiç umudum yok tek yumurtam var inşallah tutar :( birde sperm hazır olur olmaa hemen asılama yapılmalıymış dimi

ayy bi de bu dert var de mi çatlamazsa kist oluyo. bakalım benim işin sonu nasıl olcak :KK43:

inşallah canm hayırlısıylaa olur biter benm hiç umudum yok tek yumurtam var inşallah tutar :KK43: birde sperm hazır olur olmaa hemen asılama yapılmalıymış dimi
umudunu kaybetme canımm Rabbimin izniyle herşey olur iyi düşün iyi olsun :)
canım onu drun belirliyo aşılamayı hangi saat aralığında yapıcaksa eşin aşılamadan önce sperm veriyo(aşılama saatine göre) sperm hazırlanınca drun işlemi gerçekleştiriyo

Back