• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168
Beni oraya "Negatif" olarak kaziyabilirsiniz ..30 ay ve 2. Asilamada Malesef husran.. :KK43::KK42:Yine hic sekmedi adetim geldi.. tahlil yaptirmak bile nasip olmuyor..
hayırlısı olsun,moralini bozma demek ki bebiş gelmek için daha hazır değil rabbim zamanını en iyi bilendir,o ol dedikten sonra olur.hep hayırlı sağlıklı evlat için dua edelim.Allahım hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. Zamanını bekle içini ferah tut,bugün olmazsa inşallah bir dahakine...

Arkadaşlar benim mücadelem mutlu sonla bitti hamdolsun.bugün test yaptırdım ve betahcg 150,89 u gördüm.heyecanım,mutluluğum tarif edilemez.darısı bu sonucu bekleyen tüm kardeşlerimin başına:KK9::KK9::KK9::rolleyes::rolleyes::rolleyes::anneadayı::nazar::anneadayı: Çok heyecanlıyım,ilk bebeğimmiş gibi sanki.çünkü böyle bir tedavi ve gayretle ilk kez muhattap oldum.hamdolsunki Rabbimde ilk seferde lütfetti,nasip etti.darısı cümlenize inşallah.dualarım ve yorumlarımla sizlerleyim bu yolda:KK15:
çok sevindim canım, sağlıkla kucağına alırsın inşallah..darısı bizlerin başına..sevgiler..

merhaba canım,
ben 3-4 kere ilaç desteği almadan yumurta takibi yaptırdım. regl uzunluğunun donemıne gore degısır ama ortalama olarak adetının 10.gununden ıtıbaren 2 günde bır doktora gıdıyorsun, her gidişinde vajinal ultrasonla folıkullerın gelısımını takıp edıyor. vücudun sectıgı 1 tane folıkul baskın hale gelerek büyüyor . genelde 17-18 mm geldikten sonra doktor ovitrelle gibi bir çatlatma iğnesi ile folikulun çatlamasını sağlıyor, bır yandan da sana hangı günlerde ilişkiye girmen konusunda yönlendirmeler yapıyor. ben çatlatma iğnesini 1 kere yaptırdım, normalde folıkul çatlarken hiç ağrım olmadığı halde iğneden dolayı çok ağrım oldu.O yüzden sonrakı yumurta takıplerımde çatlatma iğnesi de olmadan takip yaptırdım. 20-22 mm olana kadar büyüyor ve sonra çatlıyor benim folıkuller. 2 günde bır kontrole gittiğin için çatladığını da doktor teyit etmiş oluyor.zaten çatlama olduktan sonra da 24 saatlik zamanda yumurta döllenebiliyor. doktor çatlama olacağını yuvarlak hatları olan folıkulun şeklinin bozulmasından tahmin ediyor, çatladıktan sonra da folıkul artık ultrasonda görünmüyor, dr içindeki sıvının serbestleşmiş olduğunu görerek çatlama olmuş diye kesin görüşünü bildiriyor..bir de bu yöntemin ilaç desteklisi var, ben onu hiç yaptırmadım ama bildiğim kadarıyla onda da yine folıkulun gelişmesini ilaç destekli olarak kontrol ediyorlar, sonra iğne ile çatlatıyorlar.bu takip sırasında da sana şu günler ilişki olsun diye doktorun devamlı yönlendırme yapıyor..
biraz uzun yadım ama umarım yardımcı olabılmısımdır :KK25:

çok sağol canım. gayet güzel açıkladın. bi de böyle deneyelim şansımızı belki bişeyler olur :KK70:

merhaba arkadaşlar,
sat 25/11 bat 24/12 yaşım 37 boy 1,83 kılo 83
4 senelik evliyim, 1 senedir bebiş istiyoruz . Daha önce herhangi bir tedavi almadık. Büyük ihtimalle önümüzdeki hafta aşılama yaptıracağız.
Yumurtlama problemım olmadığı için herhangi bir ilaç kullanmadan sadece çatlatma iğnesi ile aşılama olacağım. Eşimin değerleri biraz düşük o nedenle aşılamayı deneyeceğiz.
İzmir de Kent hast.de Nihal hanım doktorum..
Bugün 10.günüm ve yumurtalarım oluşmaya başlamış, ancak rahim içi tabakam biraz ince geldi dedi doktorum ve östrojen verdi. (daha once yaptırdığım yumurta takıplerınde hep kalınlığı cok ıyı dıyordu ) bugun ilacı kullanmaya başladım, ilk kez hormon aldığım için biraz soru işaretleri oldu kafamda, aşılama öncesi östrojen takviyesi alan oldu mu hiç içinizde ?
hanımlar benim bu hafta yapılacak olan aşılamam ıptal oldu..
pers-cmt ve bugun yumurta kontrolüne gıttım, östrojen hapını da 4 gundur kullanıyordum, rahım ıcı normale donmuştu, folıkul buyumesını bekliyorduk.ancak cmt 14 mm olan folıkulumun bugünkü kontrolde catladıgını gordu doktor. carsamba falan dıye hesaplıyorduk, bu kadar erken çatlamasının nedenını bılemıyoruz tabi..belkıde östrojen hapları bırden buyuttu dedı..normalde 21-22 mm ye kadar buyurdu.
aksı gıbı asılama olacak dıye ılıskıde olmamıştı, neyse bugun bakıcaz artık. tek sıkımlık kursun ıle olur mu :) bılemeyız kader belkıde olur umutlara devam..:KK55:

hanımlar benim bu hafta yapılacak olan aşılamam ıptal oldu..
pers-cmt ve bugun yumurta kontrolüne gıttım, östrojen hapını da 4 gundur kullanıyordum, rahım ıcı normale donmuştu, folıkul buyumesını bekliyorduk.ancak cmt 14 mm olan folıkulumun bugünkü kontrolde catladıgını gordu doktor. carsamba falan dıye hesaplıyorduk, bu kadar erken çatlamasının nedenını bılemıyoruz tabi..belkıde östrojen hapları bırden buyuttu dedı..normalde 21-22 mm ye kadar buyurdu.
aksı gıbı asılama olacak dıye ılıskıde olmamıştı, neyse bugun bakıcaz artık. tek sıkımlık kursun ıle olur mu :) bılemeyız kader belkıde olur umutlara devam..:KK55:

:KK70: hiç belli olmaz. tek atımlık barut da olsa nokta vuruşu ile iş biter :KK66:

çok sağol canım. gayet güzel açıkladın. bi de böyle deneyelim şansımızı belki bişeyler olur :KK70:
hadı hayırlısı ınsallah, bellı olmaz 1 tane spermcanın hedefe ulaşmasına bakar :KK76:
bu arada ozelde kime gıdıyorsun ? memnun musun ? izmir için dr yorumları alabılırım..

hayırlısı olsun,moralini bozma demek ki bebiş gelmek için daha hazır değil rabbim zamanını en iyi bilendir,o ol dedikten sonra olur.hep hayırlı sağlıklı evlat için dua edelim.Allahım hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. Zamanını bekle içini ferah tut,bugün olmazsa inşallah bir dahakine...
Oyle tabi cznim

Oyle tabi canim oylede iste.. cok kotu oldum.. gitgide bnden uzaklasiyor gibi bunu solemekten korkuyorum ama olmicak gibi hissediyorum ve bu konuda dzha korunmayi birakmadan ne hisetiysem oldu..her zaman herkes icin dua ediyorum

hadı hayırlısı ınsallah, bellı olmaz 1 tane spermcanın hedefe ulaşmasına bakar :KK76:
bu arada ozelde kime gıdıyorsun ? memnun musun ? izmir için dr yorumları alabılırım..

üstteki yorumda aynısını söyledim. tek atımlık barut da olsa nokta vuruşu ile iş çözülür :KK66:
hemşeri miyiz yoksaaa :KK24: doktorumun ismi hatice marifet. çk memnunum. anne gibi ilgileniyo adeta

kaç doz vuruluyorsun amanda?benim puregon 225 doz vuruluyorum 4.günüm bugün yarın kontrolüm var.

Canım benim AMH 6,6 olduğu için az dozda başladık 137,5 vuruluyorum... Bugün 4.iğnemi yapacağız yarın kontrol var dozu değiştirir mi bilmiyorum...

Günaydın hanimlar tüp bebek merkezinden aradılar 4 adet yumurta döllenmiş sperm sayisi 10 milyon transfer günü için pazartesi arayacaklarmiş

Ayyy ne heyecan inşallah çok ama çok kaliteli embriyoların olur ve biran önce bebiş olarak sana tutunur...

Gunaydin kızlar bişey sorcam asilama yapmaya giderken erkek sperm örneği veriyor ya dr size cinsel perhiz oneriyor mu? Çünkü Benim aşılama günüm belli degil, çarşamba yumurta olcumune gidecem. Adetin 11. Günü oluyor. Daha önceki tecrubelerime dayanarak yumurta veya yumurtalar yeterli seviyeye gelmistir. tahmin ediyorum perşembe ya da cuma asilama olur.

2-4 gün arası cinsel perhiz isteniyor canım... sen kontrole gittiğin zaman seni uyaracaklar zaten artık ilişki olmasın şu gün aşılama yapılacak diye.. İnşallah bu tedavin vesile olur da biran evvel anne olursun canım...

Arkadaşlar benim mücadelem mutlu sonla bitti hamdolsun.bugün test yaptırdım ve betahcg 150,89 u gördüm.heyecanım,mutluluğum tarif edilemez.darısı bu sonucu bekleyen tüm kardeşlerimin başına:KK9::KK9::KK9::rolleyes::rolleyes::rolleyes::anneadayı::nazar::anneadayı: Çok heyecanlıyım,ilk bebeğimmiş gibi sanki.çünkü böyle bir tedavi ve gayretle ilk kez muhattap oldum.hamdolsunki Rabbimde ilk seferde lütfetti,nasip etti.darısı cümlenize inşallah.dualarım ve yorumlarımla sizlerleyim bu yolda:KK15:

Çok tebrik ediyorum canım böyle haberler bizlere moral oluyor... Allah mutluluğunu daim etsin, sağlıkla kucağına alırsın bebişini inşallah...

happy cim giremedim bayadır buraya kusura bakma.
ben yarın tek yumurtayla 3. aşılamamı oluyorum inş. saat 11 gibi yapılacak aşılamam.
boy : 1.60
kilo : 58

Allah yardımcın olsun, inşallah son tedavin olur ve hamiş olursun...

kızlar bugün 11:30 da tek yumurtayla ilk aşılamamı olacam.
dua edin bana...
omertcan çok sevindim tatlım, hayırlısıyla rabbim tamamına erdirsin darısı başımıza inşallah:)

Allah seninde yardımcın olsun bu son tedavin anne olmana vesile olsun inşallah...

Kızlar günaydın. Benim bugün klomen ilaçlarımın son günü. Yarın kontrolüm var. Boşa zaman kaybediyorum gibi geliyor. Umarım öyle olmaz. İçimden bir his ben tüp bebek yaptırana kadar hamile kalamayacağımı söylüyor. Rüyamda haşmetli bir atın üstünde dört nala gidiyordum.

Olumsuz düşünceleri at kafandan canım ya. Neyin vesile olacağını bilemeyiz değil mi belki de dört nala anneliğe koşuyorsun... Böyle bir modla yavrunun karşısına çıkmak ister misin hiç?
İnşallah son tedaviler olsun bunlar...

Kızlar koca bi Sıfır benden
canım ama erken değil mi sanki daha 12.günün Allahtan ümit kesilmez 15 16 da kesin diyorlar bitanem.eğer gerçekten negatifse de yılmayacağız tedavilere devam inşallah hepimizin çok güzel bebişleri bir gün olacak.dua edelim.

• Beğen
Reactions: gdd
İşte geldim burdayım ben bu işte ustayım:D:KK48:

eveet hastaneden yeni geldim başarılı ve çok rahat bir aşılama oldu şükür hiç ağrım kanamam akıntım olmadı..
ama eve gelince kendimi wc ye zor attım:KK70:hayırlısı bakalım
22aralıkta teste çağrıldım
sıra eeeen zor işte ... BEklemek:KK69:

Back